لبیک عمومی ملت ایران به فراخوان نظام اسلامی

1394/12/12 10:21
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی ضمن سپاس از ملت آگاه و مصمم ایران که با لبیک به فراخوان نظام اسلامی در انتخابات هفتم اسفندماه شرکت کردند، وظایف مجلس آینده را سنگین دانسته و ابراز امیدواری کردند که نصاب پاسخگوئی در برابر خدا و مردم را همگان در این مجلس مشاهده کنند. 
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است.

https://farsi.khamenei.ir/ndata/news/32470/smpf.jpg

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
خداوند دانا و توانا را سپاس که در آزمون بزرگی دیگر، ملت آگاه و مصمّم ایران را به پیروزی رسانید؛ آنان توانستند برای سی و ششمین بار از آغاز انقلاب اسلامی، در انتخاباتی سراسری، با عزم راسخ و شور و نشاط به‌یادماندنی، حضور یابند و سرنوشت کشور را در مقطع کنونی، رقم زنند؛ نمایندگان خود را برای تشکیل دو مجلس پر قدرت و پر اهمیت برگزینند و بار دیگر مردمسالاری دینی را در چهره‌ی درخشان و پر اقتدار خود به جهانیان نشان دهند.

ایران اسلامی به ملت خود می‌بالد و به استحکام مقرّراتی که این فرصتهای مغتنم را برای قد برافراشتن و تجدید قوای ملی فراهم آورده است، سر می‌افرازد.

اینجانب وظیفه‌ی خود می‌دانم که از این لبیک عمومی به فراخوان نظام اسلامی سپاسگزاری کنم و پاداش و هدایت الهی برای مردمی که این جمعه‌ی پر کار و پر شکوه را آفریدند مسألت نمایم.

به مسئولان کشور چه انتخاب‌شوندگان برای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان و چه دارندگان مناصب اجرایی در قوای دیگر و چه دیگر مسئولان در سازمانها و نهادها، یادآور میشوم که سپاسگزاری شایسته را در خدمت صادقانه به مردم و کشور و نظام اسلامی محقق سازند؛ ساده‌زیستی، پاکدستی، حضور پیوسته در جایگاه مسئولیت، ترجیح منافع ملی بر خواسته‌های شخصی و جناحی، ایستادگی شجاعانه در برابر مداخلات بیگانه، واکنش انقلابی به نقشه‌های بدخواهان و خائنان، منش جهادی در اندیشه و عمل، و در یک جمله: کار برای خدا و در راه خدمت به خلق خدا را، برنامه دائمی خویش در دوران این مسئولیت بدانند و به هیچ قیمت از آن تخطی نکنند.

روزگار بسیار حساس کنونی، حساسیت و هوشیاری و عزم راسخ همگان بویژه شما مسئولان را می‌طلبد. پیشرفت کشور هدف اساسی است. پیشرفت صوری و منهای استقلال و عزّت ملی، پذیرفته نیست. پیشرفت، بمعنی حل شدن در هاضمه‌ی استکبار جهانی نیست. و حفظ عزّت و هویت ملی جز با پیشرفت همه‌جانبه و درونزا دست‌یافتنی نیست. مجلس آینده درباره‌ی این سرفصلهای مهم، وظائف سنگینی برعهده خواهد داشت و امید است که نصاب پاسخگوئی در برابر خدا و مردم را همگان در آن مشاهده کنند.

لازم میدانم از دست‌اندرکاران برگزاری این انتخابات با شکوه؛ مسئولان اجرائی و نظارتی؛ تأمین‌کنندگان امنیت؛ سازمان رسانه‌‌ی ملی و دیگر دستگاهها و اشخاص مؤثر صمیمانه سپاسگزاری کنم.
توفیقات همگان را از خداوند متعال مسألت میکنم. 

سیّدعلی خامنه‌ای
۹ اسفندماه ۱۳۹۴

دریافت جدول: عکس

عنوان موارد
حضور مردم در انتخابات

* سپاسگزاری از لبیک عمومی ملت ایران به فراخوان نظام اسلامی

* نمایش مردمسالاری دینی به جهانیان با حضور ملت ایران در انتخابات

* سرافرازی ایران اسلامی به استحکام مقرّراتی که این فرصتهای مغتنم را برای قد برافراشتن و تجدید قوای ملی فراهم آورده است

وظایف مسئولان کشور و انتخاب‌شوندگان مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان

* تحقق سپاسگزاری شایسته در خدمت صادقانه به مردم و کشور و نظام اسلامی

* ساده‌زیستی

* پاکدستی

* حضور پیوسته در جایگاه مسئولیت

* ترجیح منافع ملی بر خواسته‌های شخصی و جناحی

* ایستادگی شجاعانه در برابر مداخلات بیگانه

* واکنش انقلابی به نقشه‌های بدخواهان و خائنان

* منش جهادی در اندیشه و عمل

* کار برای خدا و در راه خدمت به خلق خدا

وظایف مجلس آینده
* حساسیت، هوشیاری و عزم راسخ مسئولان در شرایط حساس کنونی
* توجه به پیشرفت کشور به‌عنوان هدف اساسی
* نپذیرفتن پیشرفت صوری منهای استقلال کشور و عزّت ملی
* پرهیز از هم‌معنی دانستن پیشرفت با حل شدن در هاضمه‌ی استکبار
* حفظ عزّت و هویت ملی تنها با پیشرفت همه‌جانبه و درونزا
 

مجلس، ریل‌گذار حرکت دولت

1394/12/04 09:27
رهبر انقلاب بیست و هشتم بهمن ماه امسال در دیدار مردم آذربایجان شرقی، مجلس را ریل‌گذار حرکتِ دولت خواندند و درباره‌ی هدف‌گذاری‌های مجلس شورای اسلامی فرمودند: «اگرچنانچه مجلس به دنبال رفاه مردم، عدالت اجتماعی، گشایش اقتصادی، به دنبال پیشرفت علم، پیشرفت فنّاوری، به دنبال عزّت ملّی و استقلال ملّت باشد، ریل‌گذاری او به سمت این هدفها خواهد بود؛ اگر مجلس مرعوب غرب باشد، مرعوب آمریکا باشد، دنبال حاکمیّت جریان اشرافی‌گری باشد، ریل‌گذاری او در این جهت‌ها خواهد بود؛ کشور را بدبخت خواهند کرد.»
به همین مناسبت پایگاه KHAMENEI.IR مجموعه طرح‌های «مجلس و...» را به‌مرور منتشر می‌کند:
 




فهرست کارهای من برای انتخابات

1394/12/04 09:17
در آستانه ایام انتخابات هفتم اسفندماه، پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR بر اساس بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، فهرستی از کارهایی را که هر فرد لازم است در روز انتخابات انجام دهد، تهیه و تدوین کرده است. کاربران می‌توان فایل‌های زیر را چاپ کرده، برای روز انتخابات همراه خود داشته باشند و به عنوان یک فهرست شخصی از آن استفاده کنند.

اطلاع‌نگاشت | مجلس انقلابی

1394/12/03 08:52
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار مردم آذربایجان شرقی با تأکید بر اهمیت مجلس شورای اسلامی فرمودند: «مجلس خیلی مهم است؛ مجلس شورای اسلامی جایگاه بسیار با اهمیّتی است. چرا؟ چون مجلس ریل‌گذار حرکتِ دولت است... اگر چنانچه مجلس به دنبال رفاه مردم، عدالت اجتماعی، گشایش اقتصادی، به دنبال پیشرفت علم، پیشرفت فنّاوری، به دنبال عزّت ملّی و استقلال ملّت باشد، ریل‌گذاری او به سمت این هدفها خواهد بود؛ اگر مجلس مرعوب غرب باشد، مرعوب آمریکا باشد، دنبال حاکمیّت جریان اشرافی‌گری باشد، ریل‌گذاری او در این جهتها خواهد بود؛ کشور را بدبخت خواهند کرد... این است که اهمّیّت نمایندگی مجلس و نمایندگان مجلس را روشن میکند.» به همین مناسبت پایگاه KHAMENEI.IR در آستانه‌ی برگزاری انتخابات دهمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی، اینفوگرافیک «مجلس انقلابی» را براساس بیانات رهبر انقلاب درباره‌ی ویژگی‌های سلبی و ایجابی مجلس شورای اسلامی و نمایندگان آن منتشر می‌کند.  

اطلاع‌نگاشت تعاملی | مسیر انتخاب

1394/12/02 08:53
هفتم اسفندماه امسال انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری برگزار خواهد شد. رهبر انقلاب تاکنون در دوره‌های قبلی و چند سخنرانی اخیر توصیه‌هایی را درباره‌ی رفتار انتخاباتی مطرح کرده‌اند.
در اینفوگرافیک تعاملی «مسیر انتخاب» که بر اساس بیانات رهبر انقلاب تهیه شده است، میتوانید روندی که با تصمیمات احتمالی شما در انتخابات هفتم اسفند 94 رقم خواهد خورد را در اینجا مشاهده نمائید.
 
https://farsi.khamenei.ir/ndata/home/1394/1394120405070233.jpg

دشمن را فراموش نکنید! به فکر اقتصاد باشید!

1394/11/22 13:50

چهار توصیه کلیدی به مسئولین درباره انتخابات

بیانات رهبر انقلاب در دیدار ۱۹ بهمن با نیروی هوایی ارتش حاوی نکات جدیدی درباره‌ی «انتخابات» بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای چند نکته را به عنوان «توصیه» و «تذکر» خطاب به مسئولین کشور مطرح کردند:

۱. افکار عمومی را مشوش و مردد نکنید

رهبر انقلاب با اشاره به برخی از حرفهای مطرح شده در فضای سیاسی و رسانه‌ای نسبت به طرح مطالبی که مایه‌ی «تشویش و تردید در دلهای مردم» می‌شود تذکر دادند: «حرفهایی این روزها زده میشود...که مایه‌ی تشویش افکار عمومی و مایه‌ی تردید دلهای مردم میشوند؛ حرفهای نامناسب و غلط، فقط با نگاه سیاسی به مسائل نگاه کردن، نگاه خدایی را بکلّی کنار گذاشتن؛ از این حرفها گاهی این روزها شنیده میشود.»

۲. از مسائل اساسی کشور غفلت نکنید

رهبری با اشاره به مقطعی بودن انتخابات به مسئولین توصیه کردند: «مسائل تبلیغاتی و روزنامه‌ای انتخابات، مسئولین کشور را از مسائل مستمر و دنباله‌دار و اساسی غافل نکند... آنچه باقی میماند، مسائل اساسی کشور است...[انتخابات]، مسئله‌ی گذرا است؛ کسانی که باید فکر کنند دارند فکر میکنند، کسانی که باید عمل کنند دارند عمل میکنند؛ مسئولین کشور ذهنشان را به این چیزها مشغول نکنند.»

۳. به فکر رونق تولید و رفع رکود باشید

در ادامه‌ی همین بحث حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای مجدداً مسئله‌ی «اقتصاد» و «مقاوم‌سازی» آن را یکی از این موضوعات مهم کشور دانسته و وظایف مسئولین در این زمینه را مورد تأکید قرار دادند: «ما اگر وابسته‌ی به نفت نباشیم، ما اگر تولید داخلی‌مان را تقویت بکنیم، آن روزی که نفت از صد دلار می‌آید به بیست‌وچند دلار، دیگر تنمان نمیلرزد. ما اگر بتوانیم تولید داخلی را رونق بدهیم، رکود را از بین ببریم، آن‌وقتی که دشمن واردات فلان کالا را محدود میکند، ممنوع میکند، ما خم به ابرو نمی‌آوریم... به فکر اقتصاد باشید.»

۴. دشمن را فراموش نکنید

یکی دیگر از تذکرات رهبری به فراموش نکردن «نقش دشمنان» و توطئه‌های آنان برمی‌گشت. در این زمینه رهبر انقلاب نسبت به «غفلت از دشمن» در همه‌ی عرصه‌ها و از جمله در «اظهارنظرها و موضع‌گیری‌ها» تذکر دادند: «دشمنها را نبایستی از یاد برد... توجّه کنیم که نقش این دشمن چیست و در همه‌ی مسائل براساس این سیاست‌گذاری کنیم، براساس این قانون‌گذاری کنیم، براساس این اقدام کنیم، براساس این حرف بزنیم.»

 

انتخابات؛ تأمین‌کننده امنیت

1394/11/21 13:59
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار مردم قم فرمودند: «حضور مردم یکی از آن عناصری است که دشمن را ناکام میکند. اینکه ما تکیه میکنیم، تأکید میکنیم، اصرار می‌ورزیم بر اینکه مردم همه شرکت کنند در انتخابات و من بارها این را قبلاً گفته‌ام که حتّی آن کسانی که نظام را قبول ندارند، برای حفظ کشور، برای اعتبار کشور بیایند در انتخابات شرکت کنند. ممکن است کسی بنده را قبول نداشته باشد، عیبی ندارد امّا انتخابات مال رهبری نیست، مال ایران اسلامی است، مال نظام جمهوری اسلامی است. همه باید بیایند در انتخابات شرکت کنند؛ این موجب میشود که نظام جمهوری اسلامی تقویت بشود، پایداری آن و ماندگاری آن تأمین بشود، کشور در حصار امنیّت کامل باقی بماند.» ۱۳۹۴/۱۰/۱۹

آرامش مردم در پناه هندسه انقلاب

1394/11/17 18:11

چگونه وعده الهی در انتخابات محقق می‌شود؟
موسم انتخابات و بهانه‌ی رقابت‌های سیاسی، بسیاری را بر آن می‌دارد تا فضای رقابت سالم را مشوش کرده و آشفته جلوه دهند. در این بین متأسفانه کسانی هستند که برای پیشبرد اهداف انتخاباتی و فرا انتخاباتی خود، زنجیره‌ای از رفتارها و سخنان غیرمنصفانه نسبت به سازوکارهای قانونی انتخابات گرفته تا «جابه‌جایی خطوط اصلی و روشن انقلاب ۱۳۹۴/۱۱/۱۴» را در دستور کار سیاست‌های تبلیغاتی خود بهره می‌برند. این نوع کنش و واکنش‌ها که بیشتر جنبه‌ی قبیله‌گرایی انتخاباتی و حزبی داشته و سابقه‌ی بدی از خود در تاریخ انتخابات‌های کشور باقی گذاشته است، نیازمند دقت و هوشیاری بیشتر است؛  چراکه «بعضی از قیافه‌گرفتن‌ها و رفتارها دشمن را امیدوار میکند. ۱۳۹۲/۳/۲۲»

