1372/05/12مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری حجتالاسلاموالمسلمین آقای هاشمی رفسنجانی
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز حکم ریاست جمهوری حجتالاسلام و المسلمین آقای هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور منتخب ملت ایران را تنفیذ کردند.
در مراسم ویژهای که بهمین مناسبت در حسینیه امام خمینی رضوان الله تعالی علیه و با حضور مقامات عالیرتبه کشوری و لشکری و جمعی از سفرای خارجی مقیم تهران حضور داشتند حجهالاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی حکم ریاست جمهوری خود را از دست رهبر انقلاب اسلامی دریافت کرد. متن حکم تنفیذ شده که توسط حجهالاسلام و المسلمین حاج سیداحمد خمینی قرائت شد به این شرح است:
در این مراسم همچنین حضرت آیتالله خامنهای رهبر امت اسلام طی سخنانی هوشیاری و احساس مسئولیت ملت ایران را در انتخاب و گزینشی درست و صائب تقدیر کردند و اهمیت نقش مسئولین اجرایی را در سرنوشت کشور مورد تأکید قرار دادند.
رهبر انقلاب اسلامی از آمادگی، استعداد و تعهد برای انجام کار براساس سیاستهای کلی کشور بعنوان یکی از ویژگیهای لازم برای مدیریت صالح نام بردند و فرمودند: کسانی که مسئولیتی را در هر بخشی از کشور پذیرفتهاند باید دقیقا مجری سیاستهای مشخص نظام باشند و مسئولیت خود را در جهت همان سیاستها به پیش برند.
مقام معظم رهبری در سخنانشان با اشاره به ویژگیها و شرایط لازم برای مسئولان و مدیران اجرایی کشور فرمودند: سستی، سهلانگاری و کار را بدست حوادث و قضا و قدر سپردن، اولین بلایی است که یک مدیر را از صلاحیت کافی و لازم ساقط میکند لذا جدی بودن در کار و آرام نداشتن برای انجام آن و نیز احساس مسئولیت برای اصل مسئولیت و وظیفه، لازمه کفایت و لیاقت برای مسئولیتپذیری است. حضرت آیتالله خامنهای لزوم حفظ طهارت و تقوی و نیز اجتناب از هرگونه اختلاط با اهداف غیر مشروع و غیراخلاقی را بعنوان شرط دیگری از مدیریت سالم در نظام اسلامی مورد تأکید قرار دادند و فرمودند: مدیر خوب کسی است که هر کاری را پس از عهدهدار شدن آن با رعایت اصول اخلاقی صحیح انجام میدهد و با رسوخ فساد و عمل غیراخلاقی و ناصحیح مبارزه میکند و مسئولین کشور در تمامی ردهها باید با دقت به این مهم توجه کنند و بدانند که رسوخ و نفوذ فساد در دوران بازسازی خطری جدی و فلج کننده است و باید مراقب باشند که به وادی فساد مالی و کاری کشانده نشوند.
مقام معظم رهبری در بخش دیگری از سخنانشان در تمجید از آقای هاشمیرفسنجانی رئیس جمهور منتخب ایران فرمودند: اینجانب از سال 1336 تاکنون ایشان را از نزدیک میشناسم و در صحنههای مختلف یا یکدیگر همکار و همفکر بودهایم یک آزمایش چهل ساله برای ایجاد اعتماد در انسانی کافی است. و من در همه این مدت ایشان را در راه خدا و حقیقت و اعلای کلمه دین و پیشبرد اهداف اسلامی مشاهده کردهام.
رهبر انقلاب اسلامی توجه مسئولان عالیرتبه کشور را به رعایت تقوی و طهارت، امانتداری، شناخت و علاقه به کار در انتخاب مدیران زیر دست خود در بخشهای مختلف جلب کردند و فرمودند: امیدوارم دولت جدید جمهوری اسلامی ایران برای ملت ایران و کشور عزیز ما دارای برکات زیادی باشد و بطور مؤکد به هیئت وزیران توصیه میکنم که گزینش همکاران بسیار مهم است و باید معاونین، مدیران و مسئولان سراسر کشور را با معیارهای الهی و از میان افراد کاردان، لایق، پاک و آراسته بخصوصیات لازم برای مدیریت سالم و اسلامی برگزینند.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه سخنانشان تأمین رفاه عمومی و عدالت اجتماعی را اساس نظامی اسلامی توصیف کردند و فرمودند: در نظامهای سرمایهداری اصل بر رشد و شکوفایی اقتصادی و نیز ازدیاد و تولید ثروت است و هر که بیشتر تولید ثروت کند مقدمتر بر دیگران است در چنین نظامی تبعیض و فاصله در آمدها و برخوردار نبودن اکثریت مردم از رفاه مطرح است و نظام سرمایهداری تدابیری که ثروت را تقسیم کند منفی و مردود میداند اما نظام اسلامی معتقد به جامعهای ثروتمند و عاری از فقر و محرومیت است و رشد اقتصادی را در خدمت عدالت اجتماعی و رفاه عمومی میداند. و با تبعیض در استفاده از امکانات عمومی که متعلق به همه آحاد کشور است مخالفت میکند. نظام اسلامی همچنین از نظام سوسیالیستی نیز به اندازه نظام سرمایهداری فاصله دارد زیرا نظام سوسیالیستی فرصت، ابتکار و میدان را از مردم میگیرد و کار، تولید، ثروت، ابزار و تولید و منابع عمده سرمایه را در دولت متمرکز میکند.
پیشوای امت اسلام نظام اقتصادی اسلامی را مغایر با مصلحتاندیشی در هر دوره زمانی دانستند و فرمودند: اسلام روش و مسلک روشن در باب مسائل اقتصادی دارد که اساس آن مبتنی بر رفاه عمومی و عدالت اجتماعی است و برنامهریزان کشور نیز باید براساس همین هدف برنامهریزی کنند. رهبر انقلاب اسلامی غلبه سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی بر یک ملت را در سایه غلبه فرهنگی ممکن دانستند و فرمودند: بزرگترین عنصر فرهنگی و کانال عمده انتقال فرهنگ یک ملت زبان اوست و امروز کشورهای مقتدر دنیا تلاش میکنند تا با رایج کردن زبان خود در دنیا، لباس، آداب، سنن، عقاید، فرهنگ و باورهای اجتماعی خود را به ملتها منتقل کنند و امروز قدرتهای جهانی برای این منظور حتی از قدرت نظامی استفاده کرده و با لشکرکشی به اقصی نقاط دنیا قصد دارند دولت، حکومت، نظام اقتصادی و اجتماعی را که خود قبول دارند بر ملتها تحمیل کنند.
حضرت آیتالله خامنهای از حفظ، پرداخت و وابستگی شدید و کامل به فرهنگ ملی بعنوان سیاست کلی کشور یاد کردند و فرمودند: آیین اسلام از مهمترین ارکان فرهنگ ملی ماست امروز ملت ایران پس از گذشت چهارده قرن افتخار میکند که فرهنگ، زبان و عادات او با اسلام آمیخته شده است. آداب، سنن و فرهنگ اسلامی جزء فرهنگ ماست و در این مسأله برای ما ملی بودن عین اسلامی بودن است و هرگز در مقابل یکدیگر قرار ندارند.
مقام معظم رهبری ضمن تأکید بر لزوم حفظ فرهنگ ملی فرمودند: فرهنگ خودی از فرهنگهای دیگر وام میگیرد و آنچه را که خوب و لازم بداند از هر نقطه دیگر دنیا بدست میآورد و جمهوری اسلامی ایران با اقتصاد اسلامی، فرهنگ ملی و خودی و نیز استقلال کامل در همه جهات به راه خود ادامه خواهد داد.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان استقلال را شعار اصلی و پایه و مبنای سیاست نظام جمهوری اسلامی ایران خواندند و ضمن رد هرگونه زورگویی از طرف قدرتهای جهانی فرمودند: ما در مورد مسائل جهانی بر طبق معیارهای خود قضاوت کرده و نسبت به آن اقدام میکنیم و تابع هیچ قدرتی نیستیم. ملت بزرگ ما ملت بیهمتایی است که مسئولین کشور میتوانند بطور کامل به آنان اعتماد کنند و ما انتظار داریم که در سایه تلاش مسئولین زحمتکش و حمایتهای الهی ملت عزیز ایران به همان جایی برسد که شایسته اوست و وعده الهی در حق اوست.
