1402/01/01
گفتگو با عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
برای رسیدن به رشد بالای اقتصادی ۲۵سال فرصت داریم


به همین مناسبت رسانه KHAMENEI.IR در گفتوگو با جناب آقای دکتر علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نگاهی به اهمیت شعار سال ۱۴۰۲، سال «مهار تورم، رشد تولید» داشته و تأثیرات تحقق آن در حل مشکلات اقتصادی کشور را مورد بررسی قرار داده است.




از طرفی کشور ما در شرایطی است که یک نسل جوان حاصل دههی ۶۰ را دارد که بزرگترین سرمایهاش است و این تا ۲۵ سال آینده پنجرهی جمعیتیاش باز است. اگر در طول این مدت، کشور رشد بالای اقتصادی پایدار به دست بیاورد عملاً دیگر به دورهی پیری جمعیت توأم با فقر مبتلا نمیشود.
ما باید رشد بالای اقتصادی را محور قرار دهیم. سالهای مختلف هم زمینهی این کار با نامهای تولید، دانشبنیان و ... دنبال شد. امسال خود آن هدف اصلی که رشد اقتصادی بالا است مدنظر قرار گرفته؛ در برنامهی هفتم توسعه هم در بین شاخصهای مختلف شاخص رشد اقتصادی هشت درصد الزامآور از دولتها خواسته شده است.




از طرفی ظرفیتهای اقتصادی مربوط به عضویت ایران در سازمان شانگهای، عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا و عضویتهای قبلی ایران در اکو و دیهشت (D۸) میتواند تحولاتی را رقم بزند.
همچنین اتفاقاتی که در پایان سال در مورد روابط با همسایگان در حال رخ دادن است هم فرصت مضاعفی را در اختیار کشور قرار میدهد. این لازمهاش این است که تولید بهشدت افزایش پیدا کند، رشد اقتصادی بالا برود. برای اینکه این اتفاق بیفتد دولت حتماً باید تمام سیاستهای اقتصادی موجب تورم را که متأثر از هزینهها و سیاستهای خودش است، تغییر بنیادین بدهد.




همچنین دولت بایستی که تمام زمینههایی را که بخش خصوصی میتواند در آن سرمایهگذاری بکند را طبق دستور رهبر انقلاب کنار بگذارد؛ و این امکان را بدهند که همهی کسانی که منابع مالی دارند یا میتوانند منابع مالی از داخل و خارج جذب بکنند فعال بشوند. این نیازمند به یک خانهتکانی بنیادین دارد و امیدوار هستیم که انشاءالله دولت سیزدهم اینها را به سرانجام برساند.


بری مثال اگر ما بیست زنجیرهی تولید کشور را بهصورت اصولی برنامهریزی کنیم بهراحتی میتوانیم موقعیت مناسب جهانی خودمان را پیدا کنیم. بازارهای روسیه، اوراسیا و شانگهای بازارهای مهمی است که الان در اختیار ما قرار گرفته است. حتماً باید نیاز آن بازارها را بهصورت رقابتی که بتوانیم با دیگران رقابت بکنیم هدفگذاری بکنیم و مدنظر داشته باشیم.
به نیروی انسانی هم باید توجه اساسیتری مبذول بکنیم؛ چه از لحاظ آموزش، چه از لحاظ نظام پرداخت که میتواند بهصورت تولیدات ماژولار که فقط کارگر دستمزد بگیر نباشند، بلکه خودشان بهصورت جمعی در یک تولید مشارکت بکنند و بتوانند از حاصل تولید خودشان بیشتر منتفع بشوند.انشاءالله امسال، سال بسیار خوب، پررونق و شکوفایی خواهد بود.