1392/07/23شرح حدیث اخلاق | صبر
حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسات درس خارج فقه خود، به شرح یک حدیث اخلاقی میپردازند. «صبر» موضوع شرح حدیثی اخلاقی از پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلّی الله علیه و آله و سلّم است که پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR فیلم و متن آن را منتشر میکند. متن بیانات معظمله که در این فیلم مشاهده میکنید به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین
عن النبی صلّی الله علیه و آله و سلّم دنبالهی حدیث قبلی، فأن استعت عن تعمل بالصبر مع الیقین فافعل. یک وقت انسان در یک حادثهای صبر میکند تحمل میکند حالا یا صبر بر بلاء میکند یا صبر بر اطاعت میکند یا صبر از معصیت میکند اینها همه انواع صبر است. اگر توانستید صبر کنید همراه با یقین. یعنی فرض کنید بلائی، حادثهای نازل میشود بر انسان، انسان تحمل میکند، صبر میکند و یقین دارد که این حادثه صنع خداست و صبر او به خیر اوست و نافع برای اوست. یا صبر بر اطاعت میکند یک عمل اطاعت الهی یک عمل قربی سخت است انجام دادن آن، انسان صبر میکند تحمل میکند این سختی را تحمل میکند و عمل را انجام میدهد. و میداند که این ثواب دارد پیش خدای متعال. و همین طور در امر معصیت که صبر همراه با یقین است. انسان ایستادگی میکند یقین به نتیجه دارد. اگر این را توانستی بکنی که چه بهتر، این کار را انجام بده. این جور صبری خیلی دشوار هم نیست وقتی انسان میداند نتیجهی صبر را طبعاً صبر برای انسان آسانتر میشود، گوارا میشود.
اما فأن لم تستع. اگر نتوانستی همراه با صبر یقین داشته باشی فاصبر. ولو یقین هم نداری به نتیجه، نتیجهی این صبر و به فائده و عایدهای که از این صبر به تو خواهد رسید در عین حال صبر کن. چون خدای متعال گفته صبر کنید. امر کرده است به صبر. فأن فی الصبر علی ما تکره خیراً کثیرا. صبر بر آن چیزی که برای تو مکروه است، سخت است ناخوشایند است صبر بر این خیر کثیری برای انسان دارد. منافع بزرگ و بسیاری برای انسان دارد. خود نفس صبر کردن. صبر بر مرض، صبر بر فقر، صبر بر کارهایی که در زندگی پیش میآید مشکلاتی که پیش میآید بلاهایی که پیش میآید. وعلم عن الصبر مع النصر. این را هم بدان که صبر با نصر و پیروزی همیشه همراه است. آنجایی که یک مبارزهای وجود دارد یک مغالبهای وجود دارد، زورآزمایی هست با یک دشمنی اگر چنانچه شما صبر کردید صبر یعنی سختیها را تحمل کنید و ایستادگی کنید، این معنای صبر است. قطعاً نصر هم با آن همراه است. و عن الفرج مع الکرب و عن مع العسر یسرا ان مع العسر یسرا.
باتوجه به سرعت اينترنت خود، يکي از فايلهاي زير را دريافت نماييد:
پیوندهای مرتبط:
در این رابطه ببینید: