• ب
  • ب
  • ب
مرورگر شما توانایی چاپ متن با فونت درخواستی را ندارد!
1388/04/03

دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای امروز در دیدار با رئیس، هیأت رئیسه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر لزوم هم‌خوانی قوانین با مبانی و اصول انقلاب اسلامی و همچنین نیازهای اصلی جامعه، خاطرنشان کردند: در تصویب قوانین باید تأثیرات فرهنگی و تربیتی آن نیز مورد توجه جدی قرار گیرد.
رهبر انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی را قوه‌ی مفکّره کشور دانستند و افزودند: این قوه به صورت لباس قانون تجلی می‌یابد و سپس این قانون نیز در سراسر کشور جاری می‌شود. بنابراین مهم‌ترین مسأله، رعایت نسبت این قوانین با ارزش‌ها و اصول انقلاب اسلامی از یک طرف و همچنین نیازهای فوری و بلندمدت جامعه از طرف دیگر است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: اگر در قوانین کشور این دو ویژگی رعایت شود، قوانین علاوه بر این‌که صحیح و درست خواهند بود، کارآمدی نیز خواهند داشت.
ایشان در تبیین این موضوع افزودند: اگر قوانین با اصول و مبانی انقلاب اسلامی سازگاری نداشته باشند، اصالت خود را از دست خواهند داد و اگر با نیازهای مردم هم‌خوانی نداشته باشند، قوانین اصیل و مشروع خواهند بود، ولی مقبولیت نخواهند داشت.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر این‌که مبانی انقلاب اسلامی باید به طور دائم مدّ نظر باشند، خاطرنشان کردند: امام خمینی رحمةالله‌علیه انسان بزرگ و آگاهی بودند و مجموع فرمایشات و وصیت‌نامه‌ی ایشان، مبانی و اصول انقلاب است که باید تصویب قوانین و موضع‌گیری‌ها همواره در این جهت باشند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین افزودند: به هنگام تصویب قوانین باید مراقب بود تا قوانین با قانون‌گرایی، اخلاق، ارزش‌های دینی و مسائل تربیتی سازگاری داشته باشند.
ایشان نمایندگان مجلس شورای اسلامی را به بالابردن روحیه‌ی تحمل حرف مخالف توصیه و خاطرنشان کردند: اظهار نظرها در مجلس باید علمی، استدلالی، سالم و اخلاقی و به‌دور از روحیه‌ی لجاجت و زورآزمایی شخصی و جناحی باشند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به وظیفه‌ی مجلس و دولت برای اداره‌ی کشور و پیشبرد امور جامعه افزودند: مجلس باید بنا را بر مماشات، مدارا و روح همکاری با دولت بگذارد، زیرا دولت در وسط میدان است و بار سنگین مسائل اجرایی کشور را به دوش می‌کشد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر این‌که امور اجرایی، بسیار سخت و دشوار است، خاطرنشان کردند: باید به دولت در این مسیر ناهموار و نفس‌گیر کمک کرد و به آن سخت نگرفت.
ایشان تأکید کردند: البته این موضوع به معنای اغماض از خطاها نیست، بلکه نوع برخوردها باید مهربانانه و صمیمی باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تشنج‌ها و اصطکاک‌ها در برخی دوره‌های قبلی مجلس شورای اسلامی افزودند: مردم به هیچ وجه از اصطکاک خوششان نمی‌آید و بازخورد آن کاملاً منفی است، زیرا مردم خواستار همکاری صمیمانه‌ی مسئولان برای حل مشکلات کشور هستند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با یادآوری مجدّد در خصوص رعایت مصلحت کل کشور در قانون‌گذاری‌ها، خاطرنشان کردند: نمایندگان محترم باید مصلحت منطقه‌ی خود را در داخل مصلحت کشور در نظر بگیرند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود، ضرورت رعایت فرهنگ، قانون‌مداری در کشور را یادآور شدند و تأکید کردند: من در مسائل اخیر مربوط به انتخابات ریاست‌جمهوری، مُصّر به اجرای قانون بوده و خواهم بود و نظام اسلامی و مردم نیز به هیچ قیمتی زیر بار زور نخواهند رفت.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر این‌که نقطه‌ی مقابل قانون‌گرایی و انقیاد در مقابل قانون، دیکتاتوری است، خاطرنشان کردند: اگر انقیاد به قانون نباشد، روح دیکتاتوری بروز خواهد کرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: قانون باید در تمام امور کشور فصل‌الخطاب باشد تا زندگی مردم و امور جامعه روان شود.
ایشان بی‌قانونی را موجب پایمال‌شدن مصالح مردم دانستند و تأکید کردند: اصرار بر رعایت‌نکردن قانون، موجب گره‌خوردن کارها خواهد شد. بنابراین همه باید قانون را محترم بشمارند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: فرهنگ قانون‌گرایی همانند مسائل دیگر، باید از نخبگان به بدنه‌ی جامعه سرریز شود، زیرا اگر نخبگان جامعه قانون را رعایت نکنند، نمی‌توان از مردم انتظار عمل به قانون داشت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با قدردانی از موضع مجلس شورای اسلامی و نامه‌ی نمایندگان در خصوص مسائل اخیر تأکید کردند: یکپارچگی و صدای واحد در اعلام مواضع اساسی در شرایطی که دشمنان مترصد نقطه‌ضعف و فرصت‌طلبی هستند، کاری بسیار خوب و مهم است.
ایشان با تجلیل از سطح کارشناسی و معرفت مجلس هشتم، نمایندگان را به بهره‌گیری بیش از پیش از فرصت‌های معنوی و مواعظ اخلاقی در بحبوحه‌ی امور اجرایی توصیه کردند و افزودند: ایّام پرفیض ماه رجب و سپس ایام گرانقدر ماه‌های شعبان و رمضان، بهترین فرصت‌ها برای زدودن غفلت‌ها و نزدیکی بیشتر به خداوند با عمل صالح و تقویت ایمان است.

در ابتدای این دیدار، آقای لاریجانی -رئیس مجلس شورای اسلامی- با اشاره به وظیفه‌ی مجلس در بُعد نرم‌افزاری نظام و همچنین نظارت بر اجرای قوانین تأکید کرد: محور حرکت مجلس هشتم، سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی نظام به‌ویژه سیاست‌های اصل ۴۴ است.
وی قوانین تجارت، مجازات اسلامی، هدفمندکردن یارانه‌ها، ایمنی زیستی، فضای کسب و کار و قانون جامع دام‌پروری را از جمله قوانین تصویب‌شده یا در دست تصویب مجلس برشمرد و افزود: مجلس هشتم همزمان با توجه جدی به مسائل اقتصادی و معیشتی به مسائلی همچون خشکسالی، کنکور و مشکلات واحدهای صنعتی، کشاورزان و دام‌پروران توجه داشته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی رصد دقیق حوادث و مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای را یکی از ویژگی‌های مجلس هشتم برشمرد و گفت: برگزاری کنفرانس فلسطین و ایستادگی در مقابل زیاده‌خواهی‌های قدرت‌های زورگو از جمله در مسائل هسته‌ای و عراق و همچنین مسائل اخیر کشور، بخشی از عملکرد مجلس در حوزه‌ی مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای است.
آقای لاریجانی با تأکید بر این‌که مجلس در عین اعتقاد به همگرایی با سایر قوا، در نظارت بر رعایت قانون جدی است، افزود: دیوان محاسبات در روش نوین خود، نظارت همزمان با سایر دستگاه‌ها را پیگیری می‌کند تا زمینه‌ی پیشگیری از تخلف به وجود آید.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به مسائل اخیر کشور بعد از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری تأکید کرد: مجلس معتقد است حل مسائل اخیر فقط از طریق قانون امکان‌پذیر است و نمایندگان مانع از رفتار غیر قانونی خواهند بود.
آقای لاریجانی با تأکید بر این‌که هیچ‌کس نباید به خود حق دهد که از قانون فراتر رود، خاطرنشان کرد: مسائل اخیر انتخابات فقط با نظر شورای نگهبان پایان می‌پذیرد و آقایان اطراف این مناقشه باید درک کنند که قانون صرفاً برای روزهای راحتی نیست، بلکه قانون‌گرایی برای همه‌ی زمان‌هاست.