1379/10/22
دیدار آقای اوبا سانجو رئیس جمهور نیجریه با رهبر انقلاب
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در دیدار با آقای اوبا سانجو رئیس جمهور نیجریه، ضمن ابراز خرسندی از گسترش روابط دو کشور، همکاری با کشورهای آفریقایی را از اولویتهای جمهوری اسلامی ایران دانستند و افزودند: ملتهای آفریقایی ملتهای اصیلی هستند و آفریقا مرکز استعدادهای طبیعی و انسانی فراوان است بگونهای که شخصیتهای برجستهای در طول دهها سال گذشته آفریقا ظهور پیدا کردهاند.
ایشان با اشاره به سلطه قدرتهای بزرگ خارجی در طول سالیان متمادی بر کشورهای آفریقایی و جلوگیری از رشد و پیشرفت متناسب این کشورها افزودند: حضور قدرتهای بزرگ در مناطق مختلف جهان همواره برای ملتها مشکلآفرین بوده است.
مقام معظم رهبری در همین زمینه خاطرنشان کردند: اسلام بر کمک به ملتهای ضعیف به منظور دستیابی به حقوق خود تأکید کرده است و این نیازمند اقدام جدی، عالمانه، هوشمندانه و برنامهریزی شده است.
حضرت آیتالله خامنهای حضور مشترک ایران و نیجریه در مجامع مهم بینالمللی و اسلامی همچون سازمان کنفرانس اسلامی، غیرمتعهدها، گروه77 و اوپک را از جمله زمینههای مناسب برای گسترش بیش از پیش روابط و همکاریهای دو کشور ارزیابی و تأکید کردند: امروز مسأله اوپک بسیار حساس و مهم است و نفت به عنوان ثروت طبیعی ملتهای دارای این ثروت، مورد اجحاف قدرتها قرار میگیرد که به همین اساس کشورهای صاحب نفت باید برای مقابله با چنین اجحافی همکاریهای خود را گسترش دهند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به اکثریت بزرگ مسلمانان در نیجریه و اهتمام جمهوری اسلامی ایران به مسائل مسلمانان افزودند: ما معتقدیم، پیروان ادیان مختلف میتوانند در یک کشور به خوبی با یکدیگر زندگی نمایند همانگونه که در جمهوری اسلامی ایران اقلیتهای مذهبی با کمال راحتی و آسایش زندگی میکنند و نماینده جداگانه نیز در مجلس شورای اسلامی دارند.
در این دیدار که آقای خاتمی رییس جمهور نیز حضور داشت، آقای اوبا سانجو رئیس جمهور نیجریه، با ابراز خرسندی از سفر به ایران، گفتوگوهای خود را با رئیس جمهوری اسلامی ایران سازنده و مثبت توصیف کرد و خطاب به مقام معظم رهبری گفت: همانگونه که شما فرمودید، ما هم معتقدیم، استعمار جدید موجب عقبافتادگی آفریقا شده است، دولت و ملت نیجریه به مقابله با این استعمار برخاستهاند .
وی همچنین این سفر را فرصت مناسبی برای آشنایی با فرهنگ و تمدن کهن ایران ارزیابی کرد.