• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1387/12/20

گزیده‌ای از بیانات در دیدار رئیس‌جمهور ترکیه

* ظرفیّت‌های دو کشور ایران و ترکیه برای گسترش روابط بسیار وسیع است. سازمان اکو یک نمونه برای گسترش همکاری‌های اقتصادی است، امّا ایران و ترکیه به عنوان دو کشور اثرگذار و مهمّ منطقه قابلیّت گسترش روابط در زمینه‌های سیاسی، امنیّتی و خدماتی را نیز دارند.

* اتّصال خطّ‌آهن ترکیه از طریق ایران به پاکستان و جنوب غرب آسیا نمونه‌ای از ظرفیّت‌های گسترش روابط دو کشور است که می‌تواند در بخش‌های دیگر تعمیم یابد. البتّه این گسترش روابط دشمنانی دارد که صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها هستند، ولی ایران و ترکیه باید در جهت مقابل خواسته‌ی آن‌ها و بر اساس منافع مشترک خود حرکت کنند.

* اراده‌ی گسترش همکاری‌ها در دو طرف وجود دارد، زیرا دولت ایران دولت فعّالیّت و کار و تلاش است و این روحیّه در دولت ترکیه هم دیده می‌شود.

* امروز مسئله‌ی فلسطین اولویّت اوّل دنیای اسلام است. ترکیه در مسائل غزّه نقش خوبی ایفا کرد و اقدام آقای اردوغان(۱) در اجلاس داووس کار بسیار خوبی بود.

* وضعیّت کنونی عراق و افغانستان از دیگر مسائل منطقه است. آمریکا در قضایای افغانستان و عراق مرتکب خطا و اشتباه بزرگی شد و موضع دولت کنونی آمریکا در مسئله‌ی غزّه نیز یکی دیگر از خطاهای بزرگ آمریکا است.

* دولت آمریکا در حال ادامه‌ی همان مسیر قبلی است و هیچ نشانه‌ای از تلاش برای جبران خطاها دیده نمی‌شود.

* دشمنان اسلام می‌خواهند پرچم اسلام را از دست کشورهای اسلامی و جمهوری اسلامی ایران خارج کنند، امّا به این هدف نخواهند رسید.


نخست‌وزیر ترکیه