news/content
پیوندهای مرتبطبياناتبياناتعکسعکسفيلمفيلمصوتصوت
نسخه قابل چاپ
1385/07/25

دیدار دانشجویان نمونه و برگزیده دانشگاه‌ها با رهبر انقلاب

دانشجویان نمونه و برگزیده‌ی دانشگاه‌ها و نمایندگان تشکل‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و صنفی دانشجویی و دانشگاهی عصر امروز در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی، دیدگاه‌های خود را درباره‌ی مسائل مختلف دانشگاهی، علمی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در میان گذاشتند.
در ابتدای این دیدار، آقایان و خانم‌ها
- مجتبی ابراهیمی از جامعه‌ی اسلامی دانشجویان
- آرش خجسته، دانشجوی نمونه‌ی علوم پزشکی و برگزیده‌ی جشنواره‌ی رازی
- محمد صداقت از بسیج دانشجویی
- سمیرا یادگاری، دانشجوی نمونه‌ی وزارت بهداشت و برگزیده‌ی جشنواره مبتکران بسیجی
- قاسم فریدیان، از اتحادیه‌ی انجمن‌های اسلامی مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور
- ساسان زارع، نماینده‌ی اردوهای دانشجویی
- ایمان موسوی، از اتحادیه‌ی دانشجویان دانشگاه‌های آزاد سراسر کشور
- زهرا ابراهیمی، دانشجوی نمونه‌ی شاهد
- ملاداوودی، از اتحادیه‌ی انجمن‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور (تحکیم وحدت)
- محمدرضا حسنی آهنگر، دانشجویی نمونه‌ی وزارت علوم و محقق برگزیده
- جلیلی‌نژاد، از جنبش عدالت‌خواه دانشجویی
- سوده غفوری فرد، حافظ کل قرآن و نفر اول مسابقات تفسیر دانشجویی
و مهدی اسلامی، مبتکر و نفر اول پژوهش‌های کاربردی خوارزمی
دیدگاه‌های خود را درباره‌ی مسائل مختلف بیان کردند. مهم‌ترین نکات و مسائلی که دانشجویان در دیدار با رهبر انقلاب مطرح کردند، به این شرح بود:
- لزوم ایجاد فضای مناسب در دانشگاه‌ها برای نظریه‌پردازی و نقد علمی
- زمینه‌سازی برای گفت‌وگوی انتقادی در فضای عمومی جامعه با حضور تشکل‌هایی که به دنبال سیاسی‌کاری و قدرت‌طلبی نباشند.
- ضرورت توجه بیشتر دولت به نظریه‌پردازی، تعامل با نخبگان و پرهیز از آزمون و خطا در امور اجرایی
- توکل بر پروردگار و تکیه بر هوش و اعتماد‌به‌نفس ایرانی برای شتاب‌بخشیدن به روند پیشرفت علمی کشور
- لزوم تحرک بیشتر شورای عالی انقلاب فرهنگی و تدوین استراتژی بلندمدت برای مسائل فرهنگی و آموزشی دانشگاه‌ها
- استفاده از دیدگاه‌ها و افکار دانشجویان در اداره‌ی دانشگاه‌ها و روند حل مسائل دانشجویی
- انتقاد از عملکرد قوای سه‌گانه در مبارزه با مفاسد اقتصادی
- لزوم اقدام جدی قوای سه‌گانه برای اجرای صحیح سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی
- ضرورت هوشیاری و وحدت کامل مسئولان و پرهیز از هرگونه برخورد تخریبی و بداخلاقی‌های سیاسی
- ایجاد سازوکار مناسب برای ارتباط تشکل‌های دانشجویی با دانشگاه‌های جهان اسلام
- توجه بیشتر به مشکلات و نیازهای نخبگان جوان
- تقویت فعالیت‌های داوطلبانه‌ی دانشجویی در مناطق محروم
- اهتمام جدی مسئولان به تهیه‌ی نقشه‌ی جامع علمی کشور
- تمرکز‌زدایی در مدیریت اجرایی و کاهش دخالت‌های دولت در امور اقتصادی و اجتماعی
- لزوم پرهیز احزاب از دخالت در فضای دانشگاهی و تشکل‌های دانشجویی
- ضرورت دوری دانشگاه‌ها از رکود سیاسی و فعال‌تر شدن گروه‌های دانشجویی
- انتقاد از روزمرگی به جای کلان‌نگری در دانشگاه‌ها
- حمایت از حرکت‌های خودجوش علمی در محیط‌های دانشگاهی
- پرهیز از مدیریت‌های بخشی‌نگر و برنامه‌ریزی و حرکت در چهارچوب اهداف کلان کشور
- ایجاد فضای کارآفرینی در دانشگاه‌ها و پرهیز از مدرک‌گرایی
- آسیب‌شناسی و علت‌یابی فعالیت مقطعی تشکل‌های دانشجویی و نداشتن تحرک مستمر
- لزوم افزایش ظرفیت انتقادپذیری مسئولان و گسترش تعامل مستقیم آنان با مردم، به‌ویژه قشرهای دانشگاهی
- برنامه‌ریزی و بسیج امکانات مادی و نظری برای تقویت تولید علم
- ارائه‌ی تسهیلات برای حضور دانشجویان در کنفرانس‌ها و مجامع خارج از کشور
و لزوم تطبیق سیاست‌ها و اهداف همه‌ی سازمان‌ها و مراکز علمی دانشگاهی با سند چشم‌انداز ۲۰ ساله
 
پس از سخنان ۱۳ نفر از نخبگان دانشجویی و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی، رهبر معظم انقلاب با ابراز خرسندی از دیدار با جوانان دانشجویی که پاکی و طهارت روحی و طراوت جوانی در چهره‌ها و افکار آنان موج می‌زند، افزودند: نگاه نو و پرطراوت به مسائل و پدیده‌ها، افکار و ایده‌های نو، نگاه و توقعات آرمانی و زبان انتقادی برخاسته از این توقعات، ویژگی‌های بارزی است که جلسه با جوانان به خصوص دانشجویان را جذاب و دلپذیر می‌سازد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حفظ این ویژگی‌ها را زمینه‌ساز نقش‌آفرینی جوانان دانشجو در پیشرفت کشور و تحقق آرمان‌های انقلاب برشمردند و خاطرنشان کردند: اگر جوانان دانشجو به وضع موجود قانع نباشند و دائم در فکر حرکت به جلو و مطالبه آرمان‌های انقلاب باشند، کشور نیز در مسیر صحیح به پیش خواهد رفت.
رهبر معظم انقلاب پیداکردن «قدرت فهم و تحلیل مسائل مهم و جریان‌های اصلی کشور» را نیاز مبرم و همیشگی محیط‌ها و تشکل‌های دانشجویی دانستند و افزودند: سیاست‌زدگی و سیاست‌بازی به‌هیچ‌وجه مورد تأیید نیست، اما سیاست‌گری و برخوردار شدن از قدرت فهم و تحلیل سیاسی، نیاز مبرم دانشجویان و دانشگاه‌هاست و تشکل‌های دانشجویی باید در این جهت، برنامه‌ریزی و تلاش کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای عمق‌بخشیدن به معرفت دینی دانشجویان را از دیگر مسائل بسیار مهم و ضروری محیط‌های دانشگاهی دانستند و افزودند: ابراز عاطفه به دین و گرایش به مظاهر دینی کافی نیست، بلکه جوانان عزیز دانشجو باید در معارف دینی عمیق شوند و ایمان و معرفت خود را پشتوانه‌ای برای برنامه‌ریزی و حرکت و فعالیت قرار دهند.
ایشان معرفت دینی را جزو بافت اصلی نظام اسلامی برشمردند و افزودند: جمهوری اسلامی بر اساس تفکر و معرفت دینی، به‌موازات تلاش برای حل مشکلات مادی، احیاء معنویت -یعنی عنصر گمشده‌ی زندگی بشر- را جزو اهداف خود قرار داده و به همین دلیل با معارضه‌ی قدرتمندان و ستمگران جهانی روبه‌رو شده است، اما با وجود همه‌ی مخالفت‌ها، به یاری پروردگار، در مسیر تحقق این هدف گام برمی‌دارد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای علاقه‌مندی نسل سوم و چهارم به آرمان‌های اسلامی و آمادگی آنان برای ورود به عرصه‌های دشوار و بسیار مهم را از نشانه‌های پیشرفت نظام دانستند و خاطرنشان کردند: امروز هم اگر مسئله‌ای مثل جنگ تحمیلی رخ دهد، نسل جوان آماده است همچون جوانان دهه‌ی اول انقلاب، تجربه‌ای پرافتخار بیافریند.
ایشان با اشاره به ریزش و رویش نیروهای انقلاب افزودند: رویش‌های پرطراوت انقلاب بیشتر از ریزش آن بوده است، اما با وجود همه‌ی کارها و پیشرفت‌ها ما هنوز در ابتدای راه هستیم؛ ضمن این‌که آرمان‌های انقلاب به طور طبیعی در جهان انتشار می‌یابد و عقبه‌ی حمایت عاطفی و فکری ملت‌ها هر روز بیشتر از پیش نصیب نظام اسلامی می‌شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای آینده‌ی انقلاب اسلامی را کاملاً روشن و امیدوار‌کننده دانستند و افزودند: بدون تردید اهمیت جمهوری اسلامی ایران در معادلات جهانی به نقطه‌ی تعیین‌کننده‌ای خواهد رسید که برای رسیدن به این آینده‌ی مطلوب به نسل جوان باهمت، پر‌انگیزه، تلاشگر، کاردان، مؤمن و متکی بر معارف اسلامی نیاز داریم.
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان مجموعه‌های دانشجویی متکی بر اسلام و معارف اسلامی را به خودداری از تضعیف یکدیگر توصیه کردند و افزودند: امروز روشن شده است که دشمن بر روی برخی جریان‌های دانشجویی سرمایه‌گذاری می‌کند و سرویس‌های جاسوسی امریکا و اسرائیل حتی حاضرند به تشکل‌های دانشجویی وابسته به توده‌ای‌ها و جریان‌های چپ که وجود آن‌ها پس از فروپاشی اردوگاه جهانی مارکسیسم دیگر معنا و مفهوم ندارد، کمک کنند و به هر طریق ممکن و تحت نام‌های گوناگونی چون سلطنت‌طلب و غیره به جریان‌های اصیل دانشجویی ضربه بزنند.
رهبر انقلاب اسلامی تشکل‌های سالم، پایبند به مبانی و اصول و مفتخر به ایرانی‌بودن را جریان اصیل دانشجویی برشمردند و تأکید کردند: این تشکل‌ها باید ضمن تلاش بی‌وقفه علمی و درسی، محیط سیاسی کشور را بشناسند و با تأثیرگذاری بر محیط، خود را از لحاظ روحی و فکری برای رسیدن به فردای روشن کشور آماده سازند.
ایشان همچنین با اشاره به برخی انتقادهای مطرح‌شده در جلسه، درباره‌ی روند اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی افزودند: بنده نیز به کارهای انجام‌شده قانع نیستم، اما واقعیت آن است که در این زمینه پیشرفت‌های خوبی نیز حاصل شده که باید بیشتر شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مطرح‌شدن ضعیف‌بودن عقبه‌ی کارشناسی دولت نهم را شایعه‌ی برخی جریان‌های سیاسی خواندند و افزودند: نباید زیاد به این‌گونه شایعات اهمیت داد، چرا که واقعیت ندارد.
 
در پایان این دیدار، دانشجویان نمازم غرب و عشا را به امامت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اقامه و روزه‌ی خود را به همراه ایشان افطار کردند.

آخرین‌ها
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی