1385/06/06دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت با رهبر انقلاب
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب همزمان با هفتهی دولت در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت، ضمن اشاره به رویکردهای اصولگرایانه در کشور و تبیین شاخصهای اصولگرایی، دورهی کنونی را به لحاظ انطباق شعارها و اهداف دولت با مبانی انقلاب اسلامی و امام خمینی رحمهاللهعلیه، اعتماد مردم به دولت و همچنین ابهت و عظمت کمسابقهی بینالمللی ملت ایران و نظام اسلامی، دورهای استثنائی خواندند و تصریح کردند: دولت باید با حداکثر استفاده از این شرایط در جهت تحقق اهداف و شعارهای اعلامشده حرکت کند و وظیفهی همهی دلسوزان انقلاب و نظام اسلامی نیز کمک و یاری دولت است.
رهبر انقلاب اسلامی با تبریک سوم شعبان -سالروز میلاد حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام- و همچنین گرامیداشت یاد و خاطرهی شهیدان رجایی و باهنر، تلاش بیوقفه برای خدمت به مردم را از نکات برجستهی دولت نهم و بهویژه شخص رئیسجمهور دانستند و در بیان شاخصهای اصولگرایی به عدالتگستری و عدالتخواهی اشاره کردند و افزودند: تحقق عدالت بسیار دشوار و نیازمند مقدمات فراوان است که از جملهی آنها در نظر گرفتن عدالت جغرافیایی و طبقاتی، عدالت در مسائل اقتصادی و فرهنگی، عدالت در جایگزینشدن افراد و اعطای مسئولیتها و عدالت در قضاوتها است.
ایشان با تأکید بر اینکه کشور در شرایط کنونی به دلیل شکاف طبقاتی به ارث رسیده از دوران سیاه رژیم گذشته به عدالت اقتصادی بیش از دیگر موارد نیازمند است، خاطرنشان کردند: البته اجرای عدالت باید به صورت معقول و در چهارچوب مورد نظر اسلام باشد.
حضرت آیتالله خامنهای انس با خدا و قرآن، فسادستیزی و سلامت اعتقادی و اخلاقی مسئولان، اعتزاز به اسلام و نهراسیدن از بیان صریح جهتگیریهای اسلامی، سادهزیستی و مردمگرایی، تواضع و گرفتار غرور نشدن، اجتناب از اسراف، خردگرایی و حکمت در تصمیمگیری و عمل، مسئولیتپذیری و پاسخگویی و اهتمام به علم و پیشرفت علمی را از دیگر شاخصهای اصولگرایی بیان کردند و افزودند: سعهی صدر و تحمل مخالف، اجتناب از هوای نفس شخصی و گروهی، شایستهسالاری، نظارت بر عملکرد زیرمجموعه، تلاش بیوقفه برای خدمت، قانونگرایی و شجاعت و قاطعیت در بیان و اِعمال حق نیز از شاخصهای اصولگرایی محسوب میشوند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به گذشت یک سال از فعالیت دولت نهم و تأکید رئیسجمهور برای ارزیابی عملکرد یکسالهی دولت افزودند: در این ارزیابی باید نقاط قوّت و ضعف بدون تعصب و با استفاده از نظرات افراد دلسوز مورد داوری قرار گیرند و متناسب با عملکرد هر بخش اقدام شود.
ایشان با تأکید بر لزوم مشخصشدن اولویتهای کاری دولت و تمرکز بر آن اولویتها، سند چشمانداز بیستساله را سیاستهای مورد تأیید خواندند و تصریح کردند: سیاستهای سند چشمانداز باید در جهتگیریها و برنامههای دولت لحاظ شود.
حضرت آیتالله خامنهای با توصیه به همراه کردن سرعت در کارها با دقت و پرهیز از شتابزدگی و همچنین تدبیر و درایت در تصمیمگیریها، سفرهای استانی رئیسجمهور و دولت را سفرهای پربرکت و امیدبخش برای مردم دانستند و تأکید کردند: باید با پیگیری و نظارت جدی تلاش شود تا وعدههایی که در این سفرها به مردم داده میشود، به مرحلهی عمل برسد.
ایشان با اشاره به محدودیت امکانات و منابع مالی کشور در کنار مطالبات متراکم مردم افزودند: در مواردی که امکان برآورده شدن خواستههای مردم نیست، باید صادقانه به آنان گفته شود تا به توقعات مردم دامن زده نشود و با توجه به اعتماد مردم به دولت، قطعاً مورد قبول آنان قرار خواهد گرفت.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم اهتمام به طرحها و اقدامات بلندمدت در کنار توجه به مشکلات و مسائل جاری و همچنین استفاده از نظرات کارشناسان صادق و مؤمن در همهی کارها، تعامل و هماهنگی سه قوه را ضروری دانستند و افزودند: در تعامل قوا ملاک قانون اساسی و وظایف و اختیارات مشخصشده در این میثاق ملی است.
حضرت آیتالله خامنهای تعامل با نخبگان همفکر و با اخلاص، استفاده از ظرفیت مدیریتی کشور و سالمسازی دستگاه عظیم اداری و دیوانی را از نکات ضروری برشمردند و تأکید کردند: با توجه به ابلاغ سیاستهای کلی اصل ۴۴ بهویژه بندهای الف و ب، دولت باید تا آنجا که امکانپذیر است، از تصدیگری خود بهجز در وظایف حاکمیتی بکاهد و از ورود به تصدیگریهای جدید پرهیز کند.
ایشان ارائهی مدل مشخص تمرکززدایی بر اساس آمایش سرزمین و خصوصیات قومی و اقلیمی، پیگیری جدی مبارزه با فساد و برخورد بیمهابا و همراه با تدبیر با تخلفات و فساد مالی، حفظ سرمایههای ملی بهویژه منابع طبیعی و پرهیز از سطحینگری و عوامگرایی در مسائل فرهنگی را از دیگر نکاتی دانستند که باید مورد توجه دولت قرار گیرد.
رهبر انقلاب اسلامی لازمهی پیشرفت علمی را توجه بیشازپیش به بودجهی تحقیقات و پژوهشهای علمی دانستند و تأکید کردند: باید میزان بودجهی تحقیقاتی از تولید ناخالص ملی مطابق آنچه که در برنامهی چهارم لحاظ شده، رشد داشته باشد، ضمن آنکه راهاندازی بنیاد نخبگان و دفتر ارتباط علم و صنعت و همچنین تقویت صندوق حمایت از پژوهشگران باید باسرعت مورد اهتمام بیشازپیش قرار گیرند.
ایشان در خصوص عملکرد سیاست خارجی دولت، لزوم حفظ تحرک موجود در دیپلماسی کشور و هماهنگی فعالیتهای اقتصادی بینالمللی با دستگاه دیپلماسی را ضروری خواندند و خاطرنشان کردند: این تحرک دیپلماسی باید همواره جهتدار، پخته و اثرگذار باشد.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به اقدامات خوب اقتصادی دولت از جمله، طرح واگذاری سهام عدالت، تسریع در اجرای طرحهای نیمهتمام در نظر گرفتن عدالت در اعطای تسهیلات بانکی و تأسیس صندوق مهر امام رضا علیهالسلام تأکید کردند: باید این اقدامات خوب با شکلی هنرمندانه و قابل فهم برای مردم تشریح شوند.
در این دیدار، آقای احمدینژاد -رئیسجمهور- با تبریک میلاد حضرت امام حسین علیهالسلام و گرامیداشت یاد و خاطرهی شهید رجایی و شهید باهنر به عنوان الگوهای مدیریت انقلابی و اسلامی، به جهتگیریهای دولت نهم بهویژه عدالت گستری اشاره کرد و افزود: طرح توزیع سهام عدالت، ساماندهی منابع بانکی، کاهش سود بانکی، شفافسازی اقدامات دولت، حمایت از سرمایهگذاری مردمی و مهار سرمایهگذاری دولتی، پیگیری واگذاری بخشهای دولتی بر اساس ابلاغیهی سیاستهای کلی اصل ۴۴، توزیع عادلانهی منابع مالی برای همهی نقاط کشور و حضور دولت در همهی مناطق از اقداماتی بوده که در جهت تحقق شعار عدالت گستری دولت نهم انجام گرفته است.
وی، تلاش برای برقراری رابطهی محبتآمیز میان مردم و دولت، پرهیز از ورود به دعواها و جنجالهای سیاسی، تلاش برای حفظ وحدت و یکپارچگی، تأکید بر خدمترسانی به مردم و تقویت روحیهی خودباوری و فضای ایمانی و آرمانی در کشور را از سیاستهای دولت در چهارچوب مهرورزی برشمرد و گفت: دولت نهم در عرصهی سیاست خارجی با پایبندی جدی بر اصول نظام به دنبال حفظ عزت و اقتدار ملت ایران است.
آقای احمدینژاد حمایت از فعالیتهای علمی و پیشرفت در عرصههای مختلف علم و فناوری، تسریع در فعالیتهای عمرانی، اصلاح جهتگیریهای آموزشی، توجه به اشتغال، ازدواج و مسکن جوانان، تمرکززدایی از تهران، کاهش هزینههای غیر ضروری، حمایت از تولیدات داخلی، حمایت از سرمایهگذاری خارجی و حمایت از صادرات غیر نفتی را از دیگر جهتگیریهای دولت برشمرد و افزود: دولت در یک سال گذشته، ضمن تلاش برای کاهش تورم در بخش مسکن روستایی و شهری نیز اقدامات خوبی را آغاز کرده است.
رئیسجمهور همچنین از حمایتهای رهبر معظم انقلاب از دولت نهم قدردانی کرد.
در این دیدار همچنین آقایان دانشجعفری -وزیر امور اقتصادی و دارایی-، شیبانی –رئیسکل بانک مرکزی-، میرکاظمی -وزیر بازرگانی-، سعیدیکیا -وزیر مسکن و شهرسازی-، زاهدی -وزیر علوم و فناوری-، جهرمی -وزیر کار و امور اجتماعی- و طهماسبی -وزیر صنایع و معادن- گزارشی از عملکرد دولت در بخشهای مختلف ارائه کردند.
در پایان این دیدار، رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت نماز ظهر و عصر را به امامت حضرت آیتالله خامنهای اقامه کردند.
پیوندهای مرتبط: