1394/06/12
دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری با رهبر انقلاب
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان، این مجلس را مظهر کامل مردمسالاری اسلامی و مایهی سکینه و آرامش در جامعه خواندند و با توصیهی مؤکد به همهی مسئولان برای حرکت و تلاش در چارچوب منظومهی فکری اسلامی و مراقبت برای همرنگ نشدن با ادبیات و کلیشههای نظام سلطه، تأکید کردند: امروز مهمترین وظیفهی علمای دینی، روشنفکران دانشگاهی و مسئولان حساسیت نسبت به طراحی دشمن و شناخت آن و تشریح آیندهی امیدبخش و رو به پیشرفت کشور در چارچوب شاخصهای منظومهی فکری اسلام و با استفاده از قابلیتها و تواناییهای جوانان و ظرفیتهای گستردهی کشور است.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین نکات مهمی را درخصوص برجام و شرایط بعد از برجام بیان کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای سخنان خود با اشاره به برخی از آیات قرآن کریم درخصوص انزال سکینهی الهی در قلبهای مؤمنین، بهواسطهی تسلیم بودن در برابر خدا و داشتن حسنظن به وعدههای الهی، مجلس خبرگان را زمینهساز سکینه و آرامش در جامعه خواندند و در تبیین علت این موضوع افزودند: مجلس خبرگان تنها مجلسی است که دو انتخاب در آن انجام میگیرد. یکی انتخاب نمایندگان مجلس خبرگان که بهوسیلهی مردم انجام میشود و دیگری انتخاب رهبری که بهوسیلهی مجلس خبرگان انجام میگیرد.
ایشان خاطرنشان کردند: براساس این دو انتخاب، مجلس خبرگان از یک جهت مظهر کامل مردمسالاری دینی و مردمسالاری اسلامی است و از طرف دیگر مظهر حاکمیت ارزشها و احکام اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: وقتی مجلس خبرگان با چنین ویژگیهای منحصر بهفردی تشکیل میشود نمایندگان این مجلس و استقلال فکری و آگاهی خود را نشان میدهند، این موضوع زمینهساز سکینه و آرامش در جامعه میشود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه باید در هر دو انتخاب مجلس خبرگان دقت لازم و استقلال فکری رعایت شود، گفتند: استقلال فکری به معنای آن است که نمایندگان این مجلس اسیر کلیشهها و ادبیات نظام سلطه نباشند. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: البته این توصیه فقط برای نمایندگان مجلس خبرگان نیست بلکه همهی مسئولان و ارکان نظام و همهی صاحبنظران سیاسی و اجتماعی و دینی باید مراقب باشند تا همرنگ ادبیات و کلیشههای نظام سلطه نشوند.
ایشان با اشاره به تلاش گسترده و تبلیغات پرحجم جبهه استکبار برای تحمیل ادبیات و واژههای جعلی خود به مسئولان و تصمیمگیران و تصمیمسازان کشورها، افزودند: در ادبیات نظام سلطه، مفاهیمی همچون تروریسم و حقوق بشر معانی خاصی دارند و در این ادبیات حملات بیوقفه ششماهه به مردم یمن و کشتن مردم بیگناه غزه، تروریسم نیست و سرکوب مردم بحرین به دلیل درخواست برای داشتن حق رأی، نقض حقوق بشر محسوب نمیشود!
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: در ادبیات نظام سلطه، دفاع مشروع نیروهای مقاومت در لبنان و فلسطین، تروریسم به حساب میآید ولی اقدامات کشورهای مستبد و نزدیک به آمریکا، در منطقه، برخلاف حقوق بشر نیست!
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: در این ادبیات ترور دانشمندان هستهای نیز که صهیونیستها تقریباً به صراحت به آن اعتراف کردهاند و برخی کشورهای اروپایی هم به نقش خود در پشتیبانی از این اقدام اذعان داشتهاند، تروریسم محسوب نمیشود!
ایشان با تأکید بر اینکه جعل چنین مفاهیمی و انتظار اینکه همه در چارچوب این ادبیات سخن بگویند یکی از نشانههای بارز سلطه و استکبار است، گفتند: در مقابل، نظام جمهوری اسلامی دارای یک منظومهی فکری اسلامی است که بعد از گذشت سالها همچنان در دنیا دارای جذابیت و طراوت و تازگی است.
حضرت آیتالله خامنهای در تشریح اجزای منظومهی فکری اسلامی، نفی ظلم و استکبار و استبداد، عزت ملی و اسلامی و استقلال فکری، سیاسی و اقتصادی را از اجزای این منظومه فکری برشمردند و درخصوص اهمیت استقلال و نقش آن در خودباوری و پیشرفت یک ملت، افزودند: استقلال بخشی از آزادی است، بنابراین کسانی که استقلال را نفی میکنند در واقع مخالف آزادی هستند.
ایشان، شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» را در بردارندهی ارتباط منطقی این سه مفهوم دانستند و گفتند: استقلال همهجانبه و آزادی فکری و عملی، هر دو در منظومهی فکری اسلامی و نظام جمهوری اسلامی قرار دارند و چنین نظام فکری زمینهساز خودباوری و حرکت بالنده و رو به جلو برای هر ملتی خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی سبک زندگی اسلامی، نوآوری و همافزایی و اتحاد ملی را از دیگر اجزای منظومهی فکری اسلامی دانستند و خاطرنشان کردند: ملت ایران در طول ۳۶سال گذشته بهواسطهی حرکت در چارچوب این منظومهی فکری توانسته است با وجود موانع فراوان، پیشرفتهای زیادی را داشته باشد.
حضرت آیتالله خامنهای افق مورد نظر نظام اسلامی را، ایرانی پیشرفته از لحاظ علم و صنعت، با جمعیتی ۱۵۰ تا ۲۰۰میلیونی و برخوردار از معنویت و بهدور از سلطهگری اما در مقابلِ زورگویان و سلطهگران، توصیف کردند و گفتند: دستیابی جمهوری اسلامی ایران به این جایگاه، برای جبههی استکبار بسیار سنگین است، و علت همهی توطئهها و تلاشها در مقابله با نظام اسلامی، جلوگیری از تحقق چنین آیندهای است.
ایشان با تأکید بر اینکه ظهور چنین کشور اسلامی، زمینهساز برچیده شدن بساط استکبار و کفر خواهد شد، افزودند: ملت ایران بهویژه جوانان، علمای دین و روشنفکران دانشگاهی باید حرکت خود را در چارچوب منظومهی فکری اسلامی پیش ببرند و همه از جمله مسئولان نسبت به طراحی و نقشهی دشمن، حساس و هوشیار باشند.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: نباید بهواسطهی لبخند دشمن یا احیاناً مساعدت کوتاهمدت او در موضوعی خاص، فریب دشمن را خورد بلکه همواره باید متوجه این موضوع باشیم که طراحی و نقشهی او چیست؟
حضرت آیتالله خامنهای یک بار دیگر تأکید کردند که دشمن و استکبار جهانی موضوعی موهوم نیست بلکه واقعیتی است که بزرگترین مصداق آن دولت آمریکا و کمپانیها و کارتلهای اقتصادی صهیونیستیِ پشتیبان آن، است.
ایشان با اشاره به تواناییها، قابلیتها و استعدادهای جوانان با ایمان و همچنین ظرفیتها، ثروتها و منابع طبیعی کشور و عمق فرهنگ اسلامی و فرهنگ اهل بیت علیهمالسلام در میان مردم، خاطرنشان کردند: همهی مسئولان و شخصیتهای مؤثر و دارای نفوذ کلام در میان جامعه باید این آیندهی روشن را بیش از پیش برای مردم تشریح کنند و ضمن امیدوار کردن آنان به آینده، زمینهساز آرامش و سکینه در کشور شوند.
رهبر انقلاب اسلامی بخش دیگری از سخنان خود را به بیان نکات مهمی درخصوص برجام و مسائل بعد از برجام و همچنین موضوع اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی اختصاص دادند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به بحثهای روزهای اخیر دربارهی نقش مجلس شورای اسلامی در بررسی برجام، گفتند: درخصوص ابعاد حقوقی و قانونی این موضوع و اقتضائات آن، باید صاحبنظران و کارشناسان حقوقی نظر دهند اما از نگاه کلی، من معتقدم و به آقای رئیسجمهور هم گفتهام که مصلحت نیست، مجلس شورای اسلامی از موضوع بررسی برجام کنار گذاشته شود.
ایشان با تأکید بر لزوم ورود مجلس به موضوع بررسی برجام، در عین حال خاطرنشان کردند: من در مورد نحوهی بررسی و اینکه آن را رد کنند یا تصویب کنند هیچ توصیهای به مجلس ندارم و این، نمایندگان ملت هستند که باید تصمیم بگیرند.
رهبر انقلاب اسلامی درخصوص مسائل بعد از برجام گفتند: من دربارهی این مسائل، برخی نکات را با برادران عزیز و صمیمی خود در دولت، در میان گذاشتهام که اکنون برای اطلاع نمایندگان مجلس خبرگان و همهی مردم، آنها را بیان میکنم.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به شش کشور مذاکرهکننده با ایران و نقش آمریکا در میان این شش کشور، افزودند: در واقع طرف اصلی ما دولت آمریکا است اما مسئولان آمریکایی خیلی بد حرف میزنند و باید تکلیف اینگونه حرف زدنها روشن شود.
ایشان با اشاره به سخنان مقامات آمریکایی مبنی بر حفظ چارچوب تحریمها، تأکید کردند: اگر قرار است چارچوب تحریمها حفظ شود، پس ما برای چه مذاکره کردیم؟ و این، کاملاً مخالف علت حضور جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات است زیرا هدف از مذاکرات برداشته شدن تحریمها بود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر ما در مذاکرات در برخی موارد کوتاه آمدیم و برخی امتیازات را دادیم عمدتاً برای این بود که تحریمها برداشته شود وگرنه چه لزومی به حضور در مذاکرات بود و ما کار خود را ادامه میدادیم و میتوانستیم از نوزده هزار سانتریفیوژی که داریم، در مدت کوتاهی به پنجاه تا شصت هزار سانتریفیوژ برسیم و غنیسازی بیست درصد را نیز ادامه دهیم و تحقیق و توسعه را هم سرعت بیشتری ببخشیم.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: اگر قرار است تحریمها برداشته نشود، پس معاملهای هم در کار نخواهد بود، بنابراین باید تکلیف این موضوع مشخص شود.
ایشان خطاب به مسئولان کشور گفتند: نگویید که آمریکاییها این سخنان را برای قانع کردن رقبای داخلی خود میزنند، البته من معتقدم که دعوای داخلی آمریکا واقعی است و آنها با هم اختلاف دارند و علت این اختلاف هم برای ما روشن است، اما آنچه که رسماً گفته میشود نیاز به پاسخ دارد و اگر پاسخ داده نشود، صحبت طرف مقابل تثبیت خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به سخنان مقامات آمریکایی مبنی بر تعلیق تحریمها، تأکید کردند: از ابتدا مسئلهی ما این نبوده است، ما تأکید داشتیم که تحریمها باید برداشته شوند و نه تعلیق.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: البته نظر ما برداشته شدن فوری تحریمها بود اما دوستان در اینجا، این موضوع را به شکلی معنا کردند و ما هم مخالفتی نکردیم ولی تحریمها باید برداشته شوند. اگر قرار است تحریمها تعلیق شوند، ما هم اقداماتی را که باید انجام دهیم، در حد تعلیق و نه در سطح اقدام اساسی بر روی زمین، انجام خواهیم داد.
ایشان خاطرنشان کردند: البته طرف مقابل میگوید برداشتن برخی تحریمها دست دولت آمریکا نیست ما هم میگوییم همان تحریمهایی که در دست دولت آمریکا و دولتهای اروپایی است، باید برداشته شوند.
حضرت آیتالله خامنهای، بخش دیگری از حرفهای بد مقامات آمریکا را اظهاراتی کاملاً خارج از موضوع توافق هستهای خواندند و خاطرنشان کردند: هیأت حاکمهی آمریکا همانند انگلیسیهای قرن نوزدهم در مورد ایران سخن میگویند و گویا دو قرن از دنیا و تاریخ عقب هستند در حالیکه دنیا تغییر کرده و ابرقدرتها دیگر قدرت و توانایی و عُرضهی آن کارها را ندارند و در طرف مقابل نیز جمهوری اسلامی با تواناییهای شناختهشده و ناشناختهای که در زمان عمل شناخته خواهد شد قرار دارد و ایران مانند فلان کشور عقبمانده نیست که هر طوری بخواهند بتوانند با آن صحبت کنند.
رهبر انقلاب، در بیان یکی از اظهارات سلطهجویانهی آمریکاییها گفتند: مقامات آمریکایی میگویند انتظار داریم مسئولان و دولت جمهوری اسلامی کاری متفاوت انجام دهند!
ایشان افزودند: کار متفاوت از نظر آنها کاری متفاوت از گذشتهی جمهوری اسلامی و عبور از ارزشهای اسلامی و از دست دادن پایبندی به احکام اسلامی است، اما چنین چیزی هرگز اتفاق نخواهد افتاد و نه دولت، نه مجلس و نه مسئولین مطلقاً چنین کاری نمیکنند و کسی هم که بخواهد چنین کاری بکند، مردم و نظام جمهوری اسلامی از او قبول نمیکنند.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین یکی از مصادیق مورد انتظار آمریکاییها گفتند: از جمله سیاستهای آمریکا در منطقه، محو و نابودی کامل نیروهای مقاومت، و تسلط کامل بر سوریه و عراق است و توقع دارند که جمهوری اسلامی وارد این چارچوب شود که هرگز چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد.
