Khamenei.ir

1403/08/30

تداوم جهاد و حمایت از مظلومان از «دفاع از حرم» تا «وعده صادق» و «پویش ایران‌همدل»

همزمان با ۳۰ آبان، روز «قهرمان ملّی» و سالگرد پیروزی جبهه مقاومت و پایان سیطره‌ی داعش، «رویداد ملّی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با انتشار تقریظ‌های حضرت آیت‌الله العظمی‌خامنه‌ای بر سه کتاب مربوط به شهدای جبهه مقاومت با عناوین «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» از سوی مؤسسه‌ی پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.
آقای مهدی ابراهیم‌زاده، معاون دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) از سخنرانان این مراسم بود که رسانه KHAMENEI.IR متن سخنان وی را در ادامه منتشر میکند.
 
https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/home/rect-1-n.gif إنّ الجِهادَ بابٌ مِن أبْوابِ الجَنّةِ فَتَحَهُ اللّه ُ لِخاصَّةِ أوْلیائهِ. امام على علیه السلام:همانا جهاد درى از درهاى بهشت است که خداوند آن را براى اولیاى خاص خود گشوده است.
 
* ۱- آشکارشدن دست‌های خون‌آلود آمریکا و رژیم صهیونیستی
روزهایی که شهید مجید قربانخانی، شهید سیدمصطفی موسوی و شهید مرتضی عبداللهی غریبانه در خان‌طومان و بوکمال و حلب و دیرالزور به شهادت می‌رسیدند، شاید برای بسیاری از مردم که حوادث منطقه را نظاره می‌کردند، دست‌های چدنی آمریکا و رژیم صهیونیستی در پوششی مخملین پنهان بود.

دست‌های خون‌آلود قاتل و جنایتکاری که پس از شهادت سردار سلیمانی و امروز و به ویژه بعد از خروش ملت مظلوم فلسطین در «طوفان‌الأقصی» ماهیت واقعی خود را نشان می‌دهد. صهیونیست‌ها هراسان از رسیدن به پایان، دیوانه‌وار دست به هر جنایتی می‌زنند. آشکارا نسل کشی می‌کنند و هیچ حد و مرزی در سبُعیّت نمی‌شناسند و همه‌ی فن‌آوری‌ها را به خدمت مقاصد شیطانی خود درآورده‌اند. جنایات و وحشی‌گری‌های این باند قاتل تبهکار نه‌تنها نفرت مسلمانان و مردم منطقه از رژیم صهیونی و امریکا، که موج برائت و تنفر از شعارهای پوچ تمدن غربی در دفاع از حقوق بشر و اخلاق را در سراسر دنیا در بین آزادگان عالم شعله‌‌ور کرده و پرچم و شعار «فلسطین آزاد» را تا قلب آمریکا و اروپا رسانده است.
 
* ۲- گسترش جبهه‌ی مقاومت تا پشت قلعه‌ی صهیون
در پیش‌زمینه‌ی منازعه‌ی امروز، این شهدای مدافع حرم و سیدالشهدای مدافعان حرم سردار شهیدسلیمانی بودند که گویی با شامه‌‌ای قوی‌ و بصیرتی که حاصل تفکر وحیانی انقلاب اسلامی بود، خیلی زودتر به استقبال این مصاف رفتند و آنچه را که امروز دیگران شفاف می‌بینند، زودتر در خشت خام دیدند. آن‌ها در زمان درست در نقطه‌ی درست تاریخ ایستادند. پنجه در پنجه‌ی دشمن انداختند و خیال خام تسلط آشوب و بلوا در منطقه با نسخه‌های قلابی اسلام داعشی را شکست دادند. هفت سال پیش در چنین روزی در تاریخ ۳۰ آبان ۱۳۹۶ سرلشکر شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پایان سیطره داعش بر سرزمین‌های اسلامی را به مقام معظم رهبری اعلام کرد تا این روز به نام «روز قهرمان» در تقویم ملی ثبت شود.

این قهرمانان و پشتوانه‌های فکری آن‌ها بودند که قدرت ایران اسلامی و گروه‌های مقاومت را در منطقه‌ی غرب آسیا تکثیر کردند و مرزهای جبهه‌ی مقاومت را تا پشت قلعه‌های دشمن صهیونی رساندند. قلعه‌ها و گنبد به‌اصطلاح آهنین ولی پوشالی‌ای که این روزها با دوپینگ سلاح‌ها و کمک‌های هنگفت آمریکایی‌ها هم نتوانسته از ضربات متعدد جبهه‌ی مقاومت مصون باشد.
[دریافت فیلم]
* ۳- تداوم ظلم‌ستیزی و ‌عدالت‌طلبی مردم ایران از «دفاع از حرم» تا «وعده‌ی صادق»
شهید سیدمصطفی موسوی، شهید مرتضی عبداللهی و شهید مجیدقربانخانی سه جوان قهرمان از جنس همین جوان‌های امروز ایران هستند. از کف جامعه. از بدنه‌ی مردم ایران؛ از همان‌هایی که هر روز در قطار شهری و اتوبوس و نانوایی ممکن است با آن‌ها برخورد کنید. ممکن است یک دانش‌آموز، دانشجو مهندس یا کارگر ساده یا حتی اهل قهوه‌خانه و خلاف باشند.  قهرمانانی به نمایندگی از همه‌ی ملت ایران که علیرغم تنوع در افکار و عقاید و قومیت‌ها و ... مهد فتوّت و جوانمردی و شیفته‌ی عدالت علوی و به‌دنبال برپایی آن است. چنان‌که در منازعه‌ی جهانی امروز علیه ظلم صهیونیست‌ها تنها کشوری است که بر «وعده‌ی صادق» خود در ظلم‌ستیزی و دفاع از مظلومان که سیره‌ی این شهدا بود ایستاد و به یاری مردم مظلوم فلسطین شتافت. ملّتی که چنین قهرمانان شجاعی دارد از هیچ کس نترسیده و نخواهد ترسید.

