• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1401/08/28
مروری بر استناد حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به نهج‌البلاغه در دیدار مردم اصفهان

درس‌های نهج‌البلاغه | هدایت فریب‌خورده‌ها و مجازات عاملان جنایت

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار مردم اصفهان (۱۴۰۱/۰۸/۲۸)، در مورد روش پیغمبر صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌ در برخورد با گمراهان به عبارتی از نهج‌البلاغه اشاره کردند که رسانه  KHAMENEI.IR این عبارت و بیانات رهبر انقلاب درباره آن را در این جدول مرور میکند.
عنوان بیانات ترجمه
روش پیغمبر(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) در برخورد با گمراهان در اغتشاش اخیر... آن کسی را که فقط فریب‌خورده است و جنایتی نکرده، باید متنبّه کرد، باید موعظه کرد، باید هدایت کرد... اما آن کسی که عامل جنایت است یا قتل یا تخریب یا تهدید... اینها بایستی مجازات بشوند؛ به اندازه‌ی گناه خودشان باید مجازات بشوند... هیچ کس خودسرانه حق ندارد به خیال خودش کسی را مجازات کند، نه؛ قوّه‌ی قضائیّه هست، با قدرت، بحمدالله سرپا و زنده و پُرانگیزه هم هست؛ باید اینها را مجازات کنند. پس ما، هم نصیحت داریم، هم مجازات داریم؛ مثل پیغمبر، و روش رسول‌الله. امیرالمؤمنین درباره‌ی پیغمبر میفرماید: طَبیبٌ دَوّارٌ بِطِبِّهِ قَد اَحکَمَ مَراهِمَهُ وَ اَحمىٰ مَواسِمَه؛(۱) هم مرهمش را آماده کرده برای مرهم‌نِهی روی زخم، هم آن داغ را. قدیمها زخمهایی را که خوب نمیشد، داغ میکردند؛ یک آهنی را میگذاشتند در آتش، سرخ که شد، بگذارند روی زخم که خوب بشود. [امیرالمؤمنین] میگوید پیغمبر، مرهم آماده کرده، آن را هم داغ کرده؛ هر دو آماده است. ۱)نهج‌البلاغه، خطبه‌ی ۱۰۸
«رسول خدا، طبیب سیّارى است که با طبّ خویش همواره در گردش است (و در جست وجوى بیماران)، مرهم‌هایش را کاملاً آماده ساخته و ابزارش را براى موارد نیاز (به عنوان آخرین درمان) جهت داغ کردن محلّ زخم‌ها گداخته کرده است.»
 
 
 
برای دریافت نسخه با کیفیت روی تصویر کلیک کنید