others/index
مطالبی از : دكتر مسعود درخشان - استاد اقتصاد انرژی و عضو هیأت علمی دانشكده‌ی اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی
تعداد مطالب : 7
ریشه‌های عدم موفقیت در قطع وابستگی به نفت

ریشه‌های عدم موفقیت در قطع وابستگی به نفت

| مسعود درخشان

مدیریت اقتصادی فعلی، همان راه دولت‌های قبلی را طی کرده‌ و می‌کند و اعتقاد راسخ دارند که با تزریق دلارهای نفتی به اقتصاد ملی می‌توان به توسعه‌ی اقتصادی و سپس به اقتصاد آزاد شده از دلارهای نفتی رسید. این مدیران و مشاوران آنان معتقدند که تنها راهکار توسعه‌ی اقتصادی کشور این است که دیدگاه اقتصاددانان غربی را به‌عنوان علم اقتصاد بپذیریم.

اقتصادنا و اقتصاد ما

به‌مناسبت سالگرد شهادت شهید صدر

اقتصادنا و اقتصاد ما

شهید صدر در صفحه ۱۲ کتاب اقتصادنا چنین می‌نویسد: «مقصود ما از اقتصاد اسلامی، سیستم (مکتب) اقتصادی است که در این سیستم روشی که اسلام در تنظیم حیات اقتصادی دارد، مجسم می‌گردد. سیستم اقتصادی اسلام، خود دارای یک پایگاه فکری است که خودِ سیستم، ما را بدان رهنمود می‌گردد.»

دلالان تئوری وابستگی می‌گویند «ما نمی‌توانیم»

گفت‌وگو با دکتر مسعود درخشان

دلالان تئوری وابستگی می‌گویند «ما نمی‌توانیم»

مهندسان نفتی کسانی هستند که در شرایط نبود شرکت‌های خارجی، روزانه سه میلیون و هفت‌صد هزار بشکه نفت استخراج و در زمان جنگ تحمیلی نیز مخازن آسیب‌دیده را تعمیر می‌کردند، اما برخی از مسئولین پایتخت‌نشین که پای دکل حفاری نبوده‌اند، به این توانایی‌ها باور ندارند و قراردادهای مضری را منعقد می‌کنند. چنین فضایی به بخش خصوصی این پیام را القا می‌کند که برای موفقیت تبدیل به «دلال وابستگی» بشو تا موفق شوی.

دلالان تئوری وابستگی می‌گویند «ما نمی‌توانیم»

گفت‌وگو با دکتر مسعود درخشان

دلالان تئوری وابستگی می‌گویند «ما نمی‌توانیم»

مهندسان نفتی در شرایط نبود شرکت‌های خارجی، روزانه سه میلیون و هفت‌صد هزار بشکه نفت استخراج و در زمان جنگ تحمیلی نیز مخازن آسیب‌دیده را تعمیر می‌کردند، اما برخی از مسئولین پایتخت‌نشین که پای دکل حفاری نبوده‌اند، به این توانایی‌ها باور ندارند و قراردادهای مضری را منعقد می‌کنند. چنین فضایی به بخش خصوصی این پیام را القا می‌کند که...

زبان فارسی و تولید ملی

دکتر مسعود درخشان، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

زبان فارسی و تولید ملی

این‌که ثانیه‌شمار چراغ راهنمایی به انگلیسی است، یعنی برای ما معتبر است که عدد را به انگلیسی بنویسند! شهروندی که با این رفتار برخورد می‌کند، خیلی دور از انتظار نیست که وقتی بخواهد کفشی را تولید کند، نشانه‌ی آن را به زبان انگلیسی بنویسد.

حمله‌ی اقتصادی دشمن، حقیقی است یا مجازی؟

یادداشتی از دکتر مسعود درخشان

حمله‌ی اقتصادی دشمن، حقیقی است یا مجازی؟

ویژگی جهادی بودن اقتضا می‌کند که این سیاست‌گذاری‌ها دارای دو ویژگی استراتژیکی و آینده‌‌نگری باشد، زیرا تعارض مبنایی نظام اقتصاد سرمایه‌داری با اقتصاد اسلامی و خصومت سیاست‌گذاران نظام‌ استکبار جهانی با مدافعان انقلاب اسلامی نه‌تنها قابل رفع نیست، استمرار بلندمدت نیز دارد.

معضل دلباختگی

سخنان دکتر درخشان در نشست «اندیشه‌های راهبردی»

معضل دلباختگی

باور بسیاری این است که توسعه اقتصادی همچون کالایی است که می‌توان آن را با درآمدهای نفتی از بازارهای جهانی خریداری کرد، غافل از اینکه توسعه اقتصادی از مقولات درون‌زاست که در هماهنگی با نظام سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و در بستر تحولات تاریخی هر ملت شکل می‌گیرد.

پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی