رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (شنبه) در دیدار اعضای مجمع جهانی اهلبیت(ع) و میهمانان شرکتکننده در هفتمین کنگره این مجمع، عظمت و محبوبیت اهلبیت را در دنیای اسلام بینظیر خواندند و تأکید کردند: جمهوری اسلامی به عنوان پرچم برافراشته اهلبیت در مقابل نظام سلطه، معتقد است در دنیای اسلام هیچ خط فاصل مذهبی، قومی، فرقهای و نژادی، حقیقی نیست و تنها خط فاصل برجسته و حقیقی، مرزبندی میان دنیای اسلام با جبهه کفر و استکبار جهانی است.
حضرت آیتالله خامنهای با توصیه مؤکد به مجمع جهانی اهلبیت برای بهره گیری از عظمت و محبوبیت اهلبیت در دنیای اسلام افزودند: مجمع باید پایگاه و محل الهامگیری همه مسلمانان و جانهای مشتاق از معارف اهلبیت باشد و به گونهای عمل کند که زینت اهلبیت شود.
رهبر انقلاب، معارف اهلبیت را مجموعهای کامل از همه نیازهای مختلف آحاد بشر و جوامع بشری خواندند و گفتند: جوامع اسلامی امروز به همه ابعاد معارف اهلبیت نیاز جدی دارند و مجمع جهانی باید با برنامهریزی دقیق و صحیح و استفاده از شیوههای معقول و ابزارهای تأثیرگذار، این وظیفه سنگین را انجام دهد.
ایشان با اشاره به پرچم برافراشته نظام جمهوری اسلامی در مقابل نظام استکبار افزودند: پیروان اهلبیت و شیعیان جهان مفتخرند که نظام اسلامی در مقابل اژدهای هفت سر نظام سلطه، سینه سپر کرده و به اعتراف خود مستکبران، بسیاری از نقشههای آنان را به شکست کشانده است.
رهبر انقلاب، رمز استواری جمهوری اسلامی را الهامگیری از اهلبیت دانستند و افزودند: آن ستارگان درخشان با معارف نظری و سیره عملی خود به ما آموختهاند که چگونه با تدبر و عمل به قرآن، راه اسلام عزیز را بپیماییم.
حضرت آیتالله خامنهای پرچم جمهوری اسلامی را پرچم عدالت و معنویت خواندند و گفتند: بدیهی و طبیعی است که دنیای سلطه که همه باورها و اعمالش بر مادیات و پول و زور متکی است، در مقابل این پرچم به معارضه و دشمنی برخیزد.
ایشان، امریکا را در رأس جبهه استکبار خواندند و افزودند: امام بزرگوار با الهام از قرآن به همه یاد داد که خطوط فاصل غیرحقیقی میان جوامع اسلامی را کنار بگذارند و فقط یک خط فاصل یعنی مرزبندی دنیای اسلام با کفر و استکبار را قبول داشته باشند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: براساس همین باور عمیق بود که حمایت از فلسطین از همان روزهای اول در دستور کار انقلاب اسلامی قرار گرفت و امام با همه وجود پای مسئله فلسطین ایستاد و جمهوری اسلامی امروز هم به همین هندسه سیاسی ترسیم شده امام راحل عظیم الشأن عمل میکند و در آینده نیز به آن وفادار خواهد ماند.
ایشان، همدلی بینظیر موجود میان ملتها در سراسر دنیای اسلام با ملت ایران را به علت پایبندی مردم ایران به راهبرد امام یعنی نفی خطوط مذهبی، فرقه ای، نژادی در جهان اسلام دانستند و افزودند: بر همین اساس ما همیشه همه کشورهای اسلامی را به بیاعتنایی به مسائلی همچون «شیعه و سنی»، «عرب و عجم» و دیگر خطوط فاصل، و عمل به مبانی و اصول دعوت کردهایم.
رهبر انقلاب، تشویق ملتهای دیگر به ایستادگی در مقابل زورگوییها را از علل عصبانیت نظام سلطه و دشمنی آنها دانستند و گفتند: خنثی کردن نقشههای جنایتکارانه آمریکا در کشورهای مختلف که یک نمونه آن داعش بود، باعث تبلیغات متراکم ایرانهراسی و شیعههراسی، و متهم کردن ایران به دخالت در کشورهای دیگر شده است.
ایشان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی دخالتی در کشورهای دیگر ندارد، اتهامزنیهای سلطه گران را ناشی از عجز و ناتوانی آنها در جلوگیری از پیشرفتهای چشمگیر نظام اسلامی خواندند و افزودند: البته همه باید در مقابل سیاستهای استکباری هوشیار باشند و با آنها همراهی نکنند.
حضرت آیتالله خامنهای، سیاست کنونی استکبار را پر رنگ کردن تفاوتها و خطوط فاصل غیرواقعی در دنیای اسلام برشمردند و گفتند: تحریک و نقشهکشی برای جنگ شیعه و سنّی، عرب و عجم، شیعه با شیعه، و سنّی با سنّی که اکنون در برخی از کشورها مشاهده میشود، سیاست شیطان بزرگ یعنی آمریکا است که باید در مقابل آن هوشیار بود.
ایشان با اشاره به اینکه پیروان اهلبیت باید پرچمدار همبستگی و همافزایی باشند، افزودند: همچنانکه از روز اول گفتیم، تشکیل مجمع جهانی اهلبیت به معنای مقابله و دشمنی با غیرشیعه نیست و از ابتدا نیز با برادران غیرشیعه که در راه درست حرکت کرده، همراهی کردهایم.
رهبر انقلاب در پاسخ به این سؤال که «آیا توانایی مقابله با معارضههای دشمنان جهان اسلام وجود دارد»، گفتند: قطعاً توانایی متوقف کردن و عقب راندن استکبار با توجه به ظرفیتهای نرمافزاری و سختافزاری دنیای اسلام وجود دارد.
ایشان «حقایق و معارف اسلامی، توکل به خدا، نگاه امیدوارانه به تاریخ، مسئله مهدویت» را از جمله ظرفیت های نرمافزاری جهان اسلام خواندند و با اشاره به بنبستهای فکری غرب و نظام لیبرال دموکراسی افزودند: البته در زمینه سختافزاری، مستکبران با استعمارگری و استفاده از منابع دنیای اسلام و بهکار بردن انواع حیلهها، خود را قوی کردهاند اما ظرفیتهای طبیعی دنیای اسلام برای پیشرفت بسیار زیاد است که اهمیت یک نمونه آن یعنی نفت و گاز امروز برای همه آشکارتر شده است.
حضرت آیتالله خامنهای، شکوفا شدن ظرفیتها را در گرو عزم راسخ، شناخت دشمن، هدایتی همچون هدایت امام بزرگوار و کنار گذاشتن کمکاریها دانستند و گفتند: امروز جمهوری اسلامی بهعنوان یک الگو و واقعیت زنده، توانسته در مقابل انواع دشمنیها و حملات تابآوری نشان دهد و آن نهال تازه روییده را به درختی کهن تبدیل کند. البته مقصود از الگو بودن، الگوگیری از ساختار سیاسی نیست بلکه تمسک به اصول و مبانی امام بزرگوار است.
ایشان در پایان خاطرنشان کردند: آینده دنیای اسلام آینده روشنی است و مجموعه شیعه میتواند نقشآفرینی بزرگی در آن انجام دهد.
در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) از هفتمین اجلاس مجمع عمومی این مجمع که با حضور شخصیتهایی از ۱۱۷ کشور و با شعار «اهلبیت(ع) محور عقلانیت، عدالت و کرامت» برگزار شد، گزارشی بیان کرد.
آنچه در ادامه در اختیار مخاطبان قرار میگیرد، «بستههای خبری» است که صرفاً جهت بازنشر سریع بیانات رهبر انقلاب اسلامی در پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR و حسابهای رسمی آن در شبکههای اجتماعی منتشر شده و «متن کامل بیانات حضرت آیتالله خامنهای» طبق روال مرسوم، تا ساعاتی دیگر در این پایگاه در بخش «بیانات» منتشر خواهد شد.
بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار:
مجمع جهانی اهل بیت مرکز مهم و با عظمتی است. این مرکز وابستهی به اهل بیت علیهم السلام است و اهل بیت در دنیای اسلام از یک عظمت و محبوبیت بینظیری برخوردارند.
اعضای این مجمع بار سنگینی بر دوش دارند. این جملهی معروف از ائمه علیهم السلام که فرمودند: کونوا لنا زیناً که خطاب به همهی ماهاست، همه بایستی مراقب باشیم، این نسبت به شما اوکد است، اهمیت کار شما ایجاب میکند که این جملهی کونوا لنا زیناً در مورد این مجمع و مجموعهی این افراد و اشخاص و افراد خود این مجمع بیشتر مورد ملاحظه قرار بگیرد.
خب، بایستی اگر بخواهیم این تحقق پیدا کند، بایستی این مجمع را یک پایگاهی قرار بدهیم برای نشر معارف اهل بیت.
پیروان اهلبیت مفتخرند که مهمترین حرکت در مقابلهی با نظام استکباری، با نظام سلطه از سوی اینها انجام گرفته. خیلی شعار داده میشود امّا آنچه که در عمل روی زمین اتفاق افتاده یک چیز واضح و مشخصی است و آن پرچم جمهوری اسلامی است.
شیعه مفتخر است به اینکه در مقابل نظام سلطه ایستاد، سینه سپر کرد و این اژدهای هفت سری را که در همهی شئون زندگی کشورها و دولتها و ملتها به نحو ظالمانه و جبّارانه شرکت میکرد متوقف کرد که امروز خود آنها اعتراف میکنند که بسیاری از خواستههایشان بوسیلهی جمهوری اسلامی متوقف مانده و تخریب شده است.
این یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است و این افتخار شیعه است و این نیست مگر بخاطر الهامگیری از بیانات ائمهی هدی (علیهمالسلام) و اهلبیت پیغمبر. اینها بودند که ما را به تدبّر در قرآن و الهامگیری از قرآن تشویق کردند، تحریص کردند، آنها بودند که معارف قرآنی را برای ما تبیین کردند، آنها بودند که با سیرهی عملی خودشان به ما فهماندند که چهجوری باید عمل کرد از خود امیرالمؤمنین (علیهالصلاة والسلام) تا حضرت عسکری (علیهالصلاة والسلام).
شما در زیارتهای متعدد چه زیارت امام حسین، چه زیارت حضرت رضا (سلاماللّهعلیهما) به وراثت این بزرگواران از انبیاء تصریح میکنید؛ السلام علیک یا وارث ابراهیم خلیلاللّه، السلام علیک یا وارث موسی کلیماللّه.
این پرچم جمهوری اسلامی همان پرچم است، پرچم ائمه است، پرچم انبیاء است. و نوشتهی این پرچم هم همین دو کلمه است: «عدالت و معنویت». وقتی شما پرچم عدالت و معنویت را بلند میکنید طبیعی است در دنیایی که رفتارش مبتنی بر زور، و فکرش مبتنی بر مادّیت است، یعنی درست نقطهی مقابل عدالت و نقطهی مقابل معنویت، عکسالعمل ایجاد میکند. بعضیها به ما میگویند شما با فلان حرف و حرکت و تصمیم، دشمنتراشی کردید؛ نه، ما با برافراشتن پرچم جمهوری اسلامی دشمنتراشی کردیم! ما با مطرح کردن احکام الهی دشمنتراشی کردیم!
وقتی شما عدالت را مطرح میکنید، دنیا و تمدن مبتنی بر سلطه و استکبار قهراً با شما مخالف میشوند. وقتی شما معنویت را مطرح میکنید، دنیای مادی که همه چیزش مبتنی بر مادّیت است و همهی مفاهیم عالم را برمیگرداند به پول، با شما مخالفت میکند، این طبیعی است. بنابراین معارضه و مقابلهی دنیای استکبار و دنیای سلطه با حرکت جمهوری یک امر طبیعی و قهری است.
دنیای استکبار عادت کرده است که زور بگوید و کسی در مقابل زورگویی او جواب قاطعی ندهد.
این دنیایی که الان شاید بیش از یک قرن است یا بیشتر که عادت کرده به زورگویی و حرفزدن و تجاوز به ملتها، حالا ببیند که یک ملتی در یک چنین نقطهی حساسی از دنیا در این جغرافیای مهم سینه سپر کرده و با رفتار خود، با گفتار خود، مسلمانها را تشویق میکند به ایستادگی، در مقابل استکبار. طبیعتاً این برایشان غیرقابل قبول است، دشمنی میکنند. برایشان سنگین است.
این که نقشههای جنایتکارانهی آمریکا در کشورهای مختلف خنثی بشود به وسیلهی جمهوری اسلامی، اینها را عصبانی میکند. یک نمونهاش داعش است. داعش دستساز آمریکا بود دیگر. خودشان اعتراف کردند به این معنا. خب وقتی که جمهوری اسلامی وارد میدان میشود و با همهی وجود در مقابل این توطئه و این نقشه میایستد، اینها برایشان غیرقابل تحمل است. لذا شروع میکنند به عکسالعمل.
منشأ و مبدأ همهی تبلیغات ایران هراسی و شیعه هراسی و متهم کردن ایران به دخالت در این کشور و آن کشور، منشأ همهی اینها همین عصبانیت و خشم آمریکا از خنثی شدن نقشههایش است.
جمهوری اسلامی از اول با افرادی که شیعه نیستند اما در یک راه درستی حرکت میکنند، همراهی کرده است.
در دنیای اسلام چه کسی به مردم غزه و مردم فلسطین به قدر ایرانیها و به قدر جمهوری اسلامی کمک کرده است؟ کشورهایی که با آنها از لحاظ مذهب مشترکند، یک صدم این کمکها را هم نکردند؛ گاهی لطمه هم زدند، گاهی ضربه هم زدند.