به نتانیاهو و ترامپ و سایر دشمنان ایران باید گفت داستان زندگی این قهرمانان را در کتاب‌های «بیست‌سال و سه‌روز»، «هواتو دارم» و «مجیدبربری» بخوانید تا بدانید همین جوانان نسل‌های جدید یافت‌آباد و نظام‌آباد و اسلام‌شهر و نازی آباد و خانی آباد و فلاح و شوش و مولوی و منیریه تا تجریش و اکباتان  و پیروزی و شهرها و روستاهای کوچک و بزرگ ایران عزیز، محور این مقاومت عدالت‌طلبانه بودند که خیمه‌ی مقاومت را تا پشت قلعه‌های شما رساندند. همین ملّت و پرورش‌یافتگان و متأثّران از فرهنگ این ملّت، داد مظلومان عالم را از شما خواهند گرفت و شما را منکوب خواهند کرد باذن الله. اگر غیرت و حمیّت امثال مجید بربری‌ها با ندای حیدرحیدر در جنگ سوریه اذناب شما را عقب راند، فکر و ابتکار جوان‌هایی مثل شهید موسوی‌ها و ایمان و عقیده‌ی محکم شهید عبداللهی‌ها است که با سازماندهی و گره‌خوردن با تجربیات عاقله‌مردان باتجربه‌ی یادگار دفاع مقدس و فاتحین و صابرین و نیروی قدس و توان ارتش و بسیج و فاطمیون و زینبیون و انصارالله و حزب‌الله و حشدالشعبی و دیگران می‌تواند دودمان شما را نابود کند.
 
* ۴- ضرورت روایت و تحلیل کمک‌های خارق‌العاده‌ی مردم در پویش ایران همدل به مظلومان
همین مردم امروز هم که فرصت و امکان حضور عملی در جبهه‌ها برای مبارزه‌ی نظامی برایشان مهیا نیست با دلدادگی و بی‌چشم‌داشت در پشت حبهه‌ی مقاومت مشغول خلق صحنه‌هایی خارق‌العاده در کمک و حمایت از مظلومان و در اجرای فرمان جهاد و یاری مردم منطقه هستند که توسط رهبر معظم انقلاب صادر شده‌است.

از همسرشهیدی که حلقه‌ی یادگاری ازدواجشان را برای کمک به جبهه‌ی مقاومت اهدا کرد تا مادر شهیدی که النگوهایش را در پویش «ایران همدل» برای کمک به جبهه‌ی مقاومت تقدیم کرد و وقتی همکاران ما در دفتر رهبر انقلاب خواستند به او رسید بدهند النگوها را گذاشت و رفت و گفت: «من وقتی فرزندان شهیدم را تقدیم انقلاب کردم هم رسید نگرفتم...» و صدها و هزاران نمونه‌ی دیگر از این ایثارها در مقیاس ملی و منطقه‌ای  که جا دارد رسانه‌ها و تحلیلگران به آن بپردازند. این ملّت قوی و قهرمان‌پرور امروز هم این‌گونه بی‌چشم‌داشت از باحجاب و شل‌حجاب و جوان و پیر و دانش آموز و دانشجو در صحنه است. با ظلم کنار نمی‌آید و مانند قهرمانان خود در اقتدا به اسطوره‌ی عدالت مولاعلی علیه‌السلام در کنار مظلومان و کمک‌یار آنان خواهد ماند.
 
* ۵- زرّادخانه‌ی فرهنگی تخریب‌ناشدنی انقلاب اسلامی
این فرهنگ و هویت ظلم‌ستیز و اعتقاد عملی به آموزه‌ی امام علی علیه‌السلام که «کونا للظالم خصماً و للمظلوم عوناً: خصم ظالم باشد و یاور مظلوم» سوخت اصلی زرادخانه‌ی هسته‌ای حقیقی ملت ایران یعنی هویت فرهنگی آن است. قدرت انقلاب اسلامی و قدرت اسلام ناب بیش از آن‌که به جنگ و موشک و سلاح‌های غیرمتعارف وابسته باشد به این ذخیره و گنج فکری و عقیدتی وابسته است. به مسجد و هیئت و زیارت و کتاب که همین سه شهید امروز مراسم ما پرورش داد. این قدرت فرهنگی با ترورو شهادت از میان نمی‌رود بلکه جاری‌تر و شعله‌ورتر و بارورتر می‌شود.

آنچه امروز معادلات منطقه به ضرر دشمنان بر هم زده است، همین تفکر انقلاب اسلامی است. تفکری که اگر روزی در قالب اجمالی بیانیه‌های امام خمینی(ره) جامعه را تکان داد و انقلاب اسلامی را رقم زد، اکنون در قالب ده‌ها کتاب و محصول فرهنگی بسط یافته و جامعه و منطقه را فراگرفته است. جریان فرهنگی‌ای که با دقت و مراقبت و هدایت ویژه‌ی رهبر انقلاب امروز آثار وسیع‌تر آن نمایان شده است و اگر چنددهه پیش باید با چراغ به دنبال چند اثر قوی و اثرگذار در حوزه‌ی ادبیات جهاد و مقاومت می‌گشتیم، امروز بلوغ و فراگیری این جریان را در ظهور نویسندگان و ناشران متعدد دلبسته‌ی به انقلاب به عیان می‌بینیم: «کزرع أخرج شطئه فآزره فاستغلظ فاستوى على سوقه یعجب الزراع لیغیظ بهم الکفّار همانند زراعتی است که جوانه‌ های خود را خارج ساخته، سپس به تقویت آن پرداخته، تا محکم شده، و بر پای خود ایستاده است، و به قدری نمو و رشد کرده که زارعان را به شگفتی وا می‌دارد! این برای آن است که کافران را به خشم آورد.» سوره فتح آیه ۲۹.

هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت در روز ملی قهرمان پاسداشت این شجره‌ی طیبه است و آغازی است برای آشنایی بیشتر جامعه با زلال اخلاص و معنویت و تفکر و سبک زندگی این شهدا.
 
* ۶- ظرفیت‌های سرگذشت‌ شهدا: از روش‌های موفقیت واقعی تا برکت و تحول معنوی
به مردم و جوانان و نوجوانان می‌توان گفت که قطعاً مطالعه‌ی این آثار از ایجاد عزم و نظم و انگیزه‌بخشی برای تغییر زندگی تا یاددادن اصول تعامل و مدیریت روابط با اطرافیان و همسر و دیگران تا تجربه‌ی لحظات معنوی خاص، بهره‌های زیادی خواهد داشت که تأثیرش از بسیاری از کتاب‌های مشهور موفقیت در چند دقیقه و پولدار شدن در یک هفته و امثال اینها یقیناً بیشتر و بابرکت‌تر است.از مجید بربری یاد می‌گیریم که دست بخشنده داشتن و کمک به دیگران، باعث می‌شود خدا دست آدم را بگیرد و آدم را از لغزش‌ها نجات دهد.  از شهید موسوی این امروز هم بی‌سروصدا می‌شود محکم و استوار با خواندن کتاب‌های امثال شریعتی و چمران و متفکران دیگر به شهود خداوند رسید. و از شهید عبداللهی این که مسجدصفا و دوستان خوب و جمع خوب چطور می‌تواند باعث تحوّل و تربیت شود.
 
* ۷- ضرورت ایده‌پردازی و کار برای سنجش آثار  کتب دفاع مقدّس در جامعه
از سویی دیگر مسؤولان و نهادهای فرهنگی نیز باید به فکر طرح‌های جدیدی برای اثرگذاری واقعی این‌گونه آثار بر فرهنگ جامعه و سنجش واقعی آن باشند. پس از اینکه برخی آثار حوزه‌ی ادبیات جهاد و مقاومت با ظهور استعدادهای نوظهور در مرحله‌ی جدیدی از حدنصاب‌های فنی و محتوایی قرارگرفته‌اند،  سنجش تأثیر آثار ادبیات جهاد و مقاومت در جامعه، عرصه‌ی جدیدی است که باید مورد اهتمام مسؤولان فرهنگی قرارگیرد. امری که در بیانات دیدارهای اخیر رهبر انقلاب با کنگره‌های شهدای استان‌های مختلف مورد تأکید بوده است و باید مورد توجّه اهالی فرهنگ و علوم انسانی واقع شود :‌«رصد کنید ببینید مثلاً در رأس یک سال، این کنگره‌ای که شما باید این‌همه زحمت و تلاش به وجود آوردید، روی افکار عمومی، روی رفتار جوانان شما چه تأثیری گذاشته؛ چه تعداد از جوانهای شما تدیّنشان، مسجد رفتنشان، مجاهدت فکری‌شان، فکر کردنشان، کتاب خواندنشان، در جهت درست نگاه کردن و حرکت کردنشان پیشرفت کرده؛ این را رصد کنید. راهش را پیدا کنید؛ میتوانید؛ البتّه کار آسانی نیست.»‌ بیانات در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری کنگره شهدای استان فارس ۱۴۰۳/۸/۸

در این رابطه ببینید:

ارسال پیوند با پیامک
بالای صفحه

دفتر حفط و نشر آثار آیت الله العظمی خامنه ای