• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1399/08/21
بررسی ریشه اقدامات مکرون در گفتگو با سفیر اسبق ایران در فرانسه؛

اهانت به مقدسات وحشی‌گری مدرن است

http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gifhttp://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gif رهبر انقلاب اسلامی در پی اقدام توهین‌آمیز رئیس‌جمهور فرانسه درباره پیامبر اعظم(ص) پیامی خطاب به جوانان فرانسه صادر کردند که در آن دو سوال مطرح شد: «از رئیس جمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت می‌کند و آن را آزادی بیان می‌شمارد؟ آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهره‌های درخشان و مقدس؟ ...  چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در این‌باره نوشت باید به زندان برود، اما اهانت به پیامبر آزاد است؟» پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR در پرونده «کاریکاتور آزادی» برای بررسی وضعیت فکری و جایگاه رئیس‌جمهور فعلی فرانسه در این کشور و انگیزه او از این اقدام، گفتگویی با آقای دکتر حمیدرضا آصفی، سفیر اسبق جمهوری اسلامی در کشورهای فرانسه و امارات متحده عربی انجام داده است.

* هدف کلی اهانت‌های سریالی به مقدسات اسلام که سال‌هاست در گوشه و کنار اتفاق میفتد چیست؟ این دو مورد مربوط به مجله شارلی ابدو چطور؟
* روشن است که در دنیا یک بیداری اسلامی شکل گرفته و در جوامع اسلامی و کشورهای مسلمان شاهد این اتفاق هستیم. تغییراتی که در بسیاری از کشورهای عربی با خیزش مردمی مسلمان آن کشورها صورت گرفت از نمونه‌های بارز این مسئله است. همچنین جنبش و انقلاب مردم فلسطین علی‌رغم تجاوزات رژیم صهیونیستی با حمایت‌های کامل دولت آمریکا با شدت و با صلابت در حرکت و در حال ادامه‌ی راه است.

در این شرایط برای اینکه کشورهای مسلمان را در یک موضع تدافعی گرفتار کنند و آن‌ها را از موضوع نهضت خودشان غافل کنند و به مسائل دیگری بپردازند، این قبیل اهانت‌ها و هتک حرمت‌ها در چند سال اخیر صورت گرفته و برای این بیشتر شده که از خیزش مردم مسلمان نگران‌اند. روشن است که در پشت پرده‌ی این مسائل رژیم صهیونیستی قرار دارد تا با درگیرکردن مردم مسلمان آن‌ها را از آرمان خودشان غافل کند و بتواند به جنایات خودش ادامه دهد و به حقوق مردم فلسطین تجاوز کند. رژیم فاسد و کودک‌کش اسرائیل از انفعال و وادادگی برخی مسئولین کشورهای اسلامی و عربی حداکثر استفاده را برای ادامه‌ی اقدامات موهنش انجام می‌دهد؛ لذا از یک طرف وادادگی، ضعف و وابستگی سران کشورهای عربی و اسلامی به دولت آمریکا و از طرف دیگر نگرانی از تحقق ایجاد سرزمین مستقل فلسطین و به ثمررسیدن نهضت‌های اسلامی و محقق‌شدن اهداف بیداری اسلامی باعث شده که شاهد این اهانت‌ها در سال‌های اخیر باشیم. دولت‌های غربی هم از ابتدای تشکیل رژیم نامشروع اسرائیل حامی این رژیم بودند و از این اتفاقات حمایت می‌کنند.

این مسائل دست‌به‌دست هم داده‌اند تا ما شاهد این اقدامات مشمئز‌کننده باشیم و هدف کلی از این اهانت‌ها در موضع ضعف و دفاع قراردادن کشورهای اسلامی، غفلت آن‌ها از تشکیل دولت فلسطین و همچنین ایجاد نفاق، دودستگی و آشوب در میان کشورهای اسلامی است.

* به نظر رهبر انقلاب حمایت یک دولت از این کاریکاتور نشان از دست های پشت پرده شکل گیری این اهانت است. چه دست هایی و با چه انگیزه وی این کار را سامان داده؟
* همان‌طور که رهبر انقلاب هم اشاره کردند برخی اظهارات و اقدامات دولت‌های غربی به‌ویژه فرانسه حاکی از این بود که دولت‌ها در پشت این صحنه به بهانه‌ی آزادی بیان هستند که یک ادعای واهی است. ائتلاف رژیم صهیونیستی، برخی کشورهای غربی و دولت‌های واداده عملاً پشت این مسائل هستند و آن را سامان دادند.
 

* رهبر انقلاب فرمودند این حرکت نشان از وحشیگری و ظلمت ذاتی این تمدن است.  نظر شما در این مورد چیست؟
* حمله به مظاهر انسانیت و مقدسات جوامع مختلف و در این خصوص به جامعه‌ی بزرگ میلیاردی مسلمانان اگر وحشی‌گری و یک ظلمت ذاتی نباشد، پس چیست؟ غربی‌ها اعتماد به برخورد تمدن‌ها دارند و در پرتو این تئوری و از قِبَل این تئوری برای محوکردن تمدن‌های دیگر استفاده می‌کنند. یادمان نرود تمدن اسلامی موجد بسیاری از پیشرفت‌ها در دنیا به‌خصوص در غرب شد. گستاولبن، تاریخ‌شناس و محقق فرانسوی می‌گوید غربی‌ها عار دارند و سختشان است که بگویند اسلام و مسلمانان بودند که آن‌ها را در مسیر تمدن و انسانیت قرار دادند. این فیلسوف غربی هم معترف است آن چیزی که اروپایی‌ها و غربی‌ها به‌عنوان یک تمدن از آن بهره می‌گیرند و به دیگران فخر می‌فروشند میراث جهان اسلام است.

تمدن اسلامی فراتر از همه‌ی تمدن‌های شناخته شده در جهان است و غرب و لیبرال دموکراسی و کسانی که معتقد به برخورد تمدن‌ها هستند، در پرتو این شعار به مقابله با کشورها و فرهنگ‌های دیگر می‌پردازند. نقض‌کردن آزادی‌های جمعی و اجتماعی به بهانه‌ی آزادی‌های فردی، نشانی از وحشی‌گری و ظلمت است. آن‌ها نمی‌توانند به بهانه‌ی آزادی فردی حقوق جمعی اجتماع را زیر پا بگذارند. غرب به بهانه‌ی آزادی فردی در جهت ترویج زشتی‌ها و بسیاری از ناهنجاری‌ها برآمده که بتواند جوامع مختلف را از درون تهی کند و وقتی کشورهای مختلف از درون تهی شوند و سست‌بنیان باشند زمینه‌ی پذیرش قدرت خارجی، استعمار و نفوذ بیرونی فراهم می‌شود. این موضوع را باید در این چهارچوب ارزیابی کرد و دید. آن چیزی که در غرب دارد اتفاق می‌افتد و به مقدسات دیگران اهانت می‌شود و ابایی هم ندارند، وحشی‌گری مدرن است.

* انگیزه اصلی آقای ماکرون از حمایت از این اهانت‌ها چیست؟ با توجه به اینکه فرانسه در مسائل داخلی مشکلاتی دارد از جمله جنبش جلیقه زردها و جولان کرونا!
* آقای ماکرون و دولت فرانسه در موضوع کرونا عملکرد بسیار ناموفقی داشتند و مورد سرزنش و انتقاد شدید مردم قرار گرفتند. بیشترین تلفات و مبتلایان در اروپا در فرانسه است. مشکلات اقتصادی در فرانسه بسیار زیاد است و عملاً تبعیضی که میان حاشیه‌نشینان و شهرنشینان و به تعبیر دیگر میان ثروتمندان و جامعه‌ی فقیر در فرانسه وجود دارد باعث تشدید مشکلات و اعتراضات مردمی در آن کشور شده است که جنبش جلیقه زردها تبلور آن است که هر شنبه در آنجا برگزار می‌شود و نزدیک به دو سال است که ادامه‌ دارد. انتخابات آتی در فرانسه حدوداً دو سال دیگر است و آقای مکرون در نظرسنجی‌ها بسیار وضعیت نامطلوبی دارد و هم از جانب هم‌حزبی‌های خودش و هم از جانب مخالفین خودش زیر فشار است.

دولت آقای مکرون به‌عنوان یک دولت ضعیف با عملکرد ناموفق در عرصه‌های اقتصادی نتوانسته است که رضایت مردمی را فراهم کند. مجموعه‌ی این‌ مشکلات باعث شده که آقای مکرون به‌دنبال مفر و خروج از این شرایط سخت باشد و شاید اهانت به پیامبر گرامی اسلام که اشتباه بسیار فاحشی بود یک فرصت و یا بهتر بگوییم یک مفری برای خروج از مشکلات متعدد بوده باشد. البته آقای مکرون اشتباه بزرگی کرد؛ چون یک سیاسمتدار باسابقه و مجرب در عرصه‌های بین‌المللی نیست و ما بارها اشتباهاتی را از سوی ایشان در مقاطع مختلف دیدیم و این هم یکی دیگر از اشتباهات فاحش دولت آقای مکرون است.

* مانند موضوع هولوکاست چه نمونه های دیگری از نقض آزادی بیان در عملکرد اروپاییان وجود دارد؟
* موضوع هولوکاست یکی از موضوعات نقض آزادی بیان در فرانسه است؛ نمی‌توان به این موضوع پرداخت و برایش جریمه قائل هستند؛‌ ولی علیه مقدسات مسلمان‌ها می‌نویسند و صحبت می‌کنند. نه‌تنها نوشتن در نشریات و کتب در زمینه‌ی هولوکاست و امثال آن ممنوع است، بلکه برگزاری اجتماعات و یا سخنرانی و حضور در رسانه‌های سمعی و بصری هم با محدودیت مواجه می‌شود. از دیگر موضوعاتی که در این زمینه می‌شود به آن اشاره کرد، موضوع نژادپرستی است. موضوع دیگر برخورد با مسلمانان در زمینه‌ی حجاب است که یکی از نمونه‌های نقض آزادی جامعه‌ی بزرگ است. علت آن هم به‌خاطر لابی صهیونیست در فرانسه است. بر اساس آماری که وجود دارد بیش از ده میلیون مسلمان در فرانسه هست. البته فرانسوی‌ها آمار تعداد مسلمان را اعلام نمی‌کنند، چون نگران‌اند؛ ولی بیش از ده میلیون مسلمان در فرانسه وجود دارد و این‌ها چه به لحاظ موضوع حجاب و چه به لحاظ تهاجم و حملاتی که به مقدساتشان می‌شود زیر فشار هستند.

مجموعه‌ی این اقدامات کاملاً روشن می‌کند که موضوع آزادی و آزادی بیان یک بهانه برای سرکوب و تحت فشار قراردادن مسلمانان و لائیسیته‌کردن؛ یعنی جدایی دین از مذهب بهانه‌ای برای اقدامات غیرقابل قبول دولتمردان در فرانسه شده است.