 اما با وجود چنین رفتارهایی، مردم چگونه می‌توانند در این روزهای حساس و پُرهیاهو آرامش خود را حفظ کنند و با آرامش رفتار کنند؟ «وقتی شما خطّ انقلابی امام را زنده نگه میدارید و نمیگذارید مندرس بشود ... خدای متعال آرامش را به دلها خواهد داد. ۱۳۹۴/۱۰/۱۹»

به‌عنوان مثال برخی که «از ابتدای انقلاب «تفکر انقلابی را قبول نداشتند و برخی هم با اینکه در داخل نظام بودند اما اعتقادی به مبارزه با استکبار نداشتند» سعی در جابه‌جایی خطوط اصلی و روشن انقلاب اسلامی دارند. بنابراین برای حفظ خط انقلابی امام «باید در مقابل این جریان ایستاد ۱۳۹۴/۱۱/۱۴».

انتخابات یکی از نقاطی است که می‌تواند ضامن حفظ و تقویت مسیر درست جمهوری اسلامی ایران باشد. کسانی که دغدغه حفظ انقلاب بر اساس مکتب و محکمات امام را دارند از دو طریق می‌توانند اثرگذاری داشته باشند:

اول: شرکت در انتخابات و تلاش برای مشارکت حداکثری مردم؛ چراکه «همه باید بیایند در انتخابات شرکت کنند؛ این موجب میشود که نظام جمهوری اسلامی تقویت بشود، پایداری آن و ماندگاری آن تأمین بشود، کشور در حصار امنیّت کامل باقی بماند ۱۳۹۴/۱۰/۱۹»

دوم: درست انتخاب کردن است. «آراء و سلایق ممکن است مختلف باشد ... امّا همه سعی کنند درست انتخاب کنند. ۱۳۹۴/۱۰/۱۹» انتخاب ما برای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، می‌تواند حافظ و تقویت‌کننده مسیر درست و تکمیل کننده هندسه انقلاب باشد. زیرا «براساس سخنان امام، موضوع «مردم»، «استقلال کشور»، «تدین و پایبندی به مبانی اسلامی»، «مبارزه با استکبار و زورگویی»، «مسأله‌ی فلسطین»، «موضوع معیشت مردم»، «توجه به مستضعفین و رفع فقر»، خطوط اصلی انقلاب هستند که از ترکیب آنها «هندسه‌ی انقلاب» به‌دست می‌آید. ۱۳۹۴/۱۱/۱۴» بنابراین «گرایش‌ها و جهت‌گیری‌های انقلابی، واقعی و کاملاً روشن و واضح و مبتنی بر بیانات امام است. ۱۳۹۴/۱۱/۱۴» کاربست این شاخص‌ها و سنجش افراد بر اساس این هندسه، می‌تواند خطر نفوذ موریانه‌ها را کاهش داده و جهت‌گیری‌های انحرافی و خیالی را بی‌اثر می‌کند.

حال اگر وظیفه خود را بر اساس آرمان‌ها، باورها و هندسه انقلاب و با توجه به واقعیت‌های موجود، درست انجام دهیم و خط انقلابی امام را زنده نگهداریم، با این کار، آرامش و سکینه الهی تحقق می‌یابد و «دغدغه‌ها از بین خواهد رفت، نگرانی‌ها از بین خواهد رفت، ناامیدی از بین خواهد رفت. ۱۳۹۴/۱۰/۱۹»

 

کسی از شما دعوت نکرده است!

1394/11/11 18:15
پاسخ به دو سوال انتخاباتی از بیانات رهبر انقلاب اسلامی
«حتّی آن کسانی که نظام را قبول ندارند، برای حفظ کشور، برای اعتبار کشور بیایند در انتخابات شرکت کنند.» ۹۴/۱۰/۱۹
این جمله، یکی از سخنان مکرر رهبر انقلاب اسلامی در تثبیت پشتوانه مردمی نظام است که در هفته‌های گذشته دستاویز برخی افراد و گروه‌ها قرار گرفت تا فشارهایی را به این بهانه به شورای نگهبان وارد کنند. حضرت آیت‌الله خامنه ای اما چند روز بعد در توضیح و تبیین این سخنان گفتند: «بنده گفته‌ام و باز هم میگویم که آن کسانی که حتّی نظام را قبول ندارند بیایند در انتخابات شرکت کنند، رأی بدهند، امّا نه‌اینکه کسی که نظام را قبول ندارد، بخواهند مجلس بفرستند».
 
