1392/08/29
دیدار پنجاه هزار فرمانده بسیج سراسر کشور با رهبر انقلاب
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در اجتماع پرشکوه دهها هزار نفر از فرماندهان بسیج، بسیج را مظهر ثبات، افتخار و ابّهت نظام اسلامی برشمردند و با تبیین ویژگیها و روشهای فریبکارانه و حقناپذیر استکبار جهانی و در رأس آن آمریکا، ایستادگی و اقتدار ملت را تنها راه مأیوسشدن دشمن برشمردند و با تأکید بر حمایت قطعی از دولت و مسؤلان افزودند: در بحث هستهای خطوط قرمز باید رعایت شود و از حقوق ملت، حتی یک قدم عقبنشینی نشود.
حضرت آیتالله خامنهای در این اجتماع عظیم، بسیج را مظهر عظمت ملت ایران و نیروی کارآمد درونی کشور دانستند و تأکید کردند: بسیج، برای دوستان نظام و انقلاب و کشور مایهی خرسندی و امید و اعتماد، و برای بدخواهان و دشمنان و کینهورزان نظام اسلامی، مایهی بیم و هراس است.
ایشان با اشاره به تقارن هفتهی بسیج با ایام حماسهی بزرگ زینب کبریسلاماللهعلیها افزودند: حماسهی زینبی، مکمّل حماسهی عاشورا است و به یک معنا، حماسهی حضرت زینبسلاماللهعلیها احیاءکننده و نگهدارندهی حماسهی عاشورا شد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه عظمت کار حضرت زینبسلاماللهعلیها فقط قابل سنجش و مقایسه با حماسهی عاشورا است، خاطرنشان کردند: این بانوی بزرگ اسلام و بشریت همچون قلهی سرافراز و استواری در برابر همهی مصیبتها و حوادث تلخ ایستاد و به یک الگو و پیشوای جاودانه مبدّل شد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سخنان پولادین و قاطعانه و در عین حال روان حضرت زینبسلاماللهعلیها در برابر مردم کوفه و همچنین در دربار ابن زیاد و دربار یزید تأکید کردند: آن بانوی بزرگ مجسمهی عزت بود؛ همچنان که حضرت امام حسینعلیهالسلام در روز عاشورا بود.
ایشان نتیجهی ایستادگی حضرت زینبسلاماللهعلیها را بهوجود آمدن جریانی در طول تاریخ برای چگونگی حرکت و ایستادگی در مسیر حق دانستند و خاطرنشان کردند: باید الگوی حرکت ما و جهتگیری آن، همواره زینبی و هدف نیز عزت اسلام و جامعهی اسلامی و عزت انسان باشد.
رهبر انقلاب اسلامی عامل اصلی بهوجود آمدن چنین روحیهای در حضرت زینبسلاماللهعلیها و دیگر اولیاء و انبیاء و مؤمنین را برخورد صادقانه با عهد و پیمان الهی بیان کردند و گفتند: قرآن کریم این صدق را هم برای پیامبران عظام الهی و اولیاء و هم برای مؤمنین و مردم معمولی لازم میداند و همهی ما باید در مقابل عهدی که با خدا داریم، پاسخگو باشیم.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: بر اساس نصّ صریح قرآن، این عهد، ایستادگی در مواجهه با دشمن در نبرد نظامی، سیاسی و اقتصادی و پشت نکردن به دشمن است.
ایشان گفتند: بر اساس این عهد، هر جا که صحنهی زورآزمایی است، باید در مقابل دشمن ایستاد و باید عزم و ارادهی مؤمنین بر ارادهی دشمن غلبه پیدا کند.
حضرت آیتالله خامنهای در این بخش از سخنانشان به تعبیر "نرمش قهرمانانه" که چندی پیش بهکار بردند، اشاره کردند و گفتند: عدهای «نرمش قهرمانانه» را دست کشیدن از اصول و آرمانهای نظام اسلامی تعبیر کردند و برخی دشمنان نیز بر همین اساس، مدّعی عقبنشینی نظام اسلامی از اصول شدند، در حالی که این برداشتها خلاف واقع و بدفهمی است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: نرمش قهرمانانه به معنای مانور هنرمندانه و استفاده از شیوههای متنوع برای دستیابی به اهداف و آرمانهای گوناگون نظام اسلامی است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اهداف گوناگون نظام اسلامی برای پیشرفت و ایجاد تمدن عظیم اسلامی افزودند: این اهداف به صورت مرحلهبهمرحله و قطعهقطعه است که راهنمایان و هادیان و متفکران و مسئولان این مراحل را قطعهگذاری میکنند و سپس حرکت جمعی شروع میشود.
ایشان خاطرنشان کردند: این نظامِ صحیح حرکت منطقی برای پیشرفت نظام اسلامی است که همهی فعالان عرصهی سیاست و مدیران کلان کشور و همچنین فعالان عرصهی بسیج باید آن را مدّ نظر داشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامی سپس چند سؤال مطرح کردند: آیا تأکید نظام اسلامی بر پیشرفت به معنای جنگطلبی نظام اسلامی است؟ آیا نظام اسلامی میخواهد با همهی ملتهای جهان و دولتها چالش داشته باشد؟ همانگونه که برخی اوقات از دهان برخی دشمنان ملت ایران -از جمله از دهان نحسِ نجسِ سگ ِهار ِ منطقه- یعنی رژیم صهیونیستی شنیده میشود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: این ادّعای دشمن، نقطهی مقابل دیدگاه و روش اسلامی است، زیرا هدف نظام اسلامی بر اساس درسی که از اسلام و قرآن و پیامبر اسلام و ائمّهی اطهارعلیهمالسّلام گرفته شده، عدالت و احسان و نیکی به همهی ملتها است.
ایشان تأکید کردند: تهدید واقعی جهان، نیروهای شرّآفرین دنیا از جمله رژیم جعلی اسرائیل و حامیان آن هستند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: نظام اسلامی همواره خواهان محبت و خدمت به همهی انسانها و روابط دوستانه با ملتها است.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: نظام اسلامی حتی با ملت آمریکا هیچ دشمنی ندارد؛ اگرچه دولت آمریکا نسبت به ملت ایران و نظام اسلامی، مستکبر و دشمن و بدخواه و کینهورز است.
ایشان تأکید کردند: آنچه که نقطهی مقابل نظام اسلامی است و نظام اسلامی با آن مقابله دارد، استکبار است.
حضرت آیتالله خامنهای پس از تأکید بر این واقعیت، سخنان خود را در جمع دهها هزار فرمانده بسیجی با تبیین ویژگیهای تاریخی استکبار و نمودهای آنها در دوران کنونی ادامه دادند.
رهبر انقلاب استکبار را واژهای قرآنی خواندند و افزودند: استخوانبندی استکبار در طول تاریخ، ثابت، اما روشهای آن متفاوت و متغیر بوده است.
ایشان با تأکید بر مخالفت با هرگونه برخورد غیر خردمندانه در هر عرصهای خاطرنشان کردند: باید در همهی زمینهها -از جمله مخالفت و مبارزه با استکبار- با برنامهریزی و درایت و حکمت عمل کرد.
رهبر انقلاب برای تحقق برخورد مدبّرانه و خردمندانه با نظام استکبار، شناخت خصوصیات، عملکرد و جهتگیریهای نظام استکباری را ضروری برشمردند و افزودند: بدون شناخت و درک صحیح خصوصیات نظام سلطه، برنامهریزی حکیمانه برای مقابله با آن امکانپذیر نیست.
ایشان در تبیین خصوصیات رفتار نظام استکباری بر یک ویژگی اصلی یعنی خودبرتربینی تمرکز کردند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: وقتی یک کشور یا یک نظام بینالمللی خود را اصل، محور و برتر بداند، معادلات خطرناکی در تعاملات جهانی بهوجود میآید.
رهبر انقلاب قائل شدن حق مداخله در امور دیگر کشورها، تحمیل ارزشهای مورد نظر به دیگر ملتها و ادعای مدیریت جهانی را از جمله پیامدهای خودبرتربینیِ مطلقِ نظام سلطه دانستند و افزودند: دولتمردان آمریکایی جوری حرف میزنند که انگار صاحب اختیار ملتها و مالک جهان و منطقه هستند.
حضرت آیتالله خامنهای حقناپذیری را از دیگر تبعاتی دانستند که ویژگی خودبرتربینی استکبار به دنبال میآورد.
ایشان با اشاره به مقاومت استکبار و آمریکاییها در مقابل حقوق ملتها افزودند: بحث هستهای ایران نمونهای روشن از مخالفت سلطهگران در مقابل حقوق ملتهاست.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: هر انسان و یا کشور اهل منطق و استدلال در مقابل حرف حق، تسلیم است، اما استکبار حرف حق و حقوق روشن دیگران را نمیپذیرد و برای پایمال کردن این حقوق تلاش میکند.
حضرت آیتالله خامنهای مجاز دانستن جنایت نسبت به ملتها را از دیگر ویژگیهای استکبار برشمردند و افزودند: نظام سلطه برای ملتها و انسانهایی که تابع و تسلیم آنها نیستند، هیچ ارزشی قائل نیست و هر جنایتی را در حق آنها مجاز میداند.
ایشان در تشریح برخی مثالهای بیپایانی که در این زمینه وجود دارد، به برخورد مشمئزکنندهی مستکبران با بومیان آمریکایی، جنایات انگلیسیها در حق بومیان استرالیایی و بردگی سیاهان آفریقا به دست آمریکاییها اشاره کردند.
رهبر انقلاب استفادهی آمریکاییها از بمب اتمی در ژاپن را از دیگر نمونههای جنایات معاصر استکبار خواندند و خاطرنشان کردند: در دنیا فقط دو بار از بمب اتم استفادهشده که هر دو بار نیز آمریکاییها آن را در حق مردم ژاپن انجام دادهاند، اما به رغم این جنایت اکنون خود را متولی مسألهی اتمی در دنیا میخوانند.
رهبر انقلاب کشتار و شکنجهی مردم در ویتنام، عراق، پاکستان و افغانستان را یادآور شدند و افزودند: شکنجههای نفرتآور در گوانتانامو و ابوغریب هیچگاه از یاد ملتها نمیرود.
حضرت آیتالله خامنهای در چهارچوب ضرورت شناخت ویژگیهای استکبار برای برخورد خردمندانه با نظام سلطه، به ویژگی دیگر سلطهگران یعنی فریبگری و نفاق پرداختند.
ایشان خاطرنشان کردند: پوشاندن لباس خدمت به جنایت، از شیوههای رایج مستکبران است.
رهبر انقلاب در اثبات این واقعیت به توجیه حملهی اتمی به ژاپن در تبلیغات آمریکاییها اشاره کردند و افزودند: امریکاییها میگویند اگر ۲۰۰ هزار نفر در حملهی اتمی به هیروشیما و ناکازاکی کشته نمیشدند، جنگ جهانی دوم پایان نمییافت و جامعهی بشری باید ۲ میلیون کشتهی دیگر را تحمل میکرد. بنابراین آمریکا در حمله به ژاپن درواقع به بشریت خدمت کرده است!
ایشان افزودند: این دروغ عجیب و فریبکاری بزرگ در حالی تکرار میشود که بر اساس اسناد موجود، چند ماه قبل از جنایت اتمی امریکا در ژاپن، هیتلر -یعنی رکن اصلی جنگ جهانی دوم- خودکشی کرده بود. موسولینی -یعنی رکن دیگر جنگ جهانی- نیز قبل از این حمله دستگیر شده بود و ژاپنیها هم از دو ماه قبل برای تسلیم شدن اعلام آمادگی کرده بودند.
رهبر انقلاب در تبیین علت واقعی حملهی اتمی آمریکا به ژاپن خاطرنشان کردند: واقعیت آن است که آمریکاییها میخواستند سلاح جدیدشان -یعنی بمب اتم- را در یک میدان واقعی آزمایش کنند که این کار را با کشتار مردم بیگناه هیروشیما و ناکازاکی انجام دادند، اما اکنون در تبلیغات خود به این جنایت لباس خدمت میپوشانند.
حضرت آیتالله خامنهای برخورد منافقانه در ماجرای استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه را یک نمونهی دیگر از فریبکاریهای نظام استکبار دانستد.
ایشان خاطرنشان کردند: رئیسجمهور و دیگر مقامات آمریکایی بارها استفاده از سلاح شیمایی را خط قرمز خود اعلام کردند، اما همین رژیم آمریکا با حملات شیمیایی صدام به ملت ایران، نهتنها مخالفت نکرد، بلکه حداقل پانصد تن مادهی شیمیایی بسیار خطرناک در اختیار صدام قرار داد که دیکتاتور بغداد با استفاده از آن، گاز خردل تولید و مدافعان غیور ایران را هدف قرار داد.
ایشان کشتار قریب به ۳۰۰ مسافر در حملهی ناو آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران و حمایت بیدریغ اطلاعاتی از صدام را از دیگر جنایات رژیم آمریکا خواندند و افزودند: جنگافروزی و اختلافافکنی از دیگر خصوصیات نظام استکبار است.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به مقابلهی جبههی حق و جبههی استکبار در تمام طول تاریخ، این سؤال مبنایی را مطرح کردند که علت واقعی توطئهچینی استکبار در قبال جمهوری اسلامی چیست؟
رهبر انقلاب در پاسخ به این سؤال، به عامل اصلی شکلگیری انقلاب اسلامی استناد کردند و افزودند: انقلاب ملت بزرگ ایران، و نظام منتخب این ملت اساساً در اعتراض به استکبار و عوامل آن شکل گرفته و رشد یافته است. بنابراین استکبار با توجه به خصوصیات یادشده، اصولاً قادر نیست این نظام را تحمل کند، مگر اینکه از شکست آن مأیوس شود.
حضرت آیتالله خامنهای با توجه به ضرورت مأیوس شدن دشمن، به عنوان اصلیترین عامل بازدارندهی استکبار از ادامهی توطئه علیه ملت ایران، تأکید کردند: آحاد ملت ایران، جوانان و همهی کسانی که به هر دلیل حتی غیر اسلامی، به میهن و خاکشان عقیده دارند، باید کاری کنند که در دل دشمن یأس به وجود آید و از ادامهی توطئهها مأیوس شود.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به استمرار دشمنی همهی رؤسای جمهور آمریکا از اول انقلاب تاکنون، خاطرنشان کردند: تحریک قومیتها، تدارک کودتا، تحریک صدام و کمک بیپایان به عراق، تحریم و انواع فشارهای دیگر، نشانهی دشمنی مداوم آمریکا با ملتی است که ۳۵ سال پیش در منطقهی حساس غرب آسیا، حرکتی مستقل را آغاز کرد و با وجود همهی دشمنیها، به رشد خود ادامه داد و به الگوی ملتهای منطقه تبدیل شد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به نقشآفرینی رئیسجمهور فعلی آمریکا در فتنهی ۸۸ افزودند: در آن زمان یکی از شبکههای اجتماعی که میتوانست به فتنهگران کمک کند، احتیاج به تعمیر داشت، اما همین دولت آمریکا مانع از توقف فعالیتهای آن شد.
ایشان افزودند: آنها در این خیال خام و احمقانه بودند که شبکههای اجتماعی و توئیتر و فیسبوک میتوانند نظام اسلامی را بربیندازند. به همین علت، همهی امکانات خود را بهخط کردند.
رهبر انقلاب تحریمها را از دیگر روشها و ابزارهای دشمن برای شکست ملت ایران دانستند و تأکید کردند: مشکل آنها این است که این ملت و ایمان و همبستگی او را نشناختهاند و از خطاها و شکستهای گذشته درس نمیگیرند.
حضرت آیتالله خامنهای با استناد به بیان دائم ملت و نظام اسلامی در ۳۵ سال اخیر خاطرنشان کردند: همهی موفقیتهای ما و شکستهای استکبار نشان میدهد که اقتدار و ایستادگی تنها راه برطرف کردن مزاحمتهای دشمن و عقبزدن اوست و ملت این مسأله را بهخوبی میداند.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مذاکرات هستهای و مباحث پیرامون آن اشاره کردند و گفتند: من بر حمایت از دولت و مسئولان داخلی و مسئولانی که اجرای مذاکرات را به عهده دارند، اصرار دارم، زیرا حمایت از همهی دولتها را وظیفهی خود میدانم.
ایشان افزودند: من چندین سال، مسئولیت اجرایی را بهعهده داشتم و سنگینی و سختی کار اجرایی را حس کردهام و میدانم که مسئولان اجرایی نیازمند کمک و حمایت هستند. بنابراین حمایت من از دولت و مسئولان قطعی است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته از طرف دیگر، من بر تثبیت حقوق ملت ایران -از جمله حق هستهای- نیز تأکید دارم و اصرار دارم که نباید از حقوق ملت ایران حتی یک قدم عقبنشینی شود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: من در جزئیات مذاکرات مداخله نمیکنم، اما خطوط قرمزی وجود دارد که باید رعایت شوند و مسئولان هم موظف به رعایت این خطوط قرمز هستند و نباید از فضاسازیها و تهدیدهای دشمن هم به خود هراسی راه دهند.
ایشان علت اصلی تحریمها بر ضد ملت ایران را کینهورزی استکباریِ آمریکا دانستند و افزودند: کینهی آمریکا بر ضد ملت ایران همچون کینهی شتری است و هدف آنها از فشارها این است که شاید ملت تسلیم شود، اما اشتباه میکنند، زیرا ملت ایران با فشار تسلیم هیچکس نخواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: به فضل و توفیق الهی، ملت ایران فشارها را تحمل و آن را تبدیل به فرصت خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به برخی نقاط ضعف در تصمیمگیریها و برنامهریزیهای اقتصادی کشور و توهم دشمن برای رخنه از طریق این نقاط ضعف، گفتند: بر خلاف توهّم دشمن، این فشارها فرصتی خواهد بود که ما نقاط ضعف خود را برطرف کنیم.
ایشان تأکید کردند: تحریمها کارساز نخواهد بود و خودِ آمریکاییها هم به این موضوع پی بردهاند، زیرا همواره در کنار تحریم، تهدید نظامی را نیز به کار میبرند و این نشان میدهد که تحریمها، هدف آنها را برآورده نمیکند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته تهدید نظامی هم که پیدرپی رئیسجمهور و دیگر مسئولان امریکایی بر زبان میآورند، اقدامی مشمئزکننده و نفرتانگیز است.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: رئیسجمهور امریکا و دیگر مقامات این کشور، به جای تهدید نظامی ملت ایران، فکری به حال اقتصاد ویرانشده و قرضهای خود بکنند. بروند فکری کنند تا دولت آمریکا برای بیش از دو هفته تعطیل نشود.
ایشان تأکید کردند: ملت ایران به همهی ملتهای دنیا احترام میگذارد، اما برخورد ملت ایران با متعرّض، برخورد پشیمانکننده خواهد بود و آنچنان سیلی به متعرّض خواهد زد که هرگز فراموش نکند.
رهبر انقلاب اسلامی موظف بودن مقامات آمریکایی را به بیان سخنانی که موجب رضایت شبکهی سرمایهداری صهیونیستی شود، مایهی وهن و ذلت و بیآبرویی آنها برشمردند و خاطرنشان کردند: رژیم صهیونیستی محکوم به زوال است، زیرا این رژیمِ مفلوک بر اساس زور و تحمیل به وجود آمده و هیچ پدیدهی تحمیلی قابل دوام نیست.
حضرت آیتالله خامنهای با اظهار تأسف از تملقگویی برخی دولتهای اروپایی در مقابل صهیونیستهایی که درواقع انسان نیستند، افزودند: در دورهای، ملت فرانسه به علت ایستادگی رئیسجمهور این کشور در مقابل انگلیس و آمریکا، اعتبار سیاسی کسب کرد، اما اکنون دولتمردان فرانسوی نهفقط در مقابل امریکا، بلکه در مقابل رژیم نحسِ نجسِ صهیونیستی نیز اظهار خواری و کوچکی میکنند که مایهی سرشکستگی ملت فرانسه است که خودشان باید برای آن علاجی پیدا کنند.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان، معنی حقیقی بسیج را حضور متن مردم در عرصههای مختلف دانستند و تأکید کردند: این یک اصل مسلّم و بدون تردید است که هرجا مردم در صحنه باشند و وحدت و همبستگی داشته باشند، پیروزی قطعی است.
ایشان بسیج را مظهری از همین حضور مبارک خواندند و خاطرنشان کردند: بسیج در همهی مراحل و دورانها امتحان صداقت خود را بهخوبی پس داده است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: هرکس که به ارزشهای اسلام پایبند است و برای زحمات، مجاهدتها و خدمات بسیج، احترام قائل است، بسیجی به شمار میرود؛ چه عضو مجموعه و سازمان بسیج باشد چه نباشد.
ایشان تواناییهای بسیج را، کارگشای عرصههای مختلف خواندند و با اشاره به حضور قشرهای مختلف مردم و چهرههای برجستهی علمی، فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی در این مجموعه افزودند: تواناییهای بسیج باید همچنان رشد و ارتقا یابد.
رهبر انقلاب، پایبندی به «الزامات اخلاقی، عملی و اجتماعی» را زمینهساز رشد و تعالی مستمر بسیج برشمردند و افزودند: تقویت صبر و گذشت و تواضع، افزایش ظرفیتهای درونی، داشتن جنبه، برخورد با محبت با مردم، و تعامل صحیح با محیط و جامعه و تلاش بیوقفه برای خدمت، از جمله الزاماتی است که میتواند مجموعهی بسیج را در پیشبرد اهداف کشور، از تأثیرگذاری روزافزون برخوردار سازد.
ایشان تأکید کردند: بسیج با این ویژگیها میتواند مایهی استقرار، ثبات و ابّهت و افتخار نظام باشد که بحمدالله هست.
رهبر انقلاب در بخش پایانی سخنان خود، جوانها را مورد خطاب قرار دادند و گفتند: بدون هیچ تردیدی، آیندهی روشن و امیدبخش کشور و نظام متعلق به شما است و شما جوانان خواهید توانست کشور و ملت را به اوج توفیق برسانید و الگو و نمونهی کامل تمدن نوین اسلامی را تشکیل دهید.
ایشان افزودند: لازمهی انجام این وظایف سنگین از جانب جوانان، تقویتِ دینمداری، تقوا، عفت و پاکیزگی روحی و همچنین علم، نشاط کاری، امانت، خدمات اجتماعی و ورزش است.
در ابتدای این مراسم، با فرمان حضرت آیتالله خامنهای -فرمانده کل قوا- و با رمز «محمد رسولالله» دومین مرحله از رزمایش گردانهای بسیج با عنوان «الی بیتالمقدس» در ۹ استان کشور به طور همزمان آغاز شد.
پیش از بیانات رهبر معظم انقلاب، سردار سرلشکر محمدعلی جعفری -فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی- با بیان اینکه استکبار جهانی پیکاری سخت، وسیع و چندبعدی را علیه انقلاب آغاز کرده است، گفت: استحکام ساخت درونی نظام نیازمند سازماندهی گستردهی بسیج مردمی برای حضور در میدانهایی است که انقلاب و نظام به آن احتیاج دارد.
سرلشکر جعفری با اشاره به بسترسازی مناسب در بسیج برای تحقق فرامین فرمانده کل قوا، مجموعهای از اقدامات صورتگرفته در بسیج در حوزههای مختلف، از جمله تشکیل شبکههای صالحین، امر به معروف و نهی از منکر، سازندگی و محرومیتزدایی و کارآفرینی، علمی پژوهشی، نخبگانی و اقشاری و ورزشی را به عنوان زیرساختهای لازم برای توسعهی عناصر قدرتآفرین در ساخت درونی نظام نام برد.
همچنین سردار سرتیپ محمدرضا نقدی -رئیس سازمان بسیج مستضعفین- نیز در سخنانی با اشاره به جهاد همهجانبهی پایگاههای مقاومت به عنوان ستون فقرات بسیج گفت: امروز پایگاههای بسیج کانون بیداری و تکیهگاه امن برای مردم هستند.
وی تأکیدکرد: دشمن تمام لشکرهای زر و زور و تزویر و هزاران رسانه را علیه کشور بسیج کند، سر سوزنی از مسیر ولایت عقبنشینی نخواهیم کرد.
در ابتدای این دیدار همچنین جمعی از بسیجیان حاضر در مراسم برنامهی «پرچمداران تمدن اسلامی» را اجرا کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در این اجتماع عظیم، بسیج را مظهر عظمت ملت ایران و نیروی کارآمد درونی کشور دانستند و تأکید کردند: بسیج، برای دوستان نظام و انقلاب و کشور مایهی خرسندی و امید و اعتماد، و برای بدخواهان و دشمنان و کینهورزان نظام اسلامی، مایهی بیم و هراس است.
ایشان با اشاره به تقارن هفتهی بسیج با ایام حماسهی بزرگ زینب کبریسلاماللهعلیها افزودند: حماسهی زینبی، مکمّل حماسهی عاشورا است و به یک معنا، حماسهی حضرت زینبسلاماللهعلیها احیاءکننده و نگهدارندهی حماسهی عاشورا شد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه عظمت کار حضرت زینبسلاماللهعلیها فقط قابل سنجش و مقایسه با حماسهی عاشورا است، خاطرنشان کردند: این بانوی بزرگ اسلام و بشریت همچون قلهی سرافراز و استواری در برابر همهی مصیبتها و حوادث تلخ ایستاد و به یک الگو و پیشوای جاودانه مبدّل شد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سخنان پولادین و قاطعانه و در عین حال روان حضرت زینبسلاماللهعلیها در برابر مردم کوفه و همچنین در دربار ابن زیاد و دربار یزید تأکید کردند: آن بانوی بزرگ مجسمهی عزت بود؛ همچنان که حضرت امام حسینعلیهالسلام در روز عاشورا بود.
ایشان نتیجهی ایستادگی حضرت زینبسلاماللهعلیها را بهوجود آمدن جریانی در طول تاریخ برای چگونگی حرکت و ایستادگی در مسیر حق دانستند و خاطرنشان کردند: باید الگوی حرکت ما و جهتگیری آن، همواره زینبی و هدف نیز عزت اسلام و جامعهی اسلامی و عزت انسان باشد.
رهبر انقلاب اسلامی عامل اصلی بهوجود آمدن چنین روحیهای در حضرت زینبسلاماللهعلیها و دیگر اولیاء و انبیاء و مؤمنین را برخورد صادقانه با عهد و پیمان الهی بیان کردند و گفتند: قرآن کریم این صدق را هم برای پیامبران عظام الهی و اولیاء و هم برای مؤمنین و مردم معمولی لازم میداند و همهی ما باید در مقابل عهدی که با خدا داریم، پاسخگو باشیم.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: بر اساس نصّ صریح قرآن، این عهد، ایستادگی در مواجهه با دشمن در نبرد نظامی، سیاسی و اقتصادی و پشت نکردن به دشمن است.
ایشان گفتند: بر اساس این عهد، هر جا که صحنهی زورآزمایی است، باید در مقابل دشمن ایستاد و باید عزم و ارادهی مؤمنین بر ارادهی دشمن غلبه پیدا کند.
حضرت آیتالله خامنهای در این بخش از سخنانشان به تعبیر "نرمش قهرمانانه" که چندی پیش بهکار بردند، اشاره کردند و گفتند: عدهای «نرمش قهرمانانه» را دست کشیدن از اصول و آرمانهای نظام اسلامی تعبیر کردند و برخی دشمنان نیز بر همین اساس، مدّعی عقبنشینی نظام اسلامی از اصول شدند، در حالی که این برداشتها خلاف واقع و بدفهمی است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: نرمش قهرمانانه به معنای مانور هنرمندانه و استفاده از شیوههای متنوع برای دستیابی به اهداف و آرمانهای گوناگون نظام اسلامی است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اهداف گوناگون نظام اسلامی برای پیشرفت و ایجاد تمدن عظیم اسلامی افزودند: این اهداف به صورت مرحلهبهمرحله و قطعهقطعه است که راهنمایان و هادیان و متفکران و مسئولان این مراحل را قطعهگذاری میکنند و سپس حرکت جمعی شروع میشود.
ایشان خاطرنشان کردند: این نظامِ صحیح حرکت منطقی برای پیشرفت نظام اسلامی است که همهی فعالان عرصهی سیاست و مدیران کلان کشور و همچنین فعالان عرصهی بسیج باید آن را مدّ نظر داشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامی سپس چند سؤال مطرح کردند: آیا تأکید نظام اسلامی بر پیشرفت به معنای جنگطلبی نظام اسلامی است؟ آیا نظام اسلامی میخواهد با همهی ملتهای جهان و دولتها چالش داشته باشد؟ همانگونه که برخی اوقات از دهان برخی دشمنان ملت ایران -از جمله از دهان نحسِ نجسِ سگ ِهار ِ منطقه- یعنی رژیم صهیونیستی شنیده میشود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: این ادّعای دشمن، نقطهی مقابل دیدگاه و روش اسلامی است، زیرا هدف نظام اسلامی بر اساس درسی که از اسلام و قرآن و پیامبر اسلام و ائمّهی اطهارعلیهمالسّلام گرفته شده، عدالت و احسان و نیکی به همهی ملتها است.
ایشان تأکید کردند: تهدید واقعی جهان، نیروهای شرّآفرین دنیا از جمله رژیم جعلی اسرائیل و حامیان آن هستند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: نظام اسلامی همواره خواهان محبت و خدمت به همهی انسانها و روابط دوستانه با ملتها است.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: نظام اسلامی حتی با ملت آمریکا هیچ دشمنی ندارد؛ اگرچه دولت آمریکا نسبت به ملت ایران و نظام اسلامی، مستکبر و دشمن و بدخواه و کینهورز است.
ایشان تأکید کردند: آنچه که نقطهی مقابل نظام اسلامی است و نظام اسلامی با آن مقابله دارد، استکبار است.
حضرت آیتالله خامنهای پس از تأکید بر این واقعیت، سخنان خود را در جمع دهها هزار فرمانده بسیجی با تبیین ویژگیهای تاریخی استکبار و نمودهای آنها در دوران کنونی ادامه دادند.
رهبر انقلاب استکبار را واژهای قرآنی خواندند و افزودند: استخوانبندی استکبار در طول تاریخ، ثابت، اما روشهای آن متفاوت و متغیر بوده است.
ایشان با تأکید بر مخالفت با هرگونه برخورد غیر خردمندانه در هر عرصهای خاطرنشان کردند: باید در همهی زمینهها -از جمله مخالفت و مبارزه با استکبار- با برنامهریزی و درایت و حکمت عمل کرد.
رهبر انقلاب برای تحقق برخورد مدبّرانه و خردمندانه با نظام استکبار، شناخت خصوصیات، عملکرد و جهتگیریهای نظام استکباری را ضروری برشمردند و افزودند: بدون شناخت و درک صحیح خصوصیات نظام سلطه، برنامهریزی حکیمانه برای مقابله با آن امکانپذیر نیست.
ایشان در تبیین خصوصیات رفتار نظام استکباری بر یک ویژگی اصلی یعنی خودبرتربینی تمرکز کردند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: وقتی یک کشور یا یک نظام بینالمللی خود را اصل، محور و برتر بداند، معادلات خطرناکی در تعاملات جهانی بهوجود میآید.
رهبر انقلاب قائل شدن حق مداخله در امور دیگر کشورها، تحمیل ارزشهای مورد نظر به دیگر ملتها و ادعای مدیریت جهانی را از جمله پیامدهای خودبرتربینیِ مطلقِ نظام سلطه دانستند و افزودند: دولتمردان آمریکایی جوری حرف میزنند که انگار صاحب اختیار ملتها و مالک جهان و منطقه هستند.
حضرت آیتالله خامنهای حقناپذیری را از دیگر تبعاتی دانستند که ویژگی خودبرتربینی استکبار به دنبال میآورد.
ایشان با اشاره به مقاومت استکبار و آمریکاییها در مقابل حقوق ملتها افزودند: بحث هستهای ایران نمونهای روشن از مخالفت سلطهگران در مقابل حقوق ملتهاست.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: هر انسان و یا کشور اهل منطق و استدلال در مقابل حرف حق، تسلیم است، اما استکبار حرف حق و حقوق روشن دیگران را نمیپذیرد و برای پایمال کردن این حقوق تلاش میکند.
حضرت آیتالله خامنهای مجاز دانستن جنایت نسبت به ملتها را از دیگر ویژگیهای استکبار برشمردند و افزودند: نظام سلطه برای ملتها و انسانهایی که تابع و تسلیم آنها نیستند، هیچ ارزشی قائل نیست و هر جنایتی را در حق آنها مجاز میداند.
ایشان در تشریح برخی مثالهای بیپایانی که در این زمینه وجود دارد، به برخورد مشمئزکنندهی مستکبران با بومیان آمریکایی، جنایات انگلیسیها در حق بومیان استرالیایی و بردگی سیاهان آفریقا به دست آمریکاییها اشاره کردند.
رهبر انقلاب استفادهی آمریکاییها از بمب اتمی در ژاپن را از دیگر نمونههای جنایات معاصر استکبار خواندند و خاطرنشان کردند: در دنیا فقط دو بار از بمب اتم استفادهشده که هر دو بار نیز آمریکاییها آن را در حق مردم ژاپن انجام دادهاند، اما به رغم این جنایت اکنون خود را متولی مسألهی اتمی در دنیا میخوانند.
رهبر انقلاب کشتار و شکنجهی مردم در ویتنام، عراق، پاکستان و افغانستان را یادآور شدند و افزودند: شکنجههای نفرتآور در گوانتانامو و ابوغریب هیچگاه از یاد ملتها نمیرود.
حضرت آیتالله خامنهای در چهارچوب ضرورت شناخت ویژگیهای استکبار برای برخورد خردمندانه با نظام سلطه، به ویژگی دیگر سلطهگران یعنی فریبگری و نفاق پرداختند.
ایشان خاطرنشان کردند: پوشاندن لباس خدمت به جنایت، از شیوههای رایج مستکبران است.
رهبر انقلاب در اثبات این واقعیت به توجیه حملهی اتمی به ژاپن در تبلیغات آمریکاییها اشاره کردند و افزودند: امریکاییها میگویند اگر ۲۰۰ هزار نفر در حملهی اتمی به هیروشیما و ناکازاکی کشته نمیشدند، جنگ جهانی دوم پایان نمییافت و جامعهی بشری باید ۲ میلیون کشتهی دیگر را تحمل میکرد. بنابراین آمریکا در حمله به ژاپن درواقع به بشریت خدمت کرده است!
ایشان افزودند: این دروغ عجیب و فریبکاری بزرگ در حالی تکرار میشود که بر اساس اسناد موجود، چند ماه قبل از جنایت اتمی امریکا در ژاپن، هیتلر -یعنی رکن اصلی جنگ جهانی دوم- خودکشی کرده بود. موسولینی -یعنی رکن دیگر جنگ جهانی- نیز قبل از این حمله دستگیر شده بود و ژاپنیها هم از دو ماه قبل برای تسلیم شدن اعلام آمادگی کرده بودند.
رهبر انقلاب در تبیین علت واقعی حملهی اتمی آمریکا به ژاپن خاطرنشان کردند: واقعیت آن است که آمریکاییها میخواستند سلاح جدیدشان -یعنی بمب اتم- را در یک میدان واقعی آزمایش کنند که این کار را با کشتار مردم بیگناه هیروشیما و ناکازاکی انجام دادند، اما اکنون در تبلیغات خود به این جنایت لباس خدمت میپوشانند.
حضرت آیتالله خامنهای برخورد منافقانه در ماجرای استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه را یک نمونهی دیگر از فریبکاریهای نظام استکبار دانستد.
ایشان خاطرنشان کردند: رئیسجمهور و دیگر مقامات آمریکایی بارها استفاده از سلاح شیمایی را خط قرمز خود اعلام کردند، اما همین رژیم آمریکا با حملات شیمیایی صدام به ملت ایران، نهتنها مخالفت نکرد، بلکه حداقل پانصد تن مادهی شیمیایی بسیار خطرناک در اختیار صدام قرار داد که دیکتاتور بغداد با استفاده از آن، گاز خردل تولید و مدافعان غیور ایران را هدف قرار داد.
ایشان کشتار قریب به ۳۰۰ مسافر در حملهی ناو آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران و حمایت بیدریغ اطلاعاتی از صدام را از دیگر جنایات رژیم آمریکا خواندند و افزودند: جنگافروزی و اختلافافکنی از دیگر خصوصیات نظام استکبار است.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به مقابلهی جبههی حق و جبههی استکبار در تمام طول تاریخ، این سؤال مبنایی را مطرح کردند که علت واقعی توطئهچینی استکبار در قبال جمهوری اسلامی چیست؟
رهبر انقلاب در پاسخ به این سؤال، به عامل اصلی شکلگیری انقلاب اسلامی استناد کردند و افزودند: انقلاب ملت بزرگ ایران، و نظام منتخب این ملت اساساً در اعتراض به استکبار و عوامل آن شکل گرفته و رشد یافته است. بنابراین استکبار با توجه به خصوصیات یادشده، اصولاً قادر نیست این نظام را تحمل کند، مگر اینکه از شکست آن مأیوس شود.
حضرت آیتالله خامنهای با توجه به ضرورت مأیوس شدن دشمن، به عنوان اصلیترین عامل بازدارندهی استکبار از ادامهی توطئه علیه ملت ایران، تأکید کردند: آحاد ملت ایران، جوانان و همهی کسانی که به هر دلیل حتی غیر اسلامی، به میهن و خاکشان عقیده دارند، باید کاری کنند که در دل دشمن یأس به وجود آید و از ادامهی توطئهها مأیوس شود.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به استمرار دشمنی همهی رؤسای جمهور آمریکا از اول انقلاب تاکنون، خاطرنشان کردند: تحریک قومیتها، تدارک کودتا، تحریک صدام و کمک بیپایان به عراق، تحریم و انواع فشارهای دیگر، نشانهی دشمنی مداوم آمریکا با ملتی است که ۳۵ سال پیش در منطقهی حساس غرب آسیا، حرکتی مستقل را آغاز کرد و با وجود همهی دشمنیها، به رشد خود ادامه داد و به الگوی ملتهای منطقه تبدیل شد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به نقشآفرینی رئیسجمهور فعلی آمریکا در فتنهی ۸۸ افزودند: در آن زمان یکی از شبکههای اجتماعی که میتوانست به فتنهگران کمک کند، احتیاج به تعمیر داشت، اما همین دولت آمریکا مانع از توقف فعالیتهای آن شد.
ایشان افزودند: آنها در این خیال خام و احمقانه بودند که شبکههای اجتماعی و توئیتر و فیسبوک میتوانند نظام اسلامی را بربیندازند. به همین علت، همهی امکانات خود را بهخط کردند.
رهبر انقلاب تحریمها را از دیگر روشها و ابزارهای دشمن برای شکست ملت ایران دانستند و تأکید کردند: مشکل آنها این است که این ملت و ایمان و همبستگی او را نشناختهاند و از خطاها و شکستهای گذشته درس نمیگیرند.
حضرت آیتالله خامنهای با استناد به بیان دائم ملت و نظام اسلامی در ۳۵ سال اخیر خاطرنشان کردند: همهی موفقیتهای ما و شکستهای استکبار نشان میدهد که اقتدار و ایستادگی تنها راه برطرف کردن مزاحمتهای دشمن و عقبزدن اوست و ملت این مسأله را بهخوبی میداند.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مذاکرات هستهای و مباحث پیرامون آن اشاره کردند و گفتند: من بر حمایت از دولت و مسئولان داخلی و مسئولانی که اجرای مذاکرات را به عهده دارند، اصرار دارم، زیرا حمایت از همهی دولتها را وظیفهی خود میدانم.
ایشان افزودند: من چندین سال، مسئولیت اجرایی را بهعهده داشتم و سنگینی و سختی کار اجرایی را حس کردهام و میدانم که مسئولان اجرایی نیازمند کمک و حمایت هستند. بنابراین حمایت من از دولت و مسئولان قطعی است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته از طرف دیگر، من بر تثبیت حقوق ملت ایران -از جمله حق هستهای- نیز تأکید دارم و اصرار دارم که نباید از حقوق ملت ایران حتی یک قدم عقبنشینی شود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: من در جزئیات مذاکرات مداخله نمیکنم، اما خطوط قرمزی وجود دارد که باید رعایت شوند و مسئولان هم موظف به رعایت این خطوط قرمز هستند و نباید از فضاسازیها و تهدیدهای دشمن هم به خود هراسی راه دهند.
ایشان علت اصلی تحریمها بر ضد ملت ایران را کینهورزی استکباریِ آمریکا دانستند و افزودند: کینهی آمریکا بر ضد ملت ایران همچون کینهی شتری است و هدف آنها از فشارها این است که شاید ملت تسلیم شود، اما اشتباه میکنند، زیرا ملت ایران با فشار تسلیم هیچکس نخواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: به فضل و توفیق الهی، ملت ایران فشارها را تحمل و آن را تبدیل به فرصت خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به برخی نقاط ضعف در تصمیمگیریها و برنامهریزیهای اقتصادی کشور و توهم دشمن برای رخنه از طریق این نقاط ضعف، گفتند: بر خلاف توهّم دشمن، این فشارها فرصتی خواهد بود که ما نقاط ضعف خود را برطرف کنیم.
ایشان تأکید کردند: تحریمها کارساز نخواهد بود و خودِ آمریکاییها هم به این موضوع پی بردهاند، زیرا همواره در کنار تحریم، تهدید نظامی را نیز به کار میبرند و این نشان میدهد که تحریمها، هدف آنها را برآورده نمیکند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته تهدید نظامی هم که پیدرپی رئیسجمهور و دیگر مسئولان امریکایی بر زبان میآورند، اقدامی مشمئزکننده و نفرتانگیز است.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: رئیسجمهور امریکا و دیگر مقامات این کشور، به جای تهدید نظامی ملت ایران، فکری به حال اقتصاد ویرانشده و قرضهای خود بکنند. بروند فکری کنند تا دولت آمریکا برای بیش از دو هفته تعطیل نشود.
ایشان تأکید کردند: ملت ایران به همهی ملتهای دنیا احترام میگذارد، اما برخورد ملت ایران با متعرّض، برخورد پشیمانکننده خواهد بود و آنچنان سیلی به متعرّض خواهد زد که هرگز فراموش نکند.
رهبر انقلاب اسلامی موظف بودن مقامات آمریکایی را به بیان سخنانی که موجب رضایت شبکهی سرمایهداری صهیونیستی شود، مایهی وهن و ذلت و بیآبرویی آنها برشمردند و خاطرنشان کردند: رژیم صهیونیستی محکوم به زوال است، زیرا این رژیمِ مفلوک بر اساس زور و تحمیل به وجود آمده و هیچ پدیدهی تحمیلی قابل دوام نیست.
حضرت آیتالله خامنهای با اظهار تأسف از تملقگویی برخی دولتهای اروپایی در مقابل صهیونیستهایی که درواقع انسان نیستند، افزودند: در دورهای، ملت فرانسه به علت ایستادگی رئیسجمهور این کشور در مقابل انگلیس و آمریکا، اعتبار سیاسی کسب کرد، اما اکنون دولتمردان فرانسوی نهفقط در مقابل امریکا، بلکه در مقابل رژیم نحسِ نجسِ صهیونیستی نیز اظهار خواری و کوچکی میکنند که مایهی سرشکستگی ملت فرانسه است که خودشان باید برای آن علاجی پیدا کنند.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان، معنی حقیقی بسیج را حضور متن مردم در عرصههای مختلف دانستند و تأکید کردند: این یک اصل مسلّم و بدون تردید است که هرجا مردم در صحنه باشند و وحدت و همبستگی داشته باشند، پیروزی قطعی است.
ایشان بسیج را مظهری از همین حضور مبارک خواندند و خاطرنشان کردند: بسیج در همهی مراحل و دورانها امتحان صداقت خود را بهخوبی پس داده است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: هرکس که به ارزشهای اسلام پایبند است و برای زحمات، مجاهدتها و خدمات بسیج، احترام قائل است، بسیجی به شمار میرود؛ چه عضو مجموعه و سازمان بسیج باشد چه نباشد.
ایشان تواناییهای بسیج را، کارگشای عرصههای مختلف خواندند و با اشاره به حضور قشرهای مختلف مردم و چهرههای برجستهی علمی، فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی در این مجموعه افزودند: تواناییهای بسیج باید همچنان رشد و ارتقا یابد.
رهبر انقلاب، پایبندی به «الزامات اخلاقی، عملی و اجتماعی» را زمینهساز رشد و تعالی مستمر بسیج برشمردند و افزودند: تقویت صبر و گذشت و تواضع، افزایش ظرفیتهای درونی، داشتن جنبه، برخورد با محبت با مردم، و تعامل صحیح با محیط و جامعه و تلاش بیوقفه برای خدمت، از جمله الزاماتی است که میتواند مجموعهی بسیج را در پیشبرد اهداف کشور، از تأثیرگذاری روزافزون برخوردار سازد.
ایشان تأکید کردند: بسیج با این ویژگیها میتواند مایهی استقرار، ثبات و ابّهت و افتخار نظام باشد که بحمدالله هست.
رهبر انقلاب در بخش پایانی سخنان خود، جوانها را مورد خطاب قرار دادند و گفتند: بدون هیچ تردیدی، آیندهی روشن و امیدبخش کشور و نظام متعلق به شما است و شما جوانان خواهید توانست کشور و ملت را به اوج توفیق برسانید و الگو و نمونهی کامل تمدن نوین اسلامی را تشکیل دهید.
ایشان افزودند: لازمهی انجام این وظایف سنگین از جانب جوانان، تقویتِ دینمداری، تقوا، عفت و پاکیزگی روحی و همچنین علم، نشاط کاری، امانت، خدمات اجتماعی و ورزش است.
در ابتدای این مراسم، با فرمان حضرت آیتالله خامنهای -فرمانده کل قوا- و با رمز «محمد رسولالله» دومین مرحله از رزمایش گردانهای بسیج با عنوان «الی بیتالمقدس» در ۹ استان کشور به طور همزمان آغاز شد.
پیش از بیانات رهبر معظم انقلاب، سردار سرلشکر محمدعلی جعفری -فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی- با بیان اینکه استکبار جهانی پیکاری سخت، وسیع و چندبعدی را علیه انقلاب آغاز کرده است، گفت: استحکام ساخت درونی نظام نیازمند سازماندهی گستردهی بسیج مردمی برای حضور در میدانهایی است که انقلاب و نظام به آن احتیاج دارد.
سرلشکر جعفری با اشاره به بسترسازی مناسب در بسیج برای تحقق فرامین فرمانده کل قوا، مجموعهای از اقدامات صورتگرفته در بسیج در حوزههای مختلف، از جمله تشکیل شبکههای صالحین، امر به معروف و نهی از منکر، سازندگی و محرومیتزدایی و کارآفرینی، علمی پژوهشی، نخبگانی و اقشاری و ورزشی را به عنوان زیرساختهای لازم برای توسعهی عناصر قدرتآفرین در ساخت درونی نظام نام برد.
همچنین سردار سرتیپ محمدرضا نقدی -رئیس سازمان بسیج مستضعفین- نیز در سخنانی با اشاره به جهاد همهجانبهی پایگاههای مقاومت به عنوان ستون فقرات بسیج گفت: امروز پایگاههای بسیج کانون بیداری و تکیهگاه امن برای مردم هستند.
وی تأکیدکرد: دشمن تمام لشکرهای زر و زور و تزویر و هزاران رسانه را علیه کشور بسیج کند، سر سوزنی از مسیر ولایت عقبنشینی نخواهیم کرد.
در ابتدای این دیدار همچنین جمعی از بسیجیان حاضر در مراسم برنامهی «پرچمداران تمدن اسلامی» را اجرا کردند.