حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار هزاران نفر از بسیجیان، بسیج را «لشکر انقلاب» و «مظهر مردمسالاری دینی» و متکی بر بصیرت خواندند و با تأکید بر لزوم برنامهریزی دقیق و مبتنی بر تشکیل هیئتهای اندیشهورزی برای همافزایی لایههای مختلف بسیج بهمنظور حضور پرقدرت و تأثیرگذار در عرصههای گوناگون جامعه، گفتند: روحیهی بسیجی یعنی خدا را همواره در کنار و همراه خود دیدن، و دچار ناامیدی و افسردگی و بنبست نشدن؛ بنابراین در پاسخ افراد ضعیفالنفس که دچار ترس از دشمن و روحیهی «نمیتوانیم» شدهاند، میگوییم با اتکا به قدرت الهی و باور قدرت حضور مردم، میتوان بر همهی مشکلات فائق آمد و از هیچ قدرتی هم نهراسید.
حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای سخنان خود، راهپیمایی باشکوه اربعین را «پدیدهای تاریخی» و نشاندهندهی «دست قدرت الهی» خواندند و خاطرنشان کردند: در پدیدهها و خیزشهای ماندگار و عظیمی همچون راهپیمایی اربعین یا نمونههایی نظیر تسخیر لانهی جاسوسی، ۹ دی ۸۸ و اعتکافها که برخاسته از تبلیغات نیستند، دست خداوند روشنتر از هر جای دیگری دیده میشود.
ایشان پیروزی انقلاب اسلامی را نمونهی دیگری از این پدیدههای الهی برشمردند و خاطرنشان کردند: این دست الهی در حضور مردمی و شکلگیری انقلاب اسلامی کاملاً مشهود و برجسته بود و امام بزرگوار نیز فرمودند من در طول انقلاب همواره دست قدرت الهی را در پشت حرکت عظیم مردمی میدیدم.
رهبر انقلاب اسلامی، حضور میلیونی مردم در پدیدهی الهیِ راهپیمایی اربعین را نشانهی «عشق و جاذبه همراه با بصیرت» دانستند و افزودند: به زائرانی که موفق به این کار بزرگ شدند، خوشامد و زیارتقبول میگوییم و از مردم عراق که این جمعیت عظیم را با محبت، پذیرایی و اداره کردند، تشکر میکنیم.
ایشان لازمهی ماندگاری و استمرار پدیدهی فوقالعادهی راهپیمایی اربعین را شکر این نعمت خواندند و گفتند: شکرگزاری واقعی باید در عمل انجام شود و همانطور که اکثریت مردم ایران با فداکاری و ایثار، نعمت انقلاب اسلامی را پاس داشتند، باید نعمت اربعین را با حفظ روحیات و حالات بهدستآمده در این سفر نورانی همچون برادری، مهربانی، توجه به ولایت و آمادگی برای حضور در میدانهای سخت، شکرگزاری کرد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: برخی در دنیا بهدنبال محو یا تحریف پدیدهی نورانی اربعین هستند که موفق به این کار نخواهند شد و قطعاً این نعمت بزرگ برای ملتهای ایران و عراق، پایدار و موجب سرافرازی و سربلندی خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه، بسیج را از پدیدههای شگفتآور دوران انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: امام بزرگوار ما با تعلیم و الهام الهی، این شجرهی طیبه را پایهگذاری کرد و سرنوشت انقلاب را بهدست جوانان سپرد.
ایشان با اشاره به امانتداری جوانان در انتقال نسل به نسل «روحیهی انقلابی»، گفتند: با وجود آنکه جوانانِ امروز، دوران انقلاب و امام (رحمهالله) را درک نکردهاند اما با همان روحیهی انقلابی و با بصیرت، آگاهی و تجربهای فراتر از جوانان اول انقلاب، در میدان حضور دارند که این نشاندهندهی پیشرفت انقلاب اسلامی است.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه حفظ و پاسداشت انقلاب، وظیفه و مأموریت آحاد ملت است، جوانان را پیشران و موتور محرکهی این حرکت بزرگ دانستند و افزودند: قطعاً حرکت بسیجی در کشور ما پیروز است اما شرط تحقق این پیروزی، پیشهکردنِ تقوای فردی و گروهی و انجام عمل صالح است که این دو عامل مهم، موجب جلب نصرت و همراهی خداوند خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نمونهی قرآنیِ معارضه و مبارزهی حضرت موسی (علیهالسلام) و برادرشان هارون، با دست خالی علیه قدرت عظیم فرعونی، خاطرنشان کردند: خداوند به موسی (علیهالسلام) فرمود «نترسید که من با شما هستم و میشنوم و میبینم» و پس از آن نیز موسی (علیهالسلام) در پاسخ به قوم بنیاسرائیل که از دیدن لشکریان فرعون هراسان شده و میگفتند آنها ما را نابود خواهند کرد، گفت «هرگز! پروردگارم با من است و مرا هدایت خواهد کرد».
ایشان لازمهی حفظ همراهی خداوند را تقوا و عمل صالح دانستند و تأکید کردند: اگر لوازم این همراهی الهی را حفظ کنیم، حتی قدرتی با ۱۰ برابر قدرت آمریکا نیز توان غلبه و تسلط را نخواهد داشت.
رهبر انقلاب اسلامی سپس به پنج سرفصل مهم که باید در برنامهریزیها و رویهسازیهای بسیج مورد توجه جدی قرار گیرند، اشاره کردند.
متکی بودن بسیج به «بصیرت» اولین سرفصلی بود که حضرت آیتالله خامنهای به آن اشاره کردند و گفتند: بسیج یک حرکت احساسی صِرف نیست، بلکه متکی بر فهمیدن، دانستن و بصیرت است و این جهتگیری باید همچنان در بسیج حفظ شود.
ایشان با اشاره به برخی افراد که در اوایل انقلاب اسلامی بسیار پرشور و انقلابی بودند امّا اکنون در مقابل انقلاب قرار گرفتهاند، افزودند: این افراد بهدلیل «نداشتن عمق دینی، حرکت بر اساس احساسات و همنشینی با زاویهداران با انقلاب»، فاصلهی زیادی از انقلاب اسلامی گرفتند و درنهایت در مقابل انقلاب ایستادند.
رهبر انقلاب اسلامی، «بصیرت» را بسیار مهم خواندند و خاطرنشان کردند: علت تأکید مکرر من بر بصیرت در قضایای سال ۸۸ که البته عدهای هم از این تأکید ناراحت شدند، اهمیت این موضوع در تشخیص مسیر حق و باطل است.
حضرت آیتالله خامنهای، گسترده بودن دایرهی بسیج برای آحاد ملت و جناحی نبودن بسیج را بهعنوان دومین سرفصل بیان کردند و گفتند: بسیج لشکر انقلاب است و اگر دوگانگی هم وجود داشته باشد، آن دوگانهی «انقلابی» و «ضدانقلابی» است زیرا حتی «غیر انقلابی» را نیز میتوان جذب کرد.
ایشان با تأکید بر لزوم جذب حداکثری افزودند: البته این جذب حداکثری به معنای استفاده از هر روش و اقدامی نیست، اما هر جناح یا فردی که انقلاب را قبول دارد و در خدمت انقلاب است، بسیج شامل او هم میشود.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: بسیج جزو هیچیک از جناحهای انقلاب نیست بلکه بسیج، جریان و رود عظیم جاری به سمت اهداف انقلاب اسلامی است.
حضرت آیتالله خامنهای لزوم «همافزایی لایههای مختلف بسیج» را بهعنوان سومین سرفصل حرکت بسیج، بیان کردند و افزودند: گسترهی بسیج شامل قشرهای مختلف مردم است و باید سازوکار مناسبی برای هماهنگی و همافزایی در آن بهوجود آید.
