others/index
مطالبی از : آقای کمیل خجسته - دانش‌آموخته دکترای علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی
تعداد مطالب : 18
از جعبه تحریم بیرون بیا!

از جعبه تحریم بیرون بیا!

همواره دو گانه‌ای برای حل مشکلات اقتصادی ترسیم می‌شود، «مذاکره» یا «ایستادگی و جنگ و تحریم». فرمول این دوگانه غیرواقعی این‌گونه است که فکر میکنند اگر برای حل مشکل اقتصادی سمت مذاکره حرکت شود، رفع_تحریم صورت خواهد گرفت و اگر سمت دیگر حرکت کنند، کار به جنگ و افزایش_تحریم خواهد رسید. اما وقتی روش مذاکره راه‌حل کارآمدی عرضه نکرد، تصویری که ایجاد می‌شود این است که هر دو روش مردم را در یک بن‌بست قرار می‌دهند.

انتخابات برای چه کسانی است...

ماجرای ما چند نفر را به کجا می‌برید

انتخابات برای چه کسانی است...

ضد انقلاب حالا که نتوانسته مشارکت مردم را نسبت به انتخابات کم کند و دید که مردم به سازوکار انتخابات اعتماد دارند، شروع کرد به ساختن دو قطبی فاسد. آن‌ها با ساختن این دو قطبی فاسد می‌خواهند راه نفوذ خود را باز کنند. بهمان آدمی که سال‌ها پیش به یک روزنامه غربی خبر داده بود که (اندیشه و اصول) امام خمینی(ره) را به موزه تاریخ خواهیم سپرد و...

تجربه خدعه آمریکایی در مذاکرات

در گفتگو با دکتر علی‌اکبر ولایتی بررسی شد:

تجربه خدعه آمریکایی در مذاکرات

در یک دور از مذاکرات، کار به جایی رسیده بود که مثلاً تا یکی دو ساعت مانده به پایان مذاکرات، همه و حتی متحدین آمریکا تصور می‌کردند که امضای بخشی از توافقات، قطعی است، ولی وزیر خارجه‌ی آمریکا گفت من با پایتخت و دولت صحبت کردم و آن‌ها نپذیرفتند. به این ترتیب، مدت مذاکرات پنج شش ماه تمدید شد!

راه درک نام سال

| یادداشت |

راه درک نام سال

نام سال مثل مرکز دایره است. «بازیگران عزم ملی» و «مدیران جهادی» سال ۹۳ در سال جدید خود مورد خطاب هستند. هنر افراد این است که خود را با مرکز تنظیم کنند. نمی‌شود که همه راضی باشند و در رسانه‌هایشان بگویند نام سال مؤید رفتار ما بود. کلید موفقیت نام سال در به‌وجود آمدن حس «اعتماد» طرفینی در کشور است.

سانتریفیوژ، کانال سوئز و آرمان‌هایمان

سانتریفیوژ، کانال سوئز و آرمان‌هایمان

سانتریفیوژ همان کانال سوئز است! سانتریفیوژ یک قطعه از یک محصول تکنولوژیکی است و کانال سوئز یک منطقه‌ی جغرافیایی. شاید این سؤال پیش بیاید که مگر شباهت این دو در چه چیزی است که اجازه‌ی این تشبیه را به خود می‌دهیم؟...

چگونه در هندسه آینده دنیا نقش ایفا کنیم؟

ژئوپلتیک قدرت؛ درک ما و آمریکایی‌ها از موقعیت‌ها

چگونه در هندسه آینده دنیا نقش ایفا کنیم؟

امروز در عصر اطلاعات که فرصتی برای صحبت با مردم بدون واسطه‌های رسانه‌ای فراهم آمده است، کسانی پیروزند که در این «بحران هویت و نبود معنا»، نظامی ارزشی ارائه کنند که بتواند به بحران‌های امروز حاصل از لیبرال دموکراسی پاسخ گوید و آنها را برطرف سازد.

چهار تصویر از مذاکرات هسته‌ای

گل یا پوچ؟

چهار تصویر از مذاکرات هسته‌ای

بازی «گل یا پوچ» یکی از نمونه‌های ساده‌ی تعاملات راهبردی در تئوری بازی‌ها است. وقتی تیم مقابل با گزینه‌های بسیاری روبه‌رو باشد، تمرکز و قدرت انتخابش پایین و ضریب اشتباهش بالا می‌رود. همچنین قدرت مانور آن تیمی بالاتر است که گل در دستان اوست.

انتخابات ایران و پاسخ به پرسش‌های منطقه

انتخابات ایران و پاسخ به پرسش‌های منطقه

مردم منطقه مدت‌هاست که ایران را در کانون توجهات خود دارند و به‌ دنبال یافتن پاسخی درخور برای این پرسش اساسی هستند که آیا مردم ایران می‌توانند در مقابل رفتارهای غرب مقاومت کنند؟

بررسی علت نام‌گذاری سال‌ها در گفت‌وگو با مشاور عالی رهبر انقلاب

بررسی علت نام‌گذاری سال‌ها در گفت‌وگو با مشاور عالی رهبر انقلاب

از میان همه‌ی ارزش‌ها و جهت‌گیری‌های مطلوب، رهبری یک ارزش را برجسته می‌کنند و در صدر قرار می‌دهند و توجه همگان را به آن جلب می‌کنند. این در واقع نوعی اعتلای فرهنگ عمومی جامعه است که از وظایف رهبری است.

انتخابات ۹۰؛ پایان نزاع بر سر «اعتبار»

نگاهی به صحنه‌ی جنگ نرم و آینده‌ی پیشِ ‌رو

انتخابات ۹۰؛ پایان نزاع بر سر «اعتبار»

فتنه‌ای که بر محور تخریب سرمایه‌ی اجتماعی شکل گرفته بود و آنان فکر می‌کردند با راه‌انداختنش کار ایران را تمام کرده‌اند، نه‌تنها به ثمر ننشست، بلکه همین سرمایه‌ی اجتماعی در 9دی و 22بهمن 88 «اعلام وفاداری» کرد.

جنگ ستاره‌ها

بررسی زمینه‌ها، متن و فرامتن خطبه‌های نماز جمعه

جنگ ستاره‌ها

دو ضد گفتمان در فضای داخلی مشغول فعالیت علیه گفتمان انقلاب اسلامی هستند. هدف ضد گفتمان اول، اعلام ناکارآمدی جمهوری اسلامی و حکومت اسلامی است. ضد گفتمان دوم نیز به دنبال ترسیم بد شرایط و بحرانی نشان دادن آن است. این ضد گفتمان الگو بودن جمهوری اسلامی را نفی می‌کند و ...

عمل مسئولین سازنده ایمان مردم است

گفت‌وگو با حضرت آیت‌الله خوشوقت

عمل مسئولین سازنده ایمان مردم است

حضرت را تا جایی دوست داشتند که برای خودشان ضرری نداشته باشد. آنها بی‌دین که نشدند؛ مثل خیلی از شیعیان امروز فقط ایمانشان ضعیف بود. بیچاره‌ها حتی قلوبشان با امام حسین علیه‌السلام بود و با دشمنان او دشمن بودند، اما وقتی احساس کردند که خطری هست، عقب کشیدند.

بررسی نظریه بیداری اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب اسلامی

گفت‌وگو با دبیر علمی همایش

بررسی نظریه بیداری اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب اسلامی

تفکری هم وجود دارد که نظریه‌ی آقا با آن مرزبندی دارد، و الان ترکیه در بُعد بین‌المللی و برخی نیز در داخل کشور آن را دنبال می‌کنند. این‌ها به بیداری اسلامی اعتقاد ندارند، بلکه به آشتی اسلام و دموکراسی یا آشتی اسلام و غرب ذیل تمدن غرب معتقد هستند.

بیرون از عالم مدرن متولد شدیم

نبرد تمدنی ما و غرب در گفت‌وگو با موسی نجفی

بیرون از عالم مدرن متولد شدیم

یک دایره‌ی بزرگ‌تری می‌خواهد این نظام شیعی را احاطه کند. می‌خواهد بگوید من عالم را غیردینی می‌کنم. این‌جا است که بحث تمدن مطرح می‌شود که این نظام و این جامعه‌ی دینی می‌گوید من می‌خواهم عالم را هم دینی کنم.

شعر و شرع و عرش

گفت‌وگو با محمدعلی معلم دامغانی

شعر و شرع و عرش

باید به‌نوعی قصه‌ها، حکمت‌ها، حکایت‌ها و ماجراهایی که با هیچ زبان و بیانی جز زبان شاعران بیان نمی‌شود را به خوبی برای جامعه بیان کنیم. اما زبان شاعرانه فقط با کلمات نیست، بلکه باید از همه‌ی ابزار هنری و رسانه‌ای برای ارائه‌ی زبان شاعر استفاده شود.

منبر، رسانه‌‌ی بی‌نظیر ما

بعثت خون

منبر، رسانه‌‌ی بی‌نظیر ما

باید انسان‌شناس بود

بعثت خون

باید انسان‌شناس بود

کرامت‌های مسجد کرامت

گفت‌وگو با مرتضی فاطمی قاری پیشکسوت قرآن کریم

کرامت‌های مسجد کرامت

بعد هم فرمودند: "آقای فاطمی! این آقای رجائی خودش هم قاری قرآن است ها!" بلافاصله هم به آقای رجائی گفتند که مسئله‌ی قرآن را توی مدارس جدی بگیرید. آقای رجایی گفت بله ما هم خودمان اصرار داریم...

پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی