درس بزرگ این است كه با اعتماد و اتّكای به نفس و استمداد از خداوند متعال و تصحیح روز به روز كارها و برطرف كردن اشكالها، راه خود را به سمت اهداف عالیه ادامه دهد و بداند كه صلاح دنیا و آخرتش در این است. این، هم خدا را راضی خواهد كرد و هم دلها و افكار مردم را به حقّانیت مجموعهی قضائی متوجّه خواهد نمود. «و كفی باللّه حسیبا »؛ حسابگر و قضاوتكنندهی واقعی در مورد اعمال و رفتار انسان، خداست و همین كافی است.
شما ملاحظه كنید، خداوند متعال حبیب خود، پیغمبر مكرّم و معظّم را در امتحان دشواری قرار داد كه در آن واقعه بیشترین چیزی كه در تهدید لطمه بود، آبرو و اعتبار خود پیغمبر بود؛ قضیهای كه در سورهی احزاب بیان شده است: «و اذ تقول للّذی انعم الله علیه و انعمت علیه، أمسك علیك زوجك و اتّق الله و تخفی فی نفسك ما الله مبدیه ». در این حادثه، افكار و عواطف عمومی ممكن بود علیه پیغمبر تحریك شود؛ موضع، موضع تهمت بود؛ «و تخشی النّاس و اللّه احقّ ان تخشاه ». خدا به پیغمبرش میگوید ملاحظهی حرف این و آن را میكنی، درحالیكه باید ملاحظهی خدا را بكنی. و پیغمبر ملاحظهی خدا را كرد و این امتحان بزرگ و بسیار دشوار را از سر گذراند. در اینجاست كه این آیهی تكاندهنده ذكر میشود: «الّذین یبلّغون رسالات الله و یخشونه و لا یخشون احداً الّا الله ». لازمهی تبلیغ رسالات الهی این است. عدّهای را بر اثر اشتباه یا سوء فهم یا تبلیغات خصمانه و موذیانه در مقابل انسان قرار میدهند؛ راه مقابله فقط این است كه انسان محاسبهی خدایی را ملاك قرار دهد. لذا در پایان همین آیه میفرماید: «و كفی باللّه حسیبا»؛ خدا محاسبهكننده است؛ اوست كه قضاوت خواهد كرد كه من و شما در این راه، درست حركت كردهایم یا نه. اگر خدا اینطور قضاوت كرد، آن وقت خاصیت با خدا بودن این است كه خودِ خدای متعال متكفّل اصلاح نظر مردم هم خواهد بود: «من أصلح ما بینه و بین اللّه اصلح الله ما بینه و بین النّاس ». خدای متعال خودش این بخش قضیه را هم به عهده میگیرد؛ كمااینكه در قضیهی پیغمبر به عهده گرفت و حقیقت را روشن كرد.
شهید عزیز ما، مرحوم بهشتی هم بزرگترین امتحانش این بود. آن مقداری كه در آن دوره به این سیّد بزرگوارِ نورانیِ ارزندهی برجسته، دستهای تبلیغاتی دشمن تهمت زدند، به كمتر كسی از عناصر انقلاب در طول زمان این همه اهانتهای خصمانه و بغضآلود كردند. گفتند انحصارطلب است، متكبّر است، قدرتطلب است، دنبال دیكتاتوری است؛ اما او راه خود را با قدرت و قوّت طی كرد. البته جان خودش را گذاشت؛ اما در واقع با استقامت در این راه، جان و حقیقت و هویّت خودش را به عرش اعلی رساند. همهی اینها برای ما درس است.1382/04/07
بیانات در دیدار مسئولان دستگاه قضایی
تاریخ عصر بعثت و دوران حیات و حکومت پیامبر(صلی الل, شهید بهشتی, تاریخ شکلگیری و تثبیت جمهوری اسلامی, اعتماد به خدا
روایت تاریخی
لینک ثابت
تاریخ عصر بعثت و دوران حیات و حکومت پیامبر(صلی الل, شهید بهشتی, تاریخ شکلگیری و تثبیت جمهوری اسلامی, اعتماد به خدا
روایت تاریخی