Khamenei.ir

1386/07/17

دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای عصر امروز در دیدار صدها نفر از دانشجویان نخبه، برترین‌های کنکور و فعالان تشکل‌های سیاسی-فرهنگی دانشگاه‌ها، طرح و پیگیری مطالبات گوناگون دانشگاهی، سیاسی و اجتماعی را اقدامی تحسین‌برانگیز و تکلیف و وظیفه دانشجویان خواندند و تأکید کردند: پیگیری مستمرّ، عاقلانه و منطقیِ مطالبات و آرمان‌ها، آینده‌ی روشن محیط‌های دانشجویی و دانشگاهی را تضمین خواهد کرد.
ایشان با تمجید از انگیزه‌ی جوانان دانشجو برای طرح دیدگاه‌ها و خواسته‌های مختلف خود در این دیدار افزودند: همیشه گفته‌ام که باید از روزی بترسیم که جوان و دانشجوی ما انگیزه‌ی طرح مسأله و سؤال نداشته باشد که به یاری پروردگار امروز این چنین نیست و همه باید توان و تلاش خود را به کار گیریم تا روحیه‌ی خواستن و مطالبه در نسل جوان و به‌ویژه جوانان علمی و دانشگاهی هرچه بیشتر گسترش یابد.
رهبر انقلاب اسلامی با توجه به محدود بودن ظرفیت‌ها و امکانات، پاسخ‌گویی به همه‌ی مطالبات را در کوتاه‌مدت ناممکن دانستند و خاطرنشان کردند: آرمان‌های بزرگ در کوتاه‌مدت محقق نمی‌شود، اما طرحِ به‌دور از إفراط و تفریط خواسته‌ها و پیگیری همراه با عقلانیت و اعتدال، یقیناً افق روشنی را برای دانشگاه‌های ما رقم خواهد زد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خطاب به جوانان و دانشجویان افزودند: بدانید که مطالبات و پیگیری‌های شما، ثمربخش و سودمند خواهد بود؛ همچنان که اگر جوانان مؤمن و مسئولیت‌شناس دانشگاهی در سال‌های گذشته، پرچم عدالت‌خواهی را در جامعه بلند نمی‌کردند، مسیر حوادث و جهت‌گیری‌های انتخاباتی مردم به روی کار آمدن دولتی عدالت‌خواه و حاکمیت گفتمان عدالت‌طلبی در جامعه منجر نمی‌شد.
رهبر انقلاب اسلامی توجه جوانان دانشجو را به اندیشیدن و پخته‌کردن خواسته‌ها، مطرح کردن مسائل با مراکز دست‌اندرکار، جست‌وجوی راهکارهای اجرایی و کمک به تحقق ایده‌ها و انتظارات جلب کردند و افزودند: این‌ها مکمل مطالبات دانشجویی است و جوانان ما باید در کنار داعیه‌های سیاسی، اجتماعی، علمی و دانشگاهی به این مسائل نیز توجه کنند و آن‌ها را جزو وظایف خود بدانند.
ایشان تحقق آرمان‌های بزرگ را محتاج پیگیری امیدوارانه و استمرار عمل دانستند و افزودند: وفادار ماندن دانشجویان به مطالبات و آرمان‌ها حتی پس از پایان دوران دانشجویی و ساماندهی صحیح فعالیت‌ها و محیط‌های دانشگاهی در استمرار فضای مطالبات و تحقق آن‌ها کاملاً مؤثر خواهد بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نخبه‌پروری سیاسی را یکی از راه‌های استمرار فضای مطالبه در دانشگاه‌ها برشمردند و افزودند: رسانه‌ها باید به طور جدی به معرفی نخبگان علمی و اجتماعی و سیاسی بپردازند، اما تشکل‌های دانشجویی نیز باید با پرورش نخبه‌های سیاسی، فضای مباحثه و استدلال را گسترش دهند و با محکم‌کردن پایه‌های فکری-سیاسیِ دانشجویان و تقویت روحیه و امید در آنان، محیط را به گونه‌ای شکل دهند که مجموعه‌ی دانشجویی در سال‌های آینده نیز همواره در این فضا تنفس و در جهت اهداف بلند و آرمان‌های والا حرکت کند.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان انتقادکردن و مطالبه از همه‌ی مسئولان را امری طبیعی دانستند و افزودند: البته نباید با مسئولان معارضه و دشمنی کرد، اما این حرف به معنای انتقادنکردن و مطالبه‌نکردن از مسئولان مختلف از جمله رهبری نیست، چرا که می‌توان در عین صفا و دوستی، انتقاد هم کرد.
ایشان در پاسخ به سؤال یک دانشجو درباره‌ی تبیین حدود ضدولایت فقیه افزودند: ضدیت یعنی دشمنی‌کردن، اما اگر کسی معتقد به مسأله‌ای نبود، ضد آن نیست.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره‌ی برخی مسائل که در زمینه‌ی سخنان رهبری در دیدارهای خصوصی مطرح می‌شود، افزودند: اگر به دلایلی از جمله آگاه‌شدن دشمن، مصلحت نباشد که سخنی بیان شود، طبعاً نه آن حرف و نه خلاف آن گفته نخواهد شد. بنابراین حرف‌های بنده همان مسائلی است که در دیدارهای مختلف با مردم و مسئولان بیان می‌کنم و ایجاد این شائبه که رهبری در جلسات خصوصی، مطلبی خلاف حرف‌های عمومی خود بیان کرده است، صحیح نیست.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حمایت از دولت را به معنی تأیید همه‌ی کارهای آن ندانستند و افزودند: دولت کنونی انصافاً خدمت‌گزار، پرکار، باارزش و ۱۰۰درصد مورد اعتماد است، اما این مسائل به معنای اطلاع رهبری از جزئیات همه‌ی فعالیت‌های دولت و تأیید آن‌ها نمی‌باشد و حمایت از دولت به معنای مخالفت با انتقاد از آن نیست.
ایشان افزودند: اطلاع داشتن رهبری از همه‌ی رویدادها و جزئیات فعالیت همه‌ی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها نه لازم و نه ممکن است و دلیلی ندارد رهبری وارد محیط‌های اجرایی شود، چرا که مسئولیت‌ها مشخص است.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان، پیشرفت علم و اندیشه‌ی سیاسی، تعمیق اندیشه و ایمان و معرفت دینی، گسترش روشن‌بینی دینی و دست‌یافتن به قلمروهای جدید در عرصه‌ی علم و سیاست و معرفت را انتظار مردم و رهبری از دانشجو و دانشگاه خواندند و تأکید کردند: سنت آفرینش الهی بر پیروزی حق استوار است و هر جا ایمان و مجاهدت باشد، پیشرفت و پیروزی نیز خواهد بود و به همین علت ما به آینده‌ی دانشگاه‌ها کاملاً امیدواریم.
 
در آغاز این دیدار، ۱۱ نفر از دانشجویان برتر و نمایندگان تشکّل‌های مختلف دانشجویی به بیان دیدگاه‌های خود درباره‌ی مسائل دانشگاهی، علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی پرداختند؛ آقایان و خانم‌ها:
- مهدی امامقلی؛ نماینده‌ی اتحادیه‌ی انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌ها
- احسان کاوندکار؛ دانشجوی مهندسی صنایع و پژوهشگر برتر
- محسن منصوری؛ نماینده‌ی اتحادیه‌ی جامعه‌ی اسلامی دانشجویان
- آزاده حاجتی؛ رتبه‌ی اول آزمون دستیاری پزشکی امسال
- سجاد ریحانی؛ نماینده‌ی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور
- احسان مشایخ؛ رتبه‌ی پنجم گروه آزمایشی ریاضی در کنکور امسال
- محمدمهدی مختاری؛ نماینده‌ی مجمع تشکل‌های اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی
- مرتضی فیروزآبادی؛ نماینده‌ی جنبش عدالت‌خواه دانشجویی
- شادی عزیززاده؛ نفر سوم گروه آزمایشی تجربی در کنکور امسال
- عباس انسانی؛ دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
- مقامی‌نیا؛ نماینده‌ی جنبش اعتدال اسلامی
این عده در سخنان خود بر این نکات تأکید کردند:
- استفاده‌ی جدی‌تر از دانشگاه و دانشگاهیان برای دست‌یابی به اهداف علمی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله
- لزوم استقلال تشکل‌های دانشجویی از جریان‌ها و جناح‌های سیاسی
- استفاده‌ی بیشتر از نخبگان دانشگاهی در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها
- نفوذ روزافزون آرمان‌ها و ایده‌های پرطراوت انقلاب اسلامی در میان ملت‌ها
- توجه کامل به نقشه‌ی جامع علمی کشور و جنبش نرم‌افزاری
- گسترش و تقویت انجمن‌های علمی دانشجویی در دانشگاه‌ها
- ایجاد شبکه‌ی دانش‌پایی برای مدیریت روند تولید، انتقال و توسعه‌ی دانش
- ضرورت توجه بیشتر استادان به شاگردپروری از طریق فعال کردن دانشجویان در مأموریت‌های علمی
- پیشنهاد تشکیل کریدور علم و فناوری در نظام آموزش عالی و بنیادهای کارآفرینی
- توجه به پویایی و افزایش قدرت تحلیل دانشجویان و دانشگاهیان
- پیوند میان مدیران اجرایی و نظریه‌پردازان حوزه و دانشگاه
- تشکیل شبکه‌ی تحقیقات دانشگاهی و ترویج رویکرد تحقیق‌محور در نظام تدریس دانشگاه‌ها
- ارتباط بیشتر مسئولان آموزش عالی با دانشجویان
- افزایش امید و نشاط ملی در پرتو حاکمیت گفتمان مبتنی بر ارزش‌های انقلاب اسلامی در جامعه
- توجه بیشتر مسئولان به عدالت اجتماعی و مشکلات معیشتی
- ضرورت افزایش کارآمدی فارغ‌التّحصیلان دانشگاه‌ها
- ضرورت تسریع دستگاه قضایی در رسیدگی به پرونده‌های دانشجویی
- ایجاد تعادل در ظرفیت رشته‌های مختلف دانشگاهی
- ضرورت حاکمیت گفتمان آزاداندیشی، عقلانیت و عدالت‌محوری در دانشگاه‌ها
- دقت در اجرای کامل و منطقی سیاست‌های اصل ۴۴
- پیگیری طرح وحدت فرهنگی در دانشگاه‌های جهان اسلام
- توجه به ماهیت ذاتاً فکری و فرهنگی تشکل‌های دانشجویی و پرهیز از نگاه ابزاری و سیاسی به این تشکل‌ها
- تقویت روحیه‌ی نقدپذیری و پاسخ‌گویی در مسئولان
- استفاده از ظرفیت‌های همه‌ی نیروهای معتقد به انقلاب و امام
- افزایش تولیدات فرهنگی و هویت‌ساز برای تقویت اتحاد ملی
- رسیدگی به مسائل و مشکلات صنفی دانشجویان
- و توجه رسانه‌ها به ترویج الگوهای علمی و دانشگاهی به جای توجه صِرف به الگوهای هنری و ورزشی
 
در پایان این دیدار، نماز جماعت مغرب و عشا به امامت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اقامه شد و سپس دانشجویان روزه‌ی خود را همراه با رهبر انقلاب افطار کردند.

پیوندهای مرتبط:

ارسال پیوند با پیامک
بالای صفحه

دفتر حفط و نشر آثار آیت الله العظمی خامنه ای