• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1393/06/29
گفت‌وگو با یک فعال آشتی ملی سوریه

داعش، فرزند آمریکا و اسرائیل است

https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gifhttps://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gif رفتار آمریکا در برابر گروهک تروریستی داعش، از پیدایش تا به امروز به قدری متناقض بوده است که بسیاری از تحلیل‌گران بر این عقیده‌اند که اساساً آمریکا به دنبال مبارزه‌ی ریشه‌ای و حل آن نیست. به این موضوع رهبر انقلاب هم در مصاحبه‌ای که به‌هنگام مرخص شدن از بیمارستان داشتند، اشاره کرده و گفتند: «اینها قبل از این یک ائتلافى علیه سوریه تشکیل دادند - با سروصداى فراوان در اطراف عالم؛ سى کشور، چهل کشور، پنجاه کشور را جمع کردند - هیچ غلطى نتوانستند بکنند در مورد سوریه؛ در مورد عراق هم همین است. نمی‌خواهند هم کار جدى‌اى بکنند. آن حرکتى که علیه داعش انجام گرفت و کمر داعش را در عراق شکست، این کار آمریکایى‌ها نبود؛ خود آنها هم خوب می‌دانند...» برای تبیین بهتر این موضوع، پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR با آقای دکتر هیثم صقور گفت‌وگو کرد. دکتر هیثم صقور، از فعالان برجسته‌ی آشتی ملی سوریه در اروپا به شمار می‌رود که مرکزی را به منظور تنویر افکار عمومی و تبیین حقانیت نظام دمشق در رویارویی با افراد مسلح خارجی در کشور بلغارستان اداره می‌کند.
 
* همان‌طور که می‌دانید اخیراً آمریکا و برخی از کشورهای غربی و عربی به بهانه‌ی مبارزه با گروهک تروریستی «داعش» اقدام به تشکیل ائتلافی برای حمله به مواضع این گروهک در عراق کردند.   آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران موضع تهران در قبال این ائتلاف را به صورت روشن بیان کرده و اهداف آمریکا از حمله به داعش در عراق را نیز بیان فرمودند. مواضع ایشان از نظر شما به عنوان فردی که مستقیماً با گروه تروریستی داعش دست و پنجه نرم کرده است، چه تأثیری داشت؟
در ابتدا از رهبری معظم بابت این مواضع و از ملت و دولت ایران تشکر می‌کنم. از شما نیز بابت طرح این سؤال تشکر می‌کنم. سخن ایشان کاملاً متین بود و ما از آن استقبال می‌کنیم. معتقد هستیم که عزم آمریکا و اروپا در حمله به داعش، ضربه زدن به محور مقاومت است. بنده این موضوع را بر اساس مطالعات و پیگیری‌هایم در رسانه‌های اروپایی عرض می‌کنم. همان‌طور که اطلاع دارید رسانه‌های اروپایی صهیونیستی، تحت نفوذ لابی یهودی هستند. بر اساس گزارش‌های برخی رسانه‌های وابسته به بخش خصوصی اروپا، این ائتلاف بین‌المللی به دنبال از بین بردن گروهک داعش نیست، زیرا هیچ پدری فرزندش را نمی‌کشد و هیچ برادری را نمی‌توان یافت که برادرش را بکشد. همه می‌‌دانند که داعش فرزند آمریکا و اسرائیل است.
معتقد هستیم که عزم آمریکا و اروپا در حمله به داعش، ضربه زدن به محور مقاومت است. ائتلاف بین‌المللی به دنبال از بین بردن گروهک داعش نیست، زیرا هیچ پدری فرزندش را نمی‌کشد و هیچ برادری را نمی‌توان یافت که برادرش را بکشد. همه می‌‌دانند که داعش فرزند آمریکا و اسرائیل است.

به واقع ائتلافی که چند روز گذشته در پاریس از آن سخن گفته شد، به دنبال ضربه زدن به محور مقاومت در منطقه است. محوری که از سوریه، ایران و حزب‌الله لبنان و سایر کشورهای حامی این رویکرد از جمله روسیه، چین و گروه «بریکس» تشکیل شده است. بنابراین سخن آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی ایران مبتنی بر واقعیت امور است و ما از آن استقبال می‌کنیم. ایشان عین حقیقت را بیان می‌کند. ما اعتقاد داریم که ائتلاف بین‌المللی برای حمله به داعش یک ائتلاف شیطانی بوده و به دنبال از بین بردن این گروهک نیست.
 
* جناب‌عالی گفتید که هدف ائتلاف بین‌المللی به سرکردگی آمریکا به دنبال ضربه زدن به محور مقاومت است. آیا دلیلی برای این موضع خود دارید؟
بله، آنها از سالیان دور و قبل از آغاز جنگ علیه سوریه، همواره علیه مقاومت اسلامی توطئه‌چینی می‌کردند. توطئه‌هایشان یکی پس از دیگری محور مقاومت را هدف قرار می‌داد. آنها می‌خواستند ارتش سوریه را متلاشی کنند و چنان‌چه توانایی آن را داشتند، سوریه را تجزیه می‌کردند و در سال‌های گذشته از هیچ تلاشی برای متلاشی کردن سوریه فروگذار نکردند. ولی با وجود همه‌ی این توطئه‌ها نتوانستند کاری از پیش ببرند، بلکه برعکس ارتش سوریه قوی‌تر و سازمان‌یافته‌تر از همیشه شد.

بنابراین ارتش کشورمان که از سوی جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌شود و ما از ایران و سایر دوستان سوریه بابت حمایت‌هایشان تشکر می‌کنیم، توانست در مقابل توطئه‌ها ایستادگی کند و در نتیجه سوریه توانست روی پای خودش بایستد و مرحله‌ای خطرناک را پشت سر بگذارد. آنها وقتی دریافتند که در تحقق اهداف و توطئه‌هایشان ناکام ماندند، اکنون به تشکیل ائتلاف روی آوردند. این ائتلاف یک ائتلاف شیطانی است. سوریه و عراق دو کشور مهم در این محور به شمار می‌روند. آنها از عراق شروع می‌کنند ولی معتقدم که هدف نهایی آنها سوریه و ارتش این کشور است. چنان‌چه توان ضربه زدن به ایران را هم پیدا کنند، لحظه‌ای دریغ نخواهند کرد. بهترین گواه بر این ادعای بنده همان هواپیمای بدون سرنشینی است که کشورتان اخیراً بر فراز منطقه‌ای نزدیک به تأسیسات هسته‌ای نطنز سرنگون کرد.
سوریه توانست روی پای خودش بایستد و مرحله‌ای خطرناک را پشت سر بگذارد. آنها وقتی دریافتند که در تحقق اهداف و توطئه‌هایشان ناکام ماندند، اکنون به تشکیل ائتلاف روی آوردند. آنها از عراق شروع می‌کنند ولی معتقدم که هدف نهایی آنها سوریه و ارتش این کشور است. چنان‌چه توان ضربه زدن به ایران را هم پیدا کنند، لحظه‌ای دریغ نخواهند کرد.

متأسفانه برخی از کشورهای منطقه از این توطئه‌ها حمایت مالی می‌کنند. اقدامات برخی از این کشورها در حمایت مالی از افراد مسلح غیر اخلاقی و به دور از تمدن است. آنها می‌خواستند سوریه -این کشور با فرهنگ و تمدن اصیل و تاریخی- را تخریب کنند ولی به علت ایستادگی ارتش و ملت سوریه و حامیان آنها در محور مقاومت، همه‌ی توطئه‌های آنان نقش بر آب شد و شایسته است که به جمهوری اسلامی ایران به علت ایستادگی در کنار کشورمان بگویم که متشکریم. ملت سوریه با افتخار از ایران تشکر و قدردانی می‌کند. ما دارای فرهنگ مقاومت هستیم و از رهبر انقلاب، ‌ ملت، دولت و مقامات ایرانی بابت حمایت‌هایشان از ملت سوریه تشکر می‌کنیم و در حقیقت واژه‌ی تشکر برای تقدیر از زحمات کشور شما بسیار اندک است. باور کنید نمی‌دانیم که چگونه از جمهوری اسلامی ایران تشکر کنیم و از صمیم قلب از شما سپاسگزاریم.
 
* به نظر شما چه اتفاقی افتاد که آمریکا و متحدانش به فکر تأسیس یک ائتلاف بین‌المللی علیه داعش افتادند؟ این جنگ را در صورت وقوع تا چه حد جدی ارزیابی می‌کنید؟
نخستین دلیل آن است که آنها به علت به خطر افتادن منافعشان در اربیل عراق ترسیدند. نکته‌ی دوم این‌که آنها نمی‌خواهند با تمام قدرتشان، داعش را هدف قراردهند، بلکه به اصطلاح می‌خواهند این گروهک را قلقلک دهند و به دنبال از بین بردن آن نیستند. ملاحظه می‌کنید که جنگنده‌های آمریکایی طی یک ماه گذشته تقریباً بین ۱۲۵ تا ۱۳۰ بار مواضع داعش را در شمال عراق هدف قرار داده‌اند. این در حالی است که در زمان حمله‌ی آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ روزانه هزار بار مواضعی را بمباران می‌کردند. بنابراین کاملاً روشن است که آنها وارد جنگ حقیقی علیه داعش نشده و تنها به قلقلک دادن آن بسنده می‌کنند.
 
پس از حمله به داعش در عراق، عناصر این گروهک به سوریه می‌روند و آمریکا و متحدانش هم این موضوع را می‌خواهند. هم اکنون ترکیه اعلام کرده که تا زمانی که «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در قدرت باشد، در این ائتلاف شرکت نمی‌کند. ولی ترک‌ها باید بدانند که بشار اسد برخلاف خواسته‌هایشان در قدرت خواهد ماند. اسد متحد مقاومت است و متحد این محور خواهد ماند. قطب‌نمای این محور به سمت فلسطین تنظیم شده و به همین سمت هم حرکت خواهد کرد.
پس از حمله به داعش در عراق، عناصر این گروهک به سوریه می‌روند و آمریکا و متحدانش هم این را می‌خواهند. یک پدر فرزندش را کتک می‌زند ولی به قتل نمی‌رساند. آمریکا و اسرائیل، داعش را در منطقه ایجاد کردند تا ارتش‌های سوریه و عراق را با آن سرگرم نگه دارند. آنها اعلام کردند که مبارزه با داعش طولانی‌مدت خواهد بود و طی آن مدت در منطقه حضور خواهیم داشت.

* شما یکی از اهداف حمله به داعش در عراق را سوق دادن افراد مسلح به سوریه خواندید. به نظر شما مرحله‌ی بعد از ورود افراد مسلح به سوریه چه خواهد بود؟
من می‌خواهم از آنها بپرسم که آنها اگر واقعاً به دنبال حمله به داعش هستند، چرا ورود افراد مسلح به سوریه و عراق را متوقف نمی‌کنند؟ عناصر داعش از اردن، لبنان و ترکیه وارد خاک عراق و سوریه می‌شوند. بین ترکیه و سوریه ۳۸ کیلومتر مرز مشترک وجود دارد. بنده اطلاع دارم که در برخی مناطق مرزی ترکیه، اردوگاه‌ها و پایگاه‌هایی برای آموزش عناصر داعش راه‌اندازی شده است. در شهر «ریحانیه» و بین این شهر تا مرزهای سوریه چندین بیمارستان صحرایی به منظور مداوای مجروحان وابسته به گروهک‌های مسلح وجود دارد. بنده با چشم‌های خودم آنها را دیدم. اگر واقعاً به دنبال از بین بردن داعش هستند، بایستی جلوی گسیل شدن افراد مسلح به ترکیه را بگیرند.   هم اکنون این عناصر از همه‌ی نقاط جهان به ترکیه می‌روند و در آن‌جا آموزش دیده و مسلح می‌شوند و همان‌طور که اشاره کردم این امر با حمایت مالی برخی کشورهای منطقه و پشتیبانی اطلاعاتی سرویس‌های جاسوسی اسرائیل، آمریکا و ترکیه و برخی کشورهای دیگر صورت می‌گیرد.
 
* ناظران سیاسی این سؤال را مطرح می‌کنند که آمریکا اگر در اهدافش صداقت داشت، چرا زمانی که داعش منافع ملت سوریه را هدف قرار می‌داد به فکر حمله به داعش نیفتاد؟
قبلاً عرض کردم که یک پدر فرزندش را نمی‌کشد. یک پدر پسرش را کتک می‌زند ولی به قتل نمی‌رساند. آمریکا و اسرائیل، داعش را در منطقه ایجاد کردند تا ارتش‌های سوریه و عراق را با آن سرگرم نگه دارند و نمی‌خواهند که این گروهک را از بین ببرند. آنها اعلام کردند که مبارزه با داعش طولانی‌مدت خواهد بود و طی آن مدت در منطقه حضور خواهیم داشت. پیش از این گزارش‌هایی درباره‌ی انتقال سلاح از آمریکا به ترکیه متشر شده بود. این سلاح‌ها در موصل توسط افراد مسلح استفاده شده است. سؤال این‌جاست که چه کسی این سلاح را به داخل خاک عراق منتقل کرده است؟ پاسخ نکته‌ای قابل تأمل است.
 
محور مقاومت در قبال چنین توطئه‌هایی چه اقدامات و تدابیری را باید اتخاذ کند؟
خداوند را شکر می‌کنیم که رهبران جریان‌های این محور، آگاه و هوشیارند و می‌دانند چه گامی را در چه زمانی بردارند و بهترین دلیل این گفته‌ام مواضع مهم و برجسته‌ی اخیر رهبری معظم درباره‌ی ائتلاف بین‌المللی برای هدف قرار دادن گروهک داعش در عراق است. گام‌های لازم برای مقابله روشن است. خداوند در آیه‌ی ۶۰ سوره‌ی انفال می‌فرماید: «وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ وَمِن رِّبَاطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدْوَّ اللّهِ وَعَدُوَّکُمْ». لذا معتقدم باید توان ارتش‌هایمان را بالا برده و قدرت خودمان را متحد سازیم و هر چه در توان داریم برای رویارویی با آنها بسیج کنیم. زیرا معتقدم که مراحل آینده بسیار خطرناک‌تر از گذشته خواهند بود.