• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1405/04/21
سرمقاله شماره ۳۸۶ روزنامه صدای ایران

مثل جدش حسین علیه‌السلام

 در میانه‌ی جنگ آنگاه که اخبار و روایت‌های گوناگون اوج می‌گیرند و خیز بر می‌دارند و حتی برخی متخصص رسانه‌ای را در خود غرق می‌کنند - اخبار و روایت‌هایی که بعضاً حتی صحت و سقم‌شان هم مشخص نیست - سخن گفتن و روایت کردن از واقعیات، آن‌گونه که هستند نه آن‌گونه که دشمن آن را بازنمایی می‌کند، اهمیت و ضرورتی مضاعف پیدا می‌کند. البته نه به شکل آنچه که در هجوم اخبار و اطلاعاتی می‌بینیم و امکان رمزگشایی‌ آن‌ها برای مخاطب مشخص نیست بلکه به شکلی که اولویت‌ها را به شیوه‌ای منطقی برای مخاطب مشخص کند، ارتباط منطقی میان پدیده‌ها را تشریح کرده و توجه مخاطب به سمت و سویی رهنمون شود که در حالت عادی چندان مد نظر قرار نمی‌گیرند.
«صدای ایران»، روزنامه اینترنتی رسانه‌ی KHAMENEI.IR که از روزهای آغازین جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونی علیه ایران با مأموریتی که ذکر شد آغاز به کار کرد، حال و در روزهای جنگ تحمیلی سوم سعی دارد تا به‌صورت روزانه همراه ملّت ایران باشد. محورهای مهم و مرتبط را از لابه‌لای سیل اخبار و اطلاعات درست و نادرست بیرون کشیده، سره را از ناسره جدا کرده و وضعیت راهبردی جمهوری اسلامی ایران را آن‌گونه که هست روایت کند. «صدای ایران» صدای ملّت ایران خواهد بود و راوی ایستادگی و مقاومت آن‌ها.
سیصد و هشتاد و ششمین شماره «صدای ایران»، تقدیم می‌شود به روح مطهر، شهید مجید محتشمیان، از اعضای دفتر رهبر شهید انقلاب که در اثر حمله موشکی آمریکایی-صهیونی در جنگ تحمیلی سوم به شهادت رسید.
این روزنامه اینترنتی هر شب حوالی ساعت ۲۲ در رسانه‌ی KHAMENEI.IR منتشر خواهد شد.
سرمقاله
* مثل جدش حسین علیه‌السلام
* در طول تاریخ، هیچ شخصیتی را نمی‌توان یافت که همچون حضرت امام حسین علیه‌السلام، مرزهای زمان و جغرافیا را درنوردیده و به اسوه‌ای جاودانه برای همه آزادگان جهان تبدیل شده باشد. عاشورا، مکتبی است که به انسان می‌آموزد چگونه بیاندیشد، چگونه انتخاب کند، چگونه در برابر ظلم بایستد، چگونه از حقیقت دفاع کند و حتی چگونه جان خود را در راه آرمان‌های الهی تقدیم کند. از همین روست که در طول قرن‌ها، هر جا سخن از مقاومت، آزادگی، ایثار و عزت بوده، نام حسین بن علی نیز در کنار آن درخشیده است.

حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام تنها با سخنان خود تاریخ را نساخت، با زندگی عزتمندانه، با مبارزه و در نهایت با شهادت خود، الگویی جاودانه برای همه کسانی آفرید که می‌خواهند زندگی‌شان رنگ خدا و حقیقت داشته باشد. از این منظر، «حسینی بودن» نیز یک شیوه زیستن است. شیوه‌ای که اندیشه، عمل، مجاهدت، صبر، مقاومت و حتی شهادت را در چارچوب مکتب عاشورا معنا می‌کند.

رهبر شهیدمان حضرت آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای رضوان‌الله‌تعالی‌علیه، روشن‌ترینِ نمونه‌های اقتدا به این مکتب است. حیات سیاسی و اجتماعی ایشان، از نخستین سال‌های مبارزه با رژیم پهلوی تا سال‌های طولانی هدایت انقلاب اسلامی، همواره با ایستادگی، تکلیف‌مداری، مقاومت، مردم‌باوری و دفاع از عزت امت اسلامی گره خورده بود. همان مفاهیمی که شالوده نهضت عاشورا را شکل می‌دهند. به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب اسلامی، در پیام خود به مناسبت تشییع و تدفین آقای شهید ایران، توصیف ایشان را با عبارتی آغاز می‌کنند که در حقیقت، خلاصه‌ای از یک عمر مجاهدت است: «او حسینی بود، حسینی اندیشید، حسینی حرکت کرد، حسینی جهاد و مقاومت نمود، حسینی زیست و حسینی خون خود را در راه مکتب حسین تقدیم کرد و به شهادت رسید.»

این تعبیر، تنها ستایش شخصیت قائد شهید امت نیست، بلکه تبیین مکتب ایشان است. یعنی «حسینی بودن» به معنای آن است که اندیشه انسان از مکتب عاشورا الهام بگیرد، حرکتش بر مدار تکلیف باشد، مقاومتش در برابر ظلم متوقف نشود و اگر روزی میدان به تقدیم جان رسید، آن را نیز در همان مسیر نثار کند.

اما مکتب عاشورا، تنها به انسان سازی ختم نمی‌شود، جامعه هم می‌سازد. مهم‌ترین ویژگی نهضت امام حسین علیه‌السلام آن است که خون او، پس از شهادتش، خاموش نشد، بلکه جوامع را به حرکت درآورد. آنچه عاشورا را جاودانه کرد، موجی بود که پس از آن در وجدان امت اسلامی پدید آمد؛ موجی که خواب‌رفتگان را بیدار کرد، حقیقت را آشکار ساخت و مسیر تاریخ را تغییر داد.

به همین دلیل است که حضرت آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در ادامه همان پیام می‌فرمایند: «در زمره حسینیان، کسانی هستند که وقتی در راه حسین و برای مکتب و مرام حسین علیه‌السلام، خونشان مظلومانه بر زمین می‌ریزد، امت اسلام به حرکت درمی‌آید و آن زمان، به عاشورا و آن مکان، به کربلا متصل می‌شود.» این، در حقیقت، شرح همان سنت الهی است که در عاشورا شکل گرفت؛ سنتی که بر اساس آن، خون پیشوای شهیدمان، پایان یک حرکت نیست، بلکه آغاز بیداری یک ملت است.

از همین منظر، حضور بی نظیر مردم در صحنه‌های مختلف پس از شهادت رهبر انقلاب اسلامی، صرفاً واکنشی عاطفی به فقدان ایشان نبود. این حضور، تجلی همان «شور حسینی» بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن یاد می‌کنند؛ شور و حرکتی که ریشه در ایمان مردم به همان مکتب دارد. هنگامی که ایشان می‌فرمایند: «حال هم همان شور حسینی، ملت ما را بعثت بخشیده و مکتب خمینی کبیر و خامنه‌ای شهید را جلوه‌ای تازه داده است»، در واقع بر همین حقیقت تأکید می‌کنند که شهادت، اگر در امتداد مکتب عاشورا باشد، نه‌ تنها یک راه را متوقف نمی‌کند، بلکه آن را زنده‌تر، فراگیرتر و اثرگذارتر از گذشته می‌سازد.

از همین روست که این حرکت، محدود به مرزهای ایران نیز نمی‌ماند. همانگونه که پیام عاشورا در قرن نخست هجری در کربلا متوقف نماند و به الهام‌بخش همه آزادگان جهان تبدیل شد، امروز نیز شهادت مظلومانه رهبر حسینی ایران، فراتر از مرزهای جغرافیایی رفته است. در همین چارچوب است که رهبر انقلاب از انعکاس این شور در دیگر کشورهای اسلامی، به عنوان «زلزله در باطل» یاد می‌کنند.