news/content
نسخه قابل چاپ
1362/02/04

عصر هدم ارزش‌های انسانی و حاکمیت ارزش‌های شیطانی

عنوان: عصر هدم ارزش‌های انسانی و حاکمیت ارزش‌های شیطانی
تاریخ: ۱۳۶۲/۰۲/۰۴
محل: تهران، حسینیه جماران
موضوع: عصر هدم ارزش‌های انسانی و حاکمیت ارزش‌های شیطانی
مناسبت:  
حضار: پرورش، علی‌اکبر (وزیر آموزش و پرورش)، توکلی، احمد (وزیر کار و امور اجتماعی)، کارگران سراسر کشور، معلمان و مربیان پرورشی، اعضای ستاد بزرگداشت استاد شهید مرتضی مطهری
 

بسم اللّه‌ الرحمن الرحیم

مبارزه برای احیای ارزشهای انسانی

تصادف خوبی است که در روز ولادت با سعادت حضرت جواد ـ سلام‌اللّه‌‌علیه ـ ما در خدمت دو قشر عظیم الشأن معلمین و کارگران هستیم. و من امیدوارم که این دو قشر محترم که دو بازوی کشور هستند و ملت، موفق باشند که هر کدام در سنگر خودشان مبارزه علیه ستم‌کاران را هرچه بیشتر تقویت کنند. معلمین و آموزگاران تربیت کنند جوانانی را برای خدمت به کشور و اسلام، و کارگران بسیار عزیز ما جدیت کنند که کشور خودشان را از آن ظلماتی که در زمان طاغوت بودند نجات بدهند. اینها در آموزش و پرورش و آنها در عمل و کار به همۀ کشورهای عالم بفهمانند که ملتی که می‌خواهد خودش سرپای خودش بایستد، هم خودش آموزش می‌بیند و هم خودش کار می‌کند.

برادران عزیزم! ما در عصری واقع شده‌ایم که ظلمت دنیا را گرفته است. ما در عصری واقع شده‌ایم که ارزش‌های انسانی بکلی از بین رفته و به جای آن ارزش‌های غیر انسانی و شیطانی نشسته است. ما در عصری واقع هستیم که شیاطین عالم هجوم به انسان‌ها و ارزشهای انسانی آورده‌اند و می‌خواهند که دنیا را به سلطۀ شیطان در آورند. ما در این عصر با اتکا به خدای تبارک و تعالی و استمداد از اسلام و قرآن کریم و ولیّ عصر ـ سلام‌اللّه‌‌علیه ـ باید خودمان کوشش کنیم و خودمان جهاد کنیم؛ جهاد در دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها، جهاد در کارخانه‌ها و کارگری‌ها، جهاد در کشاورزی‌ها، جهاد در مدارس، جهاد در دانشگاه ها، جهاد در همه جا، جهاد در جبهه‌ها و جهاد در پشت جبهه‌ها. شیاطین در همۀ این گروههایی که برای خدا قیام کرده‌اند ممکن است نفوذ کرده باشند.

ما باید تمام قشرهایی که داریم، خودشان در مقابل شیاطین و در مقابل منافقان بایستند. در کارخانه‌‌ها ممکن است افراد نفوذی باشند و بخواهند دوباره این کشور را به زیر سلطۀ ابرقدرت‌ها بکشانند؛ لازم است که برادران کارگر متعهد در داخل کارخانه‌ها و این جهاد بزرگ اسلامی با آنها مقابله کنند و نگذارند تبلیغات سوء آنها جوانهای عزیز ما را منحرف کند. در دانشگاه ها و در دانشکده‌ها و در دبیرستان‌ها و مراکز علمی باید خود معلمین و متعلمین، خود اساتید و خود دانش‌آموزان توجه کنند به اینکه نبادا در اینجا باز از این قشرهای فاسد و منافقین و غیر منافقینی که همه فاسد هستند نفوذ کرده و خدای نخواسته دانشگاه را به آن وضعی که در سابق بود درآورند. باید معلمین و قشر دانشگاهی و دانش‌آموزی با فیضیه پیوند خودشان را قوی کنند؛ و عزیزان کارگر ما و کشاورز ما که همۀ اینها از اشخاص بزرگی هستند که محور اقتصاد ما در دست آنهاست باید پیوند خودشان را با اسلام و قرآن و علمای اسلام قوی کنند.

استقلال در سایه توکل به خدا و توجه به مکتب

اگر بخواهید به همۀ مشکلات پیروز بشوید باید همه محکم بایستید در مقابل همۀ قدرت‌ها. باید مهیا کنید خودتان را در مقابل همۀ مشکلات. باید ارزش‌های انسانی را از اینجا به همه جا صادر کنید؛ و استقلال خودتان را همه جور؛ استقلال فرهنگی، استقلال اقتصادی، استقلال اجتماعی همۀ این‌ها را باید شما محکم نگاه دارید. و این در سایۀ این است که توجه به مکتب اسلام و اتکال به خدای بزرگ و با هم همپیمان شدن و همۀ قشرها برادر دانستن یکدیگر است. دشمن ها در کمین‌اند. شما ملاحظه می‌کنید که از اطراف دشمنها در تبلیغاتشان چه می‌کنند با ما، و در تأیید دشمن‌های ما چه کارها می‌کنند. و ما جز خدای تبارک و تعالی به کسی اتکا نداریم؛ آنها هرچه دارند ما ارزش انسانی داریم و خدا داریم. شما ببینید که اینهایی که ادعای طرفداری از خلق و طرفداری از عرب می‌کنند با خوزستان چه می‌کنند، و با دزفول عزیز چه کرده‌اند. به گمان فاسد اینکه با موشک انداختن در خانه‌ها و اطفال و زنهای پیر و جوان را کشتن اسباب این می‌شود که ما تسلیم بشویم. آنها باز خوزستان را نشناختند، دزفول را نشناختند؛ با اینکه از اول جنگ تا حالا کراراً تجربه کرده‌اند و تخریب کرده‌اند مکان این عزیزان ما را و به شهادت رسانده‌اند اقشار کثیری از دوستان خدا را و دیدند که مقاوم ایستادند و ملت ایران و دزفول عزیز مقاوم ایستاده است در مقابل آنها و امروز هم که این همه مصیبت وارد کرده‌اند باز فریاد «جنگ، جنگ تا پیروزی» از جوان‌های ما در دزفول بلند است.

رسوایی مدعیان دروغین دفاع از حقوق بشر

آن‌هایی که با ادعای پوچ طرفداری از خلق با خلق ایران این طور می‌کنند و علمای بزرگ ایران و عزیزان بزرگ ایران و دانشمندان بزرگ ایران و همۀ قشرها را ترور می‌کنند و با دولت صدام که این جنایت‌ها را به ایران کرده است و این جنایت بزرگ را به دزفول کرده است پیوند دوستی دارند، اینها مشت خودشان را در دنیا باز کرده‌اند؛ اینها امروز هم حاضر نیستند که این عمل وحشیانۀ سبعانۀ این خبیث را محکوم کنند. وضع دنیا این طوری شده است. شما ملاحظه می‌کنید که یک هم‌چو جنایت بزرگی که واقع شده است و در این سال‌ها کراراً واقع شده است و این چند روز دنبال هم واقع شده است، در تمام رسانه‌های گروهی محکومیتی در کار نبود. عبور می‌کردند به طور گذرا و یک کلمه می‌گفتند که ایران این طور می‌گوید، عراق هم در مقابل او می‌گوید که ما تلافی کردیم. ارزش‌های انسانی دفن شده است در دنیا. انسانیت در دنیا دفن شده است. آنهایی که دعوی حقوق بشر می‌کنند، و سازمانها و کذا که با عرض و طول و طَمْطَراق زیاد در دنیا هستند، ندیدیم که محکوم کنند این عمل را. به دروغ از آنهایی که با ما دشمن‌اند چیزی را می‌گیرند و در مقابل، مقابل اسلام و در مقابل ایران، ملت عزیز ایران اطلاعیه صادر می‌کنند و هشدار می‌دهند به ما، و دلیل‌شان این است که دشمن‌ها این طور گفته‌اند. دلیل محکم سازمان‌های دنیا این است که شما بچه‌های کوچک را در خیابان‌ها می‌کشید و هر
روز در اوین صدها نفر را تیرباران می‌کنید؛ دلیلش این است که منافقین گفته‌‌اند. این دلیل بزرگی است برای سازمان، اما سازمان‌ها نمی‌پرسند که صدام چه کرده است در اینجا. وضع دنیا این طور شده است. و ما امیدواریم که از این مرکز اسلامی ایران یک وضعی پیدا بشود که آن ارزشهای فاسد را دفن کند و اسلام عزیز را ترویج کند، و نور قرآن را تجلی بدهد در سرتاسر دنیا تا ارزش‌های اسلامی که دفع شده است و ارزش‌های انسانی که دفع شده است زنده بشود و احیا بشود. و این اولش این است که ما خودمان توجه داشته باشیم به خودمان، ما خودمان توجه داشته باشیم که اگر امر دایر بشود بین ارزش‌های انسانی و الهی و ارزش‌های طاغوتی باید ارزشهای انسانی را انتخاب کنیم. اگر امر دایر بشود بین خدمت کردن به کشور خودمان و متعهد بودن در مقابل اسلام و کشور خودمان یا خدمت کردن به کشورهای شرق و غرب باید آن چیزی که برای خودمان است انتخاب کنیم.

ایرانی بودن، در عدم وابستگی و وطن‌فروشی

آنهایی که در همین کشور هستند و تفاله‌هایی که مانده‌اند، اینها یک دسته‌شان برای شرق سینه می‌زنند و یک دسته‌شان برای غرب سینه می‌زنند، و در عین حال دعوی می‌کنند که ما از ملت هستیم. آن کسی که در کارخانه‌ها می‌خواهد فرض کنید خلل ایجاد کند، می‌خواهد کشور خودش را بکشد تحت سلطۀ دیگران، و آن کسی که در دانشگاه اخلال می‌کند، می‌خواهد دانشگاه خودش را بکشد تحت سلطۀ دیگران، اینها اجنبی‌هایی هستند به صورت ملی و به صورت ایرانی؛ اینها از ایران اجنبی هستند و ایران آنها را دیگر به ایرانیت نمی‌شناسد. آن که تمام ارزشهای اسلامی را و ملّی خودش را فدای شوروی می‌کند یا تمام ارزش‌های خودش را فدای امریکا می‌کند او را ما ایرانی نمی‌دانیم.

تمسک به پیامبر (ص) و معصومین (ع) در مقابله با مشکلات

برادران و خواهران! ما در راهی وارد شدیم که آن راه، راه انبیاست؛ و تاریخ تا آنجا که نشان می‌دهد انبیا با مشکلات روبرو بودند. همیشه قشر محروم بودند در مقابل طاغوت و مشکلاتی که برای آنها حاصل بوده است بسیار زیاد بوده است، طاقتفرسا بوده. ما تا آنجا که از تاریخ اطلاع داریم و از انبیا به ما رسیده است می‌بینیم که تمام انبیا مبتلا بودند به طاغوت‌های زمان خودشان و در مشکلات بودند. ما که در طریق انبیا می‌خواهیم قدم برداریم از مشکلات نباید هراس کنیم؛ برای اینکه، همانطوری که رسول اکرم ـ صلی‌اللّه‌‌علیه‌و آله‌و‌سلم ـ در بیست و چند سال دعوت خود تمام مشکلات را پذیرفت و برای پخش احکام شرعی به همۀ مشکلات تن در داد، به مشکلات اقتصادی که آن را در یک غاری محبوس کردند و چندین وقت در آنجا تشریف داشتند و با آن مشکلات مواجه شدند، لکن از مقصد دست نکشیدند، قریش با او آن کردند که تاریخ نشان می‌دهد و دست از مقصد برنداشتند. انبیای دیگر همه همین طور بودند. وقتی مقصد الهی شد راه هرچه مشکل باشد چون مقصد الهی است باید به نظر آسان باشد. می‌بینید که در بعض روایات هست که حسین بن علی ـ سلام‌اللّه‌‌علیه ـ هرچه به ظهر عاشورا نزدیک‌تر می‌شد افروخته‌روتر می‌شد، رویش افروخته‌تر می‌شد[۱]برای اینکه می‌دید که جهاد در راه خداست و برای خداست و چون جهاد برای خداست، عزیزانی که از دست می‌دهد از دست نداده است، اینها ذخایری هستند برای عالم بقا. شما که مهیا هستید برای اسلام خدمت بکنید، کارگران عزیز ما که مهیا هستند برای اسلام خدمت بکنند و کارخانه‌ها را راه بیندازند و با جدیت عمل بکنند که استقلال خودشان را حفظ بکنند مشکلات دارند؛ لکن مشکلات مشکل نیست. دانشگاهی‌ها و آموزگارها و معلمین و متعلمین که برای خدا کار می‌کنند مشکلات دارند لکن در راه خداست، مشکلات در راه خدا مشکل نیست. اگر ما حساب کنیم، مشکلات حضرت رسول ـ سلام‌اللّه‌‌علیه ـ و حضرت امیر ـ سلام‌اللّه‌‌علیه ـ بسیار بیشتر بوده است از مشکلاتی که ما امروز مبتلای به او هستیم، و آنها صبر کردند و خدای تبارک و تعالی با صابرین است. و ما باید صبر بکنیم و بایستیم در مقابل قدرت‌هایی که می‌خواهند ما را ببلعند و سر آنها را بکوبیم.

برادران، عزیزان من، خواهران، عزیزان اسلام! توجه کنید و خودتان را حفظ کنید و هیچ تزلزل به خودتان راه ندهید که ما پیروزیم. ما آن روزی که هیچ نداشتیم و همۀ قدرت‌ها در مقابل ما بودند ایستادیم، و امروز بحمداللّه‌ یک ملتی داریم که یکپارچه در مقابل همۀ قدرتها ایستاده است، و یک خوزستانی داریم که با آن مشکلات مردانه ایستاده است و یک کردستانی داریم که با آن مشکلات مردانه ایستاده‌اند و همه جای ایران این طور است. و امروز ما بحمداللّه‌ تعالی قوی هستیم و منطقه مثل یک همچو قدرتی ندارد. ما امروز در مقابل همه ایستاده‌ایم و هیچ قدرتی نمی‌تواند به ما صدمه بزند. ملتی که برای شهادت ایستاده است مشکلات در او اثری ندارد. پدران و مادرانی که عزیزان خودشان را فدای اسلام می‌کنند، مشکلاتی برای آنها پیش نمی‌آید، آنها بر مشکلات غلبه کرده‌اند. کشور ما بر مشکلات خودش غلبه کرده است، تمام فشارها را از همۀ اطراف بر او آورده‌اند و تحمل کرده است واِنَّ اللّه‌َ مَعَ الصّابِرینَ.[۲]

بعد از آنکه ما اتکایمان به خدای تبارک و تعالی است و بر حق هستیم و دنبال حق هستیم دیگر از چه بترسیم؟ از شهادت نمی‌ترسیم و بحمداللّه‌ امروز قدرت ایرانی و قدرت اسلام در ایران به طوری است که توجه همۀ ملتهای ضعیف را به خودش معطوف کرده است، و اسلام صادر شد در سرتاسر دنیا. از این سیاه‌های عزیزی که در امریکا هستند، و تا افریقا و تا شوروی و همه جا، نور اسلام تابیده است و توجه مردم به اسلام شده است. و منظور ما از صدور انقلاب همین بود و تحقق پیدا کرد، و ان شاء اللّه‌ اسلام در همه جا غلبه بر کفر خواهد پیدا کرد.

خداوند ان‌شاءاللّه‌ شما را سعادتمند کند، و خداوند عزیزان ما را که شهید شده‌اند و خصوصاً عزیزان اخیر دزفول ما را به رحمت خودش متصل کند، و اهالی خوزستان خصوصاً دزفول را صبر عنایت کند و اجر جزیل عنایت فرماید، و ما را برای مشکلات بیشتر مهیا کند و از عنایات خودش برای ما بهرۀ زیادتر بفرستد.

والسلام علیکم و رحمة اللّه‌

 
۱ـ بحارالأنوار، ج ۶، ص ۱۵۴، ح ۹.
۲ـ سورۀ بقره، آیۀ ۱۵۳: «بدرستی که خداوند با بردباران است».

پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی