• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1386/12/08

گزیده‌ای از بیانات در دیدار رئیس جمهور سنگال

* زبان آمریکا و ابرقدرت‌ها زبان تهدید و ارعاب است. اگر کشورهای اسلامی متّحد باشند، این زبان ارعاب اثربخش نخواهد بود.

* حمله‌ی نظامی آمریکا به عراق و افغانستان موجب نفرت ملّت‌ها از آمریکا شده است. امروز آن‌ها خوب فهمیده‌اند که پیروزی نظامی به معنای پیروزی واقعی نیست و آمریکایی‌ها به معنای واقعی کلمه در منطقه درمانده شده‌اند.

* برگزاری اجلاس آتی سران سازمان کنفرانس اسلامی در کشور سنگال موجب خرسندی است؛ هر‌چه این اجلاس قوی‌تر و بامحتواتر برگزار شود، دنیای اسلام بیشتر از آن بهره خواهد برد.

* با توجّه به محاصره‌ی غزّه و کشتار ملّت مظلوم فلسطین، یکی از وظایف مهمّ سازمان کنفرانس اسلامی حمایت از فلسطین است. امیدواریم این سازمان بتواند به وظایف خود در قبال مردم مظلوم فلسطین جامه‌ی عمل بپوشاند.

* امروز ما شاهد شکوفایی‌ها و پیشرفت‌های علمی کشورهای اسلامی به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران هستیم. جمهوری اسلامی ایران بدون نیاز به کمک آمریکا و قدرت‌های جهانی پیشرفت‌های زیادی کرده است و آمادگی دارد آن را در اختیار کشورهای اسلامی قرار دهد.

* این فکر غلط که تا آمریکا و قدرت‌ها موافق نباشند نمی‌توان کاری کرد، در برخی کشورهای اسلامی وجود دارد؛ این طرز فکر، دروغ و غلط است و اگر ملّت‌ها بدون رضایت ابرقدرت‌ها اراده کنند، می‌توانند کارهای بزرگی انجام دهند.

* سازمان کنفرانس اسلامی ظرفیّت‌های بالقوّه‌ی زیادی دارد و منابع مادّی و انسانی غنی‌ای نیز در کشورهای اسلامی وجود دارد. این سازمان باید با گسترش همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان اعضای خود و بدون توجّه به خواست آمریکا و قدرت‌های جهانی، به سازمانی قوی و اثرگذار در صحنه‌ی جهانی تبدیل شود.

* توافق رؤسای جمهوری اسلامی ایران و سنگال برای اجرایی شدن موافقت‌نامه‌های دو کشور موجب خرسندی است و ما بر گسترش روابط دوجانبه تأکید می‌کنیم.