1391/08/10
دیدار جمعی از دانشآموزان و دانشجویان با رهبر انقلاب
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار هزاران نفر از دانشآموزان و دانشجویان، در سخنان مهمی با تبیین مراحل مختلف مبارزهی کلان و شصت سالهی ملت ایران با دولت مستکبر آمریکا و شکستهای سلسلهوار و تنزل جایگاه سیاسی، اقتصادی، نظامی و اصول فکری آمریکا در مقابل پیشرفتهای شگرف مادی و معنوی نظام اسلامی، درسهای بزرگ این مبارزهی ادامهدار را حفظ ایستادگی و بصیرت، توکل بر خدا، کار و تلاش بیوقفه و وحدت میان مسئولان دانستند و تأکید کردند: مسئولان، بهویژه سران سه قوه باید با وظیفهشناسی و درک شرایط حساس کنونی، از هر گونه کشاندن اختلافها به میان مردم خودداری کنند و بدانند از امروز تا روز انتخابات، هر کسی که بخواهد از احساسات مردم در جهت اختلافات استفاده کند، قطعاً به کشور خیانت کرده است.
رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار که در آستانهی سیزده آبان، «روز دانشآموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» برگزار شد، ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت امام هادی علیهالسلام و همچنین عید سعید غدیر خم، سه حادثهی تاریخی روز سیزدهم آبان را مظهر ایستادگی و چهرهی مصمم ملت ایران برای رسیدن به هدفهای والا خواندند و افزودند: در هر یک از حوادث تاریخی این روز یعنی تبعید امام خمینی [رضوان اللهعلیه] در سال ۱۳۴۳، کشتار دانشآموزان بهوسیلهی مزدوران رژیم پهلوی در سال ۱۳۵۷ و تسخیر لانهی جاسوسی در سال ۱۳۵۸، یک طرف قضایا، ملت ایران و امام بزرگوار هستند و در طرف دیگر، دولت مستکبر آمریکا قرار داد و این نشاندهندهی وجود مبارزه میان ملت ایران و دولت آمریکا است.
حضرت آیتالله خامنهای فهم صحیح از زمان آغاز مبارزه و مراحل مختلف آن و همچنین نتیجهی مبارزه را مهم ارزیابی نمودند و خاطرنشان کردند: این مبارزه از سال۱۳۳۲ و از زمان کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد آغاز شد.
ایشان با اشاره به نقش مستقیم آمریکا در راهاندازی کودتای ۲۸ مرداد و سرنگونی دولت دکتر مصدق افزودند: آمریکاییها در این ماجرا برای منافع استکباری خود، دولت مصدق را که با آنها خصومتی نداشت و حتی به آنها اعتماد کرده بود، در طرحی مشترک با انگلیسیها سرنگون و رژیم محمدرضا پهلوی را بر کشور مسلط کردند.
رهبر انقلاب اسلامی حادثهی قیام ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ را نتیجهی ده سال فشار و اختناق حکومت مورد حمایت آمریکا دانستند و افزودند: درنهایت آمریکاییها وارد ماجرا شدند و حکومت با هدایت آنها، امام خمینی را در سال ۱۳۴۳ تبعید کرد و بهظاهر توانست ملت ایران را مغلوب کند، اما این غلبه واقعی نبود.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اختناق کمسابقهی حاکم بر کشور از سال ۱۳۴۳ به بعد و یکهتازی آمریکا در غارت و چپاول ثروت ملت ایران تأکید کردند: سرانجام حرکت عظیم ملت ایران به رهبری امام خمینی آغاز شد و ملت ایران توانست با ایستادگی و فداکاری و گذشت از جان، انقلاب اسلامی را در سال۱۳۵۷ به پیروزی برساند و حکومت متکی به آمریکا را سرنگون کند.
ایشان تشکیل نظام اسلامی پس از ۲۵ سال مبارزه را، پیروزی ملت ایران در مرحلهی اول مبارزه با آمریکا خواندند و افزودند: آمریکاییها از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، شروع به معارضه و اخلال در کارها کردند که مرکز همهی این توطئهها، سفارت سابق آمریکا در تهران یا همان لانهی جاسوسی بود.
رهبر انقلاب اسلامی اقدام دانشجویان به عنوان زبدهترین قشر مبارز ملت ایران، در تسخیر لانهی جاسوسی در سیزدهم آبان سال ۱۳۵۸ را شکستی دیگر برای آمریکا ارزیابی و خاطرنشان کردند: سلسلهی شکستهای آمریکا از آن زمان تا به امروز همچنان ادامه پیدا کرده است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تلاشها و توطئههای گوناگون آمریکا در ۳۴ سال گذشته، برای جبران شکست بزرگ خود در سال ۱۳۵۷ تأکید کردند: علت این توطئههای ادامهدار این است که شکست آمریکا در سال ۱۳۵۷ فقط شکست از ملت ایران نبود، بلکه شکست آمریکا در منطقه بود و آنچه که امروز در شمال آفریقا و منطقهی بزرگ عربی در حال جریان است و همچنین نفرت روزافزون ملتها از آمریکا، نتیجهی همان شکست است.
ایشان پس از تبیین مراحل مختلف مبارزهی ملت ایران با دولت استکباری آمریکا، به موضوع نتیجهی این مبارزه اشاره کردند و افزودند: این که در این مبارزهی شصت ساله چه کسی پیروز میدان بود، بسیار مهم است، زیرا اگر یک ملت باایمان و مصمم و متوکل بر خداوند پیروز این مبارزه باشد، قطعاً برای همهی ملتها اصل و الگو خواهد بود و فلسفهی جدیدی برای تاریخ مبتنی بر اصول اسلامی به وجود خواهد آورد.
رهبر انقلاب اسلامی، ملت ایران را پیروز میدان مبارزه با دولت آمریکا خواندند و به بیان دلایل این پیروزی پرداختند. ایشان در بیان دلایل پیروزی ملت ایران در مبارزه با دولت مستکبر آمریکا، به موقعیت و جایگاه نظام اسلامی اشاره کردند و افزودند اولین دلیل این است که انقلاب اسلامی ایران در این ۳۴ سال، نهتنها از بین نرفت، بلکه قویتر، مستحکمتر، باعظمتتر و پُرفروغتر شده است.
ایشان تأکید کردند: از جمله نشانههای استحکام و قوت نظام اسلامی و زنده بودن انقلاب، نسل جوانی است که حوادث انقلاب، دوران دفاع مقدس و امام بزرگوار را ندیده است، اما با همان انگیزه و عزم و ایمان نسل جوانی که انقلاب را به وجود آورد، در صحنههای مختلف کار و تلاش و علم و فناوری حضور دارد.
رهبر انقلاب اسلامی عظمت روزافزون ملت ایران و شخصیت امام خمینی رضواناللهعلیه در میان ملتها و شناختهشدن ملت ایران در دنیا به عنوان ملتی پولادین، مقاوم و بصیر را از دیگر نشانههای استحکام نظام اسلامی خواندند و خاطرنشان کردند: از دیگر نشانهها، پیشرفتهای علمی و سازندگی، بصیرت همگانی و رشد آگاهی و تأثیرگذاری و دیدگاههای نو ملت ایران در مسائل منطقه و دنیا است.
حضرت آیتالله خامنهای پیشرفتهای معنوی در کنار پیشرفتهای مادی را از دیگر نشانههای زندهبودن انقلاب اسلامی برشمردند و با اشاره به حضور گستردهی مردم بهویژه جوانان در عرصههای معنوی، همچون دعای عرفه، مراسم اعتکاف، شبهای قدر و عزاداریهای ماه محرم افزودند: شکلگیری یکی از بهترین مردمسالاریها در ایران و مشارکتهای عمومی در انتخاباتها از دیگر نشانههای پیشرفت همهجانبهی ملت ایران در ۳۴ سال گذشته است.
ایشان تأکید کردند: این، همان انقلابی است که آمریکاییها وعدهی شکست و نابودی چند ماههی آن را میدادند، اما اکنون دارای چنین جایگاه ممتازی در منطقه و جهان است.
رهبر انقلاب اسلامی سپس به بیان دلایل اثباتکنندهی پیروزی ملت ایران، با نگاه به جایگاه آمریکا پرداختند و تأکید کردند: هیچ کسی شک ندارد که آمریکا در سی سال گذشته بیش از سی رتبه از نظر اقتدار و وجاهت جهانی سقوط کرده است و حتی خود آمریکاییها نیز به این واقعیت اقرار میکنند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر این که امروز هیچ دولتی به اندازهی آمریکا در جهان منفور نیست، افزودند: اگر دولتهای منطقه و دولتهای کشورهای دیگر جرأت کنند و یک روز به عنوان روز نفرت از آمریکا تعیین شود، بزرگترین راهپیمایی تاریخ در دنیا برگزار خواهد شد.
ایشان با تأکید بر این که علاوه بر از بین رفتن وجههی آمریکا، اصول و ارزشهای آمریکا نیز سقوط کرده است، گفتند: یکی از ارزشهای مورد ادعای دولت آمریکا، مبارزه با تروریسم است، اما این اصل اکنون به جایی رسیده است که دولت آمریکا با تروریستها همپیمان میشود و حتی گروه تروریستی منافقین را مورد حمایت خود قرار میدهد و از لیست بهاصطلاح سیاه خارج میکند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ادعای حمایت از دموکراسی افزودند: با وجود این ادعا حمایت همهجانبهی دولت آمریکا از مستبدترین و دیکتاتورترین حکام منطقه و دنیا بر کسی پوشیده نیست.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: یکی دیگر از اصول مورد ادعای آنها، حمایت از حقوق بشر است، در حالی که بدترین اقدامات ضد حقوق بشری با حمایت آمریکا انجام میشود و صهیونیستهایی که شصت سال به طور علنی حقوق ملت مظلوم فلسطین را پایمال کردهاند، مورد حمایت کامل دولت آمریکا هستند.
ایشان مقابلهی دولت آمریکا با حرکتهای آزادیخواهانه، اصلاحطلبانه و انقلابی ملتها را مغایر با ادعای حمایت از ملتها خواندند و خاطرنشان کردند: آمریکا ادعا میکند که ثروتمندترین ملت و دولت دنیا است، اما زمامداران آمریکا وضعیت ملت این کشورِ دارای منابع گستردهی طبیعی و انسانی را به جایی رساندهاند که امروز مقروضترین ملت دنیا، ملت آمریکا است.
رهبر انقلاب اسلامی تعداد بالای زندانیان آمریکا در مقایسه با جمعیت این کشور و رتبهی اول در دنیا را بر خلاف ادعای طرفداری از آزادی دانستند و افزودند: یکی دیگر از ادعاهای دولت آمریکا، سرافرازی ملت این کشور است در حالی که ملتِ خود را به ذلت کشاندهاند و با گمراهکردن آنان اجازه نمیدهند از حقایق مطلع شوند.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: جنبش ۹۹ درصدی در آمریکا در شرایطی شکل گرفته است که مردم آمریکا از بسیاری از حقایق مطلع نیستند و اگر دولت آمریکا اجازهی اطلاع از حقایق را بدهد، این جنبش قطعاً بسیار فراگیرتر خواهد شد.
ایشان یکی دیگر از پَسرفتهای دولت آمریکا از ارزشها و اصول مورد ادعای خود را تسلیم محض بودن در برابر صهیونیستها دانستند و افزودند: چه ننگی از این بالاتر که نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در مناظرههای خود برای اثبات ارادت به صهیونیستها، با یکدیگر مسابقه میگذارند و دولتهای آمریکا عملاً ملت خود را اسیر صهیونیستها کردهاند؟
رهبر انقلاب اسلامی نتیجهی این سقوطها را کاهش روزافزون نفوذ و قدرت آمریکا و شکستهای پیدرپی در جنگها و حوادث مهم منطقه خواندند و تأکید کردند: تمام این واقعیات نشانگر این است که دولت مستکبر، متکبر و خودبزرگبین آمریکا در این مبارزهی طولانی، در برابر ملتِ مصمم، سرافراز و مقتدر ایران شکست خورده است.
حضرت آیتالله خامنهای درک دلایل این پیروزی در ۳۴ سال گذشته و حفظ لوازم آن در ادامهی مبارزه را بسیار بااهمیت ارزیابی و تأکید کردند: هنگامی که یک ملت مصمم و باعزم و اراده در مقابل حریفی که نسبت به او تواناییهای ظاهری علمی، رسانهای و مالی کمتری دارد، مقاومت و به خدا توکل میکند و از جان و مال و آبرو نیز دریغ نمیکند، قطعاً در سختترین و بزرگترین مبارزهها پیروز خواهد شد.
ایشان چالش ملت ایران با آمریکا را ادامهدار و در عین حال موجب آبدیدهتر شدن ملت دانستند و افزودند: در این چالش، همواره باید مراقب طرف مقابل بود و لحظهای از او غفلت نکرد، زیرا اگر دچار راحتطلبی و غفلت شویم، شکست میخوریم.
رهبر انقلاب اسلامی یکی از ضروریات این مبارزهی بزرگ را ایستادگی و توکل بر خدا برشمردند و خاطرنشان کردند: از جمله لوازم این مبارزه، تلاش و حرکت همهجانبه برای پیشرفت کشور در عرصههای علمی، سازندگی، اداری و تجاری است که زمینهساز شکوفایی و پیروزی میشود.
حضرت آیتالله خامنهای اتحاد و وحدت را نیز بسیار مهم خواندند و تأکید کردند: یکی از موارد مضرّ، اختلاف میان مسئولان و بدتر از آن کشاندن اختلاف به میان مردم است.
ایشان افزودند: من به مسئولان و رؤسای قوا هشدار میدهم که مراقب باشند و اختلافات را به میان مردم نکشانند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر این که رهبری از رؤسای قوا حمایت کرده و حمایت خواهد کرد، خاطرنشان کردند: نامهنگاریهای اخیر و مطالب آن به هیچ وجه موضوع مهمی نیست، اما این اختلاف نظرها نباید به میان مردم کشانده و دستمایهای برای جنجال و هیاهوی رسانههای بیگانه و دشمنان شود.
ایشان تأکید کردند: همه باید متوجه مسئولیت خود و شرایط حساس کنونی باشند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به عصبانیت دشمن از حوادث منطقه و پیشرفتهای علمی و تأثیرگذاری ملت ایران افزودند: یکی از روشهای موذیانه و موریانهوار دشمن در این شرایط، ایجاد اختلاف از راههای نفوذ است که همه باید مراقب باشند و اختلافها را به حداقل برسانند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: اختلاف نظر طبیعی است، اما این اختلاف نظر نباید به اختلاف در عمل و گریبانگیری و مچگیری در مقابل مردم تبدیل شود.
ایشان تأکید کردند: از امروز تا روز انتخابات، هرکسی که بخواهد اختلافها را به میان مردم بکشاند و از احساسات آنها در جهت اختلافات استفاده کند، قطعاً به کشور خیانت کرده است.
رهبر انقلاب اسلامی، مسئولان کشور را زحمتکش و دلسوز خواندند و خاطرنشان کردند: مسئولان به دنبال کار و تلاش هستند که برخی اوقات غفلتهایی هم انجام میگیرد، اما امیدوارم خداوند بر اساس نیتهایی که به دنبال خدمت به مردم هستند، ملت ایران را در همهی میدانها موفق کند که قطعاً هم اینگونه خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود غدیر خم را حادثهای اصولی خواندند که نشاندهندهی توجه اسلام به امامت و ولایت به عنوان مهمترین رکن تشکیل نظام اسلامی است.
ایشان تأکید کردند: اگر مضمون واقعی حادثهی غدیر، بهدرستی تبیین شود، این موضوع میتواند وحدتآفرین باشد.
رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار که در آستانهی سیزده آبان، «روز دانشآموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» برگزار شد، ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت امام هادی علیهالسلام و همچنین عید سعید غدیر خم، سه حادثهی تاریخی روز سیزدهم آبان را مظهر ایستادگی و چهرهی مصمم ملت ایران برای رسیدن به هدفهای والا خواندند و افزودند: در هر یک از حوادث تاریخی این روز یعنی تبعید امام خمینی [رضوان اللهعلیه] در سال ۱۳۴۳، کشتار دانشآموزان بهوسیلهی مزدوران رژیم پهلوی در سال ۱۳۵۷ و تسخیر لانهی جاسوسی در سال ۱۳۵۸، یک طرف قضایا، ملت ایران و امام بزرگوار هستند و در طرف دیگر، دولت مستکبر آمریکا قرار داد و این نشاندهندهی وجود مبارزه میان ملت ایران و دولت آمریکا است.
حضرت آیتالله خامنهای فهم صحیح از زمان آغاز مبارزه و مراحل مختلف آن و همچنین نتیجهی مبارزه را مهم ارزیابی نمودند و خاطرنشان کردند: این مبارزه از سال۱۳۳۲ و از زمان کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد آغاز شد.
ایشان با اشاره به نقش مستقیم آمریکا در راهاندازی کودتای ۲۸ مرداد و سرنگونی دولت دکتر مصدق افزودند: آمریکاییها در این ماجرا برای منافع استکباری خود، دولت مصدق را که با آنها خصومتی نداشت و حتی به آنها اعتماد کرده بود، در طرحی مشترک با انگلیسیها سرنگون و رژیم محمدرضا پهلوی را بر کشور مسلط کردند.
رهبر انقلاب اسلامی حادثهی قیام ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ را نتیجهی ده سال فشار و اختناق حکومت مورد حمایت آمریکا دانستند و افزودند: درنهایت آمریکاییها وارد ماجرا شدند و حکومت با هدایت آنها، امام خمینی را در سال ۱۳۴۳ تبعید کرد و بهظاهر توانست ملت ایران را مغلوب کند، اما این غلبه واقعی نبود.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اختناق کمسابقهی حاکم بر کشور از سال ۱۳۴۳ به بعد و یکهتازی آمریکا در غارت و چپاول ثروت ملت ایران تأکید کردند: سرانجام حرکت عظیم ملت ایران به رهبری امام خمینی آغاز شد و ملت ایران توانست با ایستادگی و فداکاری و گذشت از جان، انقلاب اسلامی را در سال۱۳۵۷ به پیروزی برساند و حکومت متکی به آمریکا را سرنگون کند.
ایشان تشکیل نظام اسلامی پس از ۲۵ سال مبارزه را، پیروزی ملت ایران در مرحلهی اول مبارزه با آمریکا خواندند و افزودند: آمریکاییها از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، شروع به معارضه و اخلال در کارها کردند که مرکز همهی این توطئهها، سفارت سابق آمریکا در تهران یا همان لانهی جاسوسی بود.
رهبر انقلاب اسلامی اقدام دانشجویان به عنوان زبدهترین قشر مبارز ملت ایران، در تسخیر لانهی جاسوسی در سیزدهم آبان سال ۱۳۵۸ را شکستی دیگر برای آمریکا ارزیابی و خاطرنشان کردند: سلسلهی شکستهای آمریکا از آن زمان تا به امروز همچنان ادامه پیدا کرده است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تلاشها و توطئههای گوناگون آمریکا در ۳۴ سال گذشته، برای جبران شکست بزرگ خود در سال ۱۳۵۷ تأکید کردند: علت این توطئههای ادامهدار این است که شکست آمریکا در سال ۱۳۵۷ فقط شکست از ملت ایران نبود، بلکه شکست آمریکا در منطقه بود و آنچه که امروز در شمال آفریقا و منطقهی بزرگ عربی در حال جریان است و همچنین نفرت روزافزون ملتها از آمریکا، نتیجهی همان شکست است.
ایشان پس از تبیین مراحل مختلف مبارزهی ملت ایران با دولت استکباری آمریکا، به موضوع نتیجهی این مبارزه اشاره کردند و افزودند: این که در این مبارزهی شصت ساله چه کسی پیروز میدان بود، بسیار مهم است، زیرا اگر یک ملت باایمان و مصمم و متوکل بر خداوند پیروز این مبارزه باشد، قطعاً برای همهی ملتها اصل و الگو خواهد بود و فلسفهی جدیدی برای تاریخ مبتنی بر اصول اسلامی به وجود خواهد آورد.
رهبر انقلاب اسلامی، ملت ایران را پیروز میدان مبارزه با دولت آمریکا خواندند و به بیان دلایل این پیروزی پرداختند. ایشان در بیان دلایل پیروزی ملت ایران در مبارزه با دولت مستکبر آمریکا، به موقعیت و جایگاه نظام اسلامی اشاره کردند و افزودند اولین دلیل این است که انقلاب اسلامی ایران در این ۳۴ سال، نهتنها از بین نرفت، بلکه قویتر، مستحکمتر، باعظمتتر و پُرفروغتر شده است.
ایشان تأکید کردند: از جمله نشانههای استحکام و قوت نظام اسلامی و زنده بودن انقلاب، نسل جوانی است که حوادث انقلاب، دوران دفاع مقدس و امام بزرگوار را ندیده است، اما با همان انگیزه و عزم و ایمان نسل جوانی که انقلاب را به وجود آورد، در صحنههای مختلف کار و تلاش و علم و فناوری حضور دارد.
رهبر انقلاب اسلامی عظمت روزافزون ملت ایران و شخصیت امام خمینی رضواناللهعلیه در میان ملتها و شناختهشدن ملت ایران در دنیا به عنوان ملتی پولادین، مقاوم و بصیر را از دیگر نشانههای استحکام نظام اسلامی خواندند و خاطرنشان کردند: از دیگر نشانهها، پیشرفتهای علمی و سازندگی، بصیرت همگانی و رشد آگاهی و تأثیرگذاری و دیدگاههای نو ملت ایران در مسائل منطقه و دنیا است.
حضرت آیتالله خامنهای پیشرفتهای معنوی در کنار پیشرفتهای مادی را از دیگر نشانههای زندهبودن انقلاب اسلامی برشمردند و با اشاره به حضور گستردهی مردم بهویژه جوانان در عرصههای معنوی، همچون دعای عرفه، مراسم اعتکاف، شبهای قدر و عزاداریهای ماه محرم افزودند: شکلگیری یکی از بهترین مردمسالاریها در ایران و مشارکتهای عمومی در انتخاباتها از دیگر نشانههای پیشرفت همهجانبهی ملت ایران در ۳۴ سال گذشته است.
ایشان تأکید کردند: این، همان انقلابی است که آمریکاییها وعدهی شکست و نابودی چند ماههی آن را میدادند، اما اکنون دارای چنین جایگاه ممتازی در منطقه و جهان است.
رهبر انقلاب اسلامی سپس به بیان دلایل اثباتکنندهی پیروزی ملت ایران، با نگاه به جایگاه آمریکا پرداختند و تأکید کردند: هیچ کسی شک ندارد که آمریکا در سی سال گذشته بیش از سی رتبه از نظر اقتدار و وجاهت جهانی سقوط کرده است و حتی خود آمریکاییها نیز به این واقعیت اقرار میکنند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر این که امروز هیچ دولتی به اندازهی آمریکا در جهان منفور نیست، افزودند: اگر دولتهای منطقه و دولتهای کشورهای دیگر جرأت کنند و یک روز به عنوان روز نفرت از آمریکا تعیین شود، بزرگترین راهپیمایی تاریخ در دنیا برگزار خواهد شد.
ایشان با تأکید بر این که علاوه بر از بین رفتن وجههی آمریکا، اصول و ارزشهای آمریکا نیز سقوط کرده است، گفتند: یکی از ارزشهای مورد ادعای دولت آمریکا، مبارزه با تروریسم است، اما این اصل اکنون به جایی رسیده است که دولت آمریکا با تروریستها همپیمان میشود و حتی گروه تروریستی منافقین را مورد حمایت خود قرار میدهد و از لیست بهاصطلاح سیاه خارج میکند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ادعای حمایت از دموکراسی افزودند: با وجود این ادعا حمایت همهجانبهی دولت آمریکا از مستبدترین و دیکتاتورترین حکام منطقه و دنیا بر کسی پوشیده نیست.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: یکی دیگر از اصول مورد ادعای آنها، حمایت از حقوق بشر است، در حالی که بدترین اقدامات ضد حقوق بشری با حمایت آمریکا انجام میشود و صهیونیستهایی که شصت سال به طور علنی حقوق ملت مظلوم فلسطین را پایمال کردهاند، مورد حمایت کامل دولت آمریکا هستند.
ایشان مقابلهی دولت آمریکا با حرکتهای آزادیخواهانه، اصلاحطلبانه و انقلابی ملتها را مغایر با ادعای حمایت از ملتها خواندند و خاطرنشان کردند: آمریکا ادعا میکند که ثروتمندترین ملت و دولت دنیا است، اما زمامداران آمریکا وضعیت ملت این کشورِ دارای منابع گستردهی طبیعی و انسانی را به جایی رساندهاند که امروز مقروضترین ملت دنیا، ملت آمریکا است.
رهبر انقلاب اسلامی تعداد بالای زندانیان آمریکا در مقایسه با جمعیت این کشور و رتبهی اول در دنیا را بر خلاف ادعای طرفداری از آزادی دانستند و افزودند: یکی دیگر از ادعاهای دولت آمریکا، سرافرازی ملت این کشور است در حالی که ملتِ خود را به ذلت کشاندهاند و با گمراهکردن آنان اجازه نمیدهند از حقایق مطلع شوند.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: جنبش ۹۹ درصدی در آمریکا در شرایطی شکل گرفته است که مردم آمریکا از بسیاری از حقایق مطلع نیستند و اگر دولت آمریکا اجازهی اطلاع از حقایق را بدهد، این جنبش قطعاً بسیار فراگیرتر خواهد شد.
ایشان یکی دیگر از پَسرفتهای دولت آمریکا از ارزشها و اصول مورد ادعای خود را تسلیم محض بودن در برابر صهیونیستها دانستند و افزودند: چه ننگی از این بالاتر که نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در مناظرههای خود برای اثبات ارادت به صهیونیستها، با یکدیگر مسابقه میگذارند و دولتهای آمریکا عملاً ملت خود را اسیر صهیونیستها کردهاند؟
رهبر انقلاب اسلامی نتیجهی این سقوطها را کاهش روزافزون نفوذ و قدرت آمریکا و شکستهای پیدرپی در جنگها و حوادث مهم منطقه خواندند و تأکید کردند: تمام این واقعیات نشانگر این است که دولت مستکبر، متکبر و خودبزرگبین آمریکا در این مبارزهی طولانی، در برابر ملتِ مصمم، سرافراز و مقتدر ایران شکست خورده است.
حضرت آیتالله خامنهای درک دلایل این پیروزی در ۳۴ سال گذشته و حفظ لوازم آن در ادامهی مبارزه را بسیار بااهمیت ارزیابی و تأکید کردند: هنگامی که یک ملت مصمم و باعزم و اراده در مقابل حریفی که نسبت به او تواناییهای ظاهری علمی، رسانهای و مالی کمتری دارد، مقاومت و به خدا توکل میکند و از جان و مال و آبرو نیز دریغ نمیکند، قطعاً در سختترین و بزرگترین مبارزهها پیروز خواهد شد.
ایشان چالش ملت ایران با آمریکا را ادامهدار و در عین حال موجب آبدیدهتر شدن ملت دانستند و افزودند: در این چالش، همواره باید مراقب طرف مقابل بود و لحظهای از او غفلت نکرد، زیرا اگر دچار راحتطلبی و غفلت شویم، شکست میخوریم.
رهبر انقلاب اسلامی یکی از ضروریات این مبارزهی بزرگ را ایستادگی و توکل بر خدا برشمردند و خاطرنشان کردند: از جمله لوازم این مبارزه، تلاش و حرکت همهجانبه برای پیشرفت کشور در عرصههای علمی، سازندگی، اداری و تجاری است که زمینهساز شکوفایی و پیروزی میشود.
حضرت آیتالله خامنهای اتحاد و وحدت را نیز بسیار مهم خواندند و تأکید کردند: یکی از موارد مضرّ، اختلاف میان مسئولان و بدتر از آن کشاندن اختلاف به میان مردم است.
ایشان افزودند: من به مسئولان و رؤسای قوا هشدار میدهم که مراقب باشند و اختلافات را به میان مردم نکشانند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر این که رهبری از رؤسای قوا حمایت کرده و حمایت خواهد کرد، خاطرنشان کردند: نامهنگاریهای اخیر و مطالب آن به هیچ وجه موضوع مهمی نیست، اما این اختلاف نظرها نباید به میان مردم کشانده و دستمایهای برای جنجال و هیاهوی رسانههای بیگانه و دشمنان شود.
ایشان تأکید کردند: همه باید متوجه مسئولیت خود و شرایط حساس کنونی باشند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به عصبانیت دشمن از حوادث منطقه و پیشرفتهای علمی و تأثیرگذاری ملت ایران افزودند: یکی از روشهای موذیانه و موریانهوار دشمن در این شرایط، ایجاد اختلاف از راههای نفوذ است که همه باید مراقب باشند و اختلافها را به حداقل برسانند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: اختلاف نظر طبیعی است، اما این اختلاف نظر نباید به اختلاف در عمل و گریبانگیری و مچگیری در مقابل مردم تبدیل شود.
ایشان تأکید کردند: از امروز تا روز انتخابات، هرکسی که بخواهد اختلافها را به میان مردم بکشاند و از احساسات آنها در جهت اختلافات استفاده کند، قطعاً به کشور خیانت کرده است.
رهبر انقلاب اسلامی، مسئولان کشور را زحمتکش و دلسوز خواندند و خاطرنشان کردند: مسئولان به دنبال کار و تلاش هستند که برخی اوقات غفلتهایی هم انجام میگیرد، اما امیدوارم خداوند بر اساس نیتهایی که به دنبال خدمت به مردم هستند، ملت ایران را در همهی میدانها موفق کند که قطعاً هم اینگونه خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود غدیر خم را حادثهای اصولی خواندند که نشاندهندهی توجه اسلام به امامت و ولایت به عنوان مهمترین رکن تشکیل نظام اسلامی است.
ایشان تأکید کردند: اگر مضمون واقعی حادثهی غدیر، بهدرستی تبیین شود، این موضوع میتواند وحدتآفرین باشد.