رهبر انقلاب در اشاره به یکی دیگر از اظهارات حساسیتبرانگیز مقامات آمریکایی گفتند: آنها میگویند برجام فرصتهایی را هم در داخل ایران و هم در خارج ایران و منطقه در اختیار آمریکا قرار داده است.
ایشان خطاب به مسئولان در دولت و سایر دستگاهها تأکید کردند: مسئولان در دولت و در دستگاههای گوناگون، به هیچوجه نباید اجازهی این فرصتطلبی را در داخل به آمریکا بدهند و در خارج هم باید تلاش کنند که این فرصتها در اختیار آمریکا قرار نگیرد، زیرا هر چه آنها به این فرصتهای خود نزدیک شوند، یقیناً ذلت، محنت و عقبماندگی ملتها بیشتر خواهد شد.
رهبر انقلاب با اشاره به تأکیدشان به مسئولان اعم از مسئولان سیاست خارجی و دیگر مسئولان مبنی بر ممنوعیت کامل مذاکره با طرف آمریکایی بهجز در موضوع هستهای، گفتند: علت این مخالفت، جهتگیریهای آمریکاست که درست در نقطهی مقابل جمهوری اسلامی قرار دارد.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه به مسئلهی مهم اقتصاد کشور اشاره کردند و گفتند: سیاستهای اقتصاد مقاومتی یک مجموعهی کامل و غیرقابل تجزیه است و اجرای آنها به برنامهی عملیاتی کامل نیاز دارد، بنابراین از رئیسجمهور محترم و دولت خواستهایم که برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی یک برنامهی جامع، عملیاتی و کاربردی تهیه شود و انتظار داریم که این اقدام انجام گیرد.
ایشان در خصوص اهمیت تحقق اقتصاد مقاومتی افزودند: اگر اقتصاد مقاومتی محقق شود دیگر هیچ اهمیتی ندارد که پولی که به ایران باز میگردد، ۵میلیارد دلار باشد، یا ۱۰۰میلیارد دلار؛ البته آن مقدار پولی که از دنیا طلبکار هستیم و تاکنون بهطور ظالمانه جلوی آن را گرفتهاند باید مورد استفاده قرار بگیرد، اما اقتصاد مقاومتی نباید متوقف به این مسائل شود.
رهبر انقلاب، همچنین بر لزوم تشکیل یک ستاد عملیاتی فعال برای اجرای اقتصاد مقاومتی تأکید کردند و گفتند: این ستاد باید در دولت تشکیل شود و با مشخص کردن وظایف هر یک از دستگاهها و پیگیری و زمانبندی فعالیتها، یک تحرک عظیم ایجاد کند.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش پایانی سخنانشان، خطاب به نیروهای مؤمن در سراسر کشور خاطرنشان کردند: حرکت عمومی به سمت آرمانها و اهداف اسلامی است و نیروهای مؤمن، اصیل و معتقد که اکثریت قاطع کشور را تشکیل میدهند باید با حسنظن به وعدهی نصرت خداوند، آمادگی خود را برای کار در میدانهای مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و در مواجهه با جهتگیریهای دشمن حفظ کنند.
پیش از سخنان رهبر انقلاب، آیتالله یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری در سخنانی عامل پیروزی انقلاب اسلامی را رهبری حضرت امام خمینی رحمهالله و شجاعت مردم ایران دانست و نکاتی در خصوص اجلاس اخیر خبرگان بیان کرد.
همچنین آیتالله هاشمی شاهرودی نائبرییس مجلس خبرگان با ارائهی گزارشی از هجدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری، دستورالعمل اجلاس اخیر را اصلاح آییننامهی تعداد اعضای این مجلس اعلام کرد.
نائبرییس مجلس خبرگان با اشاره به بررسی اوضاع منطقه و فتنهی تکفیریها در جهان اسلام و تبیین مذاکرات هستهای با دعوت از مهمانان در اجلاس مجلس خبرگان، گفت: ارائهی پیشنهادها و راهحلهایی برای مسائل کشور، دغدغهی اعضای مجلس خبرگان نسبت به مسائل فرهنگی، تجلیل از مقام شامخ شهیدان و حرکت فرهنگی ارزشمند ملت در تشییع پیکرهای شهدا، توجه به اهمیت انتخابات آتی خبرگان و وظیفهی سنگین شورای نگهبان برای صیانت از جایگاه این مجلس و لزوم احراز صلاحیتها طبق قانون و ارائهی گزارش از پیشرفتهای صورتگرفته پس از انقلاب در استانهای محروم بهویژه مناطق اهل سنت از جمله مهمترین محورهای مباحث، نطقها و مذاکرات اعضای مجلس خبرگان در اجلاس اخیر بود.
