• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1405/02/30
سرمقاله شماره ۳۳۳ روزنامه صدای ایران

سید شهیدان پرواز اردیبهشت؛ مایه دلگرمی دوستان ایران

 در میانه‌ی جنگ آنگاه که اخبار و روایت‌های گوناگون اوج می‌گیرند و خیز بر می‌دارند و حتی برخی متخصص رسانه‌ای را در خود غرق می‌کنند - اخبار و روایت‌هایی که بعضاً حتی صحت و سقم‌شان هم مشخص نیست - سخن گفتن و روایت کردن از واقعیات، آن‌گونه که هستند نه آن‌گونه که دشمن آن را بازنمایی می‌کند، اهمیت و ضرورتی مضاعف پیدا می‌کند. البته نه به شکل آنچه که در هجوم اخبار و اطلاعاتی می‌بینیم و امکان رمزگشایی‌ آن‌ها برای مخاطب مشخص نیست بلکه به شکلی که اولویت‌ها را به شیوه‌ای منطقی برای مخاطب مشخص کند، ارتباط منطقی میان پدیده‌ها را تشریح کرده و توجه مخاطب به سمت و سویی رهنمون شود که در حالت عادی چندان مد نظر قرار نمی‌گیرند.
«صدای ایران»، روزنامه اینترنتی رسانه‌ی KHAMENEI.IR که از روزهای آغازین جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونی علیه ایران با مأموریتی که ذکر شد آغاز به کار کرد، حال و در روزهای جنگ تحمیلی سوم سعی دارد تا به‌صورت روزانه همراه ملّت ایران باشد. محورهای مهم و مرتبط را از لابه‌لای سیل اخبار و اطلاعات درست و نادرست بیرون کشیده، سره را از ناسره جدا کرده و وضعیت راهبردی جمهوری اسلامی ایران را آن‌گونه که هست روایت کند. «صدای ایران» صدای ملّت ایران خواهد بود و راوی ایستادگی و مقاومت آن‌ها.
سیصد و سی‌ و سومین شماره «صدای ایران»، تقدیم می‌شود به روح مطهر، شهید سلما و اسرا ذاکری، دو خواهر دبستانی که در حمله موشکی آمریکایی-صهیونی به دبستان شجره طیبه میناب استان هرمزگان در نهم اسفند به شهادت رسیدند.
این روزنامه اینترنتی هر شب حوالی ساعت ۲۲ در رسانه‌ی KHAMENEI.IR منتشر خواهد شد.
سرمقاله
* سید شهیدان پرواز اردیبهشت؛ مایه دلگرمی دوستان ایران
* حضرت آیت‌الله سیّدمجتبی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی، با صدور پیامی در دومین سالروز شهادت شهید حجت‌الاسلام سیّدابراهیم رئیسی، به تبیین جایگاه آن شهید و همچنین به بیان برخی ویژگی‌های برجسته او و نیز مسئولیت‌های امروز مدیران کشور پرداختند.

نخستین ویژگی برجسته‌ شهید رئیسی که در پیام رهبر انقلاب به آن اشاره شده، مسئولیّت‌پذیری است. از نگاه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، شهید رئیسی فردی بود که مسئولیت را نه به عنوان جایگاه، بلکه به عنوان تکلیف الهی و اجتماعی می‌دید. این نوع مسئولیت‌پذیری در عمل، به معنای حضور فعال، پیگیری مستمر مسائل و پرهیز از رها کردن کارها در میانه مسیر بود. در واقع، مسئولیت در نگاه او یک بار اخلاقی و دینی بود، نه صرفاً یک موقعیت مدیریتی.

ویژگی دوم، جوان‌گرایی است. رهبر فرزانه انقلاب در پیام خود، به این نکته اشاره می‌کنند که شهید رئیسی به استفاده از نیروهای جوان، باانگیزه و تازه‌نفس در ساختار اجرایی کشور توجه ویژه داشت. این رویکرد نشان‌دهنده باور او به ظرفیت نسل جدید و ضرورت تزریق انرژی و فکر نو در مدیریت کشور بود.

ویژگی سوم شهید رئیسی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند، توجه به عدالت است. عدالت در منظومه فکری جمهوری اسلامی، یکی از بنیادی‌ترین اصول است و رهبر انقلاب در این پیام تأکید می‌کنند که شهید رئیسی به‌صورت جدی این اصل را در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها دنبال می‌کرد. عدالت‌خواهی او صرفاً در سطح شعار باقی نمانده بود، بلکه در تلاش برای اصلاح ساختارها، رسیدگی به مناطق محروم و مبارزه با تبعیض و فساد، خود را نشان می‌داد.

چهارمین ویژگی، دیپلماسی فعال و نافع است. رهبر انقلاب در پیام خود بر این نکته تأکید کردند که شهید رئیسی به دیپلماسی، به عنوان ابزار فعال تأمین منافع ملی نگاه می‌کرد. این نوع دیپلماسی، منفعل و صرفاً واکنشی نبود، بلکه مبتنی بر حضور مؤثر، تعامل هدفمند و تلاش برای گسترش روابط سازنده با کشورهای مختلف، به‌ویژه در چارچوب منافع ملت ایران بود.

پنجمین ویژگی شهید رئیسی از نگاه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مردمی بودن است؛ خصلتی که در پیام رهبر انقلاب جایگاه ویژه‌ای دارد. مردمی بودن شهید رئیسی، به معنای فاصله نگرفتن از مردم، حضور میدانی در میان آنان و شنیدن مستقیم مشکلات و دغدغه‌های جامعه بود. این ویژگی موجب شد که ارتباط میان دولت و مردم تقویت شود و نوعی احساس اعتماد و همدلی در فضای عمومی کشور شکل بگیرد. از نگاه رهبر انقلاب، این ویژگی یکی از عوامل مهم محبوبیت و در نهایت تشییع باشکوه او نیز بود.

در کنار این ویژگی‌ها، در پیام رهبر معظم انقلاب به معنویت عمیق شهید رئیسی نیز اشاره شده است. در واقع، اخلاق، تعهد، عدالت‌خواهی و مردمی بودن شهید رئیسی، بدون داشتن یک باور و روحیه معنوی عمیق میسر نبود.

رهبر معظم انقلاب، پس از برشمردن ویژگی‌های بارز شهید رئیسی، اشاره کردند که این خصوصیات موجب دلگرمی دلسوزان ایران و دوستان کشورمان در محور مقاومت نیز می‌شد.

در بخش پایانی پیام، رهبر انقلاب با تأکید بر مسئولیت امروز مدیران کشور، از یک «تکلیف سنگین‌تر» سخن می‌گویند. از نگاه ایشان، شرایط فعلی کشور و حجم مسائل اقتصادی، اجتماعی و معیشتی مردم، مسئولیت مدیران را دوچندان کرده است.

در همین چارچوب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای چند محور اساسی را به عنوان وظایف امروز مسئولان مطرح کردند: تقویت انسجام میان مردم و دولت، افزایش انگیزه خدمت، حضور میدانی مدیران در میان مردم و استفاده از ظرفیت‌های مردمی در مسیر پیشرفت کشور.