دیدار مسئولان و کارکنان قوه قضائیه با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، صبح امروز در دیدار رئیس، مسئولان و قضات دستگاه قضایی، با تشکر از اقدامات دستگاه قضا، حماسه‌ی عظیم و حقیقی ملت بصیر و هوشمند ایران در انتخابات ۲۴ خرداد را کاری کارستان خواندند و با تأکید بر ضرورت کمک به رئیس‌جمهور منتخب افزودند: شکست همه‌جانبه‌ی برنامه‌ها و اهداف دشمنان، تجلی اعتماد عمومی ملت به نظام اسلامی و مجریان و ناظران انتخابات، وجود امنیت پایدار به عنوان زیرساخت پیشرفت و آبادانی، نجابت و قانون‌پذیری نامزدهای دیگر در قبال رئیس‌جمهور منتخب، و استحکام و اقتدار جمهوری اسلامی در دفاع از منافع ملت از نکات مهم انتخابات اخیر بود.

در این دیدار که در آستانه‌ی سالگرد حادثه‌ی هفتم تیر ۱۳۶۰ و شهادت شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران انقلاب برگزار شد، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تجلیل از شخصیت برجسته و نورانی آیت‌الله بهشتی افزودند: در آن جنایت خبیثانه، شخصیت‌های برجسته، علمای بزرگ و خدمتگزاران صادق به شهادت رسیدند، اما چهره‌ی پلید منافقین و حامیان مستکبر آنها نیز برای ملت افشا شد و این دستاورد بزرگی بود که عملاً امکان حیات منافقین را در کشور از بین برد و برای جمهوری اسلامی سرنوشت‌ساز شد.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین با تشکر از سخنان مفید و روشنگر آیت‌الله آملی لاریجانی -رئیس قوه‌ی قضاییه- در این دیدار افزودند: باید از اقدامات و تلاش‌های ارزنده‌ی مسئولان و کارکنان شریف دستگاه قضایی حقیقتاً تشکر کرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «سلامت» و «کارآمدی» قوه‌ی قضاییه را دو هدف راهبردی و همیشگی دستگاه قضا خواندند و تأکید کردند: این دو هدف عالی باید در تمام برنامه‌ها و اقدامات مورد توجه کامل قرار داشته باشد تا دستگاه قضایی به مجموعه‌ای کاملاً کارآمد و سالم تبدیل شود.

ایشان کارآمدی و سلامت دستگاه قضا را موجب رضایت و احساس امنیت مردم برشمردند و افزودند: دستگاه قضا باید به جایی برسد که هر مظلومی بتواند خود را به ساحل امن آن برساند و در مقابل ظلم بایستد.

رهبر انقلاب مراقبت دائم و پیگیری مستمر را زمینه‌ساز تحقق اهداف قضایی خواندند و خاطرنشان کردند: باید با صیانت و هوشیاری، فاصله‌ی فعلی تا قوه‌ی قضاییه‌ی مطلوب اسلامی را پر کرد.

ایشان افزودند: البته پیمودن این راه سخت، به زمان نیاز دارد، اما مهم این است که همه‌ی حرکت‌ها در جهت پرکردن خلأها و رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب باشد.

رهبر انقلاب آگاهی مسئولان قضایی از خلأهای موجود این دستگاه را امری مثبت دانستند و افزودند: همه‌ی کارها باید بر اساس برنامه‌های مصوب انجام شود تا در پرتو همت و تلاش امیدوارانه، نقائص موجود برطرف و دستگاه قضایی روزبه‌روز بهتر و شکوفاتر شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین در سخنان مهمی درباره‌ی انتخابات ۲۴ خرداد با تجلیل و تشکر از ملت بزرگ و موقع‌شناس ایران افزودند: حقایق و نکات برجسته‌ی این انتخابات باید همچنان در دایره‌ی تحلیل و توجه قرار داشته باشد.

رهبر انقلاب با اشاره به برنامه‌ریزی یک‌ساله، پیچیده و چندوجهی جبهه‌ی مخالف ملت ایران خاطرنشان کردند: دشمنان و مخالفان جمهوری اسلامی تلاش کردند یا انتخابات برگزار نشود و یا با سردی و بی‌اعتنایی ملت روبه‌رو شود.

ایشان افزودند: آنها برای بعد از انتخابات هم برنامه داشتند تا به بهانه‌های مختلف مقاصد شوم خود را پیگیری کنند، اما به فضل الهی ملت، مهارت و عظمت خود را در روز رأی‌گیری نشان داد و آن‌چه اتفاق افتاد، ۱۸۰ درجه خلاف خواسته‌های دشمنان بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به تلاش بیگانگان برای القای تحلیل‌های سست و بی‌پایه درباره‌ی حضور شوق‌آفرین ملت در انتخابات خاطرنشان کردند: شبهه‌افکنی و تردیدآفرینی درباره‌ی صحت انتخابات، از جمله روش‌های دشمنان برای دلسردکردن مردم بود، اما ملت به گونه‌ای عمل کرد که دستگاه‌های تبلیغاتی استکبار، در همان روز انتخابات مجبور شدند به حضور پرشور و عظیم مردم اعتراف کنند.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: رمز حضور عظیم ملت در انتخابات امسال، اعتماد و علاقه‌ی عمومی به نظام جمهوری اسلامی، اعتماد به ناظران و مجریان انتخابات و امیدواری ملت به حرکت مستمر و پیش‌رونده‌ی ایران عزیز بود و این حقیقتی بسیار مهم و انکارناپذیر است.

ایشان در همین زمینه به سخنان خود در چند روز قبل از انتخابات اشاره و خاطرنشان کردند: آن روز گفته شد اگر احیاناً کسانی هستند که دلشان با نظام خیلی صاف نیست، اما برای ایران و منافع ملی اهمیت قائلند، در انتخابات شرکت کنند که لابد برخی از رأی‌دهندگان در زمره‌ی این افراد هستند.

ایشان افزودند: این واقعیت نشان می‌دهد حتی کسانی که طرفدار نظام نیستند، به نظام و انتخابات آن اعتماد دارند، چرا که می‌دانند جمهوری مستحکم اسلامی، مثل شیر در مقابل طمع‌ورزان ایستاده و از کشور، منافع ملی و عزت ملی، به‌خوبی دفاع می‌کند.

رهبر انقلاب اسلامی در تبیین نکته‌ی برجسته‌ی دیگری از انتخابات یعنی «امنیت کامل در سراسر کشور»، همزمانی دو انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراها را یادآور شدند و گفتند: در انتخابات شوراها به علت زمینه‌های پیچیده‌ی طایفه‌ای، منطقه‌ای و قومی معمولاً امکان بروز درگیری و ناامنی وجود دارد، اما به فضل الهی و در پرتو همراهی ملت و تلاش مسئولان و دستگاه‌های ذی‌ربط، در انتخابات اخیر هیچ نشانی از ناامنی وجود نداشت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه‌ی تبیین برخی نکات برجسته‌ی انتخابات ۲۴ خرداد، رفتار نجیبانه و قانون‌پذیری نامزدهای دیگر انتخابات را بسیار مهم و موجب شکرگزاری به درگاه پروردگار دانستند.

ایشان گفتند: دیدار نامزدهای دیگر با رئیس‌جمهور منتخب و تبریک و ابراز خرسندی از انتخاب وی، موجب شیرینی کام مردم شد و جای تشکر دارد.

رهبر انقلاب با اشاره به حوادث تلخ سال ۸۸ و تأکید مکرر خود بر قانون‌گرایی افزودند: در این انتخابات نیز می‌شد بهانه‌گیری کرد و با راه‌اندازی اختلاف و دعوا، عظمت و شکوه حضور ملت را نادیده گرفت و کام مردم را تلخ کرد، اما رفتار بانجابت و قانونمدارانه‌ی دیگر نامزدها، برای مردم احساس آرامش و شادی به همراه آورد و این قانون‌گرایی باید برای همیشه و برای همه درس باشد.

رهبر انقلاب ورود نیروی عظیم مردم به عرصه‌ی انتخابات را ناشی از هدایت دل‌های ملت به دست توانای پروردگار برشمردند و افزودند: در پرتو این لطف الهی، انتخابات حقیقتاً حماسه شد و آرزوی خیرخواهان تحقق یافت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای کمک به رئیس‌جمهور منتخب را مورد تأکید قرار دادند و افزودند: اداره‌ی کشور واقعاً کار سختی است و همه‌ی افراد و همه‌ی دستگاه‌ها باید رئیس‌جمهور برگزیده‌ی مردم را یاری کنند.

ایشان افزودند: ایراد و انتقاد و اعتراض سالم، قطعاً برای پیشرفت کشور مفید است، اما همه به یاد داشته باشیم که «در حاشیه بودن و ایرادگرفتن» آسان است، اما کار اجرایی، دشوار و سخت است. بنابراین همه باید به رئیس‌جمهور منتخب  کمک کنیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به ضرورت پرهیز از دامن‌زدن به توقعات یا برخوردهای شتاب‌زده خاطرنشان کردند: نباید به‌سرعت قضاوت کرد، بلکه باید با همکاری و همدلی، کارهای کشور را به جلو برد.

ایشان در پایانِ بخش انتخاباتی سخنانشان، با گلایه از برخی حرف‌های نامزدهای انتخاباتی در برنامه‌های دوران تبلیغات افزودند: دولت کنونی در کنار نقاط ضعفش، نقاط قوت فراوانی نیز دارد و چقدر خوب بود که نامزدهای محترم با نگاهی منصفانه در کنار بیان نقاط ضعف، به خدمات مهم دولت و کارهای زیربنایی و سازندگی آن نیز اشاره می‌کردند.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه‌ی سخنانشان به موضوع هسته‌ای پرداختند.

ایشان تأکید کردند: همان‌گونه که در اولین روز سال نو گفته شد، چند کشور که جبهه‌ی مخالف ایران را تشکیل می‌دهند و خود را به‌دروغ جامعه‌ی جهانی می‌خوانند، با لجبازی نمی‌خواهند موضوع هسته‌ای حل شود، اما اگر لجبازی را کنار بگذارند، حل مسأله‌ی هسته‌ای ایران کاری سهل، آسان و روان است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: موضوع هسته‌ای بارها تا لحظه‌ی حل پیش رفته است، اما امریکایی‌ها بهانه‌های جدیدی پیش‌کشیده‌اند.


ایشان با اشاره به سند مکتوبی که آژانس بین‌المللی هسته‌ای امضا کرده است، افزودند: در این سند آژانس اذعان کرده که اشکالاتی که درباره‌ی هسته‌ای ایران داشته است، برطرف شده، بنابراین پرونده‌ی هسته‌ای ایران باید بسته می‌شد، اما امریکایی‌ها بلافاصله مسائل جدیدی را مطرح کردند، چرا که موضوع هسته‌ای را نقطه‌ی مناسبی برای تهدید و فشار بر ایران می‌دانند.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تحریکات صهیونیست‌ها خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی در بحث هسته‌ای، قانونی و شفاف عمل کرده و از لحاظ استدلالی دارای منطقی محکم است، اما هدف دشمنان، استمرار فشار، خسته‌کردن ملت و تغییر نظام است. بنابراین نمی‌گذارند مسأله‌ی حل شود.

ایشان افزودند: البته دشمنان در حرف‌های خصوصی و نامه‌ها می‌گویند نمی‌خواهیم نظام را تغییر دهیم، اما عملکردشان خلاف این حرف را نشان می‌دهد.

رهبر انقلاب تأکید کردند: برای آنها، هسته‌ای، حقوق بشر، دموکراسی و هیچ چیز دیگر اهمیتی ندارد. آنها دنبال سدکردن پیشرفت ملت و سلطه‌ی مجدد بر ایران عزیز ما هستند، اما جمهوری اسلامی با اقتدار، استقلال، تکیه بر مردم و اعتماد به پروردگار، ایستاده است و از منافع ایران دفاع می‌کند.

ایشان خاطرنشان کردند: تجربه نیز نشان داده است هرکسی در راه حق استقامت ورزد، پیروز است و بدون تردید ملت ایران در این زمینه نیز به دشمنان سیلی خواهد زد.

در ابتدای این دیدار آیت‌الله آملی لاریجانی -رئیس قوه‌ی قضاییه- گزارشی از اهم اقدامات دستگاه قضایی در یک سال گذشته بیان کرد.
رئیس دستگاه قضا تدوین و ابلاغ برنامه‌ی پنج‌ساله‌ی توسعه‌ی قوه‌ی قضاییه، بازسازی کمّی و کیفی نیروی انسانی سیستم قضایی، اهتمام به آموزش و پژوهش، تقویت برنامه‌های فرهنگی، به‌کارگیری فناوری‌های نوین در دستگاه قضایی؛ از جمله سامانه‌های خدمات الکترونیکی، تحول در نگاه به مسائل زندان و مجازات و همچنین قاطعیت در برخورد با اشرار سازمان‌یافته، متجاوزین به حریم اشخاص و قاچاقچیان مواد مخدر را از مهم‌ترین برنامه‌ها در زمینه‌ی ایجاد تحول و توسعه در دستگاه قضایی کشور معرفی کرد.