• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1385/07/21

اقامه نماز جمعه تهران به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب در اجتماع عظیم مردم مؤمن و روزه‌دار تهران در نماز جمعه، با تبیین طرح‌ها و سیاست‌های آمریکا و صهیونیزم برای تغییر واقعیات منطقه و رودررو قراردادن مردم در کشورهایی مانند فلسطین و عراق تأکید کردند: روز جهانی قدس روز فریاد و مقاومت امت اسلامی در مقابل این سیاست‌های تفرقه‌انگیز است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خطبه‌ی دوم نماز، روز جهانی قدس را روز پایداری ملت‌های مسلمان و اعلام مخالفت امت اسلامی با ظلم و بی‌عدالتی صهیونیست‌ها و حامیانشان خواندند و افزودند: مسلمانان در همه‌ی مناطق عالم این روز را گرامی می‌دارند و ملت عزیز ایران نیز به فضل خداوند، مثل هر سال، این روز را گرامی خواهد داشت.
ولی امر مسلمین در تحلیل اوضاع منطقه، پیروزی حزب‌الله و ملت لبنان را در جنگ ۳۳ روزه با ارتش اسرائیل، پدیده‌ای تاریخی و بی‌نظیر خواندند و خاطرنشان کردند: ملت‌های مسلمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بار دیگر این حقیقت را به چشم دیدند که ایستادگی و مقاومت مؤمنانه در مقابل ظلم و ستم، پیروزی به ارمغان می‌آورد.
ایشان شادمانی و مسرت امت اسلامی را از پیروزی مقاومت لبنان، نشانه‌ی سهیم‌بودن همه‌ی ملت‌های مسلمان در این پیروزی تاریخی دانستند و افزودند: هیچ کس تردیدی ندارد که علاوه بر رژیم جعلی اسرائیل، امریکا و وابستگان منطقه‌ای آن نیز در این جنگ ضربه‌ی سنگینی متحمل شدند.
رهبر انقلاب اسلامی عبرت و درس بزرگ پیروزی حزب‌الله و ملت لبنان را باور عمیق ملت‌های مسلمان به این سنت و راز الهی دانستند که تنها راه پیروزی در مقابل دشمنان مقاومت است؛ به شرط این‌که ملت‌ها از خطرها و پیامدهای مقاومت نهراسند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای جنگ اخیر لبنان را تغییردهنده‌ی اوضاع منطقه خواندند و افزودند: آثار این تغییر عمیق ممکن است در بلند‌مدت ظاهر شود، اما کسی شک ندارد که صفحه‌ی حوادث منطقه ورق خورده است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به طرح‌های آمریکا و صهیونیست‌ها برای جبران نتایج سنگین ناکامی در حمله به لبنان افزودند: پنجاه سال است که غرب تلاش می‌کند رژیم مجعول صهیونیستی را با تکیه بر ارتشی مجهز سر پا نگهدارد، اما این ارتش در حمله به لبنان در مقابل یک گروه غیر نظامی و دارای امکانات محدود، پا در گل ماند و این شکست، ضربه‌ی بسیار سنگینی بر روحیات اسرائیلی‌ها و حامیانشان وارد کرد و به همین علت، صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها اکنون در تلاشند این بی‌آبرویی را با اجرای طرح‌های خصمانه در کشورهای منطقه جبران کنند.
ایشان جلوگیری از قوی‌تر شدن حزب‌الله لبنان را در عرصه‌های مختلف، از جمله طرح‌های آمریکا و اسرائیل برای جبران شکست اخیر برشمردند و افزودند: آن‌ها همچنین در صددند نیروهای اعزامی سازمان ملل متحد را که برای حمایت از مردم لبنان در مقابل بیگانگان به این کشور آمده‌اند، در مقابل حزب‌الله و ملت لبنان قرار دهند. البته مردم لبنان با هر دین و عقیده و نیز شخصیت‌های شیعی، سنّی و مسیحی این کشور حزب‌الله را افتخار لبنان می‌دانند و اجازه نمی‌دهند این نقشه‌ها تحقق یابد، اما به هر حال همه باید مراقب باشند.
رهبر انقلاب اسلامی افزایش فشار برای سرنگون کردن دولت حماس در فلسطین و کشتار روزانه‌ی مردم فلسطین را یکی دیگر از طرح‌های آمریکایی-صهیونیستی برای جبران شکست لبنان خواندند و هشدار دادند: صهیونیست‌ها و حامیانشان در صددند واقعیات فلسطین یعنی صف‌آرایی مردم در مقابل اشغال‌گران را به صف‌آرایی فلسطینی‌ها در مقابل فلسطینی‌ها تبدیل کنند که همه‌ی ملت‌های اسلامی باید در این زمینه کاملاً هوشیار باشند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای وحدت را مهم‌ترین نیاز امروز جهان اسلام برشمردند و خاطرنشان کردند: در عراق نیز همان سیاست رو در رو قراردادن مردم پیگیری می‌شود و دشمنان اسلام به‌ویژه پس از شکست در لبنان تلاش می‌کنند طرح مردم در مقابل مردم را با حمایت از تروریست‌ها و ایجاد اختلاف میان شیعه و سنّی اجرا کنند و با بدبین کردن گروه‌های مختلف مردم، واقعیت کنونی عراق -یعنی مردم در مقابل اشغال‌گران- را به رویارویی مردم با مردم تبدیل نمایند.
ایشان انگلیسی‌ها را متخصص سیاست ایجاد تفرقه دانستند و افزودند: انگلیسی‌ها این سیاست را به آمریکایی‌ها نیز یاد داده‌اند، اما واقعیت آن است که مردم عراق -اعم از شیعه و سنی- در طول تاریخ این کشور با هم زندگی کرده‌اند و اکنون نیز با اتحاد و همدلی به مخالفت با اشغالگران ادامه می‌دهند.
ایشان مطرح‌شدن هلال شیعی را در تبلیغات رسانه‌های آمریکایی-صهیونیستی، تلاشی برای ترساندن ملت‌ها و دولت‌های اهل تسنن از قدرت‌گرفتن شیعیان ارزیابی کردند و افزودند: دشمنان امت اسلامی در طرف مقابل، سعی می‌کنند ما را نیز در معرض تهدید همسایگان جلوه دهند تا سیاست ایجاد اختلاف و دو دستگی در امت اسلامی را به پیش ببرند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر ضرورت هوشیاری و بیداری همه‌ی ملت‌های مسلمان افزودند: اگر امت اسلامی در پی استمرار پیروزی‌های چند سال اخیر در منطقه است، باید در مقابل ترفندها و طرح‌های دشمنان کاملاً مراقب باشد؛ همچنان که مردم و مسئولان ایران هم ضمن رسیدگی کامل به اوضاع داخلی در عرصه‌ی خارجی نیز همه‌ی تلاش خود را به کار می‌گیرند تا این سیاست‌های خصمانه‌ی دشمنان اسلام به نتیجه نرسد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خطبه‌ی نخست نماز جمعه ضمن توصیه به ذکر و یاد خدا و رعایت تقوا و بهره‌گیری از آثار و برکات ماه مبارک رمضان برای نزدیکی به پروردگار و پرهیزگاری بیشتر، از این ماه عظیم به عنوان فرصتی ارزشمند برای دعا و ارتباط با خدا یاد کردند و افزودند: مهم‌ترین نتیجه و اثر دعا، تقویت روح عبودیت و احساس بندگی در مقابل خداوند متعال است.
ایشان نقطه‌ی مقابل عبودیت و بندگی در برابر پروردگار را احساس مَنیت و خودخواهی و خودبینی دانستند و تأکید کردند: دعا موجب سرکوب روحیه‌ی خودخواهی و خودبینی، چه در مقابل پروردگار و چه در مقابل انسان‌های دیگر و یا طبیعت خواهد شد و در نتیجه، جهان هستی و محیط زندگی انسان‌ها از طغیان و همچنین تجاوز به طبیعت محفوظ می‌ماند.
رهبر انقلاب اسلامی ضمن توصیه‌ی همه‌ی مردم به‌ویژه جوانان به استفاده‌ی بیش از پیش از برکات و آثار روحی و معنوی دعا از جمله دعاهای نقل‌شده از معصومین علیهم‌السلام خاطرنشان کردند: خداوند متعال در اجابت دعا هیچ قید و شرطی ندارد، اما برخی اوقات اعمال انسان‌ها مانع از اجابت دعا می‌شود که این مسأله‌ نیز از معارف دعاست.
ایشان همچنین در خصوص شخصیت حضرت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام آن حضرت را انسان و مسلمان کامل و الگویی برای همه‌ی افراد بشر توصیف و تأکید کردند: حضرت علی علیه‌السلام تربیت‌یافته در دامن پیامبر اسلام صلّی‌الله‌علیه‌و‌آله بود و در تمام دوران زندگی خود، نزدیک‌ترین فرد به پیامبر به شمار می‌رفت و در سخت‌ترین موقعیت‌ها نیز همواره برای حمایت از اسلام و پیامبر اسلام پیش‌قدم بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دوران حکومت کوتاه‌مدت حضرت علی علیه‌السلام را معجزه‌ی مدیریت، حکومتی بی‌بدیل در طول تاریخ بشر و حکومت عدل مطلق، شجاعت مطلق و در عین حال همراه با مظلومیت مطلق خواندند و تصریح کردند: حضرت علی علیه‌السلام مظهر عدالت، شجاعت، تدبیر، انصاف، رعایت حقوق انسان و مظهر عبودیت در مقابل پروردگار بود.