[ بازگشت ] | [ چـاپ ]

مربوط به :بیانات در دیدار شرکت‌‌کنندگان در اجلاس بانک توسعه اسلامی - 1383/06/25
عنوان فیش : بانکداری اسلامی
کلیدواژه(ها) : بانکداری اسلامی
نوع(ها) : جمله‌های برگزیده

متن فیش :
اساس بانک توسعه‌ی اسلامی بر پایه‌ی مبانی شریعت و احکام اسلامی است.

مربوط به :بیانات در دیدار جمعی از آزادگان و جمعى از مدیران و کارکنان سازمانها - 1369/06/07
عنوان فیش : جامعه اسلامی, بانکداری اسلامی
کلیدواژه(ها) : جامعه اسلامی, بانکداری اسلامی
نوع(ها) : جستار

متن فیش :
وظیفه‏ی جمعی ما به عنوان یك جامعه و یك نظام و یك دولت و یك حكومت، این است كه احكام الهی قانون بر اساس دین خدا را در سطح جامعه، معیار و ملاك عمل عمومی قرار بدهیم؛ همچنان كه مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان ما، بحمد اللّه این مسئولیت را داشته‏اند و همیشه هم رعایت شده است.
دولت، در خط دین خداست. همه‏ی كارگزاران دولتی، در سایه‏ی دین و دستورات الهی هستند. همین برادران امور تربیتی كه در اینجا هستند، تربیت بر اساس دین و معیارهای آن را برنامه‏ی خودشان قرار بدهند و كوچك‏ترین كوتاهی و سستی در این راه را روا ندارند. برادرانی كه در دستگاه بانكی كشور مشغول كار و خدمت هستند، تكلیفشان را بر اساس تفكر اسلامی و دینی دنبال كنند و انجام بدهند. مسئولان و كارگزاران دستگاه‏های مختلف دولتی، در برخورد و مواجهه‏ی با مردم، با اخلاق اسلامی برخورد كنند.
بانكداری اسلامی‏ پول را در جامعه‏ به شكل اسلامی‏ مطرح كردن و دادوستد كردن مسأله‏ی بسیار مهمی است. اگر بتوانیم این حقیقت را به معنای جامع كلمه در جامعه‏ به وجود بیاوریم، فتح عظیمی در دنیا خواهد بود. فتح، فقط فتح قلعه‏ها و سنگرها نیست. اگر كارگزاران دستگاه بانكی بتوانند این را به معنای جامع و كامل مسئله اجرا و پیاده كنند، بزرگترین سنگر اقتصادی امروز دنیاست. خصوصیت بانكداری اسلامی و از لوازم آن، دادوستد پول بر اساس غیر ربا، تنظیم مبادلات پولی بر اساس قوانین اسلامی و معاملات اسلامیِ صحیح است، كه در آن‏ها ظلم و استثمار و كنز و تبعیض و اختلاف طبقاتی و امثال این‏ها به وجود نمی‏آید.
دانشمندانی هم كه اهل تحقیق هستند و جمعی از آن‏ها به مناسبتی در این مجلس تشریف دارند، تحقیق علمی را به معنای واقعی كلمه، برای رسیدن به حقایقِ نامكشوف دنبال كنند. تحقیق، یعنی كاویدن، كاوش، تلاش كردن برای رسیدن به چیزی كه تا به حال به آن دسترسی پیدا نشده است. این محقق، در مسائل طبیعی و علمی و فلسفی و مسائل مربوط به جهان خارجی و واقعی یا مسائل مربوط به انسان و تاریخ و غیره تحقیق می‏كند. این محقق، در مقابل چه چیزی تحقیق می‏كند؟ چه می‏گیرد و تحقیق می‏كند؟ جواب این است كه محقق تحقیق می‏كند، تا به حقیقت برسد. پاداش او، این است. پول، مال و حتّی تشویق، پاداش محقق نیست؛ در مقابل تحقیقِ او كوچك است. البته باید این‏ها نثار بشود، پولها باید خرج بشود، كارها باید انجام گیرد، تسهیلات باید فراهم بشود، تا تحقیق انجام بگیرد؛ اما این‏ها هیچ‏كدام پاداش تحقیق نیست. پاداش تحقیق، رسیدن به حق است. این‏ها احكام اسلامی است. این‏ها از لحاظ جمعی، عبارة الاخرای ارتباط جامعه با خداست.