وزیر بازرگانی:صادرات محصولات استان کردستان به 565 میلیون دلار رسید / بازتاب

وزیر بازرگانی:صادرات محصولات استان کردستان به 565 میلیون دلار رسید

وزیر بازرگانی از صادرات 565 میلیون دلار از محصولات تولیدی استان کردستان در سال 87 خبر داد.

سید مسعود میرکاظمی، در حاشیه دیدار شب گذشته اعضای هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب در سنندج با اشاره به افزایش 2 برابری رقم صادرات محصولات تولیدی کردستان به خبرنگار ایرنا گفت: در سال 85 ما 250 میلیون دلار از محصولات استان را صادرات داشتیم اما با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و همین‌طور مصوبات سفر قبلی هیئت دولت به کرستان، این رقم به 565 میلیون دلار در سال 87 رسید که این نشان دهنده وجود استعدادهای بسیار زیاد در استان کردستان است و نشان می‌دهد که اگر برنامه‌ریزی اصولی انجام شود رشد صادرات استان در سال 88 باز هم بیشتر خواهد شد.

وزیر بازرگانی به اقدامات دولت برای افزایش صادرات استان کردستان خبر داد و افزود: به منظور صادرات هرچه زودتر محصولات کشاورزی فساد پذیر تصویب شد که وزارت بازرگانی 50 درصد هزینه‌های هر پروازی که صورت می‌گیرد را به صورت بلاعوض پرداخت کند تا این محصولات بتوانند هر چه زودتر بازارهای هدف برسند.

وی همچنین در مورد اقدامات دولت برای تقویت پایانه های صادراتی استان گفت: اگر بخش خصوصی تمایل داشته باشد که در این زمینه مشارکت کند، 15 درصد هزینه‌های احداث این پایانه‌ها را وزارت بازرگانی بلاعوض پرداخت خواهد کرد .

میرکاظمی همچنین خاطرنشان کرد: هدف ما در واقع تقویت تجارت در استان است که بخشی از آن از طریق بازارچه‌های مرزی است اما عمده‌اش به صورت رسمی و از طریق گمرک صورت می‌گیرد که این می‌تواند بخش زیادی از مشکل اشتغال را در استان حل کند.

وزیر بازرگانی با بیان اینکه امنیت، زیر ساخت توسعه کشور است گفت: با روح تازه‌ و شور و نشاطی که در این استان حاکم شده است به نظر می‌رسد نقطه عطفی برای رشد استان کردستان چه در حوزه فرهنگی چه درحوزه اجتماعی و به ویژه در حوزه اقتصادی رخ داده است.

میرکاظمی ادامه داد: این اتفاق در واقع نشانه‌ای است برای اینکه شاهد سرمایه گذاری‌های بیشتر در استان و افزایش مشارکت مردم در طرح های عمرانی باشیم.

وی با اشاره به اینکه استعدادهای زیادی از لحاظ دامداری، کشاورزی و صنایع دستی در این استان نهفته است خاطر نشان کرد: همان گونه که رهبر معظم انقلاب اشاره داشتند، نیروی انسانی تحصیل کرده منبع عظیمی است که می توان با تکیه به آن زیرساخت‌های خوبی را برای توسعه بازرگانی استان فراهم کرد.

وی درباره طرح‌های وزارت بازرگانی برای مقابله با قاچاق کالا در این استان افزود: توسعه و شکار فرصت‌های اشتغال و توسعه صادرات یکی از این راهکارهاست.

میرکاظمی خاطر نشان کرد: تکیه بر استعدادهای درخشان در کردستان و ایجاد امنیت در سرمایه‌گذاری استان مورد توجه رهبر معظم انقلاب در جلسه اعضای هیات دولت به ایشان بود که حتما مورد توجه این وزارت قرار خواهد گرفت.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در جلسه‌ای که دیشب با حضور معاون اول رئیس جمهور، اعضای هیأت دولت، استاندار کردستان، نماینده ولی فقیه در منطقه کردستان، نمایندگان مردم استان در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی و مسئولان دستگاههای مختلف کشوری و استانی برگزار شد، استعدادها و امکانات طبیعی استان کردستان را، زمینه های مناسبی برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال مولد دانستند و افزودند: برخی از ظرفیتهای طبیعی منطقه، می تواند بخش تجارت و صادرات استان را فعال تر کند.