Khamenei.ir

1398/08/28

سخنان آقای حسین یوسفی، مدیرعامل شرکت طرح توسعه نیکسا

https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gifhttps://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gif حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی شب سه‌شنبه ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ در دیدار ۲۵۰۰ نفر از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی با اشاره به اهمیت ثروت ملی و گسترش رفاه عمومی در نظام اسلامی و ضرورت امید نبستن به خارج از کشور، تأکید کردند: کار و راهبرد اساسی «مصون‌سازی اقتصاد از آسیب تحریمها از طریق تقویت و رونق تولید داخلی» است و بنده پشت این قضیه ایستاده‌ام و از مسیر پیشرفت حقیقی کشور کاملاً دفاع میکنم.
در ابتدای این دیدار و پیش از سخنان رهبر انقلاب، چند تن از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی، دیدگاه‌های خود را بیان کردند. یکی از این افراد آقای حسین یوسفی، مدیرعامل شرکت طرح توسعه‌ی نیکسا بود. پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR متن و فیلم این سخنان را به شرح زیر منتشر می‌کند.
 

https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/home/rect-1-n.gif بسم الله الرّحمن الرّحیم
محضر مبارک رهبر معظم، سلام علیکم؛
رهبر انقلاب: علیکم السلام و رحمة الله.

 بنده تولیدکننده‌ی ماهی در قفس هستم متنها جهت استحضار حضرتعالی و جمع حاضر یک گذری به وضعیت شیلات تقدیم میکنم، وضعیت به چه شکلی است و اهمیت کاری که بنده الان در کشور دارم انجام میدهم ان‌شاء‌الله به صورت اختصار تقدیم میکنم.

 خداوند متعال را شاکریم که این فرصت حاصل شد مباحث مربوط به شیلات بویژه بحث ماهی در قفس را به صورت اختصار به استحضار حضرتعالی برسانیم. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تحول عظیمی در صنعت آبزیان ایجاد شد، در سال ۱۳۵۷ کل تولید آبزیان کشور ۳۲ هزار تن بوده؛ در سال ۱۳۹۷، تولید آبزیان به یک میلیون و دویست و شصت هزار تن رسیده؛ یعنی چهل برابر. مصرف سرانه از یک کیلوگرم به دوازده کیلوگرم با احتساب افزایش جمعیت افزایش داشته. در بعد انقلاب ما مطلقاً تولید میگو نداشتیم، در سال ۱۳۵۷ تولید میگوی کشور صفر بوده،‌ منتها در سال ۱۳۷۹ تولید میگو به چهل و هفت هزار تن رسیده. این در شرایطی است که از اراضی‌ای که در کلاس و در طبقه‌بندی خاک اصلاً محلی برای بهره‌مندی در سایر محصولات وجود ندارد؛ خاک شور، آب شور، اراضی لم‌یزرع. پیش از انقلاب با وجود صادرات خاویار که یک رونق بسیار خوبی هم داشت، ارز حاصل از گروه آبزیان پنجاه میلیون دلار بود، در حالی که هم‌ اکنون تنها از میگو در سال ۱۳۷۹ دویست میلیون دلار ارز حاصل شده و از مجموعه‌ی عرض کنم که محصولات شیلاتی قریب پانصد و پنجاه میلیون دلار ارز عاید کشور شده. حدود صد و هفتاد هزار تن در پایان سال ۱۳۷۹ ماهی(۱) هزار و سیصد و ببخشید، نود و هفت؛ در سال ۱۳۹۷ صد و هفتاد هزار تن ماهی قزل‌آلا داشتیم که تماماً هم در کشور مصرف شده. با توجه به فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و از بین رفتن ذخایر طبیعی ماهیان خاویاری و ممنوعیت صید تجاری، پرورش این گونه در دستور کار شیلات قرار گرفت و برنامه‌ریزی صد تن خاویار پرورشی و ده هزار تن گوشت انجام شد. هم‌اکنون جمهوری اسلامی ایران با تولید سه هزار تن گوشت و شش تن خاویار پرورشی، در رتبه‌ی سوم جهان قرار دارد. این موضوع مقدمه‌ای بود در ارتباط با اینکه در کشور یک ظرفیت بالقوه‌ای وجود دارد که در این حوزه‌ای که بنده پنج سال است ورود پیدا کردم، الان عرض میکنم که یکی از، برنامه‌های اقتصاد مقاومتی که تمام مؤلفه‌ها را در خودش دارد، بحث دریامحور و توسعه‌ی پرورش ماهی در دریا به روش قفس میباشد که ظرفیت آن در سواحل دریای خزر، خلیج‌فارس و دریای عمان با آخرین مطالعات تکمیلی‌ای که انجام شده، سالیانه چهار میلیون و هشتصد هزار تن هست.

 رشد و توسعه‌ی این صنعت در دنیا روبه گسترش و در کشورهای حوزه‌ی خلیج‌فارس نیز سرمایه‌گذاری سنگینی در حال انجام است. خوشبختانه با توجهی که وزارت جهاد کشاورزی به این موضوع داشتند و با همتی که آقای مهندس حجتی به خرج دادند و پرورش ماهی در قفس واقعاً به نام ایشان گره خورد، بحمدالله این کار شروع شده و رو به جلو هست و من میخواهم عرض کنم حضرت آقا! این موضوعی که من دارم عرض میکنم، به عنوان کسی که پنج سال است در دریا با ماهی دارد زندگی میکند؛ اینها مباحث تئوری نیست که دارم عرض میکنم، بنده در دورترین نقطه‌ی استان هرمزگان، دارم کار تولید پرورش ماهی را انجام میدهم. بزرگ‌ترین مزرعه‌ی غرب آسیا با ظرفیت پنج هزار تن و بهره‌برداری سه هزار تن با مسئولیت بنده و یک مشت جوان دارد اداره میشود.

 حضرت آقا، امنیت به وضوح در این کار مشهود است، تثبیت اشتغال پایدار در منطقه، ارز آوری و حفظ ذخایر مشهود است. ما الان بار سنگینی بر دریاها داریم یعنی ذخایر ما در دریا واقعاً رو به نقصان است. اجتناب‌ناپذیر است ورود به این عرصه و ورود به پرورش ماهی در قفس، فلذا عرض کنم که حفظ و توسعه‌ی اشتغال پایدار در مناطق محروم و نوار مرزی، جایی که بنده الان حضور دارم؛ حفظ ذخایر دریایی، ایجاد امنیت در مناطق. با توجه به اینکه ما چیزی قریب به پنج هزار کیلومتر سواحل شما و سواحل جنوب و جزایر دارای سواحل هستیم، این میتواند فرصت بسیار بسیار خوبی باشد در توسعه و رونق این صنعت.

 شرکت طرح توسعه‌ی نیکسا که بنده توفیق خدمتگزاری را دارم، از حضرتعالی ابتدا این خواهش را داریم که در صورت صلاحدید بازدیدی داشته باشید. گروه‌های مختلف، مسئولین حتی جناب آقای دکتر لاریجانی، وزرای محترم، عزیزان، صیادان، اتحادیه‌های صیادی، صیادان خرد، صیادانی که به صورت تعاونی دارند کار درون مناطقی که بنده حضور دارم، در مناطق دیگر، بازدید دارند. من میخواهم جسارتاً عرض کنم در کشور امروز کسی به اندازه‌ی بنده مسلط به مباحث ماهی در دریا نیست. مشکلات، پیچیدگی‌ها، راهکارهای برون‌رفت از این مسائلی که چهار سال پنج سال بنده درگیر آن بودم، زکات وامی که گرفتم و این نعمتی که خدا به من داده که امروز بالاخره با شصت و پنج سال سن میتوانم ادعا کنم در این حوزه صاحبنظر هستم، این است که این به صورت رایگان این آموزش در اختیار مشتاقان و کسانی که میخواهند ورود پیدا کنند به این صنعت قرار دهم.

 مجری برنامه: جناب آقای یوسفی وقت شما تمام هست.

 حرف دلم هست، چهار پنج کلمه با آقا اجازه بده بزنم. عرض کنم خدمت شما که حضرت آقا چند تا مشکل این صنعت دارد. در طی چهل سال بعد از انقلاب طرح‌هایی که ما داشتیم، دولت قطعاً کمک کرده؛ میگو، ما در دهه‌ی هفتاد که شروع به کار کردیم سرمایه‌گذاران اولیه کلی دچار مشکل شدند، حتی بعضی‌ها نتوانستند به لحاظ زیانی که دادند ادامه بدهند، اما امروز بر ریل پرسرعت قرار گرفته یعنی الان میگو به یک شرایطی رسیده که مولدش داخل هست، واکسنش هست، همه‌ی تخصص‌های لازم را دارد. حضرت آقا! در تولید ماهی در قفس منم و منم و منم؛ و اطلاعاتی که از خارج دارم میگیرم، کارشناسانی که دارم می‌آورم، یعنی واقعاً دانشی که بتواند راهنمایی کند شما این کار را انجام بدهید به صورت عملی واقعاً در حداقل است فلذا من خواهشم از حضرتعالی این هست که یک عنایتی بفرمایید یک کمکهای دولتی شامل این کار عظیم و بزرگ بشود. حضرت آقا! اینها در نوار ساحلی صیادان خرد، نه نیاز به انرژی دارند، نه نیاز به آب دارند، نه نیاز به گازوئیل دارند، نه نیاز به برق فشارقوی دارند، چهار تا قفس میزند در حد صد تن، پنجاه تن به صورت خانوادگی؛ اینها به من مراجعه میکنند. خدا را شکر من الان تیمی دارم که میتواند برای اینها مجانی قفس بسازند، تور بزند و اینها را عرض کنم که وارد این صنعت کند.

 دو نکته‌ی دیگر عرض کنم؛ در همین ترکیه یک آقایی هست سی و پنج تن ماهی شروع کرده، امروز شصت و پنج هزار تن است. بیلان مالی‌اش که من رفته بودم بازدید، چهارصد و نود میلیون دلار فقط بچه ماهی صادر کرده و ماهی. من به تیمی که آنجا مشغولند این را میگویم، میگویم سی و پنج، شصت و پنج، این است، باید باور کنیم؛ آن چه کار کرده که با سی و پنج تن رسیده به شصت و پنج هزار تن چرا؟ ما نباید برسیم؟ این یک موضوع. حضرت آقا ما وقتی که؛ من تکنولوژی روز را وارد کشور کردم، دوستان بخش کشاورزی، دوستان صنعت، همه حضور دارند؛ من آخرین تکنولوژی‌ای که امروز نروژ دارد باهاش کار میکند بنده وارد کردم یعنی اگر کسی بیاید مزرعه را ببیند انگار در نروژ است. خب وزارتخانه حمایت کرده، بانک حمایت کرده، همه کمک کردند.

 منتها عرضم این است حضرت آقا من چرا باید ۹ درصد ارزش افزوده بدهم؟ آخر برای چی؟ از کجا بدهم؟ یعنی من یک طرحی را بانک برایم تصویب کرده فرض کنید هجده میلیارد تومان، بعد باید دو میلیارد تومان ارزش افزوده بدهم؛ مگر من این را آوردم بردم جایی فروختم؟ من این را آوردم بردم در دریا استفاده میکنم، تولید میکنم. آقا من واقعاً عرض میکنم این را که مثلاً در رابطه با بیمه چون این صنعت نو است، -الان یک دقیقه- چون این صنعت نو هست، حضرت آقا حتی برای بیمه‌اش من مشکل دارم. شما امروز در زراعت برای بیمه مشکل ندارید، در گاوداری مشکل ندارید، چرا؟ چون پنجاه سال است، چهل سال است، سی سال است این صنعت رونق داشته. امروز من برای هر موضوعی باید که عرض کنم بروم توجیه کنم، توضیح بدهم، من میگویم که نکند خدای نکرده خلاصه خودم هم در دریا غرق بشوم بعد این مشکلات حل نشود.

 عرض کنم خدمت شما که من واقعاً این نکته را از صمیم دلم عرض میکنم؛‌ در استان من مشکلی ندارم یعنی استاندار همراه است، سی هزار  تن الان هدف‌گذاری کرده، یک گروه تشکیل داده آقای دکتر همتی، من هم عضو آن گروهم که کار شیخوخیت و همین کارها را دارم انجام میدهم، چه کار کنیم چه کار نکنیم؛ منتها خواهشی که از محضر حضرتعالی دارم با توجه به اینکه معاونت محترم بررسی‌های اقتصادی بیت واقعاً دو سه ماه است ورود به این قصه پیدا کردند و اهمیت این موضوع را از نزدیک درک کردند، من خواهشم از حضرتعالی این است دستور بفرمایید یک کمکی بکنند، این کمک هم دیگر من که کار اولیه‌ام انجام شده، به این صیادان خرده، به این تعاونی‌ها است، از چهار میلیون و هشتصد هزار تن لااقل ما بتوانیم یک میلیون تن تحقق بدهیم ان‌شاء‌الله.

 حضرت آقا من جسارت میکنم با جنگ یک ذره آشنا بودم، یک سر سوزن؛ من نباید این گستاخی را اینجا بکنم ولی واقعاً بعضی وقتها این قدر اذیت میشوم و فشار می‌آید میگویم این آخر پیری این چه کاری بود کردی اما وقتی میبینم من با یک مجموعه‌ی صد نفری بیست و پنج نفر ازدواج کردند، سرم را میگیرم بالا میگویم الهی شکر؛

والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته

رهبر انقلاب: و علیکم السّلام و رحمةالله طیب‌الله انفاسکم. دست شما درد نکند، خیلی ممنون. موفق باشید.
 
۱) حضار: ۱۳۹۷

در این رابطه ببینید:

ارسال پیوند با پیامک
بالای صفحه

دفتر حفط و نشر آثار آیت الله العظمی خامنه ای