1391/05/14دیدار شاعران با رهبر انقلاب
همزمان با سالروز ولادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی علیهالسلام، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار تعدادی از استادان زبان و ادب فارسی و شاعران جوان با ایشان، ضمن اشاره به اینکه کاروان شعر در کشور ما با سرعت، دقت و جهتگیری درست به پیش میرود، خاطرنشان کردند: با استمرار این حرکت، کشورِ عزیزِ ایران بار دیگر هدیهای ارزشمند به تمدن و فرهنگ جهانی و خصوصاً این منطقه اهدا خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: شعر علاوه بر اینکه ظرفی برای بیان احساس شاعرانه است، باید در خدمت ارزشها باشد و شاعر در عمل به وظیفه و مسئولیت خود، این نعمت بزرگ الهی را در خدمت به دین، اخلاق، انقلاب و معرفتافزایی قرار دهد.
ایشان مضمونآفرینی و در پی آن، جوششهای ذوقی را در این زمینه ضروری دانستند و تصریح کردند: شعر میتواند به «معرفت دینی و اخلاق مردم» و «حرکت انقلابی ملت» خدمت کند و این کار حتی با یک یا دو بیت شعر انقلابی، اخلاقی و معرفتی در یک غزل محقق میشود و تأثیر میگذارد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اهمیت سه رکن «لفظ مناسب»، «مضمونسازی و مضمونیابی» و «احساسات لطیف شاعرانه» افزودند: قالب شعر نمیتواند نسبت به مسائل موجود کشور بیتفاوت باشد یا از آن صرف نظر کند.
رهبر انقلاب اسلامی ظلم بزرگ هستهای در حق ایران و ترور دانشمندان را نمونهای از واقعیات و مسائل موجود کشور برشمردند و تصریح کردند: جبههی استکبار با همهی قدرتِ تبلیغاتی و تشکیلاتِ سیاسی خود و با خباثت تمام در مقابل ملت ایران ایستاده است و ملت ما هم مقاومت میکند و این حادثهی ملی نباید از نظر شاعر متعهد دور بماند، چرا که در مصاف حق و باطل نمیشود بدون موضع باقی ماند.
رهبر انقلاب اسلامی با یادآوری بیتفاوتی برخی مدعیان میهندوستی نسبت به مسائل جنگ تحمیلی و اشغالگری دشمن خاطرنشان کردند: همین افراد، پوچگرایی، اهمالگرایی و بیتعهدی به دین، اخلاق و مسائل اساسی کشور و انقلاب را تبلیغ میکنند، در حالی که هیچ واکنشی دربارهی تعهد به بیگانه و دشمن از خود نشان نمیدهند.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان توصیه کردند: کسانی که در جبههی حق و معنویت، سرمایهی هنری خود را خرج میکنند، دائم مراقب خود باشند و در مسیر حق استقامت به خرج دهند.
در آغاز این دیدار، تعدادی از شاعران، سرودههای خود را با مضامین دینی، انقلابی، اجتماعی آیینی و بیداری اسلامی قرائت کردند.
پیوندهای مرتبط:
در این رابطه ببینید: