• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1403/08/10
پرونده تحلیل و بررسی کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت»

مظلومیت ملت ایران در نگارش تاریخ محسوس است

آئین انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» روز چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد. در این نشست، جمعی از کارشناسان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و فعالان حادثه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ در این آئین حضور داشتند.
آقای عباس سلیمی‌نمین، پژوهشگر تاریخ معاصر، در این مراسم به حرکت بزرگوارانه ملت ایران در تاریخ انقلاب اشاره کردند و تسخیر لانه جاسوسی را حاصل عملکرد توطئه‌آمیز آمریکا در ایرانِ بعداز انقلاب دانستند. رسانه KHAMENEI.IR متن سخنان ایشان را به شرح زیر منتشر می‌کند.

https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/home/rect-1-n.gif تبریک می‌گویم تولید این اثر را هم به آقای محبوبی و هم به جناب آقای خزایی، چرا که گامی در جهت دفاع از مظلومیت ملت ایران محسوب می‌شود. امروز مظلومیت ملت ایران را در نگارش تاریخ به صورت محسوس می‌بینیم. یکی از این موارد بحث تسخیر سفارت آمریکاست، اما مهم‌تر از این نوع عمل کردن بزرگوارانه ملت ایران در طول تاریخ انقلاب اسلامی است.

[دریافت فیلم]
شما وقتی روایت رئیس شعبه منطقه‌ای موساد در تهران را می‌خوانید، او می‌گوید که ما در یک جایی تمام نیروهای اسرائیلی متجمع شدیم. بعد از انقلاب در ایران مانده بودیم. با دولت موقت تماس گرفتیم که ما می‌خواهیم در ایران بمانیم، در خدمت هستیم! امیرانتظام می‌گوید نه، بعید می‌دانم بتوانید در ایران بمانید. ما شرایط خروج شما را از ایران فراهم خواهیم کرد. خب، روز مقرر فرا می‌رسد و این‌ها به فرودگاه منتقل می‌شوند. در فرودگاه، همین رئیس شعبه موساد می‌گوید» همه آمده بودند، مستشاران آمریکایی و این‌ها که قرار بود از هتل آزادی برویم فرودگاه. ناگهان دیدم همهمه‌ای ایجاد شد. من رفتم جلو و دیدم که آقای بهشتی آمده‌اند تا نظارت کنند که کسی تعرضی نسبت به مستشاران آمریکایی و این صهیونیست‌ها نداشته باشد.

شهید بهشتی آنجا می‌گوید: «مراقب باشید این‌ها بدون اینکه کسی بهشان تعرض کند، به فرودگاه منتقل شوند و بروند.» این روایت کسی است که در صحنه دارد روایت می‌کند. چند دهه بعد، این آقای رونالد برگمن در کتاب «نبرد مخفی علیه ایران» می‌نویسد اگر مردم ایران می‌فهمیدند که ما اسرائیلی هستیم، ما را تکه‌تکه می‌کردند. هیچ‌کس نفهمید که ما در هواپیما نشستیم. به خلبان گفتیم: مبادا چیزی بگویی که مسافران من چه کسانی هستند. یک تصویر کاملاً متفاوت از ملت ایران ترسیم می‌کند.

البته در دانشگاه ما هم متأسفانه امروز تصویر بسیار تیره‌ای از ملت ایران ترسیم می‌شود که فاجعه است. در حالی که ملت ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دنبال یک فصل نوینی از روابط است. اصلاً مسائل گذشته را نه اینکه در ذهن نداشته باشد، اما بر اساس مسائل گذشته عمل نمی‌کند و می‌خواهد فصل نوینی را آغاز کند، ارتباط داشته باشد حتی با آمریکا، با وجود همه‌ی جنایاتی که در ایران صورت دادند و ملت ایران را تحقیر کردند و دولت مستقر و قانونی ایران را ساقط کردند. این در واقع توهینی به کل ملت ایران محسوب می‌شد و جنایات متعددی که انجام دادند از جمله اینکه ساواک را آمریکا ایجاد کرده بود. همه این‌ها را ملت ایران فقط در ذهن گرفت و خواست فصل نوینی را آغاز کند. یک سندی وجود دارد که آقای امیر انتظام در دادگاهش این سند را ارائه می‌دهد. در جلد دوم خاطراتش، این سند آمده و می‌گوید: ریاست محترم دادگاه! حاضرین محترم! ببینید فرزندان شما چگونه از مصالح ایران دفاع کردند. آن سند چیست؟ آن سند مشاجره آقای ابراهیم یزدی با کاردار سفارت آمریکاست سر بحث دخالت آمریکا در فتنه‌انگیزی‌هایی که صورت گرفته و پشتیبانی و مسلح کردن اشرار در کردستان ایران.

این سند، دو جلسه که بین آقای ابراهیم یزدی و کاردار سفارت آمریکا برگزار شده را روایت می‌کند. تنها سندی است که آقای امیر انتظام مهر تأیید بر آن می‌گذارد و می‌گوید: این سند مایه افتخار ماست. و از اسناد لانه است. ببینید محتوای سند چیست. آقای ابراهیم یزدی تشر می‌زند به اینکه دارید شما مسلح می‌کنید و در واقع دولت ایران را ساقط می‌کنید. این‌ها برای چه زمانی است؟ اوایل شرارت‌ها در کردستان است. بنابراین آنچه که امروز گفته می‌شود که بحث مناقشه بین ایران و آمریکا از حرکت دانشجویان آغاز شد، حرف کاملاً باطلی است یا ادعای باطلی است که دارد طرح می‌شود و بر ما واقعاً واجب است این مطلب را اثبات کنیم.

بر اساس ادله که خوشبختانه تولید این کتاب، گام بسیار ارزنده‌ای در این وادی خواهد بود که این دانشجویان بر اساس مطالعه میدانی عملکرد آمریکا در بعد از انقلاب به این نتیجه رسیدند، نه برای اینکه چون آمریکا در سال ۳۲ کودتا کرده، ما امروز برویم سفارت را اشغال کنیم. خیر، بر اساس مطالعات میدانی از عملکرد آمریکا در مسائل کردستان و مسائل مختلف ایران، این تصمیم گرفته شد.