1376/07/30حضور رهبر انقلاب در اجتماع یکصدهزارنفری بانوان به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س)
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در اجتماع یکصد هزار نفری بانوان ایرانی که به مناسبت ولادت با سعادت صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا(س) در ورزشگاه آزادی انجام شد، جایگاه حقیقی زن مسلمان را از دیدگاه اسلام و قرآن کریم تبیین کردند و تکیه بر مبانی اسلامی را لازمه هرگونه تلاش در جهت احقاق حقوق زنان دانستند.
مقام معظم رهبری در این اجتماع عظیم با تبریک سالروز ولادت با سعادت کوثر نور و معرفت، حضرت فاطمه زهرا(س) به زنان مسلمان در ایران و جهان اسلام فرمودند: فاطمه زهرا(س) شخصیت برجسته و طراز اول در طول تاریخ بشر است و در واقع فجر درخشانی است که از گریبان او خورشید امامت، ولایت و نبوت درخشیده است، بنا بر این ولادت آن حضرت که سرور همه زنان عالم است یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی محسوب میشود.
حضرت آیتالله خامنهای تبیین احکام اسلام و قرآن و نیز شفاف شدن فضای فرهنگی جامعه را برای رفع ظلم و ستم از زن و احقاق حقوق زن حایز اهمیت دانستند و فرمودند: هدف اسلام از تلاش فرهنگی و حقوقی درباره تأمین حقوق انسانی و طبیعی او، شکوفایی استعدادها و نایل کردن زن به تکامل انسانی است زیرا اگر زن به انسانی کامل تبدیل شود، میتواند به پیشرفت بشریت کمک کند و در محدوده توانایی خود دنیا را به بهشتی برین و زیبا مبدل سازد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه بانوان ایران اسلامی را به ضرورت شناخت صحیح از مبارزه برای احقاق حقوق زنان جلب کردند و فرمودند: حرکتهای اجتماعی هنگامی میتوانند به نتایج درست منجر شوند که مبتنی بر پایههای درست عقلانی و تشخیص مصلحت باشند و بر همین اساس هر حرکتی که به قصد دفاع از حقوق زنان انجام شود، باید مبتنی بر یک بینش خردمندانه و متکی بر حقایق هستی، طبیعت، فطرت، مسئولیتها و مشاغل اختصاصی و یا مشترک بین زن و مرد باشد تا به نتایج صحیح و مورد انتظار بیانجامد.
مقام معظم رهبری دفاع از زن مسلمان در واکنش به اتهامات بیاساس سیاسیون غربی را موجب به اشتباه کشیده شدن این اقدام دانستند و فرمودند: برای اسلام، تکامل انسان مطرح است و برای رسیدن به این هدف، زن و مرد هیچ فرقی با یکدیگر ندارند. بیشترین حقایق عالم در معارف اسلام وجود دارد و آنچه برای دین خدا مهم است، اخلاق بشری، بروز استعدادها و انجام وظایف هر یک از دو جنس زن و مرد است.
حضرت آیتالله خامنهای تعادل و رعایت عدالت محض میان زن و مرد و برابری در حقوق هر دو جنس را از دیدگاه اسلامی مورد تأکید قرار دادند و فرمودند: انجام هرگونه حرکت اساسی و حقیقی برای زنان مسلمان، مستلزم الهام گرفتن از احکام اسلام و استفاده خردمندانه از تجربه دیگران است، نگرش غربی در مورد زن مبتنی بر عدم تعادل و متکی بر شعارهای پوچ و خالی از واقعیت است و حرکت غلط و افراطی که در غرب برای دفاع از زن انجام شده است، حرکتی دستپاچه، بیمنطق، مبتنی بر جهالت و بدون تکیه بر سنتهای الهی و فطرت و طینت زن و مرد محسوب میشود و بر همین اساس در ایران اسلامی قابل تقلید نیست و باید طرد شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی به کمبود میدانها و فرصتها برای کسب علم و معرفت، تربیت، اخلاق و پیشرفت و شکوفایی استعدادهای زنان در جوامع مختلف از جمله جامعه ایران اشاره کردند و فرمودند: اگر جامعه اسلامی بتواند زنان را با الگوی زهرایی و زینبی و نیز زنان بزرگ با عظمتی که دنیایی و تاریخی را تحت تأثیر خود قرار دادهاند آشنا کند؛ و آنان را به علم و معرفت و کمالی که خداوند متعال برای انسانها در نظر گرفته است رهنمون سازد، تربیت فرزندان بهتر، محیط خانواده گرمتر و با صفاتر و مشکلات زندگی آسانتر حل خواهد شد و در سایه آن خوشبختی و سعادت زن و مرد نیز تأمین و پیشرفت جامعه محقق خواهد شد.
مقام معظم رهبری از«بنت الهدی صدر» زن شجاع عالم و متفکر هنرمندی که در عراق به شهادت رسیده است به عنوان یک انسان بزرگ یاد کردند و فرمودند: در دوران نظام اسلامی نیز زنان بزرگ و باشخصیتی درخشیدند و توانستند شهیدانی را در دامان خود پرورش دهند و همسران و فرزندان خود را آماده دفاع از هستی ملت خویش کنند. و این در حالی است که امروز بسیاری از کسانی که در تقلید از غربیها سنگ آزادی غربی و بیبندوباری را به نام حقوق زن به سینه میزنند، در آن عظمتی که زن مسلمان ایران در دوران هیجدهساله پس از پیروزی انقلاب اسلامی آفریده است سهمی نداشتند و تنها در اندیشه درآمد و زینت خود بودند.
حضرت آیتالله خامنهای به راه افتادن نهضت دفاع از حقوق و آزادی زن در غرب طی سالهای اخیر را دلیلی بر غلط بودن نسخه غربیها در مورد زن دانستند و فرمودند: حقوق زن و مرد در اسلام به صورت عادلانه و متوازن تبیین شده است و هدف اسلام در دفاع از حقوق زنان این است که زن، تحت ستم نباشد و مرد، خود را حاکم برزن نداند. اگر مرد در محیط خانه به چشم استخدام و استثمار به زن نگاه کند به او ظلم کرده است و قانون و جامعه اسلامی باید با ظلم و ستم نسبت به زن مقابله کند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن برشمردن موارد ظلم نسبت به زن فرمودند: ممانعت از تحصیلات و کسب علم و معرفت و تربیت صحیح برای زن، فرصت ندادن به زن برای رسیدگی به امور اخلاقی، دینی و معرفتی خود، امکان ندادن به زن برای استفاده مستقل از مایملک خویش و ممانعت از زن برای بردن بهره عاطفی از فرزندان خویش در داخل خانواده و یا حتی پس از جدایی از همسر، ظلم و ستم در حق زن محسوب میشود. بنا بر این برخورد با انواع ظلمهای تحمیل شده برزن مسلمان در جامعه ایران یک ضرورت است.
مقام معظم رهبری مسئولیت زن و مرد را در تشکیل خانواده با اهمیت دانستند و فرمودند: مسأله اصلی زن، آن مسأله اساسی است که متأسفانه امروز در غرب از بین رفته است و این همان احساس آرامش و امنیت و امکان بروز استعداد برای زنان و ستم نکردن به زن در جامعه، خانواده و خانه شوهر و پدر است.
حضرت آیتالله خامنهای ضرورت رشد معنوی و اخلاقی به عنوان یک فکر رایج در میان زنان را مورد تأکید قرار دادند و فرمودند: زنان مسلمان باید به معلومات و معارف اساسی زندگی بیاندیشند و با تربیتهای غلط غربی در زمینه آرایش، تجملات، زینتهای بیهوده، تبرج و خودنمایی مبارزه کنند زیرا این خود یکی از نشانههای مردسالاری غربیهاست.
حضرت آیتالله خامنهای بر اهمیت اصلاح قوانین در برخورد با مسأله زن و نیز تبیین صحیح حقوق متفاوت زن و مرد بر اساس دیدگاه اسلام و قرآن تأکید کردند و فرمودند: نظر اسلام در مورد زن واضح و روشن است و برای دفاع از زن باید از ورود به بحثهای انحرافی اجتناب شود.
دفاع اخلاقی و قانونی از زن و بخصوص در داخل خانوادهها از طریق اصلاح و ایجاد قوانین لازم ضروری است و باید با کسانی که زن را در خانه، مستخدم و بدون تمکن از خودسازی معنوی تلقی میکنند با قوت و شدت و در عین حال کاملا منطقی و عقلانی برخورد شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی از عفاف زن به عنوان رکن اصلی دفاع از حقوق زن یاد کردند و فرمودند: عفت مهمترین عنصر برای شخصیت زن و مایه احترام و تکریم او محسوب شود.
عفاف مخصوص زنان نیست و مردان نیز باید عفیف باشند. بیتوجهی به عفت زنان در غرب، به بیبندوباری انجامید و یکی از مشکلات امروز زنان در غرب و بخصوص در آمریکا این است که مردها با تکیه بر زورمندی خود به عفت زن تعدی و تجاوز میکنند.
مقام معظم رهبری توجه خانوادهها به ضرورت تحصیل دختران و کسب معارف دینی و اسلامی جلب کردند و در پایان سخنانشان وضع مجازاتهای سنگین و برخورد بسیار سخت با کسانی که زن را مورد تعدی قرار میدهند، ضروری دانستند.
پیوندهای مرتبط: