1392/08/12دیدار دانش آموزان و دانشجویان با رهبر انقلاب
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه) در آستانهی روز ملی مبارزه با استکبار، در دیدار پرشور هزاران نفر از دانشجویان و دانشآموزان، با بیان تحلیلی مهم از ریشههای دشمنی استکبار با ملت ایران، ضمن اعلام حمایت جدّی و محکم از مسئولان پرتلاش مذاکرات جاری تأکید کردند: سوابق عملکرد آمریکا نشان میدهد موضوع هستهای تنها بهانهای برای ادامهی دشمنی با ایران است؛ لبخند فریبگرانهی دشمن کسی را دچار خطا نکند. اگر از مذاکرات نتیجه گرفته شود، چه بهتر، اگر نه، اثبات این توصیهی مکرر است که برای حل مشکلات باید نگاه به درون داشته باشیم.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سه حادثهی تاریخی روز ۱۳ آبان گفتند: تبعید امامرضواناللهعلیه در سال ۱۳۴۳ به دلیل سخنرانی ایشان بر ضد کاپیتولاسیون که به مأموران و نظامیان آمریکایی در ایران، مصونیت قضایی میبخشید، کشتار بیرحمانهی دانشآموزان در تهران به دست مأموران رژیم دیکتاتورِ مورد حمایت آمریکا در سال ۱۳۵۷ و حرکت متقابل و شجاعانهی دانشجویان در تسخیر سفارت امریکا در سال ۱۳۵۸، هر سه به نحوی به دولت آمریکا مربوط است و به همین علت روز ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار نامگذاری شده است.
ایشان سخنان خود را با تبیین واژهی قرآنی استکبار ادامه دادند، اما پیش از آن یک نکته را متذکر شدند و افزودند: جوانان مؤمن و شجاع دانشجو که در سال ۱۳۵۸، سفارت آمریکا را تسخیر کردند، حقیقت و هویت واقعی این سفارتخانه را که در واقع لانهی جاسوسی بود، کشف کردند و در مقابل دیدگان مردم دنیا قرار دادند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: در آن روز، جوانان ما نام سفارت آمریکا را لانهی جاسوسی گذاشتند و امروز بعد از گذشت بیش از سه دهه، سفارتخانههای آمریکا در کشورهای اروپایی که شرکای آمریکا هستند، لانهی جاسوسی نامگذاری میشود که این موضوع نشان میدهد جوانان ما بیش از سی سال، از تقویم تاریخ دنیا جلوتر بودند.
حضرت آیتالله خامنهای بعد از بیان این نکته، در خصوص معنی استکبار گفتند: استکبار به انسانها و دولتهایی اطلاق میشود که دخالت در امور ملتهای دیگر و تحمیل بر دیگران را حق خود میدانند و به هیچکس هم پاسخگو نیستند.
ایشان افزودند: نقطهی مقابل استکبار، ملتها و انسانهایی هستند که زیر بار زورگویی، مداخلهجویی و تحمیل قدرت استکباری نمیروند و با آن مبارزه میکنند که ملت ایران از اینگونه ملتهاست.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه دولت آمریکا دولتی استکباری است که برای خود حق مداخله در امور همهی ملتها را قائل است، افزودند: ملت ایران با انقلاب خود، در واقع در مقابل زورگویی و تسلط امریکا ایستاد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز ریشهی مستکبرین را در داخل قطع کرد و بر خلاف برخی کشورها، این کار را نیمهتمام نگذاشت که چوب آن را بخورد.
ایشان با تأکید بر اینکه مماشات با مستکبر، هیچ فایدهای برای کشورها و ملتها ندارد، گفتند: رویکرد استکباری آمریکا موجب شده است که ملتها نسبت به آن، یک حس بیاعتمادی و بیزاری داشته باشند، ضمن اینکه تجربه نشان داده است که هر ملت و دولتی که به امریکا اعتماد کند، ضربه خواهد خورد؛ حتی اگر از دوستان آمریکا باشد.
رهبر انقلاب اسلامی در این خصوص به چند نمونهی تاریخی -از جمله اعتماد دکتر مصدق به آمریکاییها و پاسخ آمریکا با کودتای ۲۸ مرداد و همچنین بیوفایی آمریکاییها به محمدرضا پهلوی بعد از فرار او از ایران- اشاره و تأکید کردند: امروز در میان ملتها، منفورترین قدرتها آمریکا است.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: اگر امروز یک نظرسنجی عادلانه و سالم در دنیا انجام شود، دیدگاه مردم دنیا به هیچ دولتی به اندازهی دولت آمریکا منفی نخواهد بود.
ایشان در جمعبندی این بخش از سخنان خود تأکید کردند: بنابراین موضوع ستیزه با استکبار و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، یک مسئلهی اساسی و برخاسته از تحلیلی درست است.
رهبر انقلاب اسلامی همهی جوانان را به تحلیل صحیح و دقت در موضوع مبارزه با استکبار توصیه کردند و افزودند: جوانان اول انقلاب نیازی به تحلیل در مورد مبارزه با آمریکا نداشتند، زیرا ظلم و ستم آمریکا و حمایت آن از رژیم بیرحم طاغوت را دیده بودند، اما جوان امروز باید با تحقیق و تحلیل درست دریابد که چرا ملت ایران با استکبار و رویکردهای آمریکا مخالف است و دلیل بیزاری ملت ایران از آمریکا چیست؟
رهبر انقلاب اسلامی سپس به بیان چند نکتهی مهم و اساسی دربارهی مسائل جاری با آمریکا پرداختند. ایشان، ضمن حمایت از مجموعهی مسئولان و مذاکرهکنندگان با "پنج بهعلاوه یک" تأکید کردند: اینها فرزندان انقلاب و مأموران جمهوری اسلامی هستند که با تلاش فراوان در حال انجامدادن مأموریت سخت خود میباشند و «هیچکس نباید آنها را تضعیف کند، مورد توهین قرار دهد یا سازشکار بداند.»
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اینکه مذاکرات با شش کشوری که آمریکا نیز جزو آنهاست، فقط دربارهی مسألهی هستهای است ولاغیر، افزودند: بأذن الله از این مذاکرات ضرری هم نمیکنیم، بلکه تجربهای در اختیار ملت قرار میگیرد که مثل تجربهی تعلیق موقت غنیسازی در سالهای ۸۲ و ۸۳، ظرفیت فکری و تحلیلی مردم را بالا خواهد برد.
رهبر انقلاب در تشریح بیشتر نتایج آن تجربهی ملی افزودند: یک دهه قبل، در مذاکرات با اروپاییها -با نوعی عقبنشینی- تعلیقی را که در واقع تحمیل شده بود، پذیرفتیم، اما بعد از دو سال تعلیق و تعطیلی بسیاری از کارها، همه فهمیدیم که حتی با اینگونه کارها مطلقاً امیدی به همکاری طرفهای غربی وجود نخواهد داشت.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: اگر این کار را نمیکردیم، ممکن بود برخی مدعی شوند که اگر یک بار عقبنشینی میکردید، مشکلات حل و پروندهی هستهای عادی میشد، اما با تجربهی تعلیق موقت، همه درک کردند که طرفهای ما دنبال اهداف دیگری هستند، لذا کار و پیشرفت را مجدداً شروع کردیم.
ایشان تفاوت وضع هستهای امروز ایران با یک دهه قبل را تفاوت از زمین تا آسمان خواندند و ضمن اعلام حمایت جدّی و محکم از مسئولان مسائل جاری با آمریکا افزودند: به مذاکرات جاری خوشبین نیستم، چرا که معلوم نیست نتایجی را که ملت انتظار دارد، به همراه بیاورد، اما معتقدیم این تجربه ایرادی ندارد؛ به شرط اینکه ملت بیدار باشد و بداند چه اتفاقی دارد میافتد.
رهبر انقلاب با انتقاد شدید از برخی عناصر «تبلیغاتچیِ سادهلوح یا مغرض» افزودند: بعضی با خطگیری از رسانههای بیگانه در تلاشند با گمراه کردن افکار عمومی، اینگونه القاء کنند که اگر در مسألهی هستهای تسلیم شویم، همهی مشکلات اقتصادی و غیر اقتصادی حل میشود.
ایشان در اثبات بطلان این ترفند تبلیغاتی، به توطئهها و طرحهای ضد ایرانی آمریکا قبل از مطرحشدن بحث هستهای ایران استناد کردند و از همهی ملت –بهویژه جوانان دانشجو و دانشآموز- خواستند که در این زمینه تفکر و تأمل کنند.
حضرت آیتالله خامنهای با طرح چند سؤال افزودند: آیا اول انقلاب که آمریکا تحریمهای ایران را برقرار کرد و آن را ادامه داد، مسألهی هستهای در میان بود؟ آیا هنگام هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران و قتل عام ۲۹۰ سرنشین آن، بهانهای به نام مسألهی هستهای وجود داشت؟ آیا در سالهای اول انقلاب که آمریکاییها طرح کودتای پایگاه شهید نوژه را اجرا کردند، موضوع هستهای مطرح بود؟ آیا حمایتهای تسلیحاتی و سیاسی آمریکا از گروههای ضد انقلاب پس از پیروزی انقلاب به علت فعالیتهای هستهای ایران بود؟
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به پاسخهای منفی این سئوالات تأکید کردند: بنابراین مسألهی هستهای، بهانهای بیش نیست و فرضاً اگر روزی این مسأله با عقبنشینی ما حل شود، آنها برای ادامهی دشمنی با ایران عزیز، دهها بهانهی دیگر -از جمله پیشرفتهای موشکی، مخالفت ملت ایران با رژیم صهیونیستی و حمایت جمهوری اسلامی از مقاومت- را مطرح میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی پس از استناد به این واقعیات، تأکید کردند: دشمنی آمریکاییها با جمهوری اسلامی به این علت است که ملت ایران با رد خواستهای آنها، معتقد است آمریکا علیه ایران هیچ غلطی نمیتواند بکند.
ایشان افزودند: آمریکا با موجودیت جمهوری اسلامی و با «نفوذ و اعتبار و اقتدار نظام منتخب ملت ایران»، مخالف است؛ همانگونه که اخیراً یکی از سیاستمداران و عناصر فکری آمریکا بهصراحت اعلام کرد ایران چه اتمی باشد چه نباشد، خطرناک است، چرا که دارای نفوذ و اقتدار است و به قول خودشان، هژمونی ایران بر منطقه حاکم شده است.
حضرت آیتالله خامنهای در جمعبندی این بخش از سخنانشان تأکید کردند: مسألهی هستهای بهانه است و آمریکاییها زمانی از خصومت دست برمیدارند که ملت ایران به ملتی منزوی، بیاعتبار و بیاحترام تبدیل شود.
رهبر انقلاب در ادامهی سخنانشان، «نگاه به درون و تکیه بر قدرت داخلی» را راه حل واقعی مسائل و مشکلات موجود دانستند و خاطرنشان کردند: اگر ملتی به قدرت و تواناییهای خود متکی بود، از اخم یا تحریم دشمن متلاطم نمیشود و ما باید دنبال تحقق این هدف باشیم.
ایشان افزودند: همهی حرف ما با مسئولان گذشته و امروز این است که برای پیشرفت و گشایش کارها، به ظرفیتهای متنوع و گستردهی انسانی، طبیعی و جغرافیایی ایران تکیه کنید.
رهبر انقلاب در همین زمینه، تحرک دیپلماسی را هم بسیار لازم خواندند و افزودند: تکیه بر تواناییهای درونی به معنای نفی دیپلماسی نیست، اما باید توجه داشت تحرک دیپلماسی تنها بخشی از کار است و محور اصلی، اتکا به توانایی داخلی است که میتواند پای میز مذاکره نیز اعتبار و اقتدار بیاورد.
رهبر انقلاب اسلامی توجه ملت و مسئولان را به این نکته مهم جلب کردند که ایران در مواجهه با دشمنان -از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون- هیچگاه دچار استیصال نشده و از این پس هم نخواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین دلیل این سخن، افزودند: ما در دههی اول انقلاب، بسیاری از ابزارهای مادی -از جمله پول، سلاح، تجربه، سازماندهی و نیروی مسلح کارآمد- نداشتیم، در حالی که جبههی مقابل انقلاب اسلامی -یعنی رژیم بعث صدام و قدرتهای غربی و شرقی حامی او- در اوج قدرت و توانایی بودند، ولی نتوانستند ملت ایران را به زانو درآورند.
ایشان گفتند: اکنون شرایط ملت ایران و جبههی مقابل او، با آن سالها کاملاً متفاوت است، زیرا جمهوری اسلامی ایران دارای علم، فناوری، سلاح، اعتبار بینالمللی و میلیونها جوان بااستعداد و آمادهبهکار است. در حالی که جبههی مقابل او -یعنی امریکاییها و شرکای آنها- دارای مشکلات عدیدهی سیاسی و اقتصادی و اختلافهای فراوان هستند.
رهبر انقلاب اسلامی اختلافهای سیاسی در آمریکا و تعطیلی شانزدهروزهی دولت آمریکا، مشکلات بزرگ اقتصادی و کسری درآمد هزاران میلیارد دلاری، و اختلافهای عمیق اروپا و آمریکا در مسائل گوناگون -از جمله حملهی نظامی به سوریه- را نمونههایی از وضعیت کنونی جبههی مقابل ملت ایران برشمردند و تأکید کردند: امروز، ملت ایران آگاه، مقتدر و دارای پیشرفت است و قابل مقایسه با بیست یا سی سال پیش نیست.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: البته آنها فشار خواهند آورد، اما باید با تکیه بر تواناییهای داخلی خود این فشارها را تحمل، و از آنها عبور کنیم.
ایشان بار دیگر با حمایت از اقدامات و تلاشهای دولت محترم و مسئولان در عرصهی دیپلماسی و مذاکرات، خاطرنشان کردند: این اقدام یک تجربه و احتمالاً یک کار مفید است. اگر نتیجه گرفته شود، چه بهتر، اما اگر نتیجه گرفته نشد، معنایش این خواهد بود که برای حل مشکلات، کشور باید روی پای خود بایستد.
رهبر انقلاب اسلامی در عین حال گفتند: توصیهی قبلی خود را یک بار دیگر تکرار میکنم؛ نباید به دشمنی که لبخند میزند، اعتماد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: توصیهی من به مسئولینِ عرصهی دیپلماسی و مذاکره این است که مراقب باشید لبخند فریبگرانهی دشمن شما را دچار اشتباه و خطا نکند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: مسئولان به اظهار نظرها و اقدامات طرف مقابل دقت و توجه لازم را داشته باشند. آنها از یک طرف لبخند میزنند و اظهار تمایل به مذاکره میکنند، اما از طرف دیگر بلافاصله میگویند همهی گزینهها روی میز است. حالا مثلاً چه غلطی میخواهند بکنند، معلوم نیست.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان یکی از سیاستمداران آمریکایی که خواستار بمباران اتمی ایران شده بود، خاطرنشان کردند: اگر آمریکاییها راست میگویند که در مذاکرات جدی هستند، باید به دهان این افراد یاوهگو بزنند و دهان آنها را خرد کنند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: دولتی که دارای این توهّم است که نسبت به مسائل جهان و مسائل هستهای، مسئولیت دارد، غلط میکند که کشور دیگری را تهدید هستهای کند.
ایشان افزودند: امروز آمریکاییها به دلیل تسلط سرمایهداران قدرتمند و کمپانیهای صهیونیستی بر دولت و کنگره، بیشترین رودربایستی را با محافل و رژیم منحط صهیونیستی دارند و بیچارهها مجبورند ملاحظهی آنها را بکنند، اما ما که مجبور نیستیم ملاحظهی آنها را داشته باشیم.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: ما از روز اول گفتیم، اکنون هم میگوییم و در آینده نیز خواهیم گفت که ما رژیم صهیونیستی را یک رژیم نامشروع و حرامزاده میدانیم.
ایشان با اشاره به هوشیاری ملت و مسئولان خاطرنشان کردند: ما از هر اقدام مسئولان که در جهت مصلحت کشور باشد، حمایت میکنیم، اما این توصیه را هم به مردم و مسئولان و بهویژه جوانان داریم که چشمهای خود را کاملاً باز کنید، زیرا تنها راه رسیدن به اهداف ملت، حفظ آگاهی و هوشیاری است.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان گفتند: امیدواریم با لطف و عنایت الهی، جوانان با روحیهی شاداب خود، کشور را تحویل بگیرند و با ابتکارهای خود، آن را به قلهها برسانند
پیوندهای مرتبط: