Khamenei.ir

1392/03/14

برگزاری مراسم بیست‌وچهارمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی با سخنرانی رهبر انقلاب

انبوه بی‌شمار مردم مؤمن و انقلابی از سراسر کشور، امروز با اجتماع عظیم و پرشور خود در حرم مطهر امام خمینی رضوان‌الله‌علیه، «وفاداری به امام» را به حبل‌المتین وحدت و سرافرازی ملت و مسئولان تبدیل کردند و با عزیز به عرش سفرکرده خود، پیمانی دوباره بستند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این اجتماع کم‌نظیر، باور امام به "خدا، مردم و خود" را زمینه‌ساز پیروزی، تداوم و پیشرفت مقتدرانه‌ی انقلاب اسلامی خواندند و با بیان توصیه‌های مهم انتخاباتی خطاب به مردم و نامزدها افزودند: به یاری پروردگار، ملت ایران ده روز دیگر حماسه‌ای پرشور می‌آفریند و از آزمون بزرگ 24 خرداد سرافراز و سربلند بیرون می‌آید.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای قیام تاریخی 15 خرداد سال 1342 را مقطع بسیار مهمی در تاریخ ایران خواندند و افزودند: بعد از بازداشت امام رضوان‌الله‌علیه که پس از سخنرانی ایشان در سیزده خرداد 42 روی داد، در پانزده خرداد موج عظیمی از حرکت مردمی در تهران، قم و چند شهر دیگر به راه افتاد که پیوند مستحکم مردم با روحانیت و مرجعیت را به رخ حکومت طاغوت کشید.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر این که پیوند مردم با روحانیت ضامن پیشرفت اوج‌گیری و نهایتاً پیروزی نهضت بود، گفتند: هنگامی که مردم وارد میدان می‌شوند و احساسات و اندیشه‌ی آنها پشتوانه‌ی یک نهضت قرار می‌گیرد، آن حرکت، ظرفیت ادامه‌یافتن و پیروز شدن را به دست می‌آورد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به نمایان‌شدن چهره‌ی خشن  و بی‌رحم طاغوت، در حادثه‌ی پانزده خرداد سال 42 افزودند: یکی از نکات مهم آن حادثه، سکوت مجامع و نهادهای بین‌المللی مدعی حقوق بشر بود که به هیچ وجه اعتراضی از آنها شنیده نشد.
ایشان تأکید کردند: به رغم همه‌ی این مسائل، امام خمینی رضوان‌الله‌علیه به‌تنهایی اما به پشتوانه‌ی مردم، چهره‌ی یک رهبر آسمانی و معنوی، قاطع و مصمم را از خود به همه‌ی مردم و تاریخ نشان داد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سه باور مهم امام راحل رضوان‌الله‌علیه تاکید کردند: باور به خدا، باور به مردم و باور به خود، هر سه به معنی واقعی کلمه در وجود امام و تصمیم امام و همه‌ی حرکت‌های ایشان تجلی داشت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: امام خمینی رضوان‌الله‌علیه با دل خود با مردم سخن گفت و مردم هم با جان خود به او لبیک گفتند و به وسط میدان آمدند و مردانه ایستادند و این نهضت به‌تدریج به سمت پیروزی رفت و درنهایت هم بدون کمک هیچ کشوری، به پیروزی رسید.

رهبر انقلاب در تشریح سه باور عمیق و سرنوشت‌ساز امام -یعنی باور به خدا، باور به مردم و باور به خود- افزودند: امام با همه‌ی وجود به پروردگار اعتماد و به تحقق وعده‌ی یاری خدا یقین داشت و به همین علت فقط و فقط برای خدا کار و حرکت و اقدام می‌کرد.
ایشان افزودند: امام به ملت نیز عمیقاً "اعتماد و اعتقاد" داشت و بر این باور بود که ملت مؤمن، باهوش و شجاع ایران اگر رهبران لایقی داشته باشد، مثل خورشید در میدان‌های مختلف خواهد درخشید.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: در چشم امام، مردم عزیزترین، و دشمنانِ ملت منفورترین بودند و این باور یکی از علل اساسی ایستادگی و مقابله‌ی امام با سلطه‌گرانی بود که با ملت ایران، دشمنی می‌کردند.
رهبر انقلاب در تشریح سومین ویژگی امام -یعنی باور به خود و اعتماد به نفس- خاطرنشان کردند: امام "ما می‌توانیم" را در وجود ملت زنده کرد و توانایی‌های ذاتی ملت را در عرصه‌های مختلف به بروز و ظهور رساند.
ایشان با اشاره به رفتار شجاعانه‌ی امام در مقابل رژیم مستبد پهلوی، دوران انقلاب، دفاع مقدس و مقابله با ستمگران جهانی افزودند: شجاعت، قاطعیت و اعتمادبه‌نفسی که در گفتار و رفتار و تصمیمات امام جاری بود، به‌تدریج به ملت منتقل شد و این ملت را به الگوی استقامت و بصیرت تبدیل کرد.
رهبر انقلاب افزودند: در پرتو همین اعتماد به نفس و شجاعت بود که امام هیچ‌گاه حتی در آخرین روزهای حیات پربرکتشان، دچار ذره‌ای افسردگی و تردید و وادادگی نشد. به گونه‌ای که بیانیه‌های سال‌های آخر حیات ایشان، در سال‌های آخر از سخنان و مواضع امام در سال‌های آغاز نهضت، انقلابی‌تر و قوی‌تر بود.
ایشان با تشریح نتایج باور ملت ایران به شعار اساسی امام خمینی -یعنی "ما می‌توانیم"- افزودند: ملت ایران در پرتو "اعتماد به نفس"، امید و توکل به خدا، یأس و نومیدی دوران ستمشاهی را کنار گذاشت و با افتخارآفرینی در عرصه‌های مختلف، خود را به نماد سرافرازی و پیشرفت تبدیل کرد.
رهبر انقلاب نجات ایران از وابستگی شرم‌آور به آمریکا و انگلیس، تبدیل سران فاسد و خائن و شهوتران به حاکمان برآمده از آراء ملت، تبدیل ایران از کشوری عقب‌مانده به کشوری که شتاب پیشرفت علمی آن یازده‌برابر متوسط جهانی است و دستیابی ایران به پیشرفت‌های تحسین‌برانگیز در عرصه‌های سازندگی، علمی، پزشکی و آموزش عالی را از برکات حرکت عظیمی خواندند که امام راحل عظیم‌الشأن در پرتو باور به خدا، باور به ملت و باور به خود در میان مردم به وجود آورد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر این که پیشرفت‌ها و دستاوردهای سه دهه‌ی اخیر نباید مایه‌ی غرور کاذب شود، خاطرنشان کردند: ما اگر خودمان را با ایران دوران طاغوت مقایسه کنیم، این افتخارات به چشم خواهد آمد، اما اگر خود را با "ایران اسلامی مطلوب" که جامعه‌ای همراه با عزت، رفاه، اخلاق و ایمان و معنویت است، مقایسه کنیم، قطعاً راه طولانی در پیش داریم.
ایشان تأکید کردند: این راه طولانی اما پرافتخار با همان سه باور امام رضوان‌الله‌علیه قابل پیمودن است و ملت ایران با برخورداری از جوانان مؤمن و با تمسک به این سه باور، توانایی را دارد که با سرعت و شتاب لازم به قله‌ی رفیع ایران اسلامی مطلوب دست یابد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر این که افق پیش روی ملت ایران پر از امید است، افزودند: ملت، نقشه‌ی راه را نیز که همان اصول امام است، در اختیار دارد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطر‌نشان کردند: اصول امام که در سخنرانی‌های منتشر‌شده و مدوّن ایشان و وصیتنامه‌ی آن امام موجود است، همان اصولی است که ملت عقب‌افتاده و وابسته‌ی ایران را به ملتی پیشرو و سرافراز و مستقل تبدیل کرد.
ایشان یک نکته را هم متذکر شدند و گفتند: کسانی که نام امام را بر زبان می‌آورند و به نام ایشان تمسک می‌جویند، باید به اصول و "نقشه‌ی راه امام" هم اعتقاد داشته باشند، زیرا حقیقت امام تنها با اصول و مبانی و نقشه‌ی راه آن عزیز قابل درک و قابل عمل می‌شود.
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین اصول امام در زمینه‌های مختلف اصول امام در "سیاست داخلی" را این‌گونه بیان کردند: تکیه به رأی مردم، تأمین اتحاد و یکپارچگی ملت، مردمی‌بودن و غیر اشرافی بودن حکمرانان و زمامداران، دلبسته بودن مسئولان به مصالح ملت، و کار و تلاش همگانی برای پیشرفت کشور.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خصوص اصول امام در "سیاست خارجی" گفتند: ایستادگی در مقابل سیاست‌های مداخله‌گر و سلطه‌گر، برادری با ملت‌های مسلمان، ارتباط برابر با همه‌ی کشورها به‌جز کشورهایی که تیغ بر روی ملت ایران کشیده‌اند، مبارزه با صهیونیست، مبارزه برای آزادی فلسطین، و کمک به مظلومان و ایستادگی در برابر ظالمان، اصول امام در سیاست خارجی است.
ایشان به اصول امام در عرصه‌ی فرهنگ نیز اشاره کردند و افزودند: اصول امام در این بخش عبارتند از: نفی فرهنگ اباحه‌گری غربی، نفی جمود و تحجر، نفی ریاکاری در تمسک به دین، دفاع قاطع از اخلاق و احکام اسلام، و مبارزه با ترویج فحشاء و فساد در جامعه.
رهبر انقلاب اسلامی در خصوص اصول امام در عرصه‌ی "اقتصاد" نیز گفتند: تکیه به اقتصاد ملی  و خودکفایی، عدالت اقتصادی در تولید و توزیع، دفاع از طبقات محروم، مقابله با فرهنگ سرمایه‌داری، احترام به مالکیت و سرمایه و کار، هضم‌نشدن در اقتصاد جهانی و استقلال در اقتصاد ملی اصول اقتصادی امام است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: توقع همیشگی امام از مسئولان این بود که با اقتدار و مدیریت و با اداره‌ی عاقلانه و مدبرانه‌ی کشور، این اصول را اجرایی کنند و به پیش ببرند.
ایشان با تأکید بر این که این اصول نقشه‌ی راه امام بزرگوار است، خاطرنشان کردند: ملت ایران با ایمان راسخ و توانایی‌ها و استعدادهای خود و با همت جوانان و استفاده از نقشه‌ی راه امام می‌تواند راه طی‌شده در 34 سال گذشته را با قدرت و شتاب بیشتر ادامه دهد و به الگویی حقیقی و کامل برای ملت‌های مسلمان تبدیل شود.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه به انتخابات حساس یازدهمین دوره‌ی ریاست‌جمهوری پرداختند و نکاتی را در این خصوص یاداور شدند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای انتخابات را مظهر هر سه باور امام دانستند و افزودند: انتخابات مظهر خداباوری است، زیرا بر اساس تکلیف باید در سرنوشت کشور شرکت کرد.
ایشان خاطرنشان کردند: انتخابات مظهر مردم‌باوری است، زیرا در انتخابات، مردم خودشان مسئولان کشور را انتخاب می‌کنند.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: انتخابات مظهر خودباوری نیز می‌باشد، زیرا هر رأیی که در صندوق انداخته می‌شود، در واقع مشارکت و دخالت در سرنوشت کشور است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مهم‌ترین موضوع در انتخابات را  ایجاد حماسه‌ی سیاسی و حضور "پرشور و هیجانِ" مردم در پای صندوق‌های رأی دانستند و تأکید کردند: هر رأیی که مردم به یکی از هشت کاندیدای محترم بدهند، در درجه‌ی اول، رأی به جمهوری اسلامی و رأی اعتماد به ساز و کار انتخابات است.
ایشان خاطرنشان کردند: این رأی در درجه‌ی دوم ، رأی به کسی است که هر فردی بر اساس نظر و انتخاب خود، او را برای آینده‌ی کشور مفیدتر تشخیص داده است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش دشمنان برای تبدیل انتخابات به تهدیدی بر ضد نظام، گفتند: آنها امیدوارند که انتخابات، یا سرد برگزار شود و یا این که بعد از انتخابات فتنه‌ای به‌وجود آید؛ همان‌گونه که در سال 88 روی داد، اما دشمنان در طراحی خود اشتباه می‌کنند، زیرا ملت ایران را نشناخته و روز 9 دی را فراموش کرده‌اند.
ایشان تأکید کردند: به توفیق الهی و بر خلاف خواست و طراحی دشمنان، انتخابات 24 خرداد، فرصت بزرگ نظام جمهوری اسلامی خواهد بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: دشمنان تصور می‌کنند اکثریتی خاموش و مخالف نظام در کشور وجود دارد. در حالی که آنها 22 بهمن را از یاد برده‌اند که در 34 سال گذشته همواره جمعیت عظیمی در دفاع از نظام اسلامی به خیابان‌ها آمده و شعار " مرگ بر آمریکا" سر داده است.
ایشان با تأکید بر این که بدخواهان ملت ایران و اتاق‌های فکر آنها، برای سردکردن فضای انتخابات به تبلیغات دروغ و بی‌انصافانه‌ای همچون مهندسی‌شدن انتخابات و مشروع و آزاد نبودن آن روی آورده‌اند، خاطرنشان کردند: در کجای دنیا به نامزدهای انتخابات، از چهره‌های معروف گرفته تا افراد گمنام، اجازه داده می‌شود که به‌طور مساوی از رسانه‌ی ملی کشور استفاده کنند.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: در آمریکا و کشورهای سرمایه‌داری، اگر نامزدهای انتخابات عضو دو یا سه حزب نباشند و  مافیای ثروت و قدرت و شبکه‌ی صهیونیست‌ها از آنها حمایت نکنند، به هیچ وجه امکان تبلیغات ندارند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای قانون را مرجع و حاکم واقعی روند انتخابات در ایران برشمردند و تأکید کردند: در جمهوری اسلامی تنها چیزی که بر روند واردشدن در عرصه‌ی انتخابات حاکم است، قانون است و بر طبق قانون، عده‌ای می‌توانند بیایند و عده‌ای نمی‌توانند؛ ضمن این‌که کسانی که تشخیص صلاحیت می‌دهند نیز بر طبق قانون مشخص هستند.
ایشان افزودند: دشمن بیرونی با چشم‌بستن بر این واقعیات، تبلیغات دروغین انجام می‌دهد و متأسفانه برخی حنجره‌ها و قلم های بی‌تقوا در داخل، همان تبلیغات را تکرار می‌کنند.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: ملت ایران به توفیق الهی و با حضور خود و عزم راسخ، به همه‌ی این ترفندها پاسخ قاطع و کوبنده خواهد داد.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان درباره‌ی انتخابات، خطاب به نامزدهای انتخاباتی، چند توصیه‌ی مهم بیان کردند.
ایشان تأکید کردند: نامزدهای محترم از هر چیزی که می‌خواهند  انتقاد کنند، اما متوجه باشند که معنای انتقاد، بی‌انصافی، منفی‌بافی و سیاه‌نمایی نیست، بلکه جوهره‌ی انتقاد به معنای عزم و نیت و تلاش برای حل مشکلات و پیمودن راهی پرافتخار است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: اگرچه رسانه‌های بیگانه با غیض و غرض‌ورزی سعی می‌کنند این سخنان من را به برخی نامزدها منتسب کنند، اما این حرف‌ها متوجه نامزد یا نامزدهای خاصی نیست، بلکه متوجه همه‌ی نامزدهاست.
ایشان افزودند: لازمه‌ی انتقاد، انکار جهات مثبت نیست؛ بنابراین کسانی که می‌خواهند اعتماد مردم را به خود جلب کنند، نباید برنامه‌ها و کارهای زیرساختی و برجسته‌ای را که در این دولت و دولت‌های چند دوره‌ی گذشته انجام شده و موجبات پیشرفت کشور را فراهم کرده، انکار کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مشکلات اقتصادی؛ از جمله گرانی و تورم افزودند: آرزوی ملت و همه‌ی ما این است که منتخب ملت در انتخابات 24 خرداد، حلّال مشکلات اقتصادی باشد، اما نامزدها در بیان طرح‌های خود برای حل مشکلات اقتصادی، کارهای انجام‌شده را نفی نکنند.
توصیه‌ی انتخاباتی دیگر رهبر انقلاب به هشت نامزد این بود که وعده‌های نشدنی ندهند.
ایشان خطاب به نامزدها افزودند: به گونه‌ای حرف بزنید که اگر خرداد سال آینده نوار حرف‌های امروز شما را پخش کردند، شرمنده نشوید و با بهانه‌گیری گردن این و آن نیندازید.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اختیارات رئیس‌جمهور در قانون اساسی را بسیار وسیع و فوق‌العاده دانستند و خاطرنشان کردند: تنها محدودیت رئیس‌جمهور «قانون» است که البته قانون در واقع محدودکننده نیست، بلکه هدایت‌کننده و نشان‌دهنده‌ی راه صحیح حرکت است.
رهبر انقلاب اسلامی سپس از نامزدها دعوت کردند ضمن ارائه‌ی برنامه‌هایشان، چند قول اساسی به مردم بدهند: قول بدهند که با "عقل و درایت" و "پشت کار و ثبات قدم" عمل خواهند کرد. قول بدهند از همه‌ی ظرفیت‌های قانون اساسی برای انجام مسئولیت‌های بزرگ ریاست‌جمهوری استفاده می‌کنند و قول بدهند ضمن مدیریت اوضاع کشور، به مسأله‌ی اقتصاد که به میدان چالش تحمیلی بیگانگان تبدیل شده، توجه کافی خواهند کرد.
ایشان قول نامزدهای انتخاباتی به ملت برای پرهیز از حاشیه‌سازی و حاشیه‌پردازی را ضروری برشمردند و افزودند: لازم است به ملت قول بدهید که اگر انتخاب شدید، دست اطرافیان و دوستانتان را باز نخواهید کرد.
رهبر انقلاب قول نامزدها به مردم برای توجه کامل و پاسداری از منافع ملت در مقابل بیگانگان را، از دیگر تعهدات ضروری نامزدها خواندند و افزودند: برخی با تحلیل غلط می‌گویند برای کاهش عصبانیت دشمن باید به او امتیاز داد، اما این کارِ اشتباه، عملاً به معنای ترجیح منافع بیگانگان بر منافع ملت است.
ایشان خاطر نشان کردند: عصبانیت دشمن ناشی از وجود بالنده‌ی جمهوری اسلامی و ناشی از زنده‌بودن راه و یاد و اهداف امام در اذهان ملت است و تنها راه مقابله با آن، تلاش بی‌وقفه برای حل مشکلات و "ا ستقلال و اقتدار ملی" است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان سخنانشان تأکید کردند: ده روز دیگر، روز امتحان بزرگ ملت ایران است که امیدواریم به فضل پروردگار، ملت با ایجاد حماسه‌ای پر‌برکت و دارای نتایج درخشان، از این آزمون بزرگ الهی نیز سربلند و سرافراز بیرون‌ آید.

در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین سید حسن خمینی -تولیت آستان مقدس حضرت امام خمینی رضوان‌الله‌علیه- در سخنانی واقعه‌ی 15 خرداد سال 42 را سرآغاز نهضت امام دانست و گفت: در شروع نهضت، شرایط به گونه‌ای بود که هیچ کس اساساً تصور نمی‌کرد که انقلابی با رویکردها و جهت‌گیری‌های دینی به دست امام شکل بگیرد و پیروز شود.
وی اتکا و باور حقیقی امام به خدا را اساس حرکت انقلابی حضرت امام توصیف کرد و افزود: امام خمینی رضوان‌الله‌علیه نهضت را در شرایطی آغاز کرد که اعتقاد به دین در شرق و غرب عالم در ضعیف‌ترین حالت خود قرار داشت.
سید حسن خمینی همچنین با اشاره به انتخابات پیش رو افزود: امیدواریم که همه‌ی آحاد جامعه بتوانند این شرایط حساس مسئولیت خود را به‌خوبی بشناسند و به آن عمل کنند.

پیوندهای مرتبط:

ارسال پیوند با پیامک
بالای صفحه

دفتر حفط و نشر آثار آیت الله العظمی خامنه ای