آیتالله هاشمی شاهرودی افزود: اعضای مجلس خبرگان تأکید کردند که توافق هستهای به معنای عادی شدن رابطه با آمریکا نیست.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین نکات مهمی را درخصوص برجام و شرایط بعد از برجام بیان کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای سخنان خود با اشاره به برخی از آیات قرآن کریم درخصوص انزال سکینهی الهی در قلبهای مؤمنین، بهواسطهی تسلیم بودن در برابر خدا و داشتن حسنظن به وعدههای الهی، مجلس خبرگان را زمینهساز سکینه و آرامش در جامعه خواندند و در تبیین علت این موضوع افزودند: مجلس خبرگان تنها مجلسی است که دو انتخاب در آن انجام میگیرد. یکی انتخاب نمایندگان مجلس خبرگان که بهوسیلهی مردم انجام میشود و دیگری انتخاب رهبری که بهوسیلهی مجلس خبرگان انجام میگیرد.
ایشان خاطرنشان کردند: براساس این دو انتخاب، مجلس خبرگان از یک جهت مظهر کامل مردمسالاری دینی و مردمسالاری اسلامی است و از طرف دیگر مظهر حاکمیت ارزشها و احکام اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: وقتی مجلس خبرگان با چنین ویژگیهای منحصر بهفردی تشکیل میشود نمایندگان این مجلس و استقلال فکری و آگاهی خود را نشان میدهند، این موضوع زمینهساز سکینه و آرامش در جامعه میشود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه باید در هر دو انتخاب مجلس خبرگان دقت لازم و استقلال فکری رعایت شود، گفتند: استقلال فکری به معنای آن است که نمایندگان این مجلس اسیر کلیشهها و ادبیات نظام سلطه نباشند. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: البته این توصیه فقط برای نمایندگان مجلس خبرگان نیست بلکه همهی مسئولان و ارکان نظام و همهی صاحبنظران سیاسی و اجتماعی و دینی باید مراقب باشند تا همرنگ ادبیات و کلیشههای نظام سلطه نشوند.
ایشان با اشاره به تلاش گسترده و تبلیغات پرحجم جبهه استکبار برای تحمیل ادبیات و واژههای جعلی خود به مسئولان و تصمیمگیران و تصمیمسازان کشورها، افزودند: در ادبیات نظام سلطه، مفاهیمی همچون تروریسم و حقوق بشر معانی خاصی دارند و در این ادبیات حملات بیوقفه ششماهه به مردم یمن و کشتن مردم بیگناه غزه، تروریسم نیست و سرکوب مردم بحرین به دلیل درخواست برای داشتن حق رأی، نقض حقوق بشر محسوب نمیشود!
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: در ادبیات نظام سلطه، دفاع مشروع نیروهای مقاومت در لبنان و فلسطین، تروریسم به حساب میآید ولی اقدامات کشورهای مستبد و نزدیک به آمریکا، در منطقه، برخلاف حقوق بشر نیست!
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: در این ادبیات ترور دانشمندان هستهای نیز که صهیونیستها تقریباً به صراحت به آن اعتراف کردهاند و برخی کشورهای اروپایی هم به نقش خود در پشتیبانی از این اقدام اذعان داشتهاند، تروریسم محسوب نمیشود!
ایشان با تأکید بر اینکه جعل چنین مفاهیمی و انتظار اینکه همه در چارچوب این ادبیات سخن بگویند یکی از نشانههای بارز سلطه و استکبار است، گفتند: در مقابل، نظام جمهوری اسلامی دارای یک منظومهی فکری اسلامی است که بعد از گذشت سالها همچنان در دنیا دارای جذابیت و طراوت و تازگی است.
حضرت آیتالله خامنهای در تشریح اجزای منظومهی فکری اسلامی، نفی ظلم و استکبار و استبداد، عزت ملی و اسلامی و استقلال فکری، سیاسی و اقتصادی را از اجزای این منظومه فکری برشمردند و درخصوص اهمیت استقلال و نقش آن در خودباوری و پیشرفت یک ملت، افزودند: استقلال بخشی از آزادی است، بنابراین کسانی که استقلال را نفی میکنند در واقع مخالف آزادی هستند.
ایشان، شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» را در بردارندهی ارتباط منطقی این سه مفهوم دانستند و گفتند: استقلال همهجانبه و آزادی فکری و عملی، هر دو در منظومهی فکری اسلامی و نظام جمهوری اسلامی قرار دارند و چنین نظام فکری زمینهساز خودباوری و حرکت بالنده و رو به جلو برای هر ملتی خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی سبک زندگی اسلامی، نوآوری و همافزایی و اتحاد ملی را از دیگر اجزای منظومهی فکری اسلامی دانستند و خاطرنشان کردند: ملت ایران در طول ۳۶سال گذشته بهواسطهی حرکت در چارچوب این منظومهی فکری توانسته است با وجود موانع فراوان، پیشرفتهای زیادی را داشته باشد.
حضرت آیتالله خامنهای افق مورد نظر نظام اسلامی را، ایرانی پیشرفته از لحاظ علم و صنعت، با جمعیتی ۱۵۰ تا ۲۰۰میلیونی و برخوردار از معنویت و بهدور از سلطهگری اما در مقابلِ زورگویان و سلطهگران، توصیف کردند و گفتند: دستیابی جمهوری اسلامی ایران به این جایگاه، برای جبههی استکبار بسیار سنگین است، و علت همهی توطئهها و تلاشها در مقابله با نظام اسلامی، جلوگیری از تحقق چنین آیندهای است.
ایشان با تأکید بر اینکه ظهور چنین کشور اسلامی، زمینهساز برچیده شدن بساط استکبار و کفر خواهد شد، افزودند: ملت ایران بهویژه جوانان، علمای دین و روشنفکران دانشگاهی باید حرکت خود را در چارچوب منظومهی فکری اسلامی پیش ببرند و همه از جمله مسئولان نسبت به طراحی و نقشهی دشمن، حساس و هوشیار باشند.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: نباید بهواسطهی لبخند دشمن یا احیاناً مساعدت کوتاهمدت او در موضوعی خاص، فریب دشمن را خورد بلکه همواره باید متوجه این موضوع باشیم که طراحی و نقشهی او چیست؟
حضرت آیتالله خامنهای یک بار دیگر تأکید کردند که دشمن و استکبار جهانی موضوعی موهوم نیست بلکه واقعیتی است که بزرگترین مصداق آن دولت آمریکا و کمپانیها و کارتلهای اقتصادی صهیونیستیِ پشتیبان آن، است.
ایشان با اشاره به تواناییها، قابلیتها و استعدادهای جوانان با ایمان و همچنین ظرفیتها، ثروتها و منابع طبیعی کشور و عمق فرهنگ اسلامی و فرهنگ اهل بیت علیهمالسلام در میان مردم، خاطرنشان کردند: همهی مسئولان و شخصیتهای مؤثر و دارای نفوذ کلام در میان جامعه باید این آیندهی روشن را بیش از پیش برای مردم تشریح کنند و ضمن امیدوار کردن آنان به آینده، زمینهساز آرامش و سکینه در کشور شوند.
رهبر انقلاب اسلامی بخش دیگری از سخنان خود را به بیان نکات مهمی درخصوص برجام و مسائل بعد از برجام و همچنین موضوع اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی اختصاص دادند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به بحثهای روزهای اخیر دربارهی نقش مجلس شورای اسلامی در بررسی برجام، گفتند: درخصوص ابعاد حقوقی و قانونی این موضوع و اقتضائات آن، باید صاحبنظران و کارشناسان حقوقی نظر دهند اما از نگاه کلی، من معتقدم و به آقای رئیسجمهور هم گفتهام که مصلحت نیست، مجلس شورای اسلامی از موضوع بررسی برجام کنار گذاشته شود.
ایشان با تأکید بر لزوم ورود مجلس به موضوع بررسی برجام، در عین حال خاطرنشان کردند: من در مورد نحوهی بررسی و اینکه آن را رد کنند یا تصویب کنند هیچ توصیهای به مجلس ندارم و این، نمایندگان ملت هستند که باید تصمیم بگیرند.
رهبر انقلاب اسلامی درخصوص مسائل بعد از برجام گفتند: من دربارهی این مسائل، برخی نکات را با برادران عزیز و صمیمی خود در دولت، در میان گذاشتهام که اکنون برای اطلاع نمایندگان مجلس خبرگان و همهی مردم، آنها را بیان میکنم.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به شش کشور مذاکرهکننده با ایران و نقش آمریکا در میان این شش کشور، افزودند: در واقع طرف اصلی ما دولت آمریکا است اما مسئولان آمریکایی خیلی بد حرف میزنند و باید تکلیف اینگونه حرف زدنها روشن شود.
ایشان با اشاره به سخنان مقامات آمریکایی مبنی بر حفظ چارچوب تحریمها، تأکید کردند: اگر قرار است چارچوب تحریمها حفظ شود، پس ما برای چه مذاکره کردیم؟ و این، کاملاً مخالف علت حضور جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات است زیرا هدف از مذاکرات برداشته شدن تحریمها بود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر ما در مذاکرات در برخی موارد کوتاه آمدیم و برخی امتیازات را دادیم عمدتاً برای این بود که تحریمها برداشته شود وگرنه چه لزومی به حضور در مذاکرات بود و ما کار خود را ادامه میدادیم و میتوانستیم از نوزده هزار سانتریفیوژی که داریم، در مدت کوتاهی به پنجاه تا شصت هزار سانتریفیوژ برسیم و غنیسازی بیست درصد را نیز ادامه دهیم و تحقیق و توسعه را هم سرعت بیشتری ببخشیم.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: اگر قرار است تحریمها برداشته نشود، پس معاملهای هم در کار نخواهد بود، بنابراین باید تکلیف این موضوع مشخص شود.
ایشان خطاب به مسئولان کشور گفتند: نگویید که آمریکاییها این سخنان را برای قانع کردن رقبای داخلی خود میزنند، البته من معتقدم که دعوای داخلی آمریکا واقعی است و آنها با هم اختلاف دارند و علت این اختلاف هم برای ما روشن است، اما آنچه که رسماً گفته میشود نیاز به پاسخ دارد و اگر پاسخ داده نشود، صحبت طرف مقابل تثبیت خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به سخنان مقامات آمریکایی مبنی بر تعلیق تحریمها، تأکید کردند: از ابتدا مسئلهی ما این نبوده است، ما تأکید داشتیم که تحریمها باید برداشته شوند و نه تعلیق.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: البته نظر ما برداشته شدن فوری تحریمها بود اما دوستان در اینجا، این موضوع را به شکلی معنا کردند و ما هم مخالفتی نکردیم ولی تحریمها باید برداشته شوند. اگر قرار است تحریمها تعلیق شوند، ما هم اقداماتی را که باید انجام دهیم، در حد تعلیق و نه در سطح اقدام اساسی بر روی زمین، انجام خواهیم داد.
ایشان خاطرنشان کردند: البته طرف مقابل میگوید برداشتن برخی تحریمها دست دولت آمریکا نیست ما هم میگوییم همان تحریمهایی که در دست دولت آمریکا و دولتهای اروپایی است، باید برداشته شوند.
حضرت آیتالله خامنهای، بخش دیگری از حرفهای بد مقامات آمریکا را اظهاراتی کاملاً خارج از موضوع توافق هستهای خواندند و خاطرنشان کردند: هیأت حاکمهی آمریکا همانند انگلیسیهای قرن نوزدهم در مورد ایران سخن میگویند و گویا دو قرن از دنیا و تاریخ عقب هستند در حالیکه دنیا تغییر کرده و ابرقدرتها دیگر قدرت و توانایی و عُرضهی آن کارها را ندارند و در طرف مقابل نیز جمهوری اسلامی با تواناییهای شناختهشده و ناشناختهای که در زمان عمل شناخته خواهد شد قرار دارد و ایران مانند فلان کشور عقبمانده نیست که هر طوری بخواهند بتوانند با آن صحبت کنند.
رهبر انقلاب، در بیان یکی از اظهارات سلطهجویانهی آمریکاییها گفتند: مقامات آمریکایی میگویند انتظار داریم مسئولان و دولت جمهوری اسلامی کاری متفاوت انجام دهند!
ایشان افزودند: کار متفاوت از نظر آنها کاری متفاوت از گذشتهی جمهوری اسلامی و عبور از ارزشهای اسلامی و از دست دادن پایبندی به احکام اسلامی است، اما چنین چیزی هرگز اتفاق نخواهد افتاد و نه دولت، نه مجلس و نه مسئولین مطلقاً چنین کاری نمیکنند و کسی هم که بخواهد چنین کاری بکند، مردم و نظام جمهوری اسلامی از او قبول نمیکنند.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین یکی از مصادیق مورد انتظار آمریکاییها گفتند: از جمله سیاستهای آمریکا در منطقه، محو و نابودی کامل نیروهای مقاومت، و تسلط کامل بر سوریه و عراق است و توقع دارند که جمهوری اسلامی وارد این چارچوب شود که هرگز چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد.
رهبر انقلاب در اشاره به یکی دیگر از اظهارات حساسیتبرانگیز مقامات آمریکایی گفتند: آنها میگویند برجام فرصتهایی را هم در داخل ایران و هم در خارج ایران و منطقه در اختیار آمریکا قرار داده است.
ایشان خطاب به مسئولان در دولت و سایر دستگاهها تأکید کردند: مسئولان در دولت و در دستگاههای گوناگون، به هیچوجه نباید اجازهی این فرصتطلبی را در داخل به آمریکا بدهند و در خارج هم باید تلاش کنند که این فرصتها در اختیار آمریکا قرار نگیرد، زیرا هر چه آنها به این فرصتهای خود نزدیک شوند، یقیناً ذلت، محنت و عقبماندگی ملتها بیشتر خواهد شد.
رهبر انقلاب با اشاره به تأکیدشان به مسئولان اعم از مسئولان سیاست خارجی و دیگر مسئولان مبنی بر ممنوعیت کامل مذاکره با طرف آمریکایی بهجز در موضوع هستهای، گفتند: علت این مخالفت، جهتگیریهای آمریکاست که درست در نقطهی مقابل جمهوری اسلامی قرار دارد.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه به مسئلهی مهم اقتصاد کشور اشاره کردند و گفتند: سیاستهای اقتصاد مقاومتی یک مجموعهی کامل و غیرقابل تجزیه است و اجرای آنها به برنامهی عملیاتی کامل نیاز دارد، بنابراین از رئیسجمهور محترم و دولت خواستهایم که برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی یک برنامهی جامع، عملیاتی و کاربردی تهیه شود و انتظار داریم که این اقدام انجام گیرد.
ایشان در خصوص اهمیت تحقق اقتصاد مقاومتی افزودند: اگر اقتصاد مقاومتی محقق شود دیگر هیچ اهمیتی ندارد که پولی که به ایران باز میگردد، ۵میلیارد دلار باشد، یا ۱۰۰میلیارد دلار؛ البته آن مقدار پولی که از دنیا طلبکار هستیم و تاکنون بهطور ظالمانه جلوی آن را گرفتهاند باید مورد استفاده قرار بگیرد، اما اقتصاد مقاومتی نباید متوقف به این مسائل شود.
رهبر انقلاب، همچنین بر لزوم تشکیل یک ستاد عملیاتی فعال برای اجرای اقتصاد مقاومتی تأکید کردند و گفتند: این ستاد باید در دولت تشکیل شود و با مشخص کردن وظایف هر یک از دستگاهها و پیگیری و زمانبندی فعالیتها، یک تحرک عظیم ایجاد کند.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش پایانی سخنانشان، خطاب به نیروهای مؤمن در سراسر کشور خاطرنشان کردند: حرکت عمومی به سمت آرمانها و اهداف اسلامی است و نیروهای مؤمن، اصیل و معتقد که اکثریت قاطع کشور را تشکیل میدهند باید با حسنظن به وعدهی نصرت خداوند، آمادگی خود را برای کار در میدانهای مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و در مواجهه با جهتگیریهای دشمن حفظ کنند.
پیش از سخنان رهبر انقلاب، آیتالله یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری در سخنانی عامل پیروزی انقلاب اسلامی را رهبری حضرت امام خمینی رحمهالله و شجاعت مردم ایران دانست و نکاتی در خصوص اجلاس اخیر خبرگان بیان کرد.
همچنین آیتالله هاشمی شاهرودی نائبرییس مجلس خبرگان با ارائهی گزارشی از هجدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری، دستورالعمل اجلاس اخیر را اصلاح آییننامهی تعداد اعضای این مجلس اعلام کرد.
نائبرییس مجلس خبرگان با اشاره به بررسی اوضاع منطقه و فتنهی تکفیریها در جهان اسلام و تبیین مذاکرات هستهای با دعوت از مهمانان در اجلاس مجلس خبرگان، گفت: ارائهی پیشنهادها و راهحلهایی برای مسائل کشور، دغدغهی اعضای مجلس خبرگان نسبت به مسائل فرهنگی، تجلیل از مقام شامخ شهیدان و حرکت فرهنگی ارزشمند ملت در تشییع پیکرهای شهدا، توجه به اهمیت انتخابات آتی خبرگان و وظیفهی سنگین شورای نگهبان برای صیانت از جایگاه این مجلس و لزوم احراز صلاحیتها طبق قانون و ارائهی گزارش از پیشرفتهای صورتگرفته پس از انقلاب در استانهای محروم بهویژه مناطق اهل سنت از جمله مهمترین محورهای مباحث، نطقها و مذاکرات اعضای مجلس خبرگان در اجلاس اخیر بود.
آیتالله هاشمی شاهرودی افزود: اعضای مجلس خبرگان تأکید کردند که توافق هستهای به معنای عادی شدن رابطه با آمریکا نیست.