رهبر انقلاب اسلامی در بیان چهارمین سرفصل برای حضور قویتر و تأثیرگذارتر، به موضوع «مظهر مردمسالاری دینی و اسلامی بودن بسیج» اشاره کردند و افزودند: برخی تصور میکنند مردمسالاری دینی فقط شامل حضور در پای صندوقهای رأی و انتخابات است در حالی که این موضوع، یکی از جلوههای مردمسالاری دینی است و معنی واقعی آن یعنی «مردم، سالارِ زندگی جامعهی خود بر اساس دینِ اسلام» هستند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه بر اساس این تعریف، بسیج مظهر مردمسالاری دینی در همهی عرصهها است، خاطرنشان کردند: با چنین دیدگاهی، اگر بسیج وارد عرصهی اقتصاد مقاومتی و علم هم شود، اقتصاد مقاومتی و علم نیز مردمسالار خواهند شد.
پنجمین و آخرین سرفصلی که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند، لزوم تشکیل هیئتهای اندیشهورز در دو سطح رأس و بدنهی بسیج بود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: وظیفهی این هیئتهای اندیشهورز در لایههای مختلف بسیج، طراحی برای مأموریتهای مختلف اعم از جنگ سخت و جنگ نرم، و سازندگی و خدماترسانی است.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه تشکیل این هیئتهای اندیشهورز موجب پویایی و خردمندی و تأثیرگذاری بیشتر و پیشرو بودن بسیج میشود، افزودند: در کنار مجموعههای اندیشهورز، باید هیئتهای رصدگر نیز تشکیل شوند که مأموریت آنها مراقبت از نفوذ نکردن ویروسها و مورد آسیب قرار نگرفتن سازمان بسیج است.
ایشان، این پنج سرفصل را برای تکامل و ثمردهی مداوم شجرهی طیبهی بسیج ضروری دانستند و تأکید کردند: این سرفصلها، ناظر به عمل و واقعیت است و باید با برنامهریزی دقیق، به مرحلهی اجرا درآیند.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به الگوبرداری از بسیج در برخی کشورهای منطقه و برنامهریزی دشمن برای ضربه زدن به این الگو، خاطرنشان کردند: یکی از طراحیهای دشمن، موضوع بسیار مهم «نفوذ» است که از بیشتر از یکسال گذشته، بارها دربارهی آن هشدار داده شده است.
حضرت آیتالله خامنهای درخصوص چگونگی استفاده از «نفوذ» برای ضربه زدن به بسیج، گفتند: یکی از روشها، ایجاد خطوط موازی و رقیب برای بسیج است که برخی هماکنون در کشور بهدنبال رقیبسازی برای بسیج هستند.
ایشان به یک نکتهی دیگر درخصوص بسیج اشاره کردند و افزودند: ما نمیخواهیم بسیج را بهعنوان یک رقیب برای قوهی مجریه قرار دهیم بلکه بسیج بهعنوان یک مکمل و امیدبخش میتواند برای جهتدهی صحیح به قوهی مجریه و همچنین کمک در عرصههای عملی حضور داشته باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اظهار ناامیدی بعضی دستگاههای دولتی در برخی زمینهها، خاطرنشان کردند: چگونه میتوان با سابقهای که از انجام کارهای بزرگ در کشور وجود دارد و با حضور سازمانی همچون بسیج، اظهار ناامیدی کرد؛ زیرا نام بسیج، هر انسان افسرده و ناامیدی را هم امیدوار و بانشاط میکند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه در بسیج، هیچگاه بنبست وجود ندارد، گفتند: یک بسیجی هم ممکن است در برههای دچار ترس یا تردید شود اما هیچگاه دچار بنبست نمیشود زیرا عناصر قدرتبخش و راهنما در بسیج، آنقدر فراوان است که همهی نقاط ضعف را تبدیل به نقاط قوت میکنند.
ایشان به مشکلات اقتصادی کشور و نامگذاری امسال بهعنوان «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» اشاره کردند و افزودند: دیروز، مسئولان دولت، گزارشی از اقدامات انجامشده از ابتدای امسال برای تحقق اقتصاد مقاومتی را ارائه کردند که در آن آمار و ارقام کارهای انجامگرفته بیان شده بود اما مهم آن است که نتیجهی این اقدامات، در صحنهی عمل دیده شود.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: بسیج در این خصوص میتواند کمک و نقشآفرینی کند.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل مربوط به ایران و دولت مستکبر آمریکا اشاره کردند و گفتند: ما فعلاً امکانی برای قضاوت دربارهی دولت جدیدی که قرار است سرِکار بیاید نداریم اما دولت کنونی برخلاف آنچه در موضوع برجام تعهد کردند و تصمیمگیریهای مشترک انجامشده -که آن زمان مسئولین به ما اعلام کردند- عمل میکند و تخلفات متعددی را مرتکب شده است.
ایشان با اشاره به تمدید قانون تحریمهای ۱۰ساله در کنگرهی آمریکا، خاطرنشان کردند: اگر این تمدید، اجرایی و عملیاتی شود، قطعاً نقض برجام است و بدانند جمهوری اسلامی ایران حتماً در مقابل آن واکنش نشان خواهد داد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: توافق هستهای یا همان برجام نباید به وسیلهای برای فشار بر ملت و کشور ایران تبدیل شود.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اظهارات مسئولان کشور و دستاندرکاران برجام که هدف از توافق هستهای را برداشته شدن فشارها و تحریمها بیان کردند، افزودند: دولت آمریکا علاوه بر آن قولها و تعهداتی که در قضیهی برجام انجام نداده و یا ناقص عمل کرده است -و مسئولان دستاندرکار برجام هم صراحتاً به این موضوع اشاره کردهاند- اکنون برجام را وسیلهای برای فشار مجدد بر ایران قرار داده است.
ایشان تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران با اتکا به قدرت الهی و با باور به قدرت حضور مردم، از هیچ قدرتی در دنیا هراس ندارد.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان خاطرنشان کردند: اگر کسانی به تقلید از روحیههای ضعیف بنیاسرائیل بگویند که «نمیتوانیم» و از دشمن هراس داشته باشند، ما نیز به تبعیت از حضرت موسی (علیهالسلام) در پاسخ به آنها میگوییم هرگز این چنین نیست زیرا خداوند همراه ما است و ما را هدایت خواهد کرد.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر افزایش ظرفیتهای پیشروندگی انقلاب اسلامی، گفت: بسیج درحال تقویت خود و گسترش و تعمیق انقلاب اسلامی در جبهههای محرومیتزدایی، دفاع مردمی و پیشرفت علمی است.
سردار جعفری با اعلام آمادگی بسیجیان برای پیکار با دشمن در عرصههای مختلف، افزود: همه همدل و یکصدا با به صحنه آوردن تمام توانمندیهای خود در خدمت راهبرد عزتمندانهی اقتصاد مقاومتی خواهیم بود و بسیج برای جاری شدن این جهاد مقدس تا آخر در کنار ملت ایستاده است.
همچنین سردار سرتیپ محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به شور و شوق بسیجیان برای جهاد و شهادت، خاطرنشان کرد: با مقاومت جانانهی مردمِ بسیجی ایران، امروز بسیج تبدیل به الگوی آزادیخواهان جهان شده است.
وی با بیان گزارشی از فعالیتها و دستاوردهای بسیج در حوزههای مختلف ازجمله اقتصاد مقاومتی، افزود: بسیجیان با نیروی ایمان و اراده، حماسههایی خلق خواهند کرد که دشمنان ناگزیر از اعتراف به شکست و پشیمانی شوند.
در این دیدار آقایان رضا قَمَشلو، محمدحسین عباسی و خانم سیده مرضیه رفعتی نیز بهعنوان نمایندهی بسیجیان به بیان دیدگاهها و نظرات پرداختند و بر این محورها تأکید کردند:
- لزوم استمرار و تقویت طرح تربیتی حلقههای صالحین
- اهمیت زیارتگاههای راهیان نور و ضرورت افزایش حمایتهای مسئولان دولتی و توسعهی زیرساختها
- نقش مدارس در آموزش و نهادینه کردن سبک زندگی ایرانی - اسلامی
- آسیبهای فضای مجازی برای نوجوانان و لزوم انجام اقدامات لازم همچون راهاندازی شبکهی ملی اطلاعات
حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای سخنان خود، راهپیمایی باشکوه اربعین را «پدیدهای تاریخی» و نشاندهندهی «دست قدرت الهی» خواندند و خاطرنشان کردند: در پدیدهها و خیزشهای ماندگار و عظیمی همچون راهپیمایی اربعین یا نمونههایی نظیر تسخیر لانهی جاسوسی، ۹ دی ۸۸ و اعتکافها که برخاسته از تبلیغات نیستند، دست خداوند روشنتر از هر جای دیگری دیده میشود.
ایشان پیروزی انقلاب اسلامی را نمونهی دیگری از این پدیدههای الهی برشمردند و خاطرنشان کردند: این دست الهی در حضور مردمی و شکلگیری انقلاب اسلامی کاملاً مشهود و برجسته بود و امام بزرگوار نیز فرمودند من در طول انقلاب همواره دست قدرت الهی را در پشت حرکت عظیم مردمی میدیدم.
رهبر انقلاب اسلامی، حضور میلیونی مردم در پدیدهی الهیِ راهپیمایی اربعین را نشانهی «عشق و جاذبه همراه با بصیرت» دانستند و افزودند: به زائرانی که موفق به این کار بزرگ شدند، خوشامد و زیارتقبول میگوییم و از مردم عراق که این جمعیت عظیم را با محبت، پذیرایی و اداره کردند، تشکر میکنیم.
ایشان لازمهی ماندگاری و استمرار پدیدهی فوقالعادهی راهپیمایی اربعین را شکر این نعمت خواندند و گفتند: شکرگزاری واقعی باید در عمل انجام شود و همانطور که اکثریت مردم ایران با فداکاری و ایثار، نعمت انقلاب اسلامی را پاس داشتند، باید نعمت اربعین را با حفظ روحیات و حالات بهدستآمده در این سفر نورانی همچون برادری، مهربانی، توجه به ولایت و آمادگی برای حضور در میدانهای سخت، شکرگزاری کرد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: برخی در دنیا بهدنبال محو یا تحریف پدیدهی نورانی اربعین هستند که موفق به این کار نخواهند شد و قطعاً این نعمت بزرگ برای ملتهای ایران و عراق، پایدار و موجب سرافرازی و سربلندی خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه، بسیج را از پدیدههای شگفتآور دوران انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: امام بزرگوار ما با تعلیم و الهام الهی، این شجرهی طیبه را پایهگذاری کرد و سرنوشت انقلاب را بهدست جوانان سپرد.
ایشان با اشاره به امانتداری جوانان در انتقال نسل به نسل «روحیهی انقلابی»، گفتند: با وجود آنکه جوانانِ امروز، دوران انقلاب و امام (رحمهالله) را درک نکردهاند اما با همان روحیهی انقلابی و با بصیرت، آگاهی و تجربهای فراتر از جوانان اول انقلاب، در میدان حضور دارند که این نشاندهندهی پیشرفت انقلاب اسلامی است.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه حفظ و پاسداشت انقلاب، وظیفه و مأموریت آحاد ملت است، جوانان را پیشران و موتور محرکهی این حرکت بزرگ دانستند و افزودند: قطعاً حرکت بسیجی در کشور ما پیروز است اما شرط تحقق این پیروزی، پیشهکردنِ تقوای فردی و گروهی و انجام عمل صالح است که این دو عامل مهم، موجب جلب نصرت و همراهی خداوند خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نمونهی قرآنیِ معارضه و مبارزهی حضرت موسی (علیهالسلام) و برادرشان هارون، با دست خالی علیه قدرت عظیم فرعونی، خاطرنشان کردند: خداوند به موسی (علیهالسلام) فرمود «نترسید که من با شما هستم و میشنوم و میبینم» و پس از آن نیز موسی (علیهالسلام) در پاسخ به قوم بنیاسرائیل که از دیدن لشکریان فرعون هراسان شده و میگفتند آنها ما را نابود خواهند کرد، گفت «هرگز! پروردگارم با من است و مرا هدایت خواهد کرد».
ایشان لازمهی حفظ همراهی خداوند را تقوا و عمل صالح دانستند و تأکید کردند: اگر لوازم این همراهی الهی را حفظ کنیم، حتی قدرتی با ۱۰ برابر قدرت آمریکا نیز توان غلبه و تسلط را نخواهد داشت.
رهبر انقلاب اسلامی سپس به پنج سرفصل مهم که باید در برنامهریزیها و رویهسازیهای بسیج مورد توجه جدی قرار گیرند، اشاره کردند.
متکی بودن بسیج به «بصیرت» اولین سرفصلی بود که حضرت آیتالله خامنهای به آن اشاره کردند و گفتند: بسیج یک حرکت احساسی صِرف نیست، بلکه متکی بر فهمیدن، دانستن و بصیرت است و این جهتگیری باید همچنان در بسیج حفظ شود.
ایشان با اشاره به برخی افراد که در اوایل انقلاب اسلامی بسیار پرشور و انقلابی بودند امّا اکنون در مقابل انقلاب قرار گرفتهاند، افزودند: این افراد بهدلیل «نداشتن عمق دینی، حرکت بر اساس احساسات و همنشینی با زاویهداران با انقلاب»، فاصلهی زیادی از انقلاب اسلامی گرفتند و درنهایت در مقابل انقلاب ایستادند.
رهبر انقلاب اسلامی، «بصیرت» را بسیار مهم خواندند و خاطرنشان کردند: علت تأکید مکرر من بر بصیرت در قضایای سال ۸۸ که البته عدهای هم از این تأکید ناراحت شدند، اهمیت این موضوع در تشخیص مسیر حق و باطل است.
حضرت آیتالله خامنهای، گسترده بودن دایرهی بسیج برای آحاد ملت و جناحی نبودن بسیج را بهعنوان دومین سرفصل بیان کردند و گفتند: بسیج لشکر انقلاب است و اگر دوگانگی هم وجود داشته باشد، آن دوگانهی «انقلابی» و «ضدانقلابی» است زیرا حتی «غیر انقلابی» را نیز میتوان جذب کرد.
ایشان با تأکید بر لزوم جذب حداکثری افزودند: البته این جذب حداکثری به معنای استفاده از هر روش و اقدامی نیست، اما هر جناح یا فردی که انقلاب را قبول دارد و در خدمت انقلاب است، بسیج شامل او هم میشود.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: بسیج جزو هیچیک از جناحهای انقلاب نیست بلکه بسیج، جریان و رود عظیم جاری به سمت اهداف انقلاب اسلامی است.
حضرت آیتالله خامنهای لزوم «همافزایی لایههای مختلف بسیج» را بهعنوان سومین سرفصل حرکت بسیج، بیان کردند و افزودند: گسترهی بسیج شامل قشرهای مختلف مردم است و باید سازوکار مناسبی برای هماهنگی و همافزایی در آن بهوجود آید.
رهبر انقلاب اسلامی در بیان چهارمین سرفصل برای حضور قویتر و تأثیرگذارتر، به موضوع «مظهر مردمسالاری دینی و اسلامی بودن بسیج» اشاره کردند و افزودند: برخی تصور میکنند مردمسالاری دینی فقط شامل حضور در پای صندوقهای رأی و انتخابات است در حالی که این موضوع، یکی از جلوههای مردمسالاری دینی است و معنی واقعی آن یعنی «مردم، سالارِ زندگی جامعهی خود بر اساس دینِ اسلام» هستند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه بر اساس این تعریف، بسیج مظهر مردمسالاری دینی در همهی عرصهها است، خاطرنشان کردند: با چنین دیدگاهی، اگر بسیج وارد عرصهی اقتصاد مقاومتی و علم هم شود، اقتصاد مقاومتی و علم نیز مردمسالار خواهند شد.
پنجمین و آخرین سرفصلی که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند، لزوم تشکیل هیئتهای اندیشهورز در دو سطح رأس و بدنهی بسیج بود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: وظیفهی این هیئتهای اندیشهورز در لایههای مختلف بسیج، طراحی برای مأموریتهای مختلف اعم از جنگ سخت و جنگ نرم، و سازندگی و خدماترسانی است.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه تشکیل این هیئتهای اندیشهورز موجب پویایی و خردمندی و تأثیرگذاری بیشتر و پیشرو بودن بسیج میشود، افزودند: در کنار مجموعههای اندیشهورز، باید هیئتهای رصدگر نیز تشکیل شوند که مأموریت آنها مراقبت از نفوذ نکردن ویروسها و مورد آسیب قرار نگرفتن سازمان بسیج است.
ایشان، این پنج سرفصل را برای تکامل و ثمردهی مداوم شجرهی طیبهی بسیج ضروری دانستند و تأکید کردند: این سرفصلها، ناظر به عمل و واقعیت است و باید با برنامهریزی دقیق، به مرحلهی اجرا درآیند.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به الگوبرداری از بسیج در برخی کشورهای منطقه و برنامهریزی دشمن برای ضربه زدن به این الگو، خاطرنشان کردند: یکی از طراحیهای دشمن، موضوع بسیار مهم «نفوذ» است که از بیشتر از یکسال گذشته، بارها دربارهی آن هشدار داده شده است.
حضرت آیتالله خامنهای درخصوص چگونگی استفاده از «نفوذ» برای ضربه زدن به بسیج، گفتند: یکی از روشها، ایجاد خطوط موازی و رقیب برای بسیج است که برخی هماکنون در کشور بهدنبال رقیبسازی برای بسیج هستند.
ایشان به یک نکتهی دیگر درخصوص بسیج اشاره کردند و افزودند: ما نمیخواهیم بسیج را بهعنوان یک رقیب برای قوهی مجریه قرار دهیم بلکه بسیج بهعنوان یک مکمل و امیدبخش میتواند برای جهتدهی صحیح به قوهی مجریه و همچنین کمک در عرصههای عملی حضور داشته باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اظهار ناامیدی بعضی دستگاههای دولتی در برخی زمینهها، خاطرنشان کردند: چگونه میتوان با سابقهای که از انجام کارهای بزرگ در کشور وجود دارد و با حضور سازمانی همچون بسیج، اظهار ناامیدی کرد؛ زیرا نام بسیج، هر انسان افسرده و ناامیدی را هم امیدوار و بانشاط میکند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه در بسیج، هیچگاه بنبست وجود ندارد، گفتند: یک بسیجی هم ممکن است در برههای دچار ترس یا تردید شود اما هیچگاه دچار بنبست نمیشود زیرا عناصر قدرتبخش و راهنما در بسیج، آنقدر فراوان است که همهی نقاط ضعف را تبدیل به نقاط قوت میکنند.
ایشان به مشکلات اقتصادی کشور و نامگذاری امسال بهعنوان «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» اشاره کردند و افزودند: دیروز، مسئولان دولت، گزارشی از اقدامات انجامشده از ابتدای امسال برای تحقق اقتصاد مقاومتی را ارائه کردند که در آن آمار و ارقام کارهای انجامگرفته بیان شده بود اما مهم آن است که نتیجهی این اقدامات، در صحنهی عمل دیده شود.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: بسیج در این خصوص میتواند کمک و نقشآفرینی کند.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل مربوط به ایران و دولت مستکبر آمریکا اشاره کردند و گفتند: ما فعلاً امکانی برای قضاوت دربارهی دولت جدیدی که قرار است سرِکار بیاید نداریم اما دولت کنونی برخلاف آنچه در موضوع برجام تعهد کردند و تصمیمگیریهای مشترک انجامشده -که آن زمان مسئولین به ما اعلام کردند- عمل میکند و تخلفات متعددی را مرتکب شده است.
ایشان با اشاره به تمدید قانون تحریمهای ۱۰ساله در کنگرهی آمریکا، خاطرنشان کردند: اگر این تمدید، اجرایی و عملیاتی شود، قطعاً نقض برجام است و بدانند جمهوری اسلامی ایران حتماً در مقابل آن واکنش نشان خواهد داد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: توافق هستهای یا همان برجام نباید به وسیلهای برای فشار بر ملت و کشور ایران تبدیل شود.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اظهارات مسئولان کشور و دستاندرکاران برجام که هدف از توافق هستهای را برداشته شدن فشارها و تحریمها بیان کردند، افزودند: دولت آمریکا علاوه بر آن قولها و تعهداتی که در قضیهی برجام انجام نداده و یا ناقص عمل کرده است -و مسئولان دستاندرکار برجام هم صراحتاً به این موضوع اشاره کردهاند- اکنون برجام را وسیلهای برای فشار مجدد بر ایران قرار داده است.
ایشان تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران با اتکا به قدرت الهی و با باور به قدرت حضور مردم، از هیچ قدرتی در دنیا هراس ندارد.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان خاطرنشان کردند: اگر کسانی به تقلید از روحیههای ضعیف بنیاسرائیل بگویند که «نمیتوانیم» و از دشمن هراس داشته باشند، ما نیز به تبعیت از حضرت موسی (علیهالسلام) در پاسخ به آنها میگوییم هرگز این چنین نیست زیرا خداوند همراه ما است و ما را هدایت خواهد کرد.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر افزایش ظرفیتهای پیشروندگی انقلاب اسلامی، گفت: بسیج درحال تقویت خود و گسترش و تعمیق انقلاب اسلامی در جبهههای محرومیتزدایی، دفاع مردمی و پیشرفت علمی است.
سردار جعفری با اعلام آمادگی بسیجیان برای پیکار با دشمن در عرصههای مختلف، افزود: همه همدل و یکصدا با به صحنه آوردن تمام توانمندیهای خود در خدمت راهبرد عزتمندانهی اقتصاد مقاومتی خواهیم بود و بسیج برای جاری شدن این جهاد مقدس تا آخر در کنار ملت ایستاده است.
همچنین سردار سرتیپ محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به شور و شوق بسیجیان برای جهاد و شهادت، خاطرنشان کرد: با مقاومت جانانهی مردمِ بسیجی ایران، امروز بسیج تبدیل به الگوی آزادیخواهان جهان شده است.
وی با بیان گزارشی از فعالیتها و دستاوردهای بسیج در حوزههای مختلف ازجمله اقتصاد مقاومتی، افزود: بسیجیان با نیروی ایمان و اراده، حماسههایی خلق خواهند کرد که دشمنان ناگزیر از اعتراف به شکست و پشیمانی شوند.
در این دیدار آقایان رضا قَمَشلو، محمدحسین عباسی و خانم سیده مرضیه رفعتی نیز بهعنوان نمایندهی بسیجیان به بیان دیدگاهها و نظرات پرداختند و بر این محورها تأکید کردند:
- لزوم استمرار و تقویت طرح تربیتی حلقههای صالحین
- اهمیت زیارتگاههای راهیان نور و ضرورت افزایش حمایتهای مسئولان دولتی و توسعهی زیرساختها
- نقش مدارس در آموزش و نهادینه کردن سبک زندگی ایرانی - اسلامی
- آسیبهای فضای مجازی برای نوجوانان و لزوم انجام اقدامات لازم همچون راهاندازی شبکهی ملی اطلاعات