Khamenei.ir

1392/06/26

دیدار فرماندهان و کارکنان سپاه پاسداران با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌‌الله خامنه‌‌ای رهبر انقلاب اسلامی  صبح امروز (سه‌‌شنبه) در دیدار فرماندهان، پیشکسوتان و پرسنل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کارنامه‌‌ی درخشان سپاه را نشان‌‌دهنده‌‌ی عمق هویت، شخصیت و تجربیات موفق یک ملت خواندند و در تبیین مفهوم پاسداری عمومی از انقلاب اسلامی تأکید کردند: پیام اصلی و جذاب انقلاب اسلامی  خودداری از ظلم و مظلوم واقع‌‌نشدن است و همه‌‌ی مسائل، از جمله رفتارها و گفتارهای سلطه‌‌گران باید در چهارچوب چالش اساسی نظام سلطه با این پیام، تحلیل و تفسیر شود.
رهبر انقلاب اسلامی با تبریک عید سعید میلاد مبارک عالِم آل محمد، حضرت علی بن موسی‌‌الرضا علیه‌‌السّلام خاطرنشان کردند: مقامات معنوی ائمه‌‌ی هدی [علیهم‌‌السّلام]، فراتر از درک عقلانی و توصیف زبانی است، اما زندگی این بزرگواران، درسی عملی و جاودانه است.
ایشان با اشاره به عمر ۵۵ ساله‌‌ی امام هشتم، و امامتِ حدوداً بیست ساله‌‌ی آن امام هُمام افزودند: حضرت علی بن موسی‌‌الرضا علیه‌‌السّلام در همین مدتِ نسبتاً کوتاه و در دوران اختناق شدید هارون، با نگاهی بلندمدت، به گونه‌‌ای حقیقت اسلام، تفکر ولایت و مکتب اهل بیت پیامبر را به گونه‌‌ای گسترش و عمق بخشیدند که دستگاه خونخوار دیکتاتور وقت از مواجهه با آن عاجز ماند و مجبور شد بر خلاف نقشه‌‌های اولیه‌‌ی خود، آن امام بزرگوار را به شهادت برساند.
رهبر انقلاب  روند شهادت و تدفین امام هشتم در مشهد مقدس را یک تدبیر و مهندسی الهی خواندند و افزودند: باید با همان انگیزه و نگاه امام رئوف، به کارهای بلندمدت نگریست و برنامه‌‌ریزی کرد.
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان، با تجلیل از کارنامه‌‌ی حقیقتاً درخشان سپاه پاسداران خاطرنشان کردند: سپاه از عمق ایمان و اعتقاد، وارد میدان مجاهدت و مقاومت شد و به‌‌موازات تربیت باهوش‌ترین و قوی‌‌ترین فرماندهان و استراتژیست‌‌های نظامی، در عرصه‌‌های غیر نظامی نیز باتدبیرترین و بهترین مدیران را تربیت کرد و در اختیار دستگاه‌‌های حاکمیتی قرار داد.
حضرت آیت‌‌الله خامنه‌‌ای، «انقلابی‌‌زیستن و انقلابی‌‌ماندن» و «ثبات قدم» را از جلوه‌‌های زیبای سپاه پاسداران خواندند و خاطر‌نشان کردند: این تشکیلات قوی‌‌بُنیه هیچ‌‌گاه به بهانه‌‌هایی نظیر بروز تغییرات در جهان و ضرورت تغییر در داخل، از راه اصلی و صحیح منحرف نشد.
رهبر انقلاب با اشاره به بهانه‌‌جویی برخی برای توجیه وادادگی و پشیمانی افزودند: این‌‌که دنیا تغییر کرده است، نمی‌‌تواند بهانه‌‌ای برای تغییر آرمان‌‌ها و اهداف شود و راه درست طی‌‌شده را تغییر دهد.
حضرت آیت‌‌الله خامنه‌‌ای افزودند: سپاه برای حفاظت از انقلاب، حتماً باید از تحولات و جریان‌‌های عرصه‌‌های مختلف شناخت کافی و کامل داشته باشد.
رهبر انقلاب در همین زمینه به یک خَلط مبحث جاری در مباحث سیاسی اشاره کردند و افزودند: ضرورتی ندارد سپاه در عرصه‌‌ی سیاسی فعالیت کند، اما پاسداری از انقلاب نیازمند شناخت دقیق واقعیت‌‌هاست. بنابراین نمی‌‌شود مجموعه‌‌ای که بازوی نگهبان انقلاب است، درباره‌‌ی جریان‌‌های گوناگون انحرافی، غیر انحرافی وابسته و یا دیگر جریان‌‌های سیاسی، چشمی بسته و نابینا داشته باشد.
حضرت آیت‌‌الله خامنه‌‌ای در ادامه و ضمن تبیین مفهوم دقیق پاسداری از انقلاب، به بحث مهم «چالش اصلی و اساسی انقلاب» پرداختند.
ایشان با تأکید بر این‌‌که نباید چالش اصلی را به چالش‌‌های خطی، رویارویی‌‌های جناحی و تقابل‌‌های فردیِ این و آن تقلیل داد، خاطرنشان کردند: چالش اصلی،  مقابله‌‌ی نظام سلطه با پیام شوق‌‌آفرین انقلاب اسلامی، یعنی خودداری از ظلم و مظلوم‌‌واقع‌‌نشدن است.
رهبر انقلاب با اشاره به نظم جدیدی که انقلاب اسلامی به بشریت ارائه می‌‌کند، خاطرنشان کردند: نظام سلطه دنیا را به دو بخش ظالم و مظلوم تقسیم کرده، اما انقلاب اسلامی منطق ظلم‌‌ستیزی و پرهیز از ظلم را همراه آورده و این منطق باعث شد پیام انقلاب در مرزهای ایران محصور نماند و مورد استقبال ملت‌‌ها قرار گیرد.
ایشان دولت‌‌های جبّار، حکومت‌‌های وابسته‌‌ی به نظام سلطه و شبکه‌‌های غارتگر بین‌‌المللی را از جمله مخالفان پیام انقلاب ملت ایران برشمردند و افزودند: نظام سلطه و وابستگان آن، سه سیاست اصلی «جنگ‌‌افروزی، فقر‌آفرینی و فساد‌انگیزی» را دنبال می‌‌کنند و اسلام با همه‌‌ی این سیاست‌‌ها مخالف است و این مخالفت، مبنای چالش اساسی با انقلاب است.
حضرت آیت‌‌الله خامنه‌‌ای با تأکید بر این‌‌که همه‌‌ی تحرکات و توطئه‌‌های دشمنان در ۳۴ سال اخیر را باید در چهارچوب این چالش اساسی تحلیل کرد، افزودند: موضوع هسته‌‌ای نیز باید با این نگاه ارزیابی شود.
ایشان خاطرنشان کردند: ما نه به خاطر آمریکا و غیر آمریکا، بلکه به علت اعتقاداتمان  سلاح هسته‌‌ای را قبول نداریم و وقتی می‌‌گوییم هیچ‌‌کس نباید سلاح هسته‌‌ای داشته باشد، قطعاً خودمان نیز دنبال آن نیستیم، اما هدف حقیقی مخالفان ایران در این زمینه، چیز دیگری است.
رهبر انقلاب افزودند: این چند کشور البته نمی‌‌خواهند انحصارشان در زمینه‌‌ی انرژی هسته‌‌ای شکسته شود، اما به خاطر این موضوع غوغا راه‌‌نمی‌‌اندازند. بنابراین غوغا و جنجال‌‌آفرینی آمریکا، غرب و جریان‌‌های وابسته و دلبسته به آنها را در بحث هسته‌‌ای باید در چهارچوب چالش عمیق نظام سلطه و انقلاب اسلامی درک و تحلیل کرد.
حضرت آیت‌‌الله خامنه‌‌ای در تبیین عمق خصومت مستکبران با انقلاب اسلامی تأکید کردند: عظمت امام خمینی [رضوان‌‌الله‌‌تعالی‌‌علیه] به گونه‌‌ای بود که دشمنان نیز برای ایشان احترام قائل بودند، اما در عمق نگاه دشمنان، هیچ‌‌کس مبغوض‌‌تر از آن آفتاب فروزان نبود، چرا که امام راحل با بصیرت کامل، اهداف خصمانه‌‌ی آنها را درک می‌‌کرد و همچون سدّی مستحکم، قاطعانه در مقابل آنها می‌‌ایستاد.
حضرت آیت‌‌الله خامنه‌‌ای افزودند: امروز هم همین‌‌طور است و هر‌کس به پیام اصلی انقلاب پایبندتر باشد و توطئه‌‌ها و رفتارهای دشمنان را در چهارچوب چالش نظام سلطه با انقلاب اسلامی تحلیل کند، در چشم مستکبران بیش از دیگران مورد خشم و غضب قرار دارد.
ایشان با اشاره به پیچیدگی‌‌های دنیای دیپلماسی افزودند: عرصه‌‌ی دیپلماسی  عرصه‌‌ی لبخند و درخواست مذاکره است، اما همه‌‌ی این رفتارها باید در چهارچوب چالش اصلی فهم و درک شود.
رهبر انقلاب  ضمن موافقت با حرکت‌‌های صحیح و منطقی در سیاست‌‌های خارجی و داخلی افزودند: با مسأله‌‌ای که سال‌‌های پیش «نرمش قهرمانانه» خواندم، موافقم، چرا که این حرکت در مواقعی بسیار خوب و لازم است، اما با پایبندی به یک شرط اصلی.
ایشان درک ماهیت طرف مقابل و فهم صحیح هدف‌‌گذاری او را شرط اصلی استفاده از تاکتیک نرمش قهرمانانه اعلام کردند و افزودند: یک کُشتی‌‌گیر فنی نیز برخی مواقع به دلیل فنی نرمش نشان می‌‌دهد، اما فراموش نمی‌‌کند که حریفش کیست و هدف اصلی او چیست؟
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان با تأیید سخنان فرمانده کل سپاه پاسداران درباره‌‌ی وظایف این نهاد افزودند: این وظایف را با تکیه بر درک صحیح از موضوعی که پاسداری آن را به عهده دارید و با ثبات قدم دنبال کنید.
ایشان با توصیه‌‌ی مؤکد به سپاهیان پاسدار، برای تکیه بر معنویات افزودند: البته تکیه بر معنویات هیچ منافاتی با پرداختن به اصول مادّی کار و تنظیم درست آن ندارد.
بخش پایانی سخنان رهبر انقلاب، تأکید بر آینده‌‌ی درخشان انقلاب اسلامی بود.
ایشان برای تبیین این موضوع که آینده‌‌ی درخشان انقلاب یک واقعیت است و نه یک دل‌‌خوش‌‌کُنک، دو استدلال مطرح کردند که اولین آن استدلالِ تجربه بود.
رهبر انقلاب با اشاره به تفاوت حیرت‌‌انگیز موقعیت کنونی کشور در عرصه‌‌های علمی، نظامی، مدیریتی و اقتصادی و دیگر عرصه‌‌ها، با اوضاع کشور در اوایل پیروزی انقلاب افزودند: همه‌‌ی این پیشرفت‌‌ها در کوران فشار و توطئه‌‌های دشمنان به دست آمده و این تجربه‌‌ی گرانبها نشان می‌‌دهد که هیچ مانعی نمی‌‌تواند ملتی مؤمن، منسجم و مصمّم که راه خود را می‌‌شناسد، متوقف کند.
رهبر انقلاب در همین زمینه افزودند: خساراتی که دنیای اسلام در حوادث اخیر منطقه متحمل شد، ناشی از آن بود که برخی راه را بلد نبودند و نمی‌‌دانستند. البته اوضاع این‌‌گونه نمی‌‌ماند و بیداری بی‌‌سابقه‌‌ی اسلامی کار خود را خواهد کرد.
ایشان دومین استدلال خود را برای اثبات آینده‌‌ی روشن انقلاب اسلامی بر پایه‌‌ی منطق و محاسبه‌‌ی علمی استوار کردند.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: ملت ایران با منطق و محاسبه‌‌ی علمی به پیش می‌‌رود، اما دشمن به علت ساخت متناقض درونی حتی اگر بر زبان نیاورد، در حال عقب‌‌نشینی و ضعف است و در این رویارویی، طبعاً آینده از آن کسی است که با حساب و کتاب به پیش می‌‌رود.

تأکید بر استحکام ساخت درونی نظام، استمرار پیشرفت علمی، رشد تولید داخلی و تکیه بر استعداد داخلی آخرین نکات سخنرانی رهبر انقلاب در این دیدار بود.
ایشان تأکید کردند: آینده‌‌ی درخشان انقلاب حتمی است، اما تحقق دیر یا زود آن  بستگی به عملکرد ملت و مسئولان دارد. اگر متحد، مستحکم و مصمم باشیم، این آینده زودتر محقق می‌‌شود و اگر دچار تنبلی، خودخواهی و مشکلات دیگر شویم، دیرتر به سراغمان می‌‌آید.

در ابتدای این دیدار، حجت‌‌الاسلام‌‌و‌المسلمین سعیدی –نماینده‌‌ی ولی فقیه در سپاه پاسداران- طی گزارشی  مهم‌‌ترین محورهای عملکرد حوزه‌‌ی نمایندگی ولی فقیه در سپاه را بیان کرد.
سردار سرلشکر جعفری -فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی- نیز در گزارشی با تبیین دستاوردهای ارزشمند سپاه در عرصه‌‌های نظامی و فرهنگی تأکید کرد: امروز سپاه پاسداران با بهره‌‌مندی از تجارب انقلاب اسلامی قادر است قدرتمندانه از همه‌‌ی چالش‌‌های فراروی انقلاب عبور کرده و با نگاه به آرمان‌‌های انقلاب اسلامی، عزتمندانه مسیر پیشرفت را بپیماید.
سردار جعفری به تعهد انقلابی سپاه در دفاع همه‌‌جانبه از آرمان‌‌های نظام، امام و شهیدان اشاره کرد و گفت: سپاه پاسداران با قدرت بازدارندگی  همه‌‌جانبه، قدرت تهاجمی خود را در همه‌‌ی ابعاد در معرض نوسازی و آمادگی‌‌های بیشتر قرار داده است.

پیوندهای مرتبط:

در این رابطه ببینید:

ارسال پیوند با پیامک
بالای صفحه

دفتر حفط و نشر آثار آیت الله العظمی خامنه ای