براساس همین گزارش پیش از سخنان مقام معظم رهبری حجهالاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور طی سخنان یاد امام عظیمالشأن، شهدا و جانبازان و آزادگان را گرامی داشت و ضمن تشکر و تقدیر از رهبر عظم الشأن انقلاب و ملت بزرگوار ایران اسلامی به مقایسه وضعیت کنونی کشور با شرایط چهار سال پیش پرداخت و گفت: طی چهار سال گذشته امیدهای کاذب دشمنان اسلام برای ضعف و زوال نهال مقدس انقلاب به یأس تبدیل شد و آنها نتوانستند از فقدان حضرت امام(ره)، دوران سخت بعد از جنگ و وجود نظام نادرست اقتصادی بجای مانده از رژیم منحوس پهلوی در جهت اهداف شوم خود سود ببرند و به رغم تمامی تلاشهای دشمنان اسلام، استقبال مردم قهرمان آذربایجان از مقام معظم رهبری، اوج و شکوه یک نمایش ملی و مردمی و نیز صمیمیت میان مردم با رهبر انقلاب و نظام اسلامی را در برابر دیدگان جهانیان قرار داد و هیچ کس نمیتواند این حقیقت را انکار کند که انقلاب اسلامی امروز همچنان با طراوت و نشاط و برخوردار از حضور مردم در صحنه همانند سالهای اول انقلاب به پیش میرود. آقای هاشمی رفسنجانی به پیشرفت در کارهای زیربنایی کشور و نیز به پشت سر گذاشته شدن سختترین دوران دهه بازسازی اشاره کرد و گفت ما فرصتهای بسیاری را از دست دادهایم و فرصتهای آینده نیز بسیار کم است و باید رشتههای وابستگی را قطع کنیم و به بازار و تولید دیگران وابسته نباشیم و این امر مستلزم حرکتهای اساسی و زیربنایی در کشور است. رئیس جمهور رأی مردم در انتخابات اخیر ریاست جمهوری را به رغم بمباران تبلیغاتی و عوامفریبی در داخل و خارج از کشور یک سند زندهای از هوشیاری و آگاهی مردم توصیف کرد و در پایان سخنان گفت: امیدوارم با این اعتماد ارزشمندی که از ملتمان و رهبر بزرگوارمان دریافت کردهایم بتوانیم به تلاش خود در صراط مستقیم عدالت اجتماعی، تحکیم مبانی انقلاب و اسلام و قطع وابستگیهای ایران عزیز از خارج که مهمترین شعار و آرمان انقلاب بوده است ادامه دهیم.
این گزارش حاکیست در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری اسلامی ایران به آقای هاشمی رفسنجانی که با اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی چند از کلامالله مجید آغاز شد، آقای عبدالله نوری وزیر کشور ضمن ارائه گزارش انتخابات ششمین دوره ریاست جمهوری متن اعتبارنامه ریاست جمهوری را که به تأیید دوازده عضو شورای نگهبان رسیده است قرائت کرد.
بنا بر همین گزارش در این دیدار روسای مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه، نمایندگان آیات عظام گلپایگانی و اراکی، اعضای شورای نگهبان، آیتالله مهدوی کنی، نمایندگان مجلس خبرگان، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاون اول رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای هیأت دولت، معاونین و مشاورین رؤسای سه قوه، مشاورین فرمانده کل قوا، رئیس و معاونین ستاد فرماندهی کل قوا، فرماندهان عالیرتبه نیروهای مسلح، نمایندگان ولی فقیه در مراکز استانها، معاونین وزارتخانهها، استانداران، اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مسئولان و نمایندگان ولی فقیه در ارگانها و نهادهای انقلابی، خانواده محترم حضرت امام، خانوادههای شهدای بزرگوار انقلاب اسلامی، جامعه روحانیت و مجمع روحانیون مبارز، مسئولان صداوسیما و دیگر رسانههای گروهی، نمایندگان سیاسی کشورهای خارجی مقیم تهران، رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق و مسئولان برگزاری انتخابات در وزارت کشور و شورای نگهبان حضور داشتند.
پیوندهای مرتبط: