«قدر»

پایگاه اطلاع‌رسانی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ایام ماه مبارک رمضان، بخش‌هایی از توصیه‌ها و نصایح اخلاقی معظم‌له را به همراه تلاوت سوره‌ای از قرآن کریم منتشر می‌کند. شما می‌توانید سوره «قـــدر» را از اینجا بشنوید.

«لیلةالقدر خیر من الف شهر»
ما معتقدیم - و این جزو بدیهیات اسلام، بلکه بدیهیات همه‌ی ادیان است - که انسان، فقط در سایه‌ی ارتباط و اتصال با حق تعالی است که می‌تواند به تکامل و تعالی دست پیدا کند. البته فرصت ماه رمضان، یک فرصت استثنایی است. این، چیز کمی نیست که خدای متعال در قرآن بفرماید: «لیلةالقدر خیر من الف شهر». یک شب از هزار ماه بهتر و بافضیلت‌تر و در پیشرفت انسان مؤثرتر، در ماه رمضان است. این، چیز کمی نیست که رسول اکرم(ص) این ماه را ماه ضیافت الهی به حساب بیاورند. مگر ممکن است که انسان وارد سفره‌ی کریم بشود و از آن‌جا، محروم خارج بشود؟ مگر وارد نشوی. آن کسانی که وارد سفره‌ی غفران و رضوان و ضیافت الهی در این ماه نشوند، البته بی‌بهره خواهند ماند و واقعاً این محرومیت به معنای حقیقی است. «انّ الشّقیّ من حرم غفران‌اللَّه فی هذا الشّهر العظیم». محروم واقعی، آن کسی است که نتواند در ماه رمضان، غفران الهی را به دست بیاورد.
دیدار کارگزاران در عید فطر 1369/02/07

«تنزّل الملائکة والروح»
فرمود: «لیلةالقدر خیرٌ من الف شهر ... لیس فیها لیلةالقدر». هزار ماهی که در آن لیلةالقدر نیست. مسلّم در هزار ماه متوالی، دهها لیلةالقدر است؛ اما آن لیلةالقدر نیست. لیلةالقدری که در آن امام نیست و «تنزّل الملائکة والروح» نیست، یا اگر تنزّل ملائکه هست، مردم از آن استفاده نمی‌کنند؛ این چه لیلةالقدری است؟ لیلةالقدر برای کسانی است که آن را دارند. در زمان حکومت بنی‌امیّه، لیلةالقدری برای مردم وجود نداشت و کسی از آن استفاده نمی‌کرد. خود امام و خواصش، از آن استفاده می‌کردند. این، غیر از آن لیلةالقدری است که امّت اسلام از آن استفاده کند.
دیدار مسئولان حج 1375/01/15