• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1391/01/30

برگزاری همایش نظریه بیداری اسلامی در ۲۴ اردیبهشت


دبیر علمی همایش «نظریه بیداری اسلامی در اندیشه سیاسی حضرت امام خمینی قدس‌سره‌الشریف و حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای مدظله‌العالی» گفت: این همایش با حضور اندیشمندان و صاحب‌نظران، ۲۴ اردیبهشت ماه سال جاری در سالن همایش‌های سازمان صدا و سیما برگزار می‌شود.

دکتر موسی نجفی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی khamenei.ir افزود: این همایش قرار بود در بهمن ماه سال گذشته برگزار شود، اما به دلیل استقبال از فراخوان این همایش در سطح کشور و حجم زیاد مقاله‌هایی که از مجامع مختلف علمی به دبیرخانه این همایش رسید، بررسی دقیق و ارائه‌ی علمی کتاب‌ها و مجموعه‌ی مقالات در زمان اعلام شده میسر نشد و از این رو زمان برگزاری همایش تغییر یافت.

وی اظهار کرد: تعداد ۳۰ مقاله به عنوان مجموعه مقالات برگزیده در این همایش ارائه خواهد شد و چکیده ۲۰۰ مقاله که بیشتر آنها حاوی خلاصه‌ای از نظریات نویسندگان آن است، ارائه خواهد شد.

دبیر علمی همایش نظریه بیداری اسلامی بیان کرد: مجموعه‌ای از مقالات متعدد نیز با موضوع «نظرات آزاد» در اطراف موضوع همایش به صورت تک‌شماره منتشر خواهد شد.

دکتر نجفی گفت: از دیگر اقدامات این همایش ترجمه نظرات رهبرمعظم انقلاب در خصوص  بیداری اسلامی به سه زبان عربی، انگلیسی و فرانسوی است.

وی از جمله تفاوت‌های این همایش را بالا بودن جنبه‌های علمی و دانشگاهی آن دانست و گفت: در سطوح حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های سراسر کشور، در رشته‌های علوم سیاسی، حقوق و حقوق بین‌الملل استقبال زیادی از این همایش صورت گرفته است.

دبیر علمی همایش نظریه بیداری اسلامی تصریح کرد: بیشتر مباحث مطرح شده در این همایش حول موضوع فلسفه بیداری اسلامی است. همچنین موضوعاتی از جمله تاریخ تحولات بیداری اسلامی و نقش انقلاب اسلامی ایران خصوصاً نقش حضرت امام خمینی رحمه‌الله در تحولات و نهضت‌هایی که در کشورهای اسلامی در حال شکل گرفتن است، در این همایش مورد بررسی قرار گرفته است.

وی گفت: در حاشیه این همایش فعالیت‌های جنبی همچون نمایشگاه عکس و عرضه هشت اثر فاخر علمی صورت خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: اکنون در مجامع علمی غربی این روش در پیش گرفته شده که کوچک‌ترین تحرکات موج بیداری اسلامی را زیر نظر داشته باشند و با توجیهات مختلف از این تحولات، تأییدی برای اندیشه غربی لیبرال‌دموکراسی تعبیرکنند. بر همین اساس نیز جنگ نظریه‌پردازی پنهانی بین نظام جمهوری اسلامی و دنیای غرب در عرصه‌های علمی و آکادمیک شکل گرفته است و چشم امید جامعه نخبگان در بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی به اقدامات ایران است.