برای اینکه این حوزه بتواند از نقشآفرینی بیشتری برخوردار شده و تأثیرات کمی و کیفی بیشتری داشته باشد باید چه ملاحظاتی در نهادهای سیاستگذار موردتوجه قرار بگیرد؟
الآن در فضای کسبوکار مانع وجود دارد. با اینکه دولت سیزدهم روی کار آمده و افراد قبل از اینکه به سر کار بیایند ایدهها و نظراتی برای رفع موانع تولید داشتند، ولی بااینحال همچنان مشکلات زیادی وجود دارد. یکسری از مجموعههای کسبوکار، کسبوکارهای دانشبنیان است. اگر در فضای کسبوکار دانشبنیان حرکتهای خاصی در رفع موانع تولید صورت گیرد نهتنها باعث توسعه کار دانشبنیان میشود، بلکه بهتدربج تسری پیدا میکند. در این قضیه بنیاد نخبگان و معاونت علمی که آن هم از ایدههای حضرت آقا بود، اگر واقعاً حرکتهای خوبی در آن انجام شود و معاونت علمی سپر بلا شود و مشکلات بیمه، مالیات، پروانه بهرهبرداری و پایانکار و هزار و یک مسئله اداری دیگر را حل کند و از حرکتهای دانشبنیان دفاع کند، به نظرم الگوی خوبی برای فضای کسبوکار میشود.
امیدوارم که این قضیه انجام بشود و مدیرانی سر کار بیایند که هم کار بلد باشند، هم واقعاً جهادی باشند و هم بخواهند کار انجام بدهند؛ نه اینکه بخواهند کار را بشکنند و نهایتاً چوب لای چرخ تولید بگذارند.
در سالهای اخیر رویکردهای رهبر انقلاب در حمایت از این فضا را چطور ارزیابی میکنید؟
از مسائلی که ایشان مطرح کردند، یک بحث خیلی گسترده بود و از آن سال به بعد دائم در رابطه با مسائل علم و فناوری صحبت میکنند؛ بهخصوص اینکه چند وقت پیش ایشان در یکی از دیدارها فرمودند: «العلم سلطان»؛ به همین خاطر ایشان بر مسئله علم خیلی تأکید دارند و ما باید در این قضیه بر علم دست پیدا کنیم تا بتوانیم از خودمان دفاع کنیم. ما باید به علم و دانش مجهز شویم تا بهوسیله آن دشمنانمان را بترسانیم. حضرت آقا همیشه بر این قضیه تأکید دارند.