news/content
نسخه قابل چاپ
1394/02/16

بیانات در دیدار جمعى از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌ (۱)
و صلّی الله علی محمّد و ءاله الطّاهرین‌

 خیلی خوش آمدید عزیزان من! با انفاس طیّبه‌ی خودتان این فضا را، این حسینیّه را معطّر کردید. حقیقتاً نفَس معلّم نفَس طیّب است و هر فضایی که معلّمین در آن فضا حضور داشته باشند، انسان اطمینان دارد که رحمت الهی و برکات الهی ان‌شاءالله در آن فضا و در آن مکان خواهد بود. امیدواریم خداوند به شماها توفیق بدهد که این کار بزرگ را، این مسئولیّت عظیم را، هم شما معلّمین، هم شما مسئولان آموزش و پرورش بتوانید به بهترین وجهی انجام بدهید.

 ماه رجب است؛ و در این سرود پر مغز و زیبایی هم که شماها خواندید، اشاره‌ی به ماه رجب، ماه توسّل، ماه توجّه و دعا شده بود. در این ماه شریف، مؤمنین که دعا میخوانند، از خدای متعال این‌جور میخواهند: اَللهُمَّ فَاهدِنی هُدَی المُهتَدینَ وَ ارزُقنی اجتِهادَ المُجتَهِدینَ وَ لا تَجعَلنی مِنَ الغافِلینَ المُبعَدین.(۲) چقدر حائز اهمّیّت است هر سه فِقره! فقره‌ی آخر هم که مغفرت است که اساس همه‌ی کارها است: وَ اغفِر لی یَومَ الدّین.(۳) هدایتِ هدایت‌یافتگان و تلاش تلاشگران آن چیزی است که در این دعا از خدای متعال میخواهید. شما تأمّل بفرمایید اگر همین دو عامل در من و شما باشد، همه‌ی مشکلات حل خواهد شد؛ هم هدایت هدایت‌یافتگان الهی نصیب ما بشود، هم تلاش تلاشگران تاریخ بشریّت در رفتار ما، در گفتار ما، در منش ما محسوس باشد. در آن فقره‌ی سوّم، آسیب مورد اشاره قرار گرفته است: وَ لا تَجعَلنی مِنَ الغافِلینَ المُبعَدین. غفلت بزرگ‌ترین آسیب است؛ غفلت از مسیر، غفلت از هدف، غفلت از توان، غفلت از فرصت، غفلت از دشمن، غفلت از وظیفه‌ای که امروز بر دوش من و شما است؛ غفلت. بزرگ‌ترین دشمن ما غفلت است. اوّلین دشمنی که ما را در مقابل دشمنان دیگرمان به خاک می‌نشاند، غفلت است؛ وَ لا تَجعَلنی مِنَ الغافِلینَ المُبعَدین. نتیجه‌ی این غفلت دور شدن است؛ دور شدن از خدا، دور شدن از هدف، دور شدن از کامیابی. مضامین دعاها معرفت است، توحید است، درس زندگی است؛ ببینید دعاها اینها است. با این توجّه دعاها را بخوانیم و از این فضای این ماه بهره ببریم.

 هفته‌ی معلّم را با یاد مبارک شهید عزیز بزرگوارمان مرحوم آیت‌الله مطهّری نام‌گذاری کردند. شهید مطهّری خیلی خصوصیّات ممتازی داشت لکن به نظر من شاخصه‌ی شخصیّت او معلّمی بود؛ معلّم بود؛ در حوزه معلّم بود، در دانشگاه معلّم بود، در محیط زندگی معمولی هم معلّم بود، سخنرانی‌های او هم تعلیم بود، درس بود؛ چون با اخلاص بود، چون با اجتهاد بود؛ یعنی با تلاش. بنده نمونه‌های تلاش علمی این بزرگوار را از نزدیک دیده بودم. برای هر موضوعی یادداشت‌هایی داشت؛ در هرجا یک نکته‌ای مشاهده میکرد، آن را فوراً برمیداشت یادداشت میکرد و در یک جای مشخّصی میگذاشت. ایشان به من نشان داده بود پاکت‌هایی را که درباره‌ی موضوعات مختلف در اینها یادداشت کرده بود. من همان‌وقت تعجّب میکردم چه حوصله‌ای، چه نشاطی، چه پیگیری و تلاشی! خب، نتیجه این است که امروز ۳۵ سال از شهادت این مرد میگذرد، [امّا] کتابهای او و حرفهای او همچنان زنده است. امروز همان کتابها، همان حرفها، همان تعلیمات به درد نسل جوان امروز ما میخورد، به درد محقّقین ما میخورد. البتّه نمیخواهیم بگوییم که اینها کفایت میکند؛ نه، حرفهای جدیدی هست، افکار جدیدی هست، شبهات جدیدی هست و بایستی کسانی مطهّری‌وار کار کنند؛ لکن این نام نام ماندگاری است.

 خب، امروز بنده عمده‌ی عرایضی که میخواهم عرض کنم، چند نکته در باب آموزش و پرورش است. حالا مسائل دیگری هم داریم، شاید به آنها هم بپردازیم امّا مسئله‌ی عمده‌ی ما امروز مسئله‌ی آموزش و پرورش است؛ مسئله‌ای که برای بنده مهم است. علّت هم این است که آموزش و پرورش در واقع آن کانون اساسی برای خلق دنیای آینده است. بالاخره ما فردایی خواهیم داشت، ۲۰ سال دیگر، ۲۵ سال دیگر، نسلی روی کار خواهند آمد که امروز این نسل مشغول تولید شدن است، در حال به‌وجود آمدن است؛ مولّد آن هم معلّم و آموزش و پرورش است. شما دارید یک نسل را تولید میکنید؛ چگونه آن را تولید خواهید کرد؟ این خیلی اهمّیّت دارد. آینده‌ی کشور، آینده‌ی دنیای ما به تلاش امروز آموزش و پرورش وابسته است؛ این کم‌چیزی نیست. ما هیچ دستگاه دیگری را نداریم که این‌قدر حائز اهمّیّت باشد. بله، در دانشگاه هم درس میخوانند، در حوزه‌ی علمیّه هم درس میخوانند، در محیطهای اجتماعی هم تربیت میشوند امّا نقش تأثیرگذار معلّم بی‌بدیل است؛ نقشی که معلّم میتواند در اثرگذاری فکری و روحیِ این مخاطبی که کودک امروز ما و مرد و زن آینده‌ی ما است، داشته باشد - در دوران کودکی، در دوران نوجوانی تا تمام این دوره‌ی دوازده سال - نظیر ندارد، بی‌بدیل است؛ نه پدر، نه مادر، نه محیط، هیچ‌کدام این نقش را ندارند. معلّم یک چنین چیزی است؛ آموزش و پرورش یک چنین دستگاهی است. از لحاظ تماس با محیط زندگیِ مردم هم بیشترین سطح مماسّ با جامعه را آموزش و پرورش دارد؛ شما نزدیک به ۱۳ میلیون دانش‌آموز دارید، با پدر و مادرهایشان - که ۲۶ میلیون پدر و مادرهای اینها هستند - این شد ۳۹ میلیون، یک میلیون هم معلّم و کارمندان آموزش و پرورش؛ تقریباً ۴۰ میلیون انسان به‌طور مستقیم با این دستگاه مرتبطند؛ شما کدام دستگاه دیگر را دارید که این‌چنین سطح تماسّ اثرگذار و مهمّی با جامعه داشته باشد؟ اینکه روی آموزش و پرورش تکیه میکنیم، به‌خاطر اینها است.

 خب، من یک کلمه درباره‌ی این دستگاه عرض بکنم و آن این است - بارها هم این را گفته‌ایم،(۴) باز هم تکرار میکنیم - که برای یک‌چنین دستگاهی هرچه ما هزینه کنیم، هزینه نیست، سرمایه‌گذاری است؛ به این چشم به اقتصاد آموزش و پرورش نگاه کنیم. اقتصاد آموزش و پرورش مثل اقتصاد هیچ دستگاه دیگری نیست؛ اینجا شما هرچه خرج میکنید، در واقع دارید سرمایه‌گذاری میکنید؛ این آن جمله‌ی اساسی و اصلی‌ای است که بنده توقّع دارم مسئولان کشور، مسئولان دولتی و مردم ما به این نکته توجّه کنند. خب، این [درباره‌ی اهمّیّت‌] دستگاه آموزش و پرورش.

 در این دستگاه بزرگ آن نقطه‌ی محوری، آن میان‌دار، آن عَلَم‌داری که در واقع او دارد میدان را اداره میکند و همه بایستی تدارکات او را فراهم کنند، کیست؟ معلّم. میدان‌دار اصلی معلّم است. دستگاه‌های گوناگون، سازمانهای گوناگون، سندهای مختلف، کتاب درسی، بقیّه و بقیّه، همه پشتیبانهای این میان‌دار اصلی‌اند. معلّم خوب آن موجودی است که تأثیر او - همین‌طور که عرض کردیم - بی‌بدیل است؛ اگر ما معلّم خوب داشته باشیم، حتّی در یک نظامی مثل نظام مکتب‌خانه، خواهد توانست مردان بزرگ تربیت بکند؛ کمااینکه می‌بینید [تربیت‌] کردند. معلّم خوب میتواند مردان بزرگ، انسانهای بزرگ، شخصیّت‌های برجسته را خلق کند، به‌وجود بیاورد، ولو در یک دستگاهی که آن دستگاه خیلی سازگار نیست؛ پس اصل، معلّم است.

 خب، معلّم میخواهد چه‌کار بکند؟ من اینجا یادداشت کردم؛ تولید یک نسلی با این خصوصیّات: دانا باشد، باایمان باشد، دارای اعتمادبه‌نفس باشد، دارای امید باشد، دارای نشاط باشد، دارای سلامت جسمی و روحی باشد، روشن‌بین باشد، بااراده باشد، کم‌هزینه و پرفایده باشد؛ معلّم، نسلی این‌جوری را میخواهد تربیت کند؛ اینها چیز کمی نیست. اینکه گفته میشود معلّم کار انبیا را میکند، خب، این یک کلمه حرفی است که ما میزنیم؛ برویم در عمق این حرف؛ این حرف یعنی چه؟ یُزَکّیهِم وَ یُعَلِّمُهُمُ الکِتبَ وَ الحِکمَة؛(۵) کار انبیا این است؛ کار انبیا نجات بشریّت است، کار انبیا ایجاد یک جامعه‌ی انسانیِ برتر و والاتر است؛ این است کار انبیا؛ میگوییم «معلّم، شاغلِ شغل انبیا است»، «معلّمی شغل انبیا است»، عمق این حرف و مغز این حرف این است. این شد معلّم.

 خب، این الزاماتی دارد. یکی از الزامات، همان مسئله‌ی اقتصاد است که عرض کردم؛ اقتصاد آموزش و پرورش، معیشت معلّمین، یکی از الزامات است. محدودیّتهای دستگاه‌های دولتی را میدانیم؛ بیگانه نیستیم از محدودیّتها و اشکالاتی که وجود دارد ولیکن بایستی همّت در مسئولین دولتی این باشد که این بخش را مورد یک توجّه ویژه قرار بدهند. همان‌طور که عرض کردیم، این سرمایه‌گذاری است؛ این بازده دارد؛ این ارزش‌افزوده تولید میکند؛ این یک خرج و هزینه‌ی صِرف نیست؛ این بایستی جزو مسائل درجه‌ی یک ما در مدیریّتهای دولتی و در تصمیم‌های دولتی باشد. ما نکنیم، دشمن سوءاستفاده میکند؛ می‌بینید دیگر. از همین نقطه، دشمن با رسانه‌ی خود، در رادیوی خود، با عوامل خود، با آدمهای بددل نسبت به نظام و نسبت به اسلام، با این ابزارها و وسائل دشمن سوءاستفاده خواهد کرد. البتّه معلّمین ما، هم بیدارند، هم نجیبند، هم مؤمنند؛ حقیقتاً این را من اعتقاد دارم؛ در طول این سالها این را آزمودیم، امروز هم در سطح کشور می‌بینیم؛ معلّمین ما از توطئه‌ی دشمن غافل نیستند. اینهایی که با عنوان «معیشت» یک شعاری میدهند، چند شعار فتنه‌گرانه و سیاسی و خطّی هم در پهلویش میگنجانند، این را همه‌کس میفهمند که انگیزه‌ی اینها انگیزه‌ی سالمی نیست، برای دلسوزی از معلّم نیست، هدفهای دیگری دارند. کمااینکه فلان رسانه‌ی خارجی که شروع میکند روی این مسئله فعّالیّت کردن - که می‌بینید همین حالا هم مشغولند، از مدّتی پیش بیشتر مشغولند - این از روی دلسوزی نیست؛ این برای مشکل درست کردن برای نظام است، برای دردسر درست کردن برای نظام است؛ از روی بددلی و کینه‌جویی نسبت به اسلام و نسبت به استقلال کشور و نسبت به نظام جمهوری اسلامی است؛ ولی بالاخره بهانه دست اینها نباید داد. دستگاه‌های دولتی و مسئول مسائل مالی و اقتصادی به این نکته توجّه کنند؛ این را جزو برنامه‌های اصلی خودشان قرار بدهند. این یک مطلب است. البتّه همان‌طور که عرض کردیم معلّمین باید مراقب باشند و هستند؛ خوشبختانه معلّمین ما مراقبند. [اینکه‌] بعضی‌ها جفای به نظام را، جفای به انقلاب را به هر شکلی بتوانند انجام میدهند - نیش خودشان را میزنند، زهر خودشان را میریزند، با نظام بدند - از روی بغض به نظام است، نه از روی محبّت به معلّم؛ هر شعار دیگری هم پیدا کنند، همین استفاده را میکنند.

 یک مسئله‌ی دیگر مسئله‌ی دانشگاه فرهنگیان است که من قبلاً، هم در صحبتهای خصوصی با وزیر محترم، هم در صحبت عمومی در جمع معلّمین، به این مسئله اشاره کرده‌ام؛ دانشگاه فرهنگیان خیلی مهم است. همه‌ی فرایندهایی که منتهی میشود به جذب معلّم، برای تدریس و برای تعلیم و تربیت، بایستی سالم و با معیار اسلام و انقلاب سنجیده بشود. اگر این کار را کردیم، نتیجه همان چیزی خواهد بود که شما میخواهید؛ هم مورد رضای خدا خواهد بود، هم برای آینده‌ی کشور - همان‌طور که عرض کردم - مولّد یک نسل باعظمت و امیدبخش خواهد بود؛ اگر این رعایتها نشود، نه. در دانشگاه فرهنگیان، هم موادّ درسی و محتوای دروس مهم است، هم اساتید مهمّند، هیئت علمی مهم است. بنا است ما چه کسی را، چه‌جور آدمی را تربیت کنیم و بفرستیم سراغ بچّه‌های مردم که بروند آنها را بسازند و تولید انسان بزرگ بکنند؟ این خیلی مهم است. بنابراین مسئله‌ی صلاحیّتها، مسئله‌ی اساتید، مسئله‌ی کتابهای درسی، محتوای درسی در دانشگاه خیلی مهم است.

 یک مسئله هم مسئله‌ی تحوّل بنیادین آموزش و پرورش است که خوشبختانه امروز وزیر محترم مورد اشاره قرار دادند و فعالیّتهایی که انجام گرفته است را فی‌الجمله بیان کردند؛ بنده هم گزارشش را قبلاً دیده‌ام. آنچه مهم است این است که در باب این تحوّل بنیادین، اصل اینکه نظام آموزش و پرورش ما احتیاج به یک تحوّل دارد را همه پذیرفته‌اند. این نظام قدیمی آموزش و پرورش در کشور، اگر هیچ عیب دیگری هم نمیداشت، همین که با گذشت زمان هیچ نوآوری در آن به‌وجود نیامده بود، کافی بود که انسان آن را رد کند و معتقد باشد به تحوّل بنیادین. این سند تحوّلی هم که خوشبختانه دو سه سال پیش فراهم شد و ابلاغ شد(۶) و بر اساس آن برنامه‌ریزی شد، از نظر کارشناسان زبده و برجسته‌ی آموزش و پرورش، یک سند خوبی است، سند متینی است؛ ‫آنهایی که اهل این کارند، خبره‌ی این کارند، این سند را تأیید میکنند؛ میگویند سند تحوّل بنیادین که با ساعتها کار، با زمانهای طولانی و با تلاش فراهم شده است، همه کمک کرده‌اند که این سند بحمدالله فراهم شد و ابلاغ شد، این را کارشناس‌ها و خبره‌های آموزش و پرورش تأیید میکنند و میگویند سند بسیار متقن و مهمّی است. پس این سند باید اعمال بشود. البتّه از این‌جور چیزها، منتظر نتایج زودبازده نباید بود، اینها چیزهایی نیست که ظرف یک‌سال و دوسال و پنج‌سال نتایجش ظاهر بشود؛ اینها چیزهایی است که صبر و حوصله لازم دارد، کار لازم دارد، کار مستمر لازم دارد.

 یک نکته این است که انسجام این سند حفظ بشود. اشاره کردند که یک تعدادی از موادّ این سند اجرایی شده است؛ خوب است، لکن همه‌ی موادّ این سند باید اجرایی بشود؛ این یک مجموعه‌ی منسجم است. اینکه ما برخی از مواد را، فرض کنید چهل مادّه یا در این حدود را اجرایی کنیم، بقیّه را مغفول بگذاریم، این به نتیجه نخواهد رسید. انسجام این مجموعه بایستی حفظ بشود. وقتی همه‌ی موادّ این مجموعه مورد عمل قرار گرفت، آن‌وقت کار پیش خواهد رفت، سرعت پیدا خواهد کرد، درست انجام خواهد گرفت.

 یک نکته‌ی دیگر این است که بدنه‌ی آموزش و پرورش کشور با این سند آشنا بشوند؛ مطالبات این سند را بدانند که چیست. معلّمی که در فلان مقطع دبستان یا دبیرستان تدریس میکند، بداند که این تحوّل بنیادین از شخص او چه خواسته است. مدیر و رئیس دبستان یا دبیرستان بداند که وظیفه‌ی او و تکلیف او در قبال دانش‌آموز بر اساس این سند چیست. مطالبات این سند باید مشخّص بشود؛ بایستی برنامه‌ریزی کرد برای اینکه ما مطالبات سند را در سطح وسیع و گسترده‌ی آموزش و پرورش تفهیم کنیم، بحث کنیم.

 یک مسئله‌ی دیگر [این است‌] که دستگاه‌های تبلیغی و رسانه‌ی ملّی باید به کمک بیایند. حتّی گاهی پیشنهاد میشود که یک شبکه‌ی صداوسیما مخصوص این کار باشد که بتواند این موضوع را تبیین کند و تفهیم کند. این البتّه بستگی دارد به اینکه مسئولین آموزش و پرورش بنشینند با مسئولین صداوسیما و آنها هم همراهی کنند.

 یک موضوع دیگری که در این مسئله‌ی سند مهم است که وزیر محترم هم خوشبختانه امروز اشاره کردند، ظرفیّت برنامه‌ی ششم است. الان سیاستهای برنامه‌ی ششم در حال تدوین است، بعد هم خود برنامه را تدوین میکنند، تصویب میکنند، اجرا میکنند. در ضمن این برنامه و در ذیل این برنامه، مسئله‌ی آموزش و پرورش و سند تحوّل بنیادین باید حتماً دیده بشود تا بدانیم ما در سال ۱۴۰۴ چه خواهیم داشت در آموزش و پرورش.

 یک نکته‌ی اساسی این است، این را من به مسئولین آموزش و پرورش عرض میکنم، مراقب باشید که برنامه‌های دمِ‌دستی و تغییروتبدیل‌های سطحی و روزمرّه جای تحوّل بنیادین را نگیرد؛ ما را راضی نکند، خوشحال نکند که ما داریم تغییر میدهیم. تغییرات سطحی مهم نیست؛ اساس، همان موادّ تحوّل بنیادین است که بتدریج این بنا نوسازی بشود؛ این مهم است.

 خوشبختانه شرایط هم آماده است؛ من نگاه که به سطح کشور میکنم؛ به‌نظرم میرسد که امروز شرایط شما و مسئولان محترم آموزش و پرورش برای کیفی کردن آموزش و پرورش، برای تحوّل اساسی و بنیادین در این دستگاه مهم و حسّاس آماده‌تر است. یک‌روزی ما هجده میلیون دانش‌آموز داشتیم، امروز کمتر از سیزده میلیون دانش‌آموز داریم؛ این یک فرصت است. یک‌روزی بود که ما از لحاظ فضاهای آموزشی دچار عسرت جدّی بودیم؛ مدارس دو نوبته و سه نوبته در سطح کشور کم نبود؛ امروز خوشبختانه آن وضعیّت وجود ندارد. در اغلب جاهای کشور، مدارس وضع خوبی دارند؛ افرادی هم علاقه‌مندند، می‌آیند و وارد میشوند که بایستی این جریان [حفظ شود]. امروز بنابراین شرایط آماده است برای اینکه ما بتوانیم این تحوّل را انجام بدهیم. به‌هرحال خوشبختانه کشور دارای ثبات است، دارای امنیّت است، مسئولین دولتی با علاقه‌مندی مشغول کار هستند. امروز روزی است که ما بتوانیم ان‌شاءالله آموزش و پرورش را از لحاظ کیفی، از لحاظ محتوایی، از لحاظ بنیانی به یک نقطه‌ی اساسی برسانیم. و همین‌طور که عرض کردم محور این تحوّل معلّمین هستند؛ آن کسی که در وسط میدان ایستاده است، شما معلّمین عزیز هستید. من به همه‌ی معلّمین سرتاسر کشور، به این وسیله و در این موقعیّت سلام عرض میکنم و امیدوارم خداوند همه‌ی معلّمین عزیز را در کنف حمایت خودش حفظ کند.

 یک نکته‌ی خارج از مقوله‌ی آموزش و پرورش وجود دارد که جزو مسائل اساسی کشور است و آن، نوع برخورد دشمنان با نظام جمهوری اسلامی است. در طول این ۳۵ سالی که گذشته است، همواره و همیشه هیبت این حرکت عظیم مردمی، چشم دشمنان جمهوری اسلامی را گرفته است. خیلی رجزخوانی کردند، هرچه توانستند تلاش کردند امّا ملّت ایران و نظام جمهوری اسلامی در نظر اینها هیبت داشته است؛ این هیبت را ما باید حفظ کنیم؛ این هیبت بایستی محفوظ بماند؛ واقعیّت هم هست، توهّم نیست. ما یک کشور بزرگ، یک ملّت هفتادوچند میلیونی، دارای سابقه‌ی فرهنگی و تاریخی عمیق و اصیل بیش از بسیاری از نقاط عالم، دارای شجاعت، دارای عزم، ملّتی که از هویّت خود و از شخصیّت خود دفاع میکند [هستیم‌]؛ یک نمونه‌اش در هشت سال دفاع مقدّس ظاهر شد. در این هشت سال همه‌ی قدرتمندان دنیا - شرق و غرب - و وابستگان آنها و مرتجعین و همه و همه، دست به هم دادند تا ملّت ایران را به زانو دربیاورند [امّا] نتوانستند. جا ندارد که این ملّت، هیبت و عظمت در چشم ناظران جهانی پیدا کند؟ این عظمت را باید حفظ کرد. ما نظامی هستیم که مسئولان سیاسی کشورهای گوناگون و آنهایی که خبر دارند، این را به ما گفتند؛ بعضی به ما گفتند - بعضی دلشان نیامده به ما بگویند و در جمعهای خودشان گفتند و خبرش به گوش ما رسیده است - که این تحریمهایی که اینها علیه ایران وضع کرده‌اند و این فشاری که علیه جمهوری اسلامی راه انداخته‌اند، علیه هر کشور دیگری بود، او را منهدم میکرد، متلاشی میکرد امّا به جمهوری اسلامی تکان هم نتوانسته وارد کند. این چیز کوچکی نیست؛ این خیلی حادثه‌ی بزرگی است البتّه تبلیغات جهانی یک پوششی، یک پرده‌ای، یک غباری همواره در مقابل مخاطبان خود قرار میدهد که نمیگذارد خیلی‌ها واقعیّتها را ببینند؛ امّا درعین‌حال بسیاری از مردم دنیا، بسیاری از ملّتها بخصوص آنهایی که به ما نزدیکند، واقعیّتها را می‌بینند؛ و همه‌ی مسئولین سیاسی دنیا واقعیّتها را می‌بینند؛ نگاه نکنید به حرفهایشان؛ همین رؤسا و مسئولان سیاسی و سخنگویان دستگاه‌های مختلف غرب و اروپا و آمریکا و دیگران که گاهی حرفهای بی‌ربطی هم میزنند، همه‌ی اینها در دلشان این عظمت را، این هیبت را، این اقتدار را، این لیاقت را برای ملّت ایران تصدیق میکنند و می‌بینند منتها در زبان جور دیگری عمل میکنند.

 من مکرّر گفته‌ام راجع به این مذاکرات و [مسائل‌] هسته‌ای و امثال اینها؛ حرف زیاد زده‌ایم و آنچه باید بگوییم، گفته‌ایم لکن همه توجّه داشته باشند - هم مسئولین سیاست خارجی ما، هم مسئولین گوناگون دیگر، هم نخبگان جامعه - یک ملّت اگر نتواند از هویّت خود، از عظمت خود، آن‌چنان که هست، در مقابل بیگانگان دفاع بکند، قطعاً توسری خواهد خورد؛ بروبرگرد ندارد. باید قدر شخصیّت و هویّت خود را دانست. دشمن تهدید میکند، همین چندروزه، دو نفر از مقامات رسمی آمریکا تهدید نظامی کردند؛(۷) حالا کار به آن افرادی که مسئولیّتهای خیلی مهم و حسّاسی ندارند، نداریم. من نمیفهمم مذاکره در زیر شبح تهدید چه معنایی دارد؟ مذاکره کنیم زیر شبح تهدید! مثل اینکه یک شمشیری بالای سر [ما باشد]. ملّت ایران این‌جوری نیست؛ ملّت ایران مذاکره‌ی زیر سایه‌ی تهدید را برنمیتابد. چرا تهدید میکنند؟ چرا غلط زیادی میکنند؟ میگوید اگر چنین نشود، چنان نشود، ممکن است ما حمله‌ی نظامی به ایران بکنیم؛ اوّلاً که غلط میکنید؛ ثانیاً من در زمان رئیس‌جمهور قبلی آمریکا -  آن‌وقت هم تهدید میکردند - گفتم دوران بزن‌ودررو تمام شده؛(۸) این‌جور نیست که شما بگویید میزنیم و درمیرویم؛ نخیر، پاهایتان گیر خواهد افتاد و ما دنبال میکنیم. این‌جور نیست که ملّت ایران رها کند کسی را که بخواهد به ملّت ایران تعرّضی بکند؛ ما دنبال خواهیم کرد. این معنا را همه توجّه داشته باشند؛ مذاکره‌کنندگان ما هم توجّه داشته باشند؛ خطوط قرمز و خطوط اساسی که گفته شده است، همواره در نظرشان باشد که البتّه لابد هست، ان‌شاءالله مورد نظرشان هست و از این خطوط عبور نخواهند کرد؛ امّا این معنا هم قابل قبول نیست که آنها مدام بنشینند تهدید بکنند. چه تهدیدی؟ شما به این مذاکرات کمتر از ما احتیاج ندارید؛ بله، ما دوست داریم تحریمها برداشته بشود امّا اگر تحریم هم برداشته نشود ما میتوانیم از طرق دیگری خودمان را اداره کنیم؛ این ثابت شده. یک روزی بنده این را مطرح کردم،(۹) امروز خوشبختانه می‌بینیم اقتصاددان‌ها، مسئولین گوناگون، افراد وارد در مسائل اقتصادی کشور، همه دائماً این را تکرار میکنند؛ میگویند این‌جور نیست که مسائل اقتصادی کشور وابسته‌ی به این تحریمها باشد تا با برداشتن تحریمها، مشکلات اقتصادی برطرف بشود؛ نه، مشکلات اقتصادی با اراده‌ی خودمان، با نیّت خودمان، به دست خودمان، با تدابیر خودمان ممکن است برطرف بشود؛ چه تحریم باشد، چه نباشد. البتّه تحریم نباشد، آسان‌تر است؛ تحریم باشد یک‌قدری مشکل‌تر است امّا ممکن است. مسئله‌ی ما نسبت به مذاکرات یک چنین موضعی است. امّا دولت کنونی آمریکا به این مذاکرات نیاز واقعی دارد؛ اینها در کارنامه‌ی خودشان، یک نقطه‌ی اساسی که میتوانند مطرح کنند، این است که ما توانستیم جمهوری اسلامی ایران را بیاوریم سر میز مذاکره و فلان مطلب را به او تحمیل کنیم؛(۱۰) اینها احتیاج دارند به این. اگر احتیاج طرف مقابل به این مذاکرات بیشتر از ما نباشد - که حتماً هست - لااقل کمتر از ما نیست؛ چرا تهدید میکنند؟ بنده با مذاکراتی که در زیر شبح تهدید انجام بگیرد، موافق نیستم. بروند حرف بزنند، مذاکره کنند، به توافق برسند، اشکالی ندارد - البتّه درحالی‌که آن خطوط اصلی را رعایت کرده باشند - لکن به‌هیچ‌وجه تحمیل را قبول نکنند، زور را قبول نکنند، تحقیر را قبول نکنند، تهدید را قبول نکنند.

 امروز آبروی اینها در دنیا هم رفته است. شما ملاحظه کنید این حرکتی که دولت سعودی در مسئله‌ی یمن دارد انجام میدهد، در هیچ منطقی، با هیچ بیانی قابل توجیه نیست. انسان هواپیما را بفرستد به یک کشور دیگری به دلیل اینکه چرا شما فلان کس را به ریاست قبول دارید، فلان کس را قبول ندارید؛ بنا کنند مردم را بزنند، زیرساخت‌ها را بزنند، جنایت بکنند، زن و کودک بکُشند، همه‌جا را به آتش بکشند؛ این هیچ توجیهی ندارد. آمریکایی‌ها از همین حرکتِ غیر قابل توجیه و این جنایت عظیم دارند پشتیبانی میکنند. از این بی‌آبرویی بیشتر؟ آمریکا امروز در نظر ملّتهای منطقه هیچ آبرویی ندارد؛ همه این وضعیّت را دارند می‌بینند؛ صریحاً هم میگویند ما پشتیبانی میکنیم،(۱۱) خجالت هم نمیکشند؛ آن‌وقت به ما میگویند شما چرا کمک میکنید؟ ما میخواستیم کمک دارویی بکنیم، ما میخواستیم برای مریضها دوا بفرستیم؛ ما که نمیخواستیم سلاح بفرستیم؛ آنها به سلاح ما احتیاج ندارند؛ همه‌ی پادگانهای یمن و ارتش یمن در اختیار مردم مبارز و انقلابی و در اختیار این گروه انصارالله است؛ آنها احتیاج به سلاح ما ندارند؛ ما میخواستیم دوا برایشان بفرستیم. شما آمدید یک ملّت را محاصره‌ی دارویی کردید، محاصره‌ی غذایی کردید، محاصره‌ی انرژی کردید، آن‌وقت میگویید کسی به اینها کمک نکند! شما حتّی به هلال‌احمر اجازه‌ی خدمات ندادید؛ آن‌وقت خودشان دارند از آن طرف، اطّلاعات نظامی به سعودی‌ها میدهند، سلاح میدهند، امکانات میدهند، تشویق سیاسی میکنند؛ اینها آبرو ندارند. ملّت ایران راهی را که انتخاب کرده است، راه متین و مستحکم و خوش‌عاقبتی است و به توفیق الهی و به کوری چشم دشمنان، این راه به نتایج خود خواهد رسید و ملّت ایران موفّق خواهد شد؛ و دشمنان خواهند دید که نتوانسته‌اند علیه ملّت ایران اهداف شوم خودشان را عمل کنند.
 رحمت خدا بر شهدای عزیز ما که جان‌فشانی کردند، و بر امام بزرگوار ما که این راه را در مقابل ما باز کرد؛ و رحمت خدا بر شما برادران و خواهران عزیزِ مؤمن و علاقه‌مند که این‌جور در صحنه حضور دارید.
والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته

۱) قبل از شروع بیانات معظّمٌ‌له، آقای علی‌اصغر فانی (وزیر آموزش و پرورش) گزارشی ارائه کرد.
۲) اقبال‌الاعمال، ج ۲، ص ۶۴۳
۳) همان‌
۴) از جمله، بیانات در دیدار جمعی از معلّمان و فرهنگیان سراسر کشور (۱۳۹۰/۲/۱۴)
۵) سوره‌ی آل‌عمران، بخشی از آیه‌ی ۱۶۴؛ «...پاکشان گردانَد و کتاب و حکمت به آنان بیاموزد...»
۶) ابلاغ سیاستهای کلّی ایجاد تحوّل در نظام آموزش و پرورش کشور (۱۳۹۲/۲/۱۰)
۷) اشاره به اظهارات جو بایدن (معاون رئیس جمهور آمریکا) و جان کری (وزیر خارجه‌ی آمریکا) درباره‌ی مطرح بودن همه‌ی گزینه‌ها برای مقابله با ایران!
۸) بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام (۱۳۸۶/۶/۳۱)
۹) ازجمله، بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام (۱۳۹۳/۴/۱۶)
۱۰) اشاره به اظهارات رئیس جمهور آمریکا پس از صدور بیانیّه‌ی لوزان‌
۱۱) اشاره به بیانیّه‌ی وزارت‌خارجه‌ی آمریکا در تاریخ ۲۶ مارس ۲۰۱۵ و اعلام حمایت آمریکا از تجاوز دولت سعودی به کشور یمن.

لطفاً نظر خود را بنویسید:

کدامنیتی : *
اعدادي را که مي بینيد ، وارد کنید
*
نظرات مخاطبان : [ تعداد نظرات منتشره : 62 نظر ]
  • 1394-05-27 - 22:23

    با سلام. متشکر از زحمات بی شمار شما و با آرزوی سلامتی امام خامنه ای (حفظه الله)
    می خواستم ایده ای بدهم و آن اینکه در رابطه با این حرف مقام معظم رهبری که فرمودندپاهایتان گیر خواهد افتاد و ما دنبال میکنیم می توان پوستری طراحی کرد که پای یک سرباز آمریکایی در یک تله ی بزرگ ایرانیان گیر افتاده و به هیچ قیمتی نمی تواند فرار کند.
    با تشکر از شما
  • 1394-02-22 - 12:11

    سلام
    هرکس به طریقی دل او می شکند
    بیگانه جدا دوست جدا می شکند
    بیگانه اگر می شکند باکی نیست
    از دوست بپرسید که چرا می شکند
    هرچه دارم فدای شما
  • 1394-02-22 - 00:57

    تا آخر ايستاده ايم
  • احمد افراسیابی ،
    1394-02-21 - 16:24

    سلام  عاشقانه مشتاقانه برای دیدار با رهبر عزیزمان لحظه شماری می کنم.
  • ابوالفضل ،
    1394-02-21 - 00:11

    لبیک یا خامنه ای
  • مهدي ،
    1394-02-21 - 00:06

    خدايا هرچه را از ما ميگيريد بگيريد به آبروي شهدا وجانبازان وپدران و مادران شهدا امام خامنه اي را تا ظهور امام زمان (ع)حفظ بفرما الهي آمين
  • مصطفی فرجی ،
    1394-02-20 - 17:08

    اگرمسیح مرده ای راجان می بخشدمعلم درستکارمی تواندامتی رازنده کند.
  • مجتبی ثانی ،
    1394-02-20 - 16:42

    بنازم هیبت و شجاعت و بصیرتت را رهبر عزیز تر از جانم... اینگونه که تو سخن می رانی، دگر چه کسی را یاری نُطُق کشیدن هست؟ دولتمردان امریکا را پخ کنی می ترسند چه برسد به این رجز خوانی های مردانه و مومنانه تو... خدا حفظت کند نه برای ما که برای مهدیش...
  • HD ،
    1394-02-20 - 16:32

    سلام خدا قوت
    امام خامنه ای  جایگاه معلمان رو مشخص کردن:میدان دار بون و کلیدی ترین نقش رو داشتن . و اینکه  همه اموزش وپرورش باید یار و یاور او باشد،اما وظایف او چیست چه باید بکند؟ این چیزی است که برایش باید با معلم معیار داد.تا خود اوبسنجد.روش ها را گفتن بی فایده است زیرا که در موقعیت پیش بینی نشده مستاصل خواهد شد.
    خوب بر این اساس است که ضرورت جذب سالم معلم مطرح میشود. فردی که صلاحیت داشته باشد ومعیار انتخاب کردن او اسلام و انقلاب باشد.به توانایی های او توجه شود.
    من دانشجوی ترم یک دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی هستم.واندکی فضای دانشجویان را دریافته ام.دانشجویان بیشتر با شرایط ناسلام و بدون داشتن لیاقت امده اند.یا پدر مادرشان فرهنگی اند. یا پارتی داشته اند.واگر این نباشد هم بسیاری به خطر تضمین کار اینده  و مکسائل معیشتی نه خاطر وظیفه خطیر و پیامبر گونه "معلمی" امده اند.چه رشته های علوم پایه و چه فنی.مذهبی ترین دانشجویان هم کاملا نسبت به سند تحول بنیادین اموزش و پروش بیگانه اند.اساتید نیز همین طور. تنها به تغییرات سطحی راضی شده اند.چه کسی پاسخگوست؟کجایند اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی که که اساس نامه دانشگاه را نوشته اند.چه کسی باید توضیح دهد، روشن گری کند؟چرا باید بدترین رتبه های کنکور به این دانشگاه بیایند؟چرا نباید اساتید انقلابی در این دانشگاه گرد هم ایند؟چرا باید دانشکده علوم انسانی فقط برای پاس کردن دروس عمومی استفاده شود؟و در نتیجه اینقدر ضعیف باشد.مواد درسی اغلب به ربط به مسائل معلم است یا غربی یا قدیمی!محتوای ان ها نیز جز انحراف دور ساختن دانشجو از حقیقت عالم و حفظ محور کردن هدفی ندارند.
    بدتر از همه این که برای جذب دانشجویان شهریه می دهند.اخر این چه کاریست.به طمع انداختن هدف است یا جذب ودعوت؟!
    رهبرا این فرزند کوچک و ناخلف شما چه وظیفه ای خواهد داشت؟این عمری که در این مدت جز در راه سقوط در باتلاق تمدن غرب صرف میشود چه خواهد شد.رهبرا دانشجویانی که در دانشگاهی که مسجدی برای پیوند با اسمان ندارد چگونه به مقرب به خدا شوند؟
    یا امام المسلمین تمام تلاش خود را خواهم کرد تا صالح ومصلح بمانم.چراکه فتح الفتوح انقلاب اسلامی تربیت انسان صالح است.اما ای کاش این دانشگاه مانند داشگاه امام صادق علیه السلام فضای اماده تری برای پرکشیدن داشت.
  • حسن خزلی ،
    1394-02-20 - 11:28

    دیگر به ما نچسبان، تحقیر دیگری را
    یا حرفهای پوچِ، امثال جان کری را
    در منطقِ شهادت، تحریم حرف مفت است!
    ره را ببند و بنگر، مردان خیبری را!
    از روزهای مَردی،هر چه زمان گذشته
    از یادمان نبرده، امثال باکری را
    عقد اخوتِ خود، با ذوالفقار بستیم
    بنگر به دست مردان، شمشیر حیدری را
    هیهات منا الذله، درسِ هدایت ماست
    آموختییم اینجا، سر مشق بی سری را 
    "رو کن گزینه ها" را، ما تشنهء جهادیم
    بسیار دوست داریم، فرمان رهبری را
    لبیک یا خامنه ای
    لبیک یا سیدعلی
  • حقگو ،
    1394-02-20 - 11:17

    مقام معظم رهبری سلام گرم مرا از جنوبی ترین شهر ایران سیرجان بپذیریر صحنه های دلخراش جنگ ناجوانمردانه آلسقوط
     مشاهده میکنم که انگار فرزندان و هموطنان عزیز خودم هستند 
    مقام معظم رهبری مرگ یکبار و شیون هم یکبار ما فرزندان ایران اسلامی آمادگی شهادت در راه خدا و مردم مظلوم یمن را داریم آمریکا باید فرو ریخته شود چه بهتر همین الان به عربستان حمله کنید و اگر خدا بخواهد سربلند از این امتحان الهی بیرون 
    می آئیم
  • 1394-02-20 - 09:12

    الحمدالله باز هم رهبر بصیرمون حرف زد و دلها آرام گرفت.
    خدایا شکرت به خاطر عظمتت.
    خدایا شکرت به خاطر هیبت و وقارت.
    خدایا شکرت به خاطر یگانگی ات.
    خدایا شکرت به خاطر رحمت بیکرانت.
    خدایا شکرت به خاطر رهبر بصیرمون.
    مولای یا مولای انت العزیز و انا الذلیل  و  هل یرحم الذلیل الا العزیز.
  • رحمن حبیبی ،
    1394-02-20 - 09:02

    لبیک یا خامنه ای لبیک یا حسین است
  • شهریار ،
    1394-02-20 - 08:33

    جانم فدای رهبرم ...
  • طلبه ای از مدرسه مدینة العلم ق ،
    1394-02-20 - 07:01

    ای رهبر آزاده، آماده ایم آماده.... 
  • میرزا ،
    1394-02-20 - 02:53

    آقا جان :
    هر کس نقهمد ، یا اصلا نمی خواهد که بفهمد که متاسفانه خیلی ها امروزه بخاطر منافعشان ایتگونه اند ، ما که می فهمیم  تا آخر ، پای ولایت ایستاده ایم و روزی هم خواهد رسید که حساب آنهاییگه به خون شهدا و ولایت ظلم کردند را کف دستشان بگذاریم ، چرا که همن الآن در رصد ما هستند و از عملکردشان با خبریم .
    یا علی مدد .
    خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست
  • نادر مظفری ،
    1394-02-20 - 01:13

    ما همه گوش به فرمان هستیم اقا 
    تا آخرین قطره خونمون هستیم آقا
    اللهم احفظ قائدنا الامام خامنه ای
    لبیک یا اماما
    نه تنها آمریکا بلکه هیچ قدرت دیگری غلط می کند حتی تصور حمله نظامی به ایران را در سربپروراند
    ما فرزندان عاشوراییم
  • بهنام ،
    1394-02-20 - 00:08

    درود بر سید علی...  
  • محمدامین ،
    1394-02-19 - 21:40

    جانم فدای رهبرم 
  • برونسی ،
    1394-02-19 - 21:04

    خداوند سایه حضرت آقا را بالای سر مانگهدارد. اگر دولت مردان هم به فرمایشات حضرت آقا گوش بدهند بینی آمریکا و اسراییل را به خاک می مالیم.
  • علیرضا ،
    1394-02-19 - 15:18

    خدا سایه ی این رهبر معظم و این محافظ مکرم رو مستدام بداره و دست ایشون رو در دست قیام ولیعصر سلام الله علیه قرار بده ...
  • اكبر حسيني ،
    1394-02-19 - 15:05

    ما همه سرباز توايم خامنه اي  گوش به فرمان توايم خامنه اي
  • مریم ،
    1394-02-19 - 14:06

    انی احبک... یا سید علی!
  • مجتبی ،
    1394-02-19 - 14:04

    ماشاالله
  • روح الله حسینی ،
    1394-02-19 - 13:55

    انشاالله که سایه سید علی همیشه بالا سر همه ما باشه 
  • علي ،
    1394-02-19 - 12:00

    نظرات آقا در مورد معيشت معلم ها سالهاست اجرا نميشود
  • تاباني ،
    1394-02-19 - 11:53

    لطفا فيلم كامل بيانات را بارگزاري كنيد.
  • جواد ،
    1394-02-19 - 11:36

    رهبر یعنی این 
    تا آخرین قطره خونمون هستیم آقا
  • یه فرهنگی شیرازی ،
    1394-02-19 - 11:21

    سلام به رهبر و امامم.
    رهبرا ! 
    آیه قرآن را به شما یادآوری میکنم: سواء علیهم أأنذرتهم أم لم تنذرهم لایؤمنون.
    و در جایی دیگر خداوند نگران حال رسولش است و میخواهد که  زیاد غم هدایت نیافتن امت را نخورد.
    رهبر و امامم !
    ما بیشتر از هر چیز نگران سلامتی شما هستیم؛ تو را به جد بزرگوارتان قسم، مواظب سلامتی خودتان باشید.
  • مهدی ،
    1394-02-19 - 10:56

    درود به شرافت رهبر بزرگ انقلاب زنده باد 
  • سید توفیق مهدوی ،
    1394-02-19 - 09:41

    اللهم احفظ قائدنا الامام خامنه ای
  • علی رسولی ،
    1394-02-19 - 08:21

    بیانات رهبری معظم انقلاب روح وجان جهانیان بویژه ایرانیان را همچون نسیم بهاری وباران با طراوت شاداب نماید واگر این سخنان نباشند روح وجانمان مانند سبزه زار به خشکی می گراید. الهی که سایه شما برسر ما مستدام باشد.
  • 1394-02-19 - 03:46

    جانم فدای رهبرم.آقا مثل همیشه از صحبتاتون کیف کردیم.(اللهم عجل لولیک الفرج)
  • 1394-02-19 - 03:08

    یعنی کل دنیا رو بگردید کار درست تر از سید علی اقای خودمون پیدا نمیکنید برید بگردید
  • رها ،
    1394-02-19 - 00:52

    ای جانم...
    جان منو سید علی...
    
  • رها ،
    1394-02-19 - 00:52

    ای جانم...
    جان منو سید علی...
    
  • مهدی مرادیان سرخی ،
    1394-02-18 - 20:16

    خداوند متعال انشالله امام خامنه ای ما را محفوظ بدارد.
    ابوالفضل علمدار خامنه ای نگه دار
    فرمایشات بسیار زبیایی بود مثل همیشه. حضرت آقا فصل الخطاب هستند برای کلیه مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی و همه ملت ایران
  • سیدرضامحمودی فر ،
    1394-02-18 - 19:11

    سلام وعرض ارادت
    آقاجان جانم به فدایت بیانات جنابعالی بسیارتاثیرگزار بود لازم دانستم  به دورترین نقاط کشورکه ازرسانه ها محروم بودند اطلاع رسانی انجام دادم
    جانم فدای رهبرم
  • محمدرضا ،
    1394-02-18 - 12:46

    انشاالله همیشه سالم وسلامت باشید.لبیک یا امام خامنه ای
  • علی ،
    1394-02-18 - 12:07

    سلام
    از مهمترین کارهایی که خیییییییلی خوبه انجام بدید قرار دادن متن پی دی اف مطالب سایت هست
    بنظر من خلا بزرگی هست برا این سایت
    خیلیا میخوان متن ها رو داشته باشن و بعدا مطالعه کنن
    ممنون میشیم اگر رسیدگی کنید
  • علی ،
    1394-02-18 - 12:07

    سلام
    از مهمترین کارهایی که خیییییییلی خوبه انجام بدید قرار دادن متن پی دی اف مطالب سایت هست
    بنظر من خلا بزرگی هست برا این سایت
    خیلیا میخوان متن ها رو داشته باشن و بعدا مطالعه کنن
    ممنون میشیم اگر رسیدگی کنید
  • نسیم صبا ،
    1394-02-18 - 02:24

    با سلام 
    ضمن تشکر ازخداوند منان وبزرگ که رهبری چنین فرزانه وباهوش به ملت ایران هدیه کرد و امیدوارم خدا مارا ازشر شیاطین خارجی که رئیس آنها آمریکای خونخوار و انگلیس روباه مکار و از نادانان و ابوموسی های اشعری داخلی زمانه به برکت دعای امام زمان(عج) حفظ کند.
    متاسفم از برخی هموطنان ما که ازاین جنایت کار بزرگ تاریخ بشریت واز این عقرب جراره (آمریکا وهم پیمانانش ) امید کمک و مماشات و...را دارند!!!!!؟
    خدایا آن راکه عقل ندادی پس چه داده ای؟
  • 1394-02-18 - 00:18

    لبیک یاحسین
  • مقرر ،
    1394-02-17 - 22:15

    لبیک یا حضرت آیت الله امام خامنه ای
  • مقرر ،
    1394-02-17 - 22:15

    لبیک یا حضرت آیت الله امام خامنه ای
  • 1394-02-17 - 19:25

     مقام معظم رهبری! دیگر کمتر دغدغه داشته باشید و هیچ اندوهی مخورید که آنچه باید می­گفتید، گفته اید. خطوط قرمز مذاکرات و سنت های الهی را بیان کردید. امّا امیدوارم عاقبت کار همانطور که شماآرزو کردید باشد، و این ملّت عاقبت به خیر شوند نه اینکه به عاقبت بنی اسرائیل دچار شوند.
    قَالَ فَإِنَّهَا محُرَّمَةٌ عَلَیهْمْ  أَرْبَعِینَ سَنَةً  یَتِیهُونَ فىِ الْأَرْضِ  فَلَا تَأْسَ عَلىَ الْقَوْمِ الْفَاسِقِینَ (المائدة:26)
    ترجمه: خداى تعالى فرمود: به جرم این نافرمانیشان دست یافتن به آن سرزمین تا چهل سال بر آنان تحریم شد در نتیجه چهل سال در بیابان سرگردان باشند و تو براى این قوم عصیانگر هیچ اندوه مخور.
  • محمد علی رجایی ،
    1394-02-17 - 18:16

    سلام
    از این که عزیزان درkhamenei.ir در پرداختن به بیانات رهبری فقط به مسایل سیاسی آن هم مسایل خاصی می پردازید شکایت دارم.
    وقتی رهبری می فرماید فرهنگ و تعلیم وتربیت مسئله ی اول نظام است، باید مسئله ی اول khamenei.ir هم باشد اقلا دیدار هایی مثل دیدار معلمان که آقا سالانه دیدار دارند را ویژه بپردازید تا علاقه مندان بتوانند استفاده کنند.
  • مصطفی ،
    1394-02-17 - 17:13

    بسم الله
    درود بر حضرت آقا!!! خداا رهبرمون رو حفظ کنه!!!  باید در مقابل دشمنان اسلام محکم و قوی حرف زد.
  • محمد حسن جازمی ،
    1394-02-17 - 15:04

    فرمایش آقا خطاب به آمریکا: غلط میکنید. مرا به یاد حرف امام (ره) که آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند انداخت. متشکرم رهبرم.
  • عاشق رهبری ،
    1394-02-17 - 14:20

    عاشق حرف رهبرم که به امریکا میگه غلط کردی اصلا حال میکنم با این جمله 
  • محمد حسن رستميان ،
    1394-02-17 - 13:48

    زندگیم به فدای یم تار مویت
  • منتشلو ،
    1394-02-17 - 12:21

    لبیک یا اماما
    
    نه تنها آمریکا بلکه هیچ قدرت دیگری غلط می کند حتی تصور حمله نظامی به ایران را در سربپروراند
    
    ما فرزندان عاشوراییم
  • طلبه ای از مدرسه مدینة العلم ق ،
    1394-02-17 - 09:35

    لبیک یا خامنه ای 
  • مهدیپور ،
    1394-02-17 - 09:24

    الحمدلله.دست خدا بر سر ماست.خامنه ای رهبر ماست
  • پوران جاری ،
    1394-02-17 - 09:14

    با سلام . بیانات مهم رهبر فرزانه مان راشنیدیم . به عنوان یک فرهنگی که مسئولیت تربیت انسانهای مهذب و سالم و مؤمن را بر دوش داریم ،مؤمنانه و متعهد به نظام و انقلاب و پایبند به اطاعت از فرامین ولی امرمان مطالبات اقتصادی خود را پیگیری خواهیم کرد ؛زیرا اگر معیشت معلم در شان او باشد بسیاری از مشکلات تربیتی و فرهنگی جامعه حل خواهد شد . از مسئولین انتظار می رود فرامین رهبری را با بی برنامه گی خود برای این بزرگترین نهاد فرهنگی و مؤثر جامعه ذبح  نکنند !  سلام و درود خدا بر همه اولیای الهی 
  • سرباز مهدی ،
    1394-02-17 - 02:49

    السلام علیک یا روح الله. و بر جانشین بر حقش سید علی.
    بوسه بر آن لبی که از حق گفت
    بوسه بر زبان که از غیرت گفت
    بوسه بر اخم هایی که درهم شد
    بر دد و دیو و بر دوست  واشد
    حقیر جسارت نمیکنم خود را شاعر بنامم لیکن از فرط خوشحالی از کلام رهبرم در این بامداد (ساعت2:45)فرصت اندکی پیش آمد تشکری کرده باشم.
    (مخاطب با نام راننده تاکسی، استاد دانشگاه! در بخش نظرات خبرگذاری فارس.)
    
  • سیدمحمد ،
    1394-02-17 - 01:03

    سلام 
    فدای سخنان گهر بار رهبری  که همیشه مسیر رو نشون میده 
    جانم فدایت آقا 
  • محمدصادق بهدادیان ،
    1394-02-17 - 00:59

    سید علی لب تر کند، جان را فدایش میکنم
  • h.p ،
    1394-02-17 - 00:00

    رهبرعظیم الشأن انقلاب بازهم مثل همیشه جواب دندانشکنی به دشمنان اسلام دادند.خداوندنعمت وجودپربرکتشان راازمانگیرد.انشاالله
  • عاشق سیدعلی ،
    1394-02-16 - 23:46

    سید علی لب تر کند - آمریکا را نابود میکنم...
  • عارفه ،
    1394-02-16 - 23:20

    با سلام و تقدیم احترام
    سخنرانی حضرت آقا، مثل همیشه متین و پر صلابت و راهگشاست . خداوند به ایشان طول عمر با عزت عنایت بفرماید ان شاالله. 
  • رضا ،
    1394-02-16 - 23:02

    به نام خدا
    با سلام
    خدایا! رهبرم را برای ما تندرست بدار و ایشان را از جمیع بلیات عرضی و سماوی محافظت بفرما و تا ظهور منجی عالم بشریت مولا و سرورمان حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف، وجود پر خیر و برکتشان را نگاهدار.
    پرورگارا! همانطور که کلام ایشان به اسلام و مسلمین عزت و عظمت می بخشد، در دنیا و آخرت ایشان را عزیز و گرامی بدار و دشمنانشان را خوار و منکوب بفرما.
    ای خدایی که مرگ و زندگی من در دست توست، ملتمسانه از تو می خواهم: "از عمر و زندگی من بکاه و بر عمر رهبرم بیفزای."
در این رابطه بخوانید :
پیامک‌های این دیدار
  • رهبر انقلاب: امروز کار سعودی‌ها در یمن با هیچ منطقی قابل توجیه نیست/ آمریکایی‌ها دارند از این جنایت عظیم حمایت می‌کنند/ می‌گویند چرا ایران به آنها کمک می‌کند؛ ما می‌خواستیم به یمن کمک دارویی بفرستیم. یمنی‌ها به سلاح ما احتیاج ندارند؛ همه‌ی پادگان‌های یمن در اختیار گروه انصارالله است.
  • رهبر انقلاب: ۴۰ میلیون معلم و دانش‌آموز و والدین، مستقیم با آموزش و پرورش مرتبطند/ برای آموزش و پرورش هرچه هزینه کنیم، سرمایه‌گذاری است/ اقتصاد آموزش و پرورش مثل هیچ دستگاهی نیست/ باید این بخش را مورد توجه ویژه قرار داد. این بازده دارد و ارزش افزوده ایجاد می‌کند.
  • رهبر انقلاب: همین چند روز گذشته دو مسئول رسمی آمریکا تهدید کردند که حمله‌ی نظامی می‌کنیم؛ اولاً که غلط می‌کنید. ثانیاً من در زمان رئیس‌جمهور قبلی آمریکا که تهدید می‌کرد هم گفتم که دوران بزن و دررو تمام شده/ ملت ایران کسی را که تعرضی بکند رها نمی‌کند.
  • رهبر انقلاب در دیدار معلمان: ملت ایران مذاکره زیر سایه‌ی تهدید را برنمی‌تابد/ آمریکا اگر نیازش به مذاکره بیشتر از ایران نباشد، کمتر نیست/ با مذاکراتی که زیر شبح تهدید باشد موافق نیستم/ مذاکره‌کنندگان بروند با رعایت خطوط قرمز مذاکره کنند، لکن تحمیل و تحقیر و تهدید را قبول نکنند.
  • جمعی از معلمان سراسر کشور پیش از ظهر امروز با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند.
جمله‌های برگزیده این دیدار
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی