1403/01/15
دیدار مسئولان نظام با رهبر انقلاب
رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز در دیدار سران قوا، جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام و چهرههای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، ظرفیتهای طبیعی و انسانی کشور را برای تحقق انتظارات بجای مردم، مناسب خواندند و با ضروری خواندن تشکیل یک گروه زبده صاحب فکر برای مشخص کردن راههای مشارکت همه مردم در تحقق شعار سال، افزودند: هر تلاشی برای رفاه مردم و پیشرفت کشور، کار برای خداست.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به دو شکست رژیم جنایتکار صهیونیستی در «طوفانالاقصی و تحقق اهداف حمله به غزه»، تأکید کردند: روز قدس امسال انشاءالله با درخشش ملت ایران و حضور ملتهای مسلمان و آزادیخواه، به یک خروش بینالمللی علیه رژیم غاصب تبدیل خواهد شد.
ایشان ماه رمضان را به معنای جامع و واقعی کلمه، ماهی مبارک خواندند که از جوانب و روشهای مختلف مانند روزه، تلاوت قرآن، ادعیه و لیالی قدر قابلیتهای معنوی و درونی انسان را رشد میدهد و در نتیجه جامعه را ارتقا میبخشد.
حضرت آیتالله خامنهای، رمضان را در پرتو احسان و نیکوکاری و یاری دیگران، ماهی اجتماعی نیز برشمردند و افزودند: رمضان برای ترمیم جراحتهایی که در طول سال بر اثر گناهان بر روح و جان انسان وارد میشود، فرصتی فوقالعاده است که البته این ترمیم بواسطه استغفار و توبه امکانپذیر است.
ایشان توبه را مفهومی فردی و اجتماعی برشمردند و افزودند: معنای حقیقی توبه، بازگشت از گناه و خطا، و اصلاح آثار و تبعات آن است؛ بنابراین، هر فردی به هر علتی از جمله غفلت، تنبلی یا بیتوجهی باعث شده که در زمینهی اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و زمینههای دیگر گناهی، زخمی و مشکلی بوجود آید باید ضمن استغفار و توبه، آثار آن مشکل را جبران و آن زخم را ترمیم کند.
رهبر انقلاب، تأثیر خطاهای مسئولان را بیشتر از مردم عادی دانستند و تأکید کردند: اگر به علت رفتار، گفتار، تصمیمات و مواضع ما مسئولان، مشکل و خطایی در کشور و در جامعه ایجاد شود، باید خطا را بشناسیم، مسئولیت آن را قبول کنیم و آثار و تبعات آن را جبران کنیم.
ایشان در بخش اصلی سخنانشان، به موضوع شعار سال پرداختند و با اشاره به سخنان خوب رئیس جمهور در ابتدای این دیدار و تلاش و کار انصافاً متراکم دولت برای حل مشکلات، گفتند: البته انتظارات بیشتر است و باید با تلاش مضاعف گرهها را باز کرد که این دولت انشاءالله میتواند.
رهبر انقلاب با اشاره به واقعیات تلخ و شیرین اقتصادی کشور، افزودند: گرانیها، بیثباتی بازار، تنزل ارزش پول ملی و فاصله طبقاتی از جمله واقعیت تلخ اقتصادی است.
ایشان افزودند: در مقابل، مسائل شیرین متعددی هم وجود دارد که زیرساختهای وسیع در دست انجام، راهاندازی تعداد قابل توجهی بنگاههای نیمه تعطیل یا تعطیل، فعالیت هزاران مجموعه جوان و باانگیزه و با امید در شرکتهای دانشبنیان و شکلگیری بنگاههای توانا و کارآمد در بخش خصوصی و مردمی از جمله آنهاست.
حضرت آیتالله خامنهای در بازگویی یک انتظار مهم و بجای مردم از مسئولان گفتند: مردم انتظار دارند کارها و تلاشهای مسئولان در زندگی آنها اثر ملموس داشته باشد که باید در جهت برآوردن این انتظار بهحق، حرکت و تلاش کرد.
ایشان انتظار مردم برای بهبود اوضاع اقتصادی را با توجه به ظرفیتهای فوقالعاده کشور، قابل تحقق خواندند و افزودند: برخورداری از حدود ۷ درصد منابع طبیعی جهان با ۶۴ ماده مهم معدنی، آن هم در حالیکه ایران حدود یک درصد جمعیت جهان را دارد، ظرفیت و فرصت بسیار مناسبی است.
برخورداری از حدود ۳۷ میلیون هکتار اراضی قابل کشت، امکان مدیریت آب برای استفاده کامل از این ظرفیت بسیار مهم کشاورزی و حضور ایران در ردههای بالای تولید جهانی محصولاتی مانند فولاد و سیمان، از دیگر ظرفیتهای طبیعی ایران بود که رهبر انقلاب به آنها اشاره کردند.
ایشان ظرفیتهای انسانی را از ظرفیتهای طبیعی مهمتر خواندند و افزودند: برخورداری ملت ایران از استعداد و هوش بالاتر از متوسط جهانی، ۳۶ میلیون جوان، ۱۴ میلیون دارای تحصیلات عالیه، ۳ میلیون دانشجو، بیش از صدهزار هیأت علمی و بیش از ۱۵۰ هزار پزشک از جمله ظرفیتهای بیبدیل انسانی ایران است.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به موقعیت مهم جغرافیایی و تنوع بالای اقلیمی گفتند: همه این ظرفیتها نشان میدهد توقعات اقتصادی مردم و رهبری قابل دستیبابی است.
ایشان در تشریح موانع بیرونی و درونی بهبود اوضاع اقتصادی گفتند: تهدیدات، تحریمها و کارشکنیهای مستمر در دستیابی ایران به امکانات لازم، مهمترین موانع خارجی است که البته میتوان این موانع را کم و کماثر کرد؛ ضمن اینکه تحریمها بهگفته کارآفرینان برجسته، میتواند فرصتآفرین هم باشد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: کمکاری، بیدقتی، کمانگیزگی، تلاش برای بدستآوردن محبوبیت و به فکر مناصب بالاتر بودن از جمله موانع درونی است که استفاده صحیح از ظرفیتها و فرصتهای گسترده کشور را دچار وقفه و خلل میکند.
رهبر انقلاب اسلامی در فرازی مهم از سخنانشان، کار برای مردم و رفاه مردم و تلاش برای پیشرفت کشور را کار برای خدا خواندند و تأکید کردند: تلاش برای گشودن گره از کار مردم، یعنی داشتن نیت خدایی، و پرودگار حتماً به این تلاش، برکت و پاداش میدهد.
رهبر انقلاب در تبیین بایدها و نبایدهای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، به «مداخلههای دولتی و حکومتی» اشاره و با تأکید بر کاهش این مداخلات گفتند: به میدان آوردن توان مالی، فکری و ابتکارات مردم منافع زیادی برای کشور دارد.
ایشان تصور برخی افراد در خصوص بسته شدن دست دولت در صورت ورود مردم به عرصه اقتصاد و به دست گرفتن مدیریتها را نادرست خواندند و افزودند: مردم و دولت هر یک وظایفی دارند که باید با تفکیک قائل شدن بین این وظایف ستادی و عملی، دولت در مسائل ستادی همچون آمایش سرزمین و نظارت و جلوگیری از تخلفات به وظایف خود عمل کند و مردم هم جنبههای عملی کار را برعهده بگیرند.
حضرت آیتالله خامنهای، مشارکت و نقشآفرینی مردم در اقتصاد را موجب نیرومندی ایران و ثبات اقتصاد دانستند و افزودند: سیاستهای اصل ۴۴ که با استفاده از خود قانون اساسی تنظیم و ابلاغ شد، باید عملی شود که در گذشته ضعفهای زیادی در این زمینه وجود داشته است.
ایشان تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی در برنامه هفتم را از منظر کارشناسان، امکانپذیر و استمرار آن را موجب ایجاد گشایش مطلوب در زندگی مردم دانستند و گفتند: البته رشد اقتصادی به تنهایی برای تحول در زندگی و معیشت مردم و طبقات ضعیف کافی نیست بلکه مؤلفههای دیگری همچون فرصتهای عادلانه و برابر برای دستیابی به امکانات در سطوح مختلف نیز لازم است که در این زمینه نقش آموزش و مهارتافزایی جوانان، کلیدی است و مدیران ارشد باید برای آن برنامهریزی کنند.
«نشان دادن راههای مشارکت مردم با سرمایههای اندک در تولید و اقتصاد» نکته دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر آن، دولت و مجلس را به تشکیل گروهی زبده و صاحبفکر برای اندیشهورزی دراین خصوص فراخواندند.
ایشان در توصیهای دیگر به مسئولان، توجه و عمل به برنامه هفتم را ضروری خواندند و گفتند: بر اساس گزارشها، متوسط عمل به شش برنامه قبلی حدود ۳۵ درصد است که این خسارتی برای کشور است و دولت کنونی که خوشبختانه دولتی فعال و اهل فکر و کار و تلاش است باید تلاش کند که برنامه هفتم عملیاتی شود.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اهمیت مسئله زمان بهعنوان سرمایهای ارزشمند و پرهیز از موکول کردن کار امروز به فردا، به مسئولان گفتند: زمان به سرعت میگذرد بنابراین برای کارها و برنامههای مصوّب، زمانبندی کنید و به سرانجام رسیدن آنها را در زمان معیّن پیگیری کنید.
ایشان، نقش دیپلماسی و سیاست خارجی را هم در اقتصاد بسیار مهم و تأثیرگذار خواندند و افزودند: ما همسایگان متعددی داریم و در تعدادی از پیمانهای جهانی نیز سهیم هستیم که باید با تحرک فوقالعاده دیپلماتیک از این فرصتها در زمینه اقتصاد استفاده کنیم.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به مسئله حجاب، گفتند: مسئله حجاب که اکنون تبدیل به یک چالش تحمیلی شده است، پیش از این وجود نداشت و افرادی با برنامهریزی و نقشه کشیدن، آن را به مسئلهای تحمیلی تبدیل کردند.
ایشان موضوع حجاب را از جنبههای فقهی، قانونی و ملاحظات جانبی در خور توجه دانستند و افزودند: از لحاظ شرعی، حجاب حکم مسلّم شرعی است و پوشاندن بدن برای زنان غیر از صورت و دو کف دست واجب شرعی و غیرقابل صرفنظر کردن است و مردم و بانوان ما که مسلمان و مقیّد و متعبّد هستند، باید این حکم شرعی را رعایت کنند.
حضرت آیتالله خامنهای، از منظر قانون، حجاب را حکمی قانونی خواندند و با تأکید بر اینکه رعایت قانون بر همگان، چه معتقدان به شرع و چه غیرمعتقدان واجب است، گفتند: در خصوص ملاحظات جانبی، دخالت بیگانگان در قضیه حجاب از طریق انواع رسانهها واضح بود البته عدهای هم در داخل به آنها کمک کردند اما اصل هدایت و طراحی برای مخالفت با حجاب از بیرون کشور انجام شد که بانوان عاقل و فهمیده ما باید به این واقعیت توجه کنند.
ایشان با اشاره به گزارشهای موثق از استخدام افرادی برای حضور هنجارشکنانه در جامعه با هدف از بین بردن حرمت حجاب، افزودند: وقتی ما دست بیگانه را در قضیهای میبینیم باید مواضع خود را متناسب با این واقعیت تنظیم کنیم.
رهبر انقلاب، طراحی برای برداشتن حجاب بانوان را اولِ کارِ بدخواهان دانستند و گفتند: هدف نهایی آنها برگرداندن تدریجی وضع کشور به دوران فضاحتبار طاغوت است که در آن دوره وضع زنان برخلاف امروز از لحاظ سطح سواد و نقشآفرینی مدیریتی، ضعیف و از لحاظ پوشش و هنجارهای اجتماعی هم بسیار مفتضح بود.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: اطمینان دارم که بانوان کشورمان حتی کسانی که در زمینه حجاب قدری سهلانگاری دارند، دلبسته به اسلام و نظام هستند؛ بنابراین باید به این چشم به موضوع نگاه کرد در عین حال که قضیه حجاب را هم همه باید رعایت کنند.
ایشان دولت و قوه قضائیه را موظف به عمل به مسئولیتهای شرعی و قانونی خود در موضوع حجاب دانستند و افزودند: البته خود بانوان در این زمینه بیش از همه مسئولیت دارند که حجاب اسلامی را رعایت کنند.
رهبر انقلاب در بخش پایانی سخنانشان با تأکید بر اینکه نباید اجازه داد مسئله مهم غزه از اولویت افکار عمومی دنیا خارج شود، جنایات رژیم صهیونیستی همچون نسلکشی و کشتار دسته جمعی و حمله به زنان و کودکان و بیماران و بیمارستانها را در تاریخ دورههای اخیر بیسابقه خواندند و گفتند: جنایات بهحدّی است که حتی افراد پرورشیافته در فرهنگ غربی و در اروپا و آمریکا هم فریاد اعتراض بلند کردهاند.
ایشان در نوعی جمعبندی از شش ماه جنگ، رژیم صهیونیستی را از دو جنبه شکستخورده دانستند و گفتند: شکست اول آنها در روز ۱۵ مهر و طوفان الاقصی بود که رژیمِ مدعیِ تسلط اطلاعاتی و نظامی را متحمل شکست اطلاعاتی عظیم از یک گروه مقاومت با امکانات محدود کرد و این شکست و آبروریزی رژیم صهیونیستی هرگز ترمیم نشده و نخواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای شکست دوم صهیونیستها را شکست در دستیابی به اهداف اعلام شده در حمله به غزه خواندند و با اشاره به برخورداری صهیونیستها از حمایت همهجانبه نظامی-مالی و سیاسی آمریکاییها از جمله وتوی قطعنامهها و دروغ محض غیرالزامآور خواندن قطعنامه اخیر، افزودند: با وجود همه این حمایتها، صهیونیستها حتی نتوانستند به یکی از اهداف اعلام شده خود دست پیدا کنند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: آنها میخواستند مقاومت و به طور خاص، گروه حماس را نابود و زمینگیر کنند در حالیکه امروز حماس و جهاد اسلامی و مجموعه مقاومت غزه با تحمل مشکلات، در حال ضربه زدن به رژیم غاصب هستند.
ایشان درندهخویی و کشتار زنان و کودکان بیگناه را ناشی از عجز صهیونیستها در مقابل رزمندگان مقاومت دانستند و گفتند: شکست صهیونیستها قطعاً ادامه خواهد یافت و تلاشهای مذبوحانه آنها مانند این کاری که در سوریه مرتکب شدند و البته سیلی آنها را هم خواهند خورد، مشکلات آنها را علاج نمیکند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه امکان نجات صهیونیستها از تلهای که به دست خودشان در آن افتادهاند وجود ندارد، افزودند: رژیم صهیونیستی روز به روز ضعیفتر و به زوال و انهدام نزدیکتر خواهد شد و امیدواریم جوانان ما روزی را ببینند که قدس شریف در اختیار مسلمانان است و در آن نماز میگزارند و دنیای اسلام نابودی رژیم غاصب را جشن میگیرد.
ایشان تشکیل نظام جمهوری اسلامی را فرصتی بزرگ برای دنیای اسلام برشمردند و با تأکید بر قدرت روزافزون نظام اسلامی و ضعف دشمنان آن، گفتند: محاسبات منطقهای و وضعیت جبهه مقاومت و جبهه مقابل آن بعد از طوفان الاقصی تغییر کرده و در آینده بیش از این نیز دگرگون خواهد شد و دشمنان «اسلام و مقاومت و جمهوری اسلامی ایران» ضمن ناگزیر بودن از تن دادن به این تغییرات باید بدانند که نمیتوانند در این منطقه در جامعه اسلامی حکمروایی کنند.
در پایان این دیدار نماز مغرب و عشاء به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد. ایشان در بین دو نماز، با اشاره به در پیش بودن روز جهانی قدس، با تأکید بر اینکه روز قدس امسال، خروش بینالمللی علیه رژیم غاصب صهیونیستی خواهد بود، گفتند: اگر در سالهای قبل، کشورهای اسلامی روز قدس را برگزار میکردند، امسال به احتمال زیاد در کشورهای غیر اسلامی هم روز قدس با عظمت برگزار خواهد شد که امیدواریم ملت ایران هم همچون همه عرصهها در این روز نیز بدرخشد.
در ابتدای این دیدار رئیس جمهور با بیان گزارشی از فعالیتها و برنامههای دولت گفت: تمام هَمِّ دولت بر آنست که با همکاری و هماهنگی سایر بخشها و قوا، روز به روز وضعیت اقتصادی و معیشتی را بهبود و در نهایت سامان بخشد.
آقای رئیسی تخصیص ۴۵ میلیارد دلار به بخش تولید و تحقق رشد بیش از ۶ درصدی اقتصادی، تحقق بودجه تراز، کاهش رشد نقدینگی به کمتر از ۲۵ درصد، مدیریت نظام بانکی و انحلال موسسات مالی ناتراز، تحقق هدفگذاری در زمینه ایجاد اشتغال، رشد صادرات بخش دانشبنیان و تداوم ساخت بیش از دو میلیون مسکن را از اقدامات مهم دولت در سال ۱۴۰۲ برشمرد و گفت: اگرچه تورم سالانه و ماهانه در سال گذشته کاهشی شد اما دولت تا جلب رضایت مردم و تحقق نرخ تورم مطلوب به تلاش خود ادامه میدهد.
متناسبسازی دستمزدها، افزایش تولید برق- نفت- گاز و محصولات پتروشیمی، تحقق آبرسانی به روستاها، توسعه زیرساختهای ارتباطاتی، اقدامات اساسی در زمینه ارائه کالابرگ، بیمه سلامت و حمایت هدفمند از دهکهای پایین درآمدی از دیگر اقدامات مهم دولت در سال گذشته بود که آقای رئیسی در گزارش خود به آنها اشاره کرد.
رئیس جمهور همچنین در پایان با تسلیت مجدد شهادت سرداران و افسران مستشار ایرانی در حمله تروریستی در دمشق، تأکید کرد: آینده از آن مردم فلسطین و جبهه مقاومت و توأم با نابودی رژیم صهیونیستی خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به دو شکست رژیم جنایتکار صهیونیستی در «طوفانالاقصی و تحقق اهداف حمله به غزه»، تأکید کردند: روز قدس امسال انشاءالله با درخشش ملت ایران و حضور ملتهای مسلمان و آزادیخواه، به یک خروش بینالمللی علیه رژیم غاصب تبدیل خواهد شد.
ایشان ماه رمضان را به معنای جامع و واقعی کلمه، ماهی مبارک خواندند که از جوانب و روشهای مختلف مانند روزه، تلاوت قرآن، ادعیه و لیالی قدر قابلیتهای معنوی و درونی انسان را رشد میدهد و در نتیجه جامعه را ارتقا میبخشد.
حضرت آیتالله خامنهای، رمضان را در پرتو احسان و نیکوکاری و یاری دیگران، ماهی اجتماعی نیز برشمردند و افزودند: رمضان برای ترمیم جراحتهایی که در طول سال بر اثر گناهان بر روح و جان انسان وارد میشود، فرصتی فوقالعاده است که البته این ترمیم بواسطه استغفار و توبه امکانپذیر است.
ایشان توبه را مفهومی فردی و اجتماعی برشمردند و افزودند: معنای حقیقی توبه، بازگشت از گناه و خطا، و اصلاح آثار و تبعات آن است؛ بنابراین، هر فردی به هر علتی از جمله غفلت، تنبلی یا بیتوجهی باعث شده که در زمینهی اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و زمینههای دیگر گناهی، زخمی و مشکلی بوجود آید باید ضمن استغفار و توبه، آثار آن مشکل را جبران و آن زخم را ترمیم کند.
رهبر انقلاب، تأثیر خطاهای مسئولان را بیشتر از مردم عادی دانستند و تأکید کردند: اگر به علت رفتار، گفتار، تصمیمات و مواضع ما مسئولان، مشکل و خطایی در کشور و در جامعه ایجاد شود، باید خطا را بشناسیم، مسئولیت آن را قبول کنیم و آثار و تبعات آن را جبران کنیم.
ایشان در بخش اصلی سخنانشان، به موضوع شعار سال پرداختند و با اشاره به سخنان خوب رئیس جمهور در ابتدای این دیدار و تلاش و کار انصافاً متراکم دولت برای حل مشکلات، گفتند: البته انتظارات بیشتر است و باید با تلاش مضاعف گرهها را باز کرد که این دولت انشاءالله میتواند.
رهبر انقلاب با اشاره به واقعیات تلخ و شیرین اقتصادی کشور، افزودند: گرانیها، بیثباتی بازار، تنزل ارزش پول ملی و فاصله طبقاتی از جمله واقعیت تلخ اقتصادی است.
ایشان افزودند: در مقابل، مسائل شیرین متعددی هم وجود دارد که زیرساختهای وسیع در دست انجام، راهاندازی تعداد قابل توجهی بنگاههای نیمه تعطیل یا تعطیل، فعالیت هزاران مجموعه جوان و باانگیزه و با امید در شرکتهای دانشبنیان و شکلگیری بنگاههای توانا و کارآمد در بخش خصوصی و مردمی از جمله آنهاست.
حضرت آیتالله خامنهای در بازگویی یک انتظار مهم و بجای مردم از مسئولان گفتند: مردم انتظار دارند کارها و تلاشهای مسئولان در زندگی آنها اثر ملموس داشته باشد که باید در جهت برآوردن این انتظار بهحق، حرکت و تلاش کرد.
ایشان انتظار مردم برای بهبود اوضاع اقتصادی را با توجه به ظرفیتهای فوقالعاده کشور، قابل تحقق خواندند و افزودند: برخورداری از حدود ۷ درصد منابع طبیعی جهان با ۶۴ ماده مهم معدنی، آن هم در حالیکه ایران حدود یک درصد جمعیت جهان را دارد، ظرفیت و فرصت بسیار مناسبی است.
برخورداری از حدود ۳۷ میلیون هکتار اراضی قابل کشت، امکان مدیریت آب برای استفاده کامل از این ظرفیت بسیار مهم کشاورزی و حضور ایران در ردههای بالای تولید جهانی محصولاتی مانند فولاد و سیمان، از دیگر ظرفیتهای طبیعی ایران بود که رهبر انقلاب به آنها اشاره کردند.
ایشان ظرفیتهای انسانی را از ظرفیتهای طبیعی مهمتر خواندند و افزودند: برخورداری ملت ایران از استعداد و هوش بالاتر از متوسط جهانی، ۳۶ میلیون جوان، ۱۴ میلیون دارای تحصیلات عالیه، ۳ میلیون دانشجو، بیش از صدهزار هیأت علمی و بیش از ۱۵۰ هزار پزشک از جمله ظرفیتهای بیبدیل انسانی ایران است.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به موقعیت مهم جغرافیایی و تنوع بالای اقلیمی گفتند: همه این ظرفیتها نشان میدهد توقعات اقتصادی مردم و رهبری قابل دستیبابی است.
ایشان در تشریح موانع بیرونی و درونی بهبود اوضاع اقتصادی گفتند: تهدیدات، تحریمها و کارشکنیهای مستمر در دستیابی ایران به امکانات لازم، مهمترین موانع خارجی است که البته میتوان این موانع را کم و کماثر کرد؛ ضمن اینکه تحریمها بهگفته کارآفرینان برجسته، میتواند فرصتآفرین هم باشد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: کمکاری، بیدقتی، کمانگیزگی، تلاش برای بدستآوردن محبوبیت و به فکر مناصب بالاتر بودن از جمله موانع درونی است که استفاده صحیح از ظرفیتها و فرصتهای گسترده کشور را دچار وقفه و خلل میکند.
رهبر انقلاب اسلامی در فرازی مهم از سخنانشان، کار برای مردم و رفاه مردم و تلاش برای پیشرفت کشور را کار برای خدا خواندند و تأکید کردند: تلاش برای گشودن گره از کار مردم، یعنی داشتن نیت خدایی، و پرودگار حتماً به این تلاش، برکت و پاداش میدهد.
رهبر انقلاب در تبیین بایدها و نبایدهای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، به «مداخلههای دولتی و حکومتی» اشاره و با تأکید بر کاهش این مداخلات گفتند: به میدان آوردن توان مالی، فکری و ابتکارات مردم منافع زیادی برای کشور دارد.
ایشان تصور برخی افراد در خصوص بسته شدن دست دولت در صورت ورود مردم به عرصه اقتصاد و به دست گرفتن مدیریتها را نادرست خواندند و افزودند: مردم و دولت هر یک وظایفی دارند که باید با تفکیک قائل شدن بین این وظایف ستادی و عملی، دولت در مسائل ستادی همچون آمایش سرزمین و نظارت و جلوگیری از تخلفات به وظایف خود عمل کند و مردم هم جنبههای عملی کار را برعهده بگیرند.
حضرت آیتالله خامنهای، مشارکت و نقشآفرینی مردم در اقتصاد را موجب نیرومندی ایران و ثبات اقتصاد دانستند و افزودند: سیاستهای اصل ۴۴ که با استفاده از خود قانون اساسی تنظیم و ابلاغ شد، باید عملی شود که در گذشته ضعفهای زیادی در این زمینه وجود داشته است.
ایشان تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی در برنامه هفتم را از منظر کارشناسان، امکانپذیر و استمرار آن را موجب ایجاد گشایش مطلوب در زندگی مردم دانستند و گفتند: البته رشد اقتصادی به تنهایی برای تحول در زندگی و معیشت مردم و طبقات ضعیف کافی نیست بلکه مؤلفههای دیگری همچون فرصتهای عادلانه و برابر برای دستیابی به امکانات در سطوح مختلف نیز لازم است که در این زمینه نقش آموزش و مهارتافزایی جوانان، کلیدی است و مدیران ارشد باید برای آن برنامهریزی کنند.
«نشان دادن راههای مشارکت مردم با سرمایههای اندک در تولید و اقتصاد» نکته دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر آن، دولت و مجلس را به تشکیل گروهی زبده و صاحبفکر برای اندیشهورزی دراین خصوص فراخواندند.
ایشان در توصیهای دیگر به مسئولان، توجه و عمل به برنامه هفتم را ضروری خواندند و گفتند: بر اساس گزارشها، متوسط عمل به شش برنامه قبلی حدود ۳۵ درصد است که این خسارتی برای کشور است و دولت کنونی که خوشبختانه دولتی فعال و اهل فکر و کار و تلاش است باید تلاش کند که برنامه هفتم عملیاتی شود.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اهمیت مسئله زمان بهعنوان سرمایهای ارزشمند و پرهیز از موکول کردن کار امروز به فردا، به مسئولان گفتند: زمان به سرعت میگذرد بنابراین برای کارها و برنامههای مصوّب، زمانبندی کنید و به سرانجام رسیدن آنها را در زمان معیّن پیگیری کنید.
ایشان، نقش دیپلماسی و سیاست خارجی را هم در اقتصاد بسیار مهم و تأثیرگذار خواندند و افزودند: ما همسایگان متعددی داریم و در تعدادی از پیمانهای جهانی نیز سهیم هستیم که باید با تحرک فوقالعاده دیپلماتیک از این فرصتها در زمینه اقتصاد استفاده کنیم.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به مسئله حجاب، گفتند: مسئله حجاب که اکنون تبدیل به یک چالش تحمیلی شده است، پیش از این وجود نداشت و افرادی با برنامهریزی و نقشه کشیدن، آن را به مسئلهای تحمیلی تبدیل کردند.
ایشان موضوع حجاب را از جنبههای فقهی، قانونی و ملاحظات جانبی در خور توجه دانستند و افزودند: از لحاظ شرعی، حجاب حکم مسلّم شرعی است و پوشاندن بدن برای زنان غیر از صورت و دو کف دست واجب شرعی و غیرقابل صرفنظر کردن است و مردم و بانوان ما که مسلمان و مقیّد و متعبّد هستند، باید این حکم شرعی را رعایت کنند.
حضرت آیتالله خامنهای، از منظر قانون، حجاب را حکمی قانونی خواندند و با تأکید بر اینکه رعایت قانون بر همگان، چه معتقدان به شرع و چه غیرمعتقدان واجب است، گفتند: در خصوص ملاحظات جانبی، دخالت بیگانگان در قضیه حجاب از طریق انواع رسانهها واضح بود البته عدهای هم در داخل به آنها کمک کردند اما اصل هدایت و طراحی برای مخالفت با حجاب از بیرون کشور انجام شد که بانوان عاقل و فهمیده ما باید به این واقعیت توجه کنند.
ایشان با اشاره به گزارشهای موثق از استخدام افرادی برای حضور هنجارشکنانه در جامعه با هدف از بین بردن حرمت حجاب، افزودند: وقتی ما دست بیگانه را در قضیهای میبینیم باید مواضع خود را متناسب با این واقعیت تنظیم کنیم.
رهبر انقلاب، طراحی برای برداشتن حجاب بانوان را اولِ کارِ بدخواهان دانستند و گفتند: هدف نهایی آنها برگرداندن تدریجی وضع کشور به دوران فضاحتبار طاغوت است که در آن دوره وضع زنان برخلاف امروز از لحاظ سطح سواد و نقشآفرینی مدیریتی، ضعیف و از لحاظ پوشش و هنجارهای اجتماعی هم بسیار مفتضح بود.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: اطمینان دارم که بانوان کشورمان حتی کسانی که در زمینه حجاب قدری سهلانگاری دارند، دلبسته به اسلام و نظام هستند؛ بنابراین باید به این چشم به موضوع نگاه کرد در عین حال که قضیه حجاب را هم همه باید رعایت کنند.
ایشان دولت و قوه قضائیه را موظف به عمل به مسئولیتهای شرعی و قانونی خود در موضوع حجاب دانستند و افزودند: البته خود بانوان در این زمینه بیش از همه مسئولیت دارند که حجاب اسلامی را رعایت کنند.
رهبر انقلاب در بخش پایانی سخنانشان با تأکید بر اینکه نباید اجازه داد مسئله مهم غزه از اولویت افکار عمومی دنیا خارج شود، جنایات رژیم صهیونیستی همچون نسلکشی و کشتار دسته جمعی و حمله به زنان و کودکان و بیماران و بیمارستانها را در تاریخ دورههای اخیر بیسابقه خواندند و گفتند: جنایات بهحدّی است که حتی افراد پرورشیافته در فرهنگ غربی و در اروپا و آمریکا هم فریاد اعتراض بلند کردهاند.
ایشان در نوعی جمعبندی از شش ماه جنگ، رژیم صهیونیستی را از دو جنبه شکستخورده دانستند و گفتند: شکست اول آنها در روز ۱۵ مهر و طوفان الاقصی بود که رژیمِ مدعیِ تسلط اطلاعاتی و نظامی را متحمل شکست اطلاعاتی عظیم از یک گروه مقاومت با امکانات محدود کرد و این شکست و آبروریزی رژیم صهیونیستی هرگز ترمیم نشده و نخواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای شکست دوم صهیونیستها را شکست در دستیابی به اهداف اعلام شده در حمله به غزه خواندند و با اشاره به برخورداری صهیونیستها از حمایت همهجانبه نظامی-مالی و سیاسی آمریکاییها از جمله وتوی قطعنامهها و دروغ محض غیرالزامآور خواندن قطعنامه اخیر، افزودند: با وجود همه این حمایتها، صهیونیستها حتی نتوانستند به یکی از اهداف اعلام شده خود دست پیدا کنند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: آنها میخواستند مقاومت و به طور خاص، گروه حماس را نابود و زمینگیر کنند در حالیکه امروز حماس و جهاد اسلامی و مجموعه مقاومت غزه با تحمل مشکلات، در حال ضربه زدن به رژیم غاصب هستند.
ایشان درندهخویی و کشتار زنان و کودکان بیگناه را ناشی از عجز صهیونیستها در مقابل رزمندگان مقاومت دانستند و گفتند: شکست صهیونیستها قطعاً ادامه خواهد یافت و تلاشهای مذبوحانه آنها مانند این کاری که در سوریه مرتکب شدند و البته سیلی آنها را هم خواهند خورد، مشکلات آنها را علاج نمیکند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه امکان نجات صهیونیستها از تلهای که به دست خودشان در آن افتادهاند وجود ندارد، افزودند: رژیم صهیونیستی روز به روز ضعیفتر و به زوال و انهدام نزدیکتر خواهد شد و امیدواریم جوانان ما روزی را ببینند که قدس شریف در اختیار مسلمانان است و در آن نماز میگزارند و دنیای اسلام نابودی رژیم غاصب را جشن میگیرد.
ایشان تشکیل نظام جمهوری اسلامی را فرصتی بزرگ برای دنیای اسلام برشمردند و با تأکید بر قدرت روزافزون نظام اسلامی و ضعف دشمنان آن، گفتند: محاسبات منطقهای و وضعیت جبهه مقاومت و جبهه مقابل آن بعد از طوفان الاقصی تغییر کرده و در آینده بیش از این نیز دگرگون خواهد شد و دشمنان «اسلام و مقاومت و جمهوری اسلامی ایران» ضمن ناگزیر بودن از تن دادن به این تغییرات باید بدانند که نمیتوانند در این منطقه در جامعه اسلامی حکمروایی کنند.
در پایان این دیدار نماز مغرب و عشاء به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد. ایشان در بین دو نماز، با اشاره به در پیش بودن روز جهانی قدس، با تأکید بر اینکه روز قدس امسال، خروش بینالمللی علیه رژیم غاصب صهیونیستی خواهد بود، گفتند: اگر در سالهای قبل، کشورهای اسلامی روز قدس را برگزار میکردند، امسال به احتمال زیاد در کشورهای غیر اسلامی هم روز قدس با عظمت برگزار خواهد شد که امیدواریم ملت ایران هم همچون همه عرصهها در این روز نیز بدرخشد.
در ابتدای این دیدار رئیس جمهور با بیان گزارشی از فعالیتها و برنامههای دولت گفت: تمام هَمِّ دولت بر آنست که با همکاری و هماهنگی سایر بخشها و قوا، روز به روز وضعیت اقتصادی و معیشتی را بهبود و در نهایت سامان بخشد.
آقای رئیسی تخصیص ۴۵ میلیارد دلار به بخش تولید و تحقق رشد بیش از ۶ درصدی اقتصادی، تحقق بودجه تراز، کاهش رشد نقدینگی به کمتر از ۲۵ درصد، مدیریت نظام بانکی و انحلال موسسات مالی ناتراز، تحقق هدفگذاری در زمینه ایجاد اشتغال، رشد صادرات بخش دانشبنیان و تداوم ساخت بیش از دو میلیون مسکن را از اقدامات مهم دولت در سال ۱۴۰۲ برشمرد و گفت: اگرچه تورم سالانه و ماهانه در سال گذشته کاهشی شد اما دولت تا جلب رضایت مردم و تحقق نرخ تورم مطلوب به تلاش خود ادامه میدهد.
متناسبسازی دستمزدها، افزایش تولید برق- نفت- گاز و محصولات پتروشیمی، تحقق آبرسانی به روستاها، توسعه زیرساختهای ارتباطاتی، اقدامات اساسی در زمینه ارائه کالابرگ، بیمه سلامت و حمایت هدفمند از دهکهای پایین درآمدی از دیگر اقدامات مهم دولت در سال گذشته بود که آقای رئیسی در گزارش خود به آنها اشاره کرد.
رئیس جمهور همچنین در پایان با تسلیت مجدد شهادت سرداران و افسران مستشار ایرانی در حمله تروریستی در دمشق، تأکید کرد: آینده از آن مردم فلسطین و جبهه مقاومت و توأم با نابودی رژیم صهیونیستی خواهد بود.
آنچه در ادامه در اختیار مخاطبان قرار میگیرد، «بستههای خبری» است که صرفاً جهت بازنشر سریع بیانات رهبر انقلاب اسلامی در رسانه KHAMENEI.IR و حسابهای رسمی آن در شبکههای اجتماعی منتشر شده و «متن کامل بیانات حضرت آیتالله خامنهای» طبق روال مرسوم، تا ساعاتی دیگر در این پایگاه در بخش «بیانات» منتشر خواهد شد.
بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار:
ماه رمضان به معنای جامع کلمه ماه مبارکی است. یعنی از جوانب مختلف این ماه قابلیتهای معنوی درونی انسان را رشد میدهد و ارتقاء میدهد. انسان را در جنبهی انسانیت خود و الهیت خود بالا میبرد فرد را. ارتقاء افراد در جامعه به ارتقاء جامعه میانجامد.
روزهی ماه رمضان قدرت خویشتنداری انسان را در مقابل خواهشهای نفسانی بالا میبرد. هر چه انسان پاسخ به این خواهشها بدهد، میل و توقع و انتظار نفس انسان بیشتر میشود. یک توان متوقفکردن این خواهشها در انسان باید وجود داشته باشد. روزه این را به انسان میدهد. تمرین تقویت اراده، تقویت روح، مهارکردن خواهشهای تمامنشدنی نفس.
ماه رمضان، یک ماه اجتماعی است، ماه کمک به دیگران است، ماه احسان است، ماه مهربانی است، ماه افطار است اینکه این همه تأکید شده که افطار بدهید، افطاری بدهید نگفتند هم فقط به مستحقین بدهید نفس ارتباط، یاری رساندن، همسان شدن، احسان کردن اینها از خصوصیات ماه رمضان است.
مسئلهی استغفار در معارف اسلامی یک حقیقت خیلی مهمی است. مخصوص مسائل شخصی هم نیست توبهی در گناه شخصی یک مقوله است توبه در گناه اجتماعی هم یک مقوله است.
استغفار و توبه هم فرد را ترمیم میکند هم جامعه را ترمیم میکند. و در هر بخشی هم آن استغفار و بازگشت و توبه به تناسب خود آن بخش است؛ ما ممکن است فرضاً در یک مسئلهِی فرهنگی، یک مسئلهِی سیاسی، یک مسئله یک حرکت نظامی منباب مثال خطایی کرده باشیم، اشتباهی کرده باشیم یا از سر غفلت یا گاهی اوقات بر اثر تنبلی، بیتوجهی، انجام ندادن آنچه که برعهدهی ما انجامش واجب است وقتی که زخم اجتماعی بوجود میآید به این شکل استغفارش به این است که برگردیم توبه کنیم برگردیم اصلاح کنیم.
مگر نمیگویید ما کشور قوی میخواهیم؟ استغفار و توبه شما را قوی میکند. خطا موجب تضعیف است. برگشت از خطا موجب تقویت است. هم در مسائل شخصی اینجور است هم در مسائل اجتماعی ما مسئولین جامعه هستیم. رفتارهای ما، کارهای ما، گفتارهای ما، موضعگیریهای ما در وضع کشور اثر میگذارد اگر خطایی حاصل بشود راهش همین است راهش استغفار کردن است. استغفار البته فقط به زبان گفتن نیست.
توضیحات خوبی را آقای رئیس جمهور بیان کردند و بحمداللّه تلاش خیلی خوب و متراکم دارد انجام میگیرد حقّاً و انصافاً انسان این را میبیند و کار دارد میشود به معنای واقعی کلمه. خب در عین حال نیازها به کار بیش از اینهاست یعنی خیلی باید کار کنیم تا بتوانیم به سطح مطلوب یا لااقل نزدیک به مطلوب برسیم. واقعیتهای اقتصاد در کشور همه یکسان نیستند. هم واقعیتهای تلخ در اقتصاد کشور وجود دارد هم واقعیتهای شیرین. بخش تلخ مربوط به اقتصاد، گرانیهاست بیثباتی بازار است، تنزل ارزش پول ملی است، فاصلهی طبقاتی است.
بخش شیرین مربوط به اقتصاد فعالیتهای وسیع زیرساختی است که دارد انجام میگیرد که اینها نتایجش در میان مدت و نه چندان درازمدت ظاهر خواهد شد.
البته انتظار بیش از اینهاست و انشاءاللّه دولت کنونی میتواند بسیاری از این گرهها را باز کند با تلاشی که میکنند. یک نکتهای که همیشه باید مورد نظر مسئولین باشد در امر اقتصاد، این است که انتظار مردم این است که تصمیمها و اقدامهایی که مسئولین کشور در مسائل اقتصادی انجام میدهند، در زندگی آنها اثر محسوس و ملموس داشته باشد. این انتظار مردم است. کاری کنیم که این انتظار برآورده بشود، انتظار بجایی هم هست.
بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار:
ماه رمضان به معنای جامع کلمه ماه مبارکی است. یعنی از جوانب مختلف این ماه قابلیتهای معنوی درونی انسان را رشد میدهد و ارتقاء میدهد. انسان را در جنبهی انسانیت خود و الهیت خود بالا میبرد فرد را. ارتقاء افراد در جامعه به ارتقاء جامعه میانجامد.
روزهی ماه رمضان قدرت خویشتنداری انسان را در مقابل خواهشهای نفسانی بالا میبرد. هر چه انسان پاسخ به این خواهشها بدهد، میل و توقع و انتظار نفس انسان بیشتر میشود. یک توان متوقفکردن این خواهشها در انسان باید وجود داشته باشد. روزه این را به انسان میدهد. تمرین تقویت اراده، تقویت روح، مهارکردن خواهشهای تمامنشدنی نفس.
ماه رمضان، یک ماه اجتماعی است، ماه کمک به دیگران است، ماه احسان است، ماه مهربانی است، ماه افطار است اینکه این همه تأکید شده که افطار بدهید، افطاری بدهید نگفتند هم فقط به مستحقین بدهید نفس ارتباط، یاری رساندن، همسان شدن، احسان کردن اینها از خصوصیات ماه رمضان است.
مسئلهی استغفار در معارف اسلامی یک حقیقت خیلی مهمی است. مخصوص مسائل شخصی هم نیست توبهی در گناه شخصی یک مقوله است توبه در گناه اجتماعی هم یک مقوله است.
استغفار و توبه هم فرد را ترمیم میکند هم جامعه را ترمیم میکند. و در هر بخشی هم آن استغفار و بازگشت و توبه به تناسب خود آن بخش است؛ ما ممکن است فرضاً در یک مسئلهِی فرهنگی، یک مسئلهِی سیاسی، یک مسئله یک حرکت نظامی منباب مثال خطایی کرده باشیم، اشتباهی کرده باشیم یا از سر غفلت یا گاهی اوقات بر اثر تنبلی، بیتوجهی، انجام ندادن آنچه که برعهدهی ما انجامش واجب است وقتی که زخم اجتماعی بوجود میآید به این شکل استغفارش به این است که برگردیم توبه کنیم برگردیم اصلاح کنیم.
مگر نمیگویید ما کشور قوی میخواهیم؟ استغفار و توبه شما را قوی میکند. خطا موجب تضعیف است. برگشت از خطا موجب تقویت است. هم در مسائل شخصی اینجور است هم در مسائل اجتماعی ما مسئولین جامعه هستیم. رفتارهای ما، کارهای ما، گفتارهای ما، موضعگیریهای ما در وضع کشور اثر میگذارد اگر خطایی حاصل بشود راهش همین است راهش استغفار کردن است. استغفار البته فقط به زبان گفتن نیست.
توضیحات خوبی را آقای رئیس جمهور بیان کردند و بحمداللّه تلاش خیلی خوب و متراکم دارد انجام میگیرد حقّاً و انصافاً انسان این را میبیند و کار دارد میشود به معنای واقعی کلمه. خب در عین حال نیازها به کار بیش از اینهاست یعنی خیلی باید کار کنیم تا بتوانیم به سطح مطلوب یا لااقل نزدیک به مطلوب برسیم. واقعیتهای اقتصاد در کشور همه یکسان نیستند. هم واقعیتهای تلخ در اقتصاد کشور وجود دارد هم واقعیتهای شیرین. بخش تلخ مربوط به اقتصاد، گرانیهاست بیثباتی بازار است، تنزل ارزش پول ملی است، فاصلهی طبقاتی است.
بخش شیرین مربوط به اقتصاد فعالیتهای وسیع زیرساختی است که دارد انجام میگیرد که اینها نتایجش در میان مدت و نه چندان درازمدت ظاهر خواهد شد.
البته انتظار بیش از اینهاست و انشاءاللّه دولت کنونی میتواند بسیاری از این گرهها را باز کند با تلاشی که میکنند. یک نکتهای که همیشه باید مورد نظر مسئولین باشد در امر اقتصاد، این است که انتظار مردم این است که تصمیمها و اقدامهایی که مسئولین کشور در مسائل اقتصادی انجام میدهند، در زندگی آنها اثر محسوس و ملموس داشته باشد. این انتظار مردم است. کاری کنیم که این انتظار برآورده بشود، انتظار بجایی هم هست.
اگر سالهای قبل روز قدس را فقط کشورهای اسلامی برگزار میکردند، امسال به احتمال زیاد در کشورهای غیراسلامی هم روز قدس با عظمت انشاالله برگزار خواهد شد.
امیدواریم ملت ایران مثل همه موارد این بار هم در این روز بدرخشد؛ به حرمت محمد و آل محمد(ص)
بعضی از موانع در اقتصاد هم انصافاً موانع درونی خود ماست. کمکاری و بیدقتی داریم مثلاً یک مواردی و کمانگیزگی نشان میدهیم. گاهی دچار آفتهای شخصی میشویم، دچار آفتهای روحی میشویم.
مدیر اگر به فکر محبوبیتطلبی باشد، به فکر جلوهکردن در چشم افراد باشد، مسئلهی کار را، اهمیت کار را در نظر نگیرد، خب این ضربه میزند دیگر. اینها برکت کار را از بین میبرد.
یا به فکر مناصب آینده باشد.یا به فکر مناصب آینده باشد. اگر امروز در یک منصبی قرار داریم، جوری حرکت کنیم که خودمان را آماده کنیم برای یک منصب بالاتر. خب این ضربه میزند. این جور فکر کردن، این جور کار کردن، این جور حرکت کردن ضربه میزند. برکت کار را از بین میبرد.
باید توجه داشته باشیم به اینکه هر لحظهی کاری که انجام میدهیم، اگر چنانچه برای مردم باشد، برای رفاه مردم باشد، برای پیشرفت کشور باشد، این کار، کار الهی است، این نیت، نیت الهی است.
امسال بنده مسئلهی مشارکت مردم را در شعار سال قرار دادم، برای اینکه بیشتر توجه بشود به امکانات مشارکت مردم که مردم در مسائل اقتصاد به معنای واقعی کلمه بیایند عرصه. مردم یعنی توان مردم، توان مالی، توان فکری و ذهنی، توان ابتکاری.
اگر ابتکارات مردم وارد میدان بشود ما سود میبریم. یک تصوری وجود دارد که اگر چنانچه مردم وارد عرصهی اقتصاد بشوند، مدیریتها را به مردم بدهیم، این دست دولت را میبندد، دست مسئولین دولتی را میبندد. این فکر درست نیست. وظائف باید تقسیم بشود بین مسئولین دولتی، مسئولین حکومتی.
دولت در مسائل ستادی، ستادی عمل کند. هدایت کند، نظارت کند، مراقبت کند که تخلفی به وجود نیاید. عامل هم مردم باشند. مردم هم عمل اقتصادی را انجام بدهند. این کشور را نیرومند میکند، اقتصاد را با ثبات میکند.
صاحبنظران اقتصادی میگویند که رشد هشت درصد اقتصادی که در برنامه هفتم آمده است امکانپذیر است و اگر این رشد استمرار پیدا کند قطعاً در وضع زندگی مردم یک گشایش مطلوب و خوبی حاصل خواهد شد. البته رشد اقتصادی به تنهایی هم کافی نیست. بلکه برابری فرصتها برای دستیابی به امکانات هم لازم است.
شش برنامهی پنج ساله تا حالا گذشته و حالا امسال سال اول برنامهی هفتم است. بنده توصیهی مؤکد میکنم روی این برنامه توجه بشود دقت بشود بر برنامه عمل بشود.
آن طور که به بنده گزارش دادند متوسط عملکرد برنامههای گذشته حدود سی و پنج درصد است. یعنی برنامه با زحمت زیاد تهیه شده و تبدیل به قانون شده ابلاغ هم شده در طول سالهای گذشته، برنامهها به صورت کامل عمل نشده. این خسارت برای کشور است. تلاش بشود که برنامه به صورت کامل عملیاتی بشود.
رژیم صهیونیستی دو شکست بزرگ در این حادثهی غزه متحمل شد.
۱- شکست اول شکست روز ۱۵ مهر بود، شکست طوفانالاقصی، که بنده هم آن وقت گفتم این شکست غیرقابل ترمیم است. واقعاً هم همین جور است. تا حالا هم ترمیم نشده و ترمیم نخواهد شد.
رژیمی که تکیهاش به دقت اطلاعات، به توسعهی کار نظامی، تسلط نظامی که ادعا میکند که هر پرندهای پر بزند، زیر چشمش است، یک شکست اطلاعاتی به این عظمت به وسیلهی یک گروه مقاومت با امکانات معدود متحمل یک چنین شکستی بشود. این شکست ترمیم نشده است و ترمیم هم نخواهد شد. آبروی رژیم صهیونیستی رفت.
۲- شکست دوم شکست این شش ماه است. اینها از اولین روزی که وارد میدان شدند برای جبران آن شکست اول، اهدافی را اعلام کردند، هیچ کدام از این اهداف در این شش ماه تحقق پیدا نکرده. شش ماه جنگیدن با انواع و اقسام تسلیحات و امکانات و با کمک بیدریغ آمریکا، با کمک بیدریغ آمریکا. هم کمک تسلیحاتی کرده، هم کمک مالی کرده، هم کمک سیاسی کرده، چند مرتبه قطعنامهها را وتو کرده. این قطعنامهی اخیر را هم که به جهاتی نتوانست وتو کند، میگویند الزامآور نیست. نتوانستند کاری بکنند، نتوانستند حتی یک هدف از اهدافی را که ذکر کرده بودند که دنبالش هستند، نتوانستند به دست بیاورند.
آنها میخواستند مقاومت را و به طور خاص گروه حماس را نابود کنند، منهدم کنند، زمینگیر کنند و نتوانستند. حماس با قدرت، با توانایی، هم حماس، هم جهاد، مجموعهی مقاومت غزه این همه مشکلات را تحمل میکنند و تلاش هم دارند میکنند، ضربه میزنند. همینی که رژیم صهیونیستی به جان زن و کودک میافتد، این به خاطر آن است که از برخورد با رزمندگان مقاومت عاجز مانده.
شکست رژیم صهیونیستی قطعاً ادامه پیدا خواهد کرد. این تلاشهای مذبوحانهای هم مثل این کاری که در سوریه مرتکب شدند که البته سیلیاش را خواهند خورد. این کارها هم به دردشان نمیخورد و علاج نمیکند مشکلشان را.
صهیونیستها در یک تلهای افتادند به دست خودشان. خودشان را در یک تلهای انداختند که امکان نجاتشان وجود ندارد و روز به روز رژیم ضعیفتر خواهد شد و زوال و انهدام انشاءاللّه نزدیکتر خواهند شد.
امیدواریم ببینند جوانهای امروز ما آن روزی را که قدس شریف در اختیار مسلمانهاست و در آن نماز خواهند گزارد و دنیای اسلام بتواند انشاءاللّه نابودی اسرائیل را جشن بگیرد.
تشکیل نظام مقدس جمهوری اسلامی برای دنیای اسلام یک فرصت بزرگ را به وجود آورده از این فرصت تا امروز استفادههای زیادی شده باز هم انشاءاللّه باید به نفع اسلام و مسلمین از این فرصت استفاده بشود و استفاده خواهد شد.
نظام اسلامی روز به روز انشاءاللّه قویتر خواهد شد و دشمنانش روز به روز ضعیفتر خواهند شد و محاسبات منطقهای بعد از این حادثهی طوفانالاقصی تغییر کرده است و تغییر خواهد کرد. آن محاسبات دیگر وجود ندارد. هم تصمیمات جبههی مقاومت هم؛ ناگزیر تغییر پیدا خواهد کرد کما اینکه تغییر هم پیدا کرده و وضع مقاومت در منطقه وضع دیگری شد و بیشتر از این دگرگون خواهد شد.
دشمنان اسلام و دشمنان مقاومت و دشمنان جمهوری اسلامی ناگزیرند تن بدهند به این تغییرات و بدانند که نمیتوانند در این منطقه حکمروایی و فرمانروایی کنند در جامعهی مسلمان.
این خبر درحال بروزرسانی است...