و نوجوانی که وقتی میبیند برادرش در حال شهادت است، تلاش میکند به او کلمه لا اله الا الله و اشهد ان محمد رسول الله را یادآوری کند تا با گفتن این کلمات شهید شود.
همه این صحنهها در کنار هم مقاومتی را رقم زد که اکنون و پس از هفتاد و چندروز از جنگ، فشارهای سیاسی
(۴) و اقتصادی و حتی نظامی روز به روز بر رژیم صهیونیستی بیشتر میشود و کار تا جایی پیش رفت که حتی مقامات آمریکایی نیز حرف از کاهش سطح جنگ در غزه بزنند.
(۵)
منشاء این ایستادگی کجاست؟
همانگونه که جنگ اخیر غزه، چشم مردم دنیا را نسبت به نژادپرستی و وحشیگری رژیم صهیونیستی بیش از پیش باز کرد، جهانیان روحیهای در مردم غزه دیدند که برایشان بینظیر مینمود. این صبر استثنایی مردم غزه برای دیگر مردم دنیا تعجبآور و همزمان تحسین برانگیز بود. در زمان کمی پس از شروع جنگ و با پخش شدن این ویدیوها در شبکههای اجتماعی، مردم در کشورهای غیرمسلمان درباره ارتباط استقامت مردم غزه و دین اسلام کنجکاو شدند.
(۶) عده زیادی با دیدن قرآن خواندن مردم غزه در کنار پیکر عزیزانشان و یا در کنار خانههای بمباران شده، به دنبال خرید قرآن رفتند و در برخی شبکههای اجتماعی گروههایی برای مطالعه قرآن تشکیل شد.
آنها میگویند که چگونه ممکن است مردمی اینگونه، حتی پس از کشته شدن عزیزترین کسان خود، خدا را شکر کنند و همچنان به مقاومت ادامه دهند؟
(۷)
پاسخ این پرسش را شاید بهتر از همه، سرهنگ اطلاعاتی بازنشسته، دکتر «مردخای کیدار» شرق شناس صهیونیست در برنامهای در شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل داده باشد. سرهنگی که به نظر میرسد برخلاف دیگر مقامات رژیم صهیونیستی به شکست ناپذیری مقاومت پیبرده است. او در این برنامه گفت:
بارها گفتهام، اگر حتی فقط یک نیروی حماس باقی مانده باشد و یک دست و یک پایش هم قطع شده باشد و در دست دیگرش فقط ۲ انگشت باقی مانده باشد، او بالای یک مسجد ویران شده خواهد ایستاد و مثل یک برنده دو انگشتش را به نشانه پیروزی بالا خواهد برد. چرا؟ برای اینکه فرزندان و نوههایش، راهش را ادامه خواهند داد. او سپس به تبیین چرایی این روحیه شکست ناپذیر پرداخت و گفت:
در قرآن آیهای هست که میگوید خداوند با صبرکنندگان است «ان الله مع الصابرین».
خداوند با کسانی است که قدرت صبر کردن برای زمان طولانی را دارند. صبر یعنی اینکه در تونلها برای ۲ یا ۳ ماه باشی، نور روز را نبینی و به سختی غذا بخوری، آن وقت به همراه سلاح خود خارج شوی و یک صهیونیست را بکشی، چرا؟ برای اینکه او قدرت صبرکردن برای مدت طولانی را دارد... آن ها برای خدا زندگی میکنند و خدا هم با آنهاست. آنها برای خدا جهاد میکنند و ما برای آزادی میجنگیم. جنگ ما مقدس نیست... در اسلام خدا بازیگر اصلی است اگر نگوییم که تنها بازیگر است اما نزد ما اگر خدا میدان بازی حضور داشته باشد قطعا روی نیمکت خواهد بود. این مسئله است که توانایی روانی، و حتی قدرت جسمی متفاوتی به آنها میدهد.
صبر مجرب
شهید سلیمانی در مصاحبهای که به تشریح ابعاد جنگ ۳۳ روزه حزب الله لبنان با رژیم صهیونیستی میپرداخت، خاطره یک آینده بینی از رهبر انقلاب را بازگو کرد و گفت که در روزهای آغازین جنگ ۳۳ روزه در مشهد مقدس، در دیداری که داشتند وعده پیروزی حزب الله لبنان را در این جنگ دادند. رهبر انقلاب در این جنگ نیز مژده پیروزی مردم فلسطین در نتیجه صبر بر این رنجها را در دیدار دستاندرکاران کنگره ملی شهدای استان لرستان دادند و فرمودند: «این مردم انصافاً صبوری به خرج دادند، بعضی از مناظرش را دستگاههای تبلیغاتی در دنیا و در کشور ما نشان دادند؛ فرزندش شهید میشود، خدا را حمد میکند؛ فرزندش شهید میشود، میگوید فدای فلسطین؛ نوجوان مجروح خدا را شکر میکند و آیات قرآن را میخواند. این صبوری این مردم خیلی مهم است. دشمن میخواست این مردم را وادار کند به اینکه تسلیم بشوند، دستشان را بالا ببرند، بالا نبردند، تسلیم نشدند؛ این یک نکتهی بسیار مهمّی است. همین صبوری و توکّل به دادِ اینها خواهد رسید؛ همین موجب خواهد شد که اینها پیروز بشوند و در نهایت پیروز میدان خواهند شد.»
۱۴۰۲/۰۸/۰۳
ترجمه انگلیسی این گزارش
منابع: