• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1387/06/29

اقامه نماز جمعه تهران به امامت رهبر انقلاب

در آستانه‌ی لیالی پربرکت قدر، نماز جمعه‌ی تهران با شکوه معنوی فراوان، به امامت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و با حضور انبوه مؤمنان روزه‌دار در دانشگاه تهران و خیابان‌های اطراف برگزار شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خطبه‌های نماز، مسأله‌ی فلسطین را همچنان مسأله‌ی اصلی منطقه برشمردند و افزودند: ملت هوشیار و آگاه ایران امسال نیز در روز قدس به خیابان‌ها می‌آید و همراه با ملت‌های مسلمان و آزادیخواه، از حقوق ملت مظلوم فلسطین دفاع می‌کند.
ایشان شدت عمل رژیم غاصب را در قبال ملت فلسطین در غزه و کرانه‌ی باختری ناشی از ضعف‌های درونی صهیونیست‌ها و نشانه‌ی شکست این رژیم در مقابل مجاهدان لبنانی و فلسطینی برشمردند و افزودند: حکومت حماس در غزه، حکومتی قانونی و مردمی است که از طریق انتخابات روی کار آمده است، اما مدعیان تمدّن و دموکراسی، بی‌اعتنا به این واقعیت، از جنایات و شدت عمل صهیونیست‌ها حمایت می‌کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای روز قدس را فرصت مناسبی برای اعلام مواضع جهان اسلام در مقابل غاصبان قدس شریف دانستند و با اشاره به بصیرت امام خمینی رحمة‌الله‌علیه در اعلام روز جهانی قدس تأکید کردند: به یاری پروردگار، همه‌ی مردم ایران و ملت‌های مسلمان در این روز عظیم، ‌ حق ملت فلسطین را ادا می‌کنند. ضمن این‌که دولت‌های اسلامی نیز باید به وظیفه‌ی خود در کمک به دولت حماس و ملت فلسطین عمل کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به لیالی پربرکت قدر، امیرالمؤمنین علیه‌السلام را برجسته‌ترین الگو و نمونه‌ی کامل فضائل و خصائص بندگان صالح دانستند و افزودند: یکی از کارهای مستمر حضرت علی علیه‌السلام به‌ویژه در دوران حکومت، تربیت اخلاقی جامعه بود، زیرا آن حضرت، اخلاقیات ناپسند را ریشه‌ی مشکلات و انحرافات جامعه می‌دانستند.
ایشان با اشاره به کلام امیرالمؤمنین علیه‌السلام مبنی بر این‌که دنیاطلبی و دلبستگی به دنیا ریشه‌ی همه‌ی مشکلات و انحرافات جامعه است، خاطرنشان کردند: خداوند دنیا و طبیعت را با همه‌ی منابع سرشار آن، برای بهره‌برداری انسان و استفاده‌ی بیشتر بشر خلق کرده است و اگر ضوابط و قواعد الهی رعایت شود، این دنیا ممدوح است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: دنیای مذموم، یعنی رعایت‌نکردن حدود الهی برای بهره‌مندی از مواهب طبیعی جهان و طرفداران این دنیای مذموم، تلاش خود را برای سهم‌خواهی بیشتر و دست‌اندازی به حقوق دیگران به کار می‌گیرند و از هدف اصلی خلقت جهان غافل می‌شوند.
ایشان راز اصلی انحراف جوامع را دنیاطلبی دانستند و خاطرنشان کردند: امروز به دلیل آن‌که برخی انسان‌های دنیاطلب، زمام امور جهان را به دست گرفته‌اند، به حقوق انسان‌ها ظلم می‌شود و دنیاطلبان برای رسیدن به مقاصد خود به فتنه و جنگ، تبلیغات دروغین و سیاست‌بازی‌های ناجوانمردانه روی می‌آورند.
رهبر انقلاب اسلامی شرایط غبارآلود و مبهم را «شرایط فتنه» خواندند و افزودند: در چنین شرایطی که به وسیله‌ی دنیاطلبان به وجود می‌آید، برخی افراد بصیرت خود را از دست می‌دهند و تعصب‌های جاهلی رشد می‌کند و ممکن است برخی که دنیاطلب نیز نیستند، در جهت دنیاطلبان حرکت کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به روحیه‌ی زهد و تقوای حضرت علی علیه‌السلام در کنار تلاش ایشان برای آبادانی دنیا خاطرنشان کردند: امیرمؤمنان همواره دنیاطلبی و به دنبال جاه و مقام رفتن را مذموم می‌دانستند و تنها راه علاج دلبستگی به دنیا را تقوا بیان می‌کردند، چرا که در پرتو تقوا، خداوند متعال در دل و جان انسان جایگاهی پیدا می‌کند که همه‌چیز در نزد او کوچک می‌شود.
رهبر انقلاب اسلامی شب‌ها و روزهای ماه مبارک رمضان به‌ویژه شب‌های قدر را بهار «ذکر و خشوع» و فرصت گرانقدری برای بهره‌مندی از ادعیه‌ی شریفه این ایام بر شمردند و تأکید کردند: اُنس با خدا و ذکر و استغفار، تأثیرات معجزه‌آسایی بر دل انسان دارد که از جمله‌ی آن‌ها، کاهش دلبستگی به دنیا و توجه به عظمت پروردگار است.
رهبر انقلاب اسلامی با تبریک به نوجوانانی که امسال به سن تکلیف رسیده‌اند و اولین بار روزه گرفته‌اند، افزودند: تجربه‌ی ریاضت شرعی روزه در نوجوانی و جوانی، تمرین کسب تقوا و امری بسیار ارزشمند و گران‌قدر است. ایشان با اشاره به افزایش فضای معنوی جامعه در ماه رمضان، جلسات قرآن، تأمّل و تدبّر در آیات این کتاب الهی، کمک به مستمندان در هفته‌ی احسان و نیکوکاری و دادن افطاری به مردم را مایه‌ی صفا و صمیمیت بیشتر خواندند و خاطرنشان کردند: این‌گونه کارها از جمله حقوق ماه رمضان است که روز بروز باید آن‌ها را گسترش و عمق داد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به پایداری مستمر ملت ایران بر مبانی و اصول انقلاب اسلامی افزودند: این ملت در عین ایستادگی بر اصول، اهل علم و تحقیق و درک مقتضیات زمان است.
ایشان با اشاره به حضور یکپارچه‌ی همه‌ی قشرهای مردم در حماسه‌ی دفاع مقدس افزودند: ملت در دوران آبادانی کشور و پیشرفت علمی نیز همین‌گونه در صحنه بوده است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای استقامت مردم را در هنگام تشدید حملات سیاسی تبلیغاتی دشمنان یادآوری کردند و افزودند: هنگامی که ایادی بیگانه ایجاد اختلاف را در دستور کار خود قرار داده بودند، مردم فریاد وحدت سر می‌دادند و وقتی دستگاه‌های جاسوسی دشمن، سعی در ایجاد اغتشاش در برخی شهرها کردند، همین مردم بودند که در صف اول مقابله حضور داشتند.
ایشان افزودند: وقتی دشمن تبلیغات خود را درباره‌ی مسأله‌ی هسته‌ای تشدید کرد، مردم انصافاً بهترین واکنش‌ها را نشان دادند که این هوشیاری و استقامت و بصیرت قابل تجلیل است. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: ملت عزیز ایران با همین ایستادگی و هوشیاری، دهه‌ی چهارم انقلاب را به دهه‌ی پیشرفت و عدالت تبدیل خواهد کرد که در این‌ صورت، ملت و کشور آسیب‌ناپذیر خواهند شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: البته کسانی که از اسلام و انقلاب سیلی خورده‌اند، همچنان به دشمنی ادامه می‌دهند، اما باید آگاهانه و هوشیارانه بهترین راه را برای حفظ منافع ملی و مصالح عمومی انتخاب و در این راه ایستادگی کرد. رهبر انقلاب اسلامی وحدت کلمه‌ی آحاد مردم و نخبگان و مسئولان را از هر چیز دیگر لازم‌تر و واجب‌تر دانستند و افزودند: مردم باید احساس آرامش و امنیت سیاسی روانی کنند، اما دشمن سعی می‌کند با ایجاد التهاب این آرامش را بزداید و متأسفانه برخی در داخل نیز نادانسته این التهاب‌ها را افزایش می‌دهند.
ایشان با اشاره به نارضایتی مردم از برخی گفت‌وگوهای بیجا و بی‌مورد در میان نخبگان سیاسی تأکید کردند: باید باهوشیاری به این مسائل کوچک و پوچ خاتمه داد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره با اظهار نظر غلطی که درباره‌ی مردم اسرائیل بیان شده، افزودند: ملت ایران با یهودیان، مسیحیان و اصحاب ادیان هیچ مشکلی ندارد، اما این‌که گفته شده ما با مردم اسرائیل مانند بقیه‌ی مردم جهان دوست هستیم، حرف غلطی است، چرا که آن‌ها در غصب زمین و اموال و موجودی ملت فلسطین شریک و عامل دست مقامات صهیونیست و غاصبان فلسطین هستند و این موضع مستحکم، موضع رسمی نظام نیز به شمار می‌رود.
ایشان عکس‌العمل‌های مستمر درباره‌ی اظهار نظر غلط درباره‌ی مردم اسرائیل را کاری بیهوده و التهاب‌آفرین خواندند و گفتند: این حرف غلط تمام شده است و نباید دنبال این‌جور مسائل کوچک و پوچ را گرفت و آن را ادامه داد.
ایشان در ادامه‌ی تبیین نکاتی که می‌تواند موجب التهاب جامعه شود، برخی انتقادات از دولت را با نزدیک شدن ایام انتخابات مرتبط دانستند و خاطرنشان کردند: البته مدت زیادی به انتخابات ریاست‌جمهوری مانده است و مسائل لازم و مربوط به انتخابات را در هنگام مناسب با مردم در میان خواهیم گذاشت، اما در میان مسائلی که این روزها در انتقاد از دولت بیان می‌شود، برخی بی‌انصافی‌ها دیده می‌شود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: هر کس حرفی و طرحی درباره‌ی آینده‌ی کشور و حل مسائلی همچون تورم و گرانی دارد، آن را به‌ویژه در مجامع تخصصی بیان کند، اما این مسائل نباید با تخریب مسئولان و دولت همراه شود؛ همچون روند موجود در برخی کشورهای غربی، به بهانه‌ی دموکراسی، موجب تضعیف و تخریب مسئولان شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نخبگان را به پرهیز کامل از بی‌انصافی در اظهار نظرها فراخواندند و تأکید کردند: فضای باز و آزادی‌های جاری، امکان اظهار نظر را درباره‌ی هر مسأله‌ای برای همه فراهم آورده است، اما نباید دچار بی‌انصافی شد و با هدف تخریب دیگران به اظهار نظر پرداخت.
رهبر انقلاب اسلامی از رواج اخلاق تخریب و بی‌انصافی در میان نخبگان ابراز نگرانی کردند و افزودند: همه‌ی جناح‌ها و مسئولان و اشخاص باید مراقب گفتار و رفتار خود باشند و نخبگان و سیاسیون بهتر است این واقعیت را در نظر داشته باشند که مردم نیز از این اخلاق ناراضی هستند و به‌دور از حرف‌های مخرّب، آگاهانه تصمیم می‌گیرند.