۱. مخاطب دعوت عمومی رهبر انقلاب برای انتخابات چه کسانی هستند؟
عموم ملت ایران نشان داده‌اند که معتقد و همراه با نظام اسلامی هستند و دعوت همیشگی رهبر انقلاب متوجه آنها است.  علاوه بر آنها حتی در میان همین مردم کسانی هستند که به جمهوری اسلامی اعتقادی ندارند اما به «اعتبار ایران» و «امنیتی» که در آن هست «معتقدند».  یعنی عملکرد جمهوری اسلامی را در برخی حوزه‌ها می‌پسندند. این‌ها کسانی هستند که برای استمرار این کارآمدی به صحنه انتخابات می‌آیند.
عده‌ای دیگر هم هستند که ممکن است روش و راه مدیریت کنونی جمهوری اسلامی را نپسندند. حتی ممکن است شخص «رهبری را قبول نداشته باشند» اما به آرمان‌ها و اصول انقلاب اسلامی معتقد باشند. این گروه برای افزایش اعتبار میراث امام و تقویت اصول او به میدان می‌آیند. زیرا  انتخابات استمرار راه انقلاب بوده و قاعده مردم‌سالاری، چرخش سلایق درون خانواده انقلاب است.
 
۲. آیا ضد انقلاب هم مخاطب دعوت رهبر است؟
اما جریانی نگران این مشارکت و افزایش اعتبار ایران و جمهوری اسلامی است. ضدانقلاب نه به آرمان‌های انقلاب معتقد است و نه اعتباری که امروز ایران دارد را می‌پسندد. او به ایران نمی‌اندیشد و از همان ابتدای انقلاب دنبال برهم زدن مردم‌سالاری دینی بوده است. حال همین ضد انقلاب و دنباله‌روهایش، نظام اسلامی را متهم به سوءاستفاده از رأی مردم می‌کنند. منطق جمهوری اسلامی ایران مشخص است. حفظ و تقویت این حصار امن، در گرو تقویت جمهوری اسلامی است و نظامی که در مدت حیات خود این امنیت را برقرار کرده است؛ اگر راه برای ورود ضد انقلاب به مراکز تصمیم‌گیری نظیر مجلس باز کند، در واقع این حصار امن را به خطر انداخته است.
آیا کسانی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، از هیچ جنایت و کارشکنی و همراهی با نظام سلطه در جهت براندازی و تضعیف نظام دریغ نکرده‌اند، با حضور خود در مجلس، ‌موجب تامین آن امنیت و تقویت اصول آن می‌شوند؟ بنابراین کسی از ضد انقلاب نه برای شرکت در انتخابات و نه برای حضور در مجلس دعوت نکرده است.

چهار نکته درباره‌ی انتخابات در دیدار با دست‌اندرکاران انتخابات

1394/11/02 14:32
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با دست‌اندرکاران انتخابات یکی از محورهای اصلی سخنانشان را به موضوع انتخابات پیش رو اختصاص دادند.  پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR چهار نکته اصلی مربوط به انتخابات که در این دیدار مطرح شده است را در قالب جدول زیر مرور کرده است.

دریافت جدول: عکس | PDF

۴ نکته درباره انتخابات
مطرح شده در بیانات رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات ۹۴/۱۰/۳۰
 ۱ ملت ایران، پیروز قطعی همه‌ی انتخابات‌ها  انتخابات یک مسابقه‌‌ى ملّى است...  وقتى تیمهاى ورزشى خوب بازى کنند چه تیم الف چه تیم ب چه تیم پ، اگر بُرد فدراسیون از بازى قوى و سالم اینها به خود میبالد. انتخابات هم همین‌‌جور است... حالا هر کسی ببرد هرکسى ببازد. در واقع بُرد و باختى براى ملّت وجود ندارد؛ ملّت در هر صورت برنده است.
 ۲ عوامل تأمین سلامت انتخابات
   ۱. مشارکت عمومی و حضور همگانی ملت ایران
   ۲. بصیرت عمومی مردم و انتخاب افراد صالح:
   ۳. تمکین همگانی در مقابل قانون و نهادهای قانونی
   ۴. پرهیز نامزدها از اهانت، تهمت و غیبت نسبت به یکدیگر
   ۵. پرهیز از بدبین کردن مردم نسبت به انتخابات
   ۶. پرهیز نامزدها از وعده‌ها و شعارهای غیر عملی و غیرقانونی
   ۷. رعایت صداقت در حرف زدن و رفتار با مردم
    (تذکر: پرهیز از متهم کردن جریان مؤمن و انقلابی به تندروی)
 ۳ شاخص‌هایِ انتخاب افرادِ صالح
   ۱. کسى که خودش را سِپر بلاى مشکلات کشور قرار بدهد.
   ۲. کشور را به دشمن نفروشد.
   ۳. فانى در خدمات، مصالح و منافع عمومى مردم باشد.
   ۴. مصالح کشور را براى رودربایستى با این و آن، زیر پا نگذارد.
 ۴ شکرگزاری واقعی نعمت انتخابات با برگزاری خوب و سالمِ آن  انتخابات یک نعمت بزرگ و یک فرصت بزرگ است؛ شکرگزارى لازم دارد؛  شکرگزارى‌اش به این است که همه‌مان در هرجا که هستیم سعى کنیم، این را خوب و سالم برگزار کنیم. نگذاریم با رفتارهاى ما، با حرفهاى ما، با بعضى از نسنجیده‌گوئى‌هائى که گوشه‌وکنار انسان میشنود؛ این عمل بزرگ، این حرکت بزرگ، این افتخار بزرگ نگذاریم که مشوّش و مشوّه بشود، این را حواسمان باشد.
 

«از حق مردم دفاع خواهم کرد»

1394/10/29 16:25
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یکی از ابعاد مهم حق‌الناس در انتخابات را «پذیرش نتیجه‌ی قانونی انتخابات» می‌دانند. به‌همین مناسبت پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR کلیپ صوتی «از حق مردم دفاع خواهم کرد» را درباره‌‌ی دفاع رهبر انقلاب از رأی مردم در انتخابات منتشر می‌کند.

سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که در این صوت می‌شنوید:
* رأی مردم هم به معنای واقعی کلمه حقّ‌النّاس است؛ حقّ‌النّاس است. وقتی می‌آید برادر و خواهر ایرانی در انتخابات شرکت میکند و رأی در صندوق می‌اندازد، رعایت این حقّ او واجب شرعی است، واجب اسلامی است؛ در این امانت او نباید خیانت کرد؛ واقعاً حقّ‌النّاس است. نتیجه‌ی آراء هم هرچه شد، بایستی به آن ملتزم بود؛ این هم حقّ‌النّاس است. اینکه ما در سال ۸۸ در مقابل کسانی که اصرار میکردند باید انتخابات باطل بشود ایستادیم، به‌خاطر همین بود که از حقّ‌النّاس دفاع کردیم. چهل میلیون [نفر] -بالاترین نصاب انتخابات- در سال ۸۸ در [دادن‌] آراء شرکت کردند. خب، یک نتیجه‌ای داد. هر کسی [هم‌] برنده‌ی این انتخابات میشد، ما همین‌جور می‌ایستادیم، دفاع میکردیم. بنده از حقّ‌النّاس دفاع کردم، از حقّ مردم دفاع کردم. باز هم هر وقتی که مردم رأی بدهند -به هر کسی که مردم بپسندند و بپذیرند و رأی بدهند- بنده از رأی مردم دفاع خواهم کرد؛ پشت سرِ مردم خواهم ایستاد. رأی مردم حقّ‌النّاس است. ۹۴/۰۶/۱۸

سه هشدار

1394/10/27 11:33
روز گذشته اینفوگرافیک "نگاه کلان" در KHAMENEI.IR منتشر شد. این محصول که حاصل بررسی ۴۲ بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دو سال‌ اخیر با محور قراردادن برجام و پس از برجام است؛ نشان می‌دهد که ایشان درباره سه موضوع مهم انتخابات اخیر هشدار داده‌اند و از آن اظهار نگرانی کرده‌اند. این سه موضوع عبارتند از:
۱. ورود عناصر نفوذی به مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان: «آمریکایی‌ها به این انتخابات چشم طمع دوخته‌اند.» آن‌ها می‌خواهند «عنصر نفوذی را وارد مجلس کنند.» آن وقت آن عنصر «مثل موریانه از داخل میجَود و پایه‌ها را سست میکند» تا در ایران تغییرات مورد نظر دشمنان انجام شود.
۲. ارائه‌ی فهرست انتخاباتی با مقاصد فاسد و غیرانقلابی: جریان غرب‌گرا و جریان نفوذی در این انتخابات حضور پیدا می‌کنند. آن‌ها با «مقاصد فاسد و غیر انقلابی، فهرست انتخاباتی پیشنهاد خواهند داد.» راه نفوذ اینگونه بازخواهد شد.
۳. مأیوس کردن مردم از انتخابات: برخی با گفتن حرف‌های مختلف «مردم را از انتخابات مأیوس» می‌کنند. گفتن مداوم و پرتکرار حرف‌هایی مانند انتخابات آزاد، تخلف گسترده، تقلب و... تلاش عده‌ای است تا ذهن مردم نسبت به انتخابات مخدوش شود. مردم حضورشان در انتخابات برای کشور امنیت، در بین دوستانش اعتبار و در بین دشمنانش ابهت خواهد آورد.    
 
رهبر انقلاب اسلامی در مقابل این سه جریان، چند توصیه مهم به آحاد مردم کردند:
یک: با روشنگری و بدون تهمت زدن، بدون مصداق معیّن کردن اذهان به موضوع نفوذ روشن شود. ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
دو: «درست انتخاب‌کردن» وظیفه و تکلیف مردم است. اعتماد به فهرستی که «آدمهای متدیّن و مؤمن و انقلابی» معرفی کرده‌اند راهی برای انجام این تکلیف است. ۱۳۹۴/۱۰/۱۹
سه: همه مردم در انتخابات شرکت کنند. حضور همه مردم چه آن‌هایی که «نظام را قبول ندارند» اما کشور و اعتبار آن برایشان مهم است و چه آن‌هایی که «ممکن است رهبری را قبول نداشته باشند» اما به نظام جمهوری اسلامی علاقمند هستند؛  برای اسلام، نظام و ملت آبرو خواهد بود. ۱۳۹۴/۱۰/۱۹

این همان دستورالعملی است که باعث می‌شود هم «انقلاب ماندگار شود» و هم خداوند در دل‌های ملت «سکینه و آرامش» بنشاند که لَقَد رَضِیَ اللهُ عَنِ المُؤمِنینَ اِذ یُبایِعونَکَ تَحتَ الشَّجَرَةِ فَعَلِمَ ما فی قُلوبِهِم فَاَنزَلَ السَّکینَةَ عَلَیهِم. (سورهی فتح، بخشی از آیهی ۱۸)

آیا به فهرست اعتماد کنیم؟

1394/10/24 20:15
پاسخ به یک سؤال انتخاباتی براساس بیانات رهبر انقلاب‌
در هر دوره از انتخابات، هنگامی که امت حزب الله می‌خواهند براساس آموزه‌های امام راحل و رهبر انقلاب به تکلیف عمل کرده و نمایندگانشان را برای مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری و یا شوراهای اسلامی شهر و روستا گزینش کنند، کار سختی را در پیش رو دارند. چرا که امکان شناخت تمامی افراد برای اغلب مردم سخت است. از این رو، هربار در هنگام رأی دادن این سؤال مطرح می‌شود که: چگونه از تمام حق رأی دادن خود استفاده کنند درحالی‌که تمام افراد را نمی‌شناسند؟

دو سال پیش بود که رهبر انقلاب هنگام رأی دادن در چهارمین دوره‌ی انتخابات شوراها گفتند: «من به ۳۱ نفر برای شورای شهر رأی دادم. البتّه بعضی از این حضرات را از نزدیک میشناختم، بعضی را هم نمیشناختم، لکن اعتماد کردم به همین فهرستهایی که پیشنهاد میکنند و میدهند.» این اولین باری بود که ایشان، راه درست برای استفاده از تمام حق رأی را، «اعتماد به فهرست» اعلام کردند. حالا تا انتخابات ۷ اسفند نزدیک به یک ماه و نیم مانده است؛ انتخاباتی که رهبر انقلاب نسبت به انتخاب شدن عناصر غیرانقلابی در مراکز مهم ریل‌گذاری در کشور هشدار دادند و «نفوذ» آنها را مانند «موریانه»ای دانستند که از داخل، نظام را پوک می‌کند. اما مردم چطور از تمام حقشان برای انتخاب استفاده کنند که مطمئن شوند با انتخاب درست، جدول نفوذ دشمن را کامل نمی‌کنند؟ راه‌حل را رهبر انقلاب برای اولین بار نزدیک به دو ماه مانده به انتخابات بیان کرده و در دو دیدار با کلام‌های متفاوتی آن را تبیین کرده‌اند: «رأی دادن و اعتماد به فهرستی که از سوی افراد متدین، مؤمن، انقلابی و در خط امام معرفی شده باشد.»
 
اول؛ «انتخاب درست» یک وظیفه و یک حق‌الناس بر عهده‌ی مردم ایران است. این تذکری است که رهبر انقلاب در دیدار ائمه‌ی جمعه خطاب به مردم دادند. «یک بُعد دیگر [حق‌الناس] این است که مردمی که میخواهند رأی بدهند، اعتماد کنند به آن مجموعه‌هایی که واقعاً قابل اعتمادند؛ بعضی‌ها هستند که قابل اعتماد نیستند؛ کَالَّذِی استَهوَتهُ الشَّیٰطین؛ گاهی این‌جور نیست که از روی صفا و واقعیت و علاقه‌مندی به انقلاب‌ [باشد] -اساس کار، انقلاب است- و از روی علاقه‌مندی به انقلاب بیایند یک فهرست پیشنهادی را بدهند؛ نه، روی مقاصد دیگر -گاهی اوقات مقاصد فاسد- پیشنهادهایی میدهند... واقعاً این به این معنا، حقّ‌النّاس است.»

دوم؛ ایشان در دومین دیدار در باب انتخابات، در دیدار مردم قم به مسئله‌ی «درست انتخاب»کردن اشاره کردند. مردم چطور به نامزدها برای انتخابات اعتماد کنند درحالی‌که همه‌ی آنها را  نمی‌شناسند: «به نظر بنده این‌جور میرسد که چون یکایک افراد را ممکن است نشناسیم -خود بنده هم وقتی این فهرستها را می‌آورند که بیایم رأی بدهم، بعضی از آدمهای این فهرست‌ها را نمیشناسم امّا اعتماد میکنم به آن کسانی که [اینها را] معرّفی کرده‌اند، و نگاه میکنم ببینم آن کسانی که این فهرست را معرّفی کرده‌اند چه کسانی هستند؛ اگر دیدم اینها آدمهای متدیّن و مؤمن و انقلابی‌ای هستند، به حرفشان اعتماد میکنم و به [فهرست] آنها رأی میدهم؛ اگر دیدم نه، کسانی که این فهرست را داده‌اند کسانی هستند که به مسائل انقلاب، به مسائل دین، به مسائل استقلال کشور خیلی اهمّیّتی نمیدهند، دلشان دنبال حرف آمریکا و غیرآمریکا است، به حرفشان اعتماد نمیکنم...» حتی با وجود آنکه «ممکن است سعی ما به نتیجه نرسد و غلط انتخاب کنیم، عیبی ندارد؛ خدای متعال از ما قبول خواهد کرد، چون کار خودمان را کرده‌ایم، تلاش خودمان را کرده‌ایم.»

تا انتخابات تنها حدود چهل روز باقی مانده و رهبر انقلاب دو دیدار است که درباره‌‌ی انتخابات آتی صحبت کرده‌اند؛ درباره‌ی اینکه مردم چگونه انتخاب درستی داشته باشند، با «مردم» صحبت کرده و نظر خود را بیان کرده‌اند.

چشم طمع آمریکایی‌ها

1394/10/22 20:45
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور در تاریخ ۹۴/۱۰/۱۴ و در فاصله ۵۳ روز مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان، برای اولین بار درباره این انتخابات سخن گفتند. ایشان ضمن برشمردن نکاتی در تشریح حق الناس بودن انتخابات و جدی بودن مساله نفوذ عناصر غیرانقلابی به این دو نهاد مهم تصمیم گیری و تصمیم سازی، فرمودند: آمریکاییها به این انتخابات چشم طمع دوخته‌اند.
https://farsi.khamenei.ir/ndata/news/31936/C/13941022_0131936.jpg

جدول | شش مورد «حق الناس» در انتخابات

1394/10/22 14:20
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور در تاریخ ۹۴/۱۰/۱۴ با تأکید بر مسأله «حقّ النّاس» در انتخابات فرمودند: «باید به عمق حقّ النّاس برسیم». پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR ابعاد مختلف مسأله «حقّ النّاس» در انتخابات را در جدول زیر مرور کرده است.
 
ابعاد مسأله «حق الناس» در انتخابات
مطرح شده در بیانات رهبر انقلاب در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
 ۱ تأیید افراد «صالح« داوطلبی که نامزد انتخابات میشود اگر آدم صالحى است، ما او را رد نکنیم، میدان بدهیم به اینکه او بیاید.
 ۲ اغماض نکردن از «صلاحیت‌های قانونی» اگرچنانچه در این مجلس - چه مجلس خبرگان، چه مجلس شوراى اسلامى- آدمى باشد که صلاحیّت قانونى ورود را نداشته باشد و ما از این اغماض و صرف‌نظر کنیم، رعایت و دقّت نکنیم و او وارد بشود، این هم باطل کردن حقّ مردم است.
 ۳ حفظ «امانت» در آرای مردم آن کسانى که اداره‌ى صندوقها به عهده‌ى آنها است، باید کمال امانت را رعایت کنند؛ یعنى در این زمینه‌ها اندک‌تخلّفى، خیانت در امانت است.
 ۴ پذیرش «نتیجه انتخابات« وقتى‌که [انتخابات] به یک نتیجه‌اى رسید و مراکز قانونى تصدیق کردند، پذیرش این نتیجه [حقّ‌النّاس است‌]؛ ضدّ آن کارى که در سال ۸۸ انجام شد. در سال ۸۸ یک حرف منکری مطرح کردند که تقلّب شده است و باید این انتخابات برهم بخورد.
 ۵ »رعایت حق» در فهرستهای پیشنهادی آن کسانى که این فهرستها را میدهند، واقعاً رعایت حق را بکنند؛ مسئله‌ى رفیق‌بازى و جناح‌بازى و مانند این چیزها را دخالت ندهند.
 ۶ دقت در بررسی «فهرستها» و انتخاب «افراد« مردم توجّه کنند و ببینند که آن فهرستهایی را که پیشنهاد شده است از کجا پیشنهاد شده؛ از طرف چه کسی پیشنهاد شده؛ آن کسانی را که مورد اعتمادند، قابل اطمینانند، قابل اعتمادند انتخاب بکنند.
 
دریافت جدول: عکس | PDF

صفحه ویژه انتخابات ۹۴ آغاز به کار کرد

1394/10/22 12:07
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اخیرشان با توجه فرا رسیدن «فصل انتخابات» فرمودند که «تا انتخابات هنوز وقت هست ما هم مجال داریم تا مطالبی که داریم به مردم عرض کنیم.»
با نزدیک‌شدن به ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در اسفند ماه ۱۳۹۴، پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR صفحه‌ی ویژه‌ای شامل دیدگاه‌های رهبر انقلاب اسلامی درباره‌ی انتخابات راه‌اندازی می‌کند. صفحه‌ی ویژه «تا انتخابات»، آخرین و جدیدترین مواضع و بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره‌ی انتخابات و همچنین دیدگاه‌های ایشان در این خصوص را در قالب‌های مختلف به مخاطبان ارائه خواهد کرد و در ایام انتخابات به صورت منظم بروز خواهد شد. کاربران می‌توانند برای ورود به این صفحه به آدرس https://farsi.khamenei.ir/package?id=31893 مراجعه کنند.