Khamenei.ir

1391/09/01

دیدار جمعی از بسیجیان و فعالان طرح «صالحین» با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در جمع صدها نفر از فعالان طرح «شجره‌ی طیبه‌ی صالحین»، بسیج را از معجزات انقلاب اسلامی دانستند و با اشاره به نیاز مستمر کشور،‌ ملت، ‌انقلاب و تاریخ به بسیج،‌ بر ارتقای کیفی فعالیت‌های این نهاد تأکید کردند.
ایشان همچنین جنایات و وحشی‌گری‌های رژیم صهیونیستی در حمله به مردم نوار غزه را نشان‌دهنده‌ی سبُعیت حیرت‌آور سردمداران این رژیم خواندند و با اشاره به وقاحت مضاعف و نفرت‌آور آمریکا و انگلیس و فرانسه در حمایت از کشتار مردم غزه تأکید کردند: کشورهای اسلامی به‌خصوص دولت‌های عربی با اصلاح رفتار خود در این مسئله ضمن کمک به مردم مظلوم، اما شجاع و سرافراز نوار غزه برای شکستن محاصره‌ی این منطقه تلاش کنند و امت اسلام نیز به تأسی از مقاومت پیروز مردم غزه بداند که ایستادگی و استقامت، تنها راه نجات و غلبه بر دشمنان اسلام است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بخش مهمی از سخنانشان در این دیدار را به حوادث هفته‌ی اخیر نوار غزه اختصاص دادند و تأکید کردند: وحشی‌گری‌های صهیونیست‌ها در حمله به مردم بی‌گناه و غیر نظامی غزه باید وجدان دنیای اسلام را تکان دهد و حرکت عظیم ملت‌های مسلمان روح تازه‌ای پیدا کند.
ایشان در تبیین ابعاد حرکت رژیم صهیونیستی در حمله به غزه افزودند: سبعیت شگفت‌آور سردمداران رژیم اشغالگر در حمله به غزه نشان داد این عناصرِ کاملاً وحشی، هیچ بویی از انسانیت نبرده‌اند.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: جنایات صهیونیست‌ها در غزه همچنین ماهیت دشمنان جهان اسلام و ماهیت مدعیان جمهوری اسلامی در مجامع بین‌المللی را به‌خوبی آشکار کرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با انتقاد شدید از حمایت واضح سردمداران نظام استکبار از جنایات صهیونیست‌ها خاطرنشان کردند: امریکا، انگلیس و فرانسه به رژیم سنگدل و بی‌رحم صهیونیستی حتی یک اخم نکردند و با حمایت و تشویق و تقویت این جنایتکاران نشان دادند که دشمنان خشن و منفور امت اسلام چقدر از اخلاق و انسانیت به‌دورند.
ایشان افزودند: سردمداران استکبار، از جمله امریکا که از فجایع صهیونیست‌های وحشی در غزه حمایت می‌کنند، چگونه باوقاحت مضاعف از حقوق بشر دم‌می‌زنند و خود را در موضع محاکمه‌کننده‌ی ملت‌ها و کشورهای دیگر قرار می‌دهند؟!
رهبر انقلاب افزودند: رفتار کشورهای عربی و اسلامی نیز در قبال حوادث غزه رفتار مناسبی نبود، چرا که برخی فقط به حرف اکتفا کردند و برخی حتی در حرف نیز صهیونیست‌ها را محکوم نکردند.
ایشان افزودند: کسانی که داعیه‌ی دعوت به وحدت و هدایت دنیای اسلام را دارند، در مسائل دیگری که تأمین‌کننده‌ی اغراض سیاستی آنها است، به‌صراحت وارد می‌شوند، اما در این ماجرا چون طرف آنها امریکا و انگلیس است، از محکوم‌کردن صریح و واقعی صهیونیست‌ها خودداری و حداکثر به حمایت لفظی کم‌ارزش بسنده کردند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: کشورهای اسلامی و به‌خصوص دولت‌های عربی باید در حرکتی متحد، ضمن کمک به مردم مظلوم غزه، برای برداشته شدن محاصره‌ی این منطقه تلاش کنند.
ایشان با تجلیل از استقامت عزت‌آفرین مردم و جوانان نوار غزه افزودند: آنها به توفیق الهی یک بار دیگر ثابت کردند که با ایمان و ایستادگی و سخت‌کوشی‌ می‌توان بر مجموعه‌های بزرگ، مسلح، پیچیده و حمایت‌شده از سوی مستکبران نیز غالب آمد.
رهبر انقلاب با اشاره به دستپاچگی رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس خاطرنشان کردند: کسانی که خباثت و ددمنشی را آغاز کردند، ضربات بیشتری نیز دریافت کردند، به شکلی که اکنون برای آتش‌بس از جمع کوچک مردم نوار غزه دستپاچه‌تر شده‌اند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزایش قدرت مادی و معنوی و دفاع جانانه و مقتدرانه در مقابل دشمنان اسلام را پیام حوادث غزه برای امت اسلامی خواندند و افزودند: ماجرای غزه نشان داد که برای غلبه بر توطئه‌ها، خباثت‌ها و نامردی‌ها هیچ راهی جز دفاع مقتدرانه نیست.
ایشان خاطرنشان کردند: دنیای اسلام باید برای آسیب‌ناپذیری در مقابل دشمنان، هم قدرت ایمانی و عزم و اراده‌ی خود را افزایش دهد و هم با پیشرفت علمی و فناوری به توانایی ساخت تجهیزات زندگی، اعم از سلاح و غیر سلاح دست یابد.
رهبر انقلاب افزودند: البته ملت ایران این درس را از دوران دفاع مقدس خود درک کرده است و به همین علت، مردم، جوانان و دانشمندان این سرزمین برای پیشرفت و اقتدار کشور در حال تلاشند.
رهبر انقلاب ضرورت اتحاد امت اسلامی و نیز اتحاد درونی هر ملت مسلمان را از دیگر درس‌های حوادث اخیر نامیدند و خاطرنشان کردند: این واقعیت در مورد ملت ایران نیز صادق است.
ایشان از همین زاویه به تبیین فلسفه‌ی دعوت مکرر خود به وحدت و همدلی پرداختند و افزودند: توصیه‌ی مداوم به صاحبان قلم و زبان و فعالان مطبوعاتی و پایگاه‌های اینترنتی، جناح‌های سیاسی و مسئولان اجرایی و غیر اجرایی برای اتحاد به این دلیل است که وحدت در اقتدار و پیشرفت کشور و حفظ جایگاه جمهوری اسلامی در جهان دارای تأثیراتی عظیم و حیاتی است.
رهبر انقلاب با تجلیل از وحدت و همدلی ملت، به پاسخ مثبت سران سه قوه به دعوت ایشان برای همدلی اشاره کردند و افزودند: از پاسخ مثبت و باارزش مسئولان قوا و تأکید آنان بر وحدت در عین برخی اختلاف نظرها و سلیقه‌ها تشکر می‌کنم و لازم است این حرکت خوب با مراقبت در اظهار نظرها و اقدامات استمرار یابد.
ایشان در همین بحث به موضوع سؤال مجلس از رئیس‌جمهور پرداختند و خاطرنشان کردند: این حرکت تاکنون از دو جنبه قابل تحسین و تمجید است.
رهبر انقلاب در تشریح این ابعاد مثبت، سؤال از رئیس‌جمهور و دیگر مسؤلان اجرایی را نشان‌دهنده‌ی احساس مسؤلیت نمایندگان ملت در قبال مسائل کشور دانستند و افزودند: مسئولان اجرایی نیز با اعتماد به نفس و شجاعت برای توضیح و پاسخ اعلام آمادگی کرده‌اند.
رهبر انقلاب افزودند: اقدام قوه‌ی مقننه در عمل به وظیفه و نیز اعتقاد قوه‌ی مجریه به صحت و صداقت اقدامات خود، امتحان خوبی برای دو قوه بود، اما معتقدم این حرکت تا همین جا کافی است و دیگر ادامه نیابد.
ایشان افزودند: مردم هم بابصیرتند و تشخیص می‌دهند که ادامه‌ی این کار، همان چیزی است که دشمن می‌خواهد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به نیاز کامل کشور به آرامش خاطرنشان کردند: ممکن است عده‌ای از دو طرف تحت تأثیر احساسات و با استفاده از وسائل تبلیغ، از جمله روزنامه‌ها و پایگاه‌های اینترنتی فضا را شلوغ کنند. در حالی که همه‌ی مسئولان برای عمل به وظایفشان نیاز به آرامش دارند و مردم نیز خواستار آرامش هستند و ادامه‌نیافتن این مسئله نشان خواهد داد که قوای مقننه و مجریه بیش از هر چیز به وحدت و آرامش احترام می‌گذارند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین در سخنانشان در جمع مسئولان و فعالان شجره‌ی طیبه‌ی صالحین بسیج، تقارن هفته‌ی بسیج با حادثه‌ی عظیم عاشورا را درس‌آموز دانستند و افزودند: اگر حادثه‌ی جگرسوز، اما عبرت‌آموز کربلا نبود، از حقیقت اسلام چیزی باقی نمی‌ماند. به همین علت ماجرای عاشورا باید همواره به عنوان یک درس و یک پرچم هدایت در مقابل چشمان جامعه‌ی اسلامی باشد.
ایشان دوران دفاع مقدس را تداعی‌کننده‌ی گوشه‌هایی از فداکاری اصحاب سیدالشهدا علیه‌السلام خواندند و خاطرنشان کردند: بسیج از برجسته‌ترین و مهم‌ترین مظاهر این فداکاری‌ها بوده است.
رهبر انقلاب اسلامی تشکیل بسیج را از مظاهر ژرف‌اندیشی و حکمت الهی امام خمینی رضوان‌الله‌علیه برشمردند و افزودند:‌ بسیج در دفاع مقدس دارای عیار بالای خلوص بود که امروز نیز همان عیار بالا باید حفظ و متجلی شود.
ایشان حفظ خلوص در دوران دفاع مقدس را آسان‌تر از خالص‌ماندن در میدانِ پیچیده، اما غیرنظامی مقابله با دشمنان دانستند و تأکید کردند: بسیج در مجموعه‌های خود مراقب ایمان، ‌توکل، معنویت و روحیه‌ی فداکاری باشد.
رهبر انقلاب پرهیز از آفاتی نظیر غرور، تظاهر و ریاکاری را ضرورت بسیجی‌بودن و بسیجی‌ماندن خواندند و با اشاره به استمرار عمق‌بخشی و ارتقای مستمر کیفیت فعالیت‌ها افزودند: باید از هرگونه سطحی‌نگری در ابعاد مختلف پرهیز کرد.
ایشان طرح «شجره‌ی طیبه‌ی صالحین» را به عنوان اقدامی برای عمق‌بخشی معرفتی و تربیتی، ‌مورد تحسین قرار دادند و افزودند: باید به گونه‌ای عمل کنیم که بسیج به عنوان الگو و دستورالعملی زنده، پویا و قابل پیروی در دنیای اسلام تثبیت شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تقویت و توسعه‌ی فعالیت‌های بسیجی به همه‌ی ابعاد زندگی را از وظایف اساسی دست‌اندرکاران این نهاد برشمردند و افزودند: در بحث سبک زندگی نیز بسیج و بسیجیان می‌توانند با عیارسنجی رفتار خود در خانواده، محیط کار‌ و اجتماع، به نوعی خودشناسی و اصلاح دست بزنند.
ایشان با تقدیر از حضور موفق بسیج در زمینه‌های علمی، فناوری، خدمات اجتماعی و نظریه‌پردازی در زندگی اجتماعی افزودند: اگر روزی کشور و انقلاب به دفاع نظامی در مقابل دشمن نیازمند شود، بی‌تردید همین مجموعه‌های بسیجی و همه‌ی جوانان شجاع ایران، دلاوری و اقتدار و شکست‌ناپذیری ملت ایران را به تمام دنیا نشان خواهند داد.


در ابتدای این دیدار سردار سرلشگر جعفری -فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی- با اشاره به تلاش برای ارتقای مستمر فعالیت‌های فرهنگی بسیج و ضرورت حضور سازمان‌یافته‌ی بسیجیان در مقابله با جنگ نرم دشمنان گفت: با تشکیل «شجره‌ی طیبه‌ی صالحین» بیش از 3 میلیون بسیجی در حلقه‌های معرفتی–تربیتی صالحین فعال شده‌اند.
سپس سردار سرتیپ نقدی -رئیس سازمان بسیج مستضعفین- با اشاره به استقبال اساتید حوزه و دانشگاه و نخبگان جامعه از نظام معرفتی–تربیتی صالحین اعلام کرد: در سازماندهی جدید بسیج، ابعاد مختلف دفاعی، علمی، معرفتی، تربیتی، فرهنگی، مردم‌یاری و ورزشی بسیج، در هسته‌های شجره‌ی طیبه‌ی صالحین سازماندهی شده است.
در ادامه‌ نیز آقایان و خانم‌های ذیل، نکاتی را بیان کردند:
حجت‌الاسلام فرحانی، رئیس مرکز تولید اندیشه و پاسخگویی به شبهات
حجت‌الاسلام پاکباز، سرمربی طرح صالحین از استان خوزستان
معصومه احمدی، مربی طرح صالحین از استان قم
دکتر محمدرضا عبدی، دکتر فیزیک اتمی از دانشگاه صنعتی اصفهان و از بسیج اساتید استان اصفهان
دکتر مژگان کریمی، جراح و متخصص زنان از بسیج جامعه‌ی پزشکی استان یزد
فتح‌الله فریدی وثوق، دارنده‌ی مدال‌های جهانی و آسیایی جودو و از بسیج ورزشکاران استان همدان
هادی زینلی، فرزند شهید از بسیج مساجد و محلات تهران بزرگ.
رئوس مطالب ایشان نیز عبارت بود از:
- علل و اهداف اجرای «طرح شجره‌ی طیبه‌ی صالحین» و چگونگی ساماندهی اساتید و بسیجیان در سطوح سرمربی، مربی و سرگروه حلقه‌های معرفتی–تربیتی صالحین
- نظارت علمی بر روند ارتقای کیفی فعالیت‌ها
- شناسایی ظرفیت‌های جدید به‌موازات آسیب‌شناسی علمی طرح
- رصد شبهات و ارائه‌ی پاسخ‌های مستدل و توجه کامل به خودسازی معنوی در حلقه‌های معرفتی

پیوندهای مرتبط:

ارسال پیوند با پیامک
بالای صفحه

دفتر حفط و نشر آثار آیت الله العظمی خامنه ای