• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1390/09/08
بعثت خون 1433

روز سوم: حضرت فاطمه بنت الحسین علیهم‌السلام

«بعثت خون» در سال دوم (1433ه.قـ.)، به بررسی «نقش بانوان» در واقعه‌ی کربلا و حوادث مرتبط با نهضت حسینی در سال 61 هجری قمری می‌پردازد.
پنجمین برنامه از سری برنامه‌های سال دوم بعثت خون، «شبیه ماه» نام دارد که روایتی کوتاه است از رنج و محنت حضرت فاطمه بنت الحسین علیهم‌السلام. آنچه در زیر می‌آید، مختصری از روایت تاریخی این رویداد است که توسط جناب آقای دکتر محمدحسین رجبی دوانی از کارشناسان تاریخ اسلام و تشیع بیان شده است:

https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_moharam/images/ver2/breadcrump.gif حضرت فاطمه و حضرت سکینه سلام‌الله علیهما (دختران امام حسین علیه‌السلام) هم در کربلا حضور داشتند. فاطمه، همسر پسر عمویشان، حسن مثنی بود. حسن مثنی فرزند امام حسن مجتبی علیه‌السلام است که در فاجعه کربلا مجروح شد و دشمن می‌خواست او را بکشد اما خویشان مادری او که در سپاه عمر سعد بودند، دورش را گرفتند و او را نجات دادند. بعدتر زخم‌هایش بهبود یافت و ماند و عمر کرد.
فاطمه سلام‌الله علیها در این عرصه‌های سخت مثل عمه بزرگوارشان موارد مختلف را دیده است؛ منتها این بزرگواران تابع حضرت زینب علیهم‌السلام بودند و حادثه‌ای هم در دربار یزید درباره‌ی ایشان به وجود آمد که با برخورد کوبنده‌ی حضرت زینب علیهم‌السلام عملی نشد. در تاریخ هست که وقتی حسن مثنی به خواستگاری دختر امام آمد، امام فرمودند کدامیک از این دختران من را می‌خواهی؟ او شرم کرد و پاسخی نداد و امام فرمودند فاطمه را برای تو در نظر می‌گیرم که او به مادرم شباهت دارد.
و اینگونه او همسر حسن مثنی شد.