جستجوآرشیو پیشرفتهنسخه سریعتلکس رهبریویژه نامه هاصفحه اصلی
صفحه اصلیRSS سایت رهبریدرباره سایت رهبریتماس با مازبانهای دیگر
امروز سه‌شنبه، ۲۰ بهمن ۱۳۸۸
23/2/1388نسخه قابل چاپ

روزنامه ها چگونه از سخنان مهم رهبر انقلاب "رمزگشايی" كردند/ بازتاب

روزنامه ها چگونه از سخنان مهم رهبر انقلاب "رمزگشايی" كردند

 
مخاطب عام سخنان مهم ديروز رهبر انقلاب در جمع مردم سنندج همان طور كه از متن و مفهوم آن مشخص است علاوه بر سنندجی ها،كل ملت ايران نيز بودند.

به گزارش شبكه ايران، اگر قرار باشد اين سخنان مهم رهبری را به رسم پايگاه حفظ و نشر آثار ايشان،به صورت نمودار درختی درآوريم،آنگاه مشخص خواهد بود كه انتخابات و موضاعات اطراف آن يكی از اصلی ترين بخشهای اين سخنرانی بوده است.

در اين بخش از سخنان رهبر انقلاب، ايشان البته چند نكته اصلی تر را مورد توجه قرار دادند كه خود معظم له آن را به سه نكته تقسيم نمودند:

اهميت برگزاری انتخابات و حضور پرشور مردمی در آن، لزوم انجام انتخاب اصلح از سوی مردم و ارائه ملاكهای اين انتخاب و بالاخره گلايه از برخی تبليغات انتخاباتی نامزدها كه طی آن به صورت غيرمنصفانه سخنان غيرواقعی درباره وضعيت اقتصادی و ... كشور بيان می كنند.

اين سخنان رهبر انقلاب از همان ديروز معلوم بود كه با توجه به نزديك بودن تاريخ سياسی كشور به رويداد انتخابات دهم رياست جمهوری، بيش از بخش ديگر فرمايشات ايشان كه در باب لزوم حفظ و مراقبت از وحدت سرزمينی ومذهبی بود، مورد توجه رسانه ها قرار می گيرد.

اما در اين ميان شايد آنچه از همه مهمتر بود ملاك هايی بود كه رهبری انقلاب برای انجام" انتخاب اصلح" پيش پای مردم ،رسانه ها و تشكل ها گذاردند تا فارغ از غوغاهای رسانه ای و ژورناليستی در اين روزها،آنها انتخابی كه در آن بتوان برای رای دادن"قصد قربت " كرد، را انجام دهند.

رهبر انقلاب در اين راستا و به عنوان مقدمه، همه كسانی كه از سوی شورای نگهبان در اين انتخابات تاييد می شوند را برای اداره كشور "صالح" دانستند اما در عين حال تاكيد كردند كه در انتخابات نبايد به "حداقل ها" راضی شد و بايد "اصلح" را انتخاب كرد.

ايشان در اين زمينه  با بيان اين كه برای انجام اين انتخاب ، نسبت به "اشخاص" ابراز نظر نمی كنند، ملاك های اين انتخاب را اين گونه برشمردند: "بهترين، آن كسى است كه درد كشور را بفهمد، درد مردم را بداند، با مردم يگانه و صميمى باشد، از فساد دور باشد، دنبال اشرافيگرى خودش نباشد... ساده‏زيست باشد، و خودش از درد مردم احساس درد كند."

بدين ترتيب و پس از بيان اين سخنان انتظار از رسانه‌ها آن بود كه اين ملاكها را مورد توجه ويژه رسانه ای خود قرار دهند و البته آن گونه كه رسم برخی از آنان است،سعی كنند تا نشان دهند كانديدای مورد نظرشان مصداقی برای اين توصيفات نيكوست.

صبح امروز اما اگر از كنار دكه روزنامه فروشی رد شده باشيد و يا به واسطه مرورگر اينترنتی رايانه خود آدرس پايگاه های اطلاع رسانی و سايت های خبری را تايپ كرده و تيترهای خبری آنها را خوانده باشيد،حتما نتيجه ديگری يافته ايد.

در ميان روزنامه ها، غير از روزنامه" ايران" و "وطن امروز" كه اين ملاك ها را با خط درشت بر تيتر اول رسانه خود نشاندند،برخی ديگر اتفاقا قسمت هايی از سخنان ايشان را تيتر كردند كه ايشان آن را به عنوان مقدمه بيان ملاكهای انتخاب اصلح بيان فرمودند.

در اين ميان اشاره به برخی تيترها خالی از لطف نيست:

 

اعتمادملی:

روتيتر:مقام معظم رهبری در جمع پرشور مردم كردستان

تيتر:همه نامزدهايی كه شورای نگهبان اعلام كند صالح هستند

 

اعتماد:

روتيتر:رهبر معظم انقلاب در كردستان با اشاره به انتخابات اعلام كردند

تيتر: نسبت به اشخاص نظری ابراز نمی كنم

 

جمهوری اسلامی:

روتيتر:استقبال پرشور مردم كردستان از حضرت آيت الله خامنه ای

تيتر:انتخابات عزت ملی است/ درباره اشخاص هيچ‌گونه نظری نمی دهم

 

همشهری:

روتيتر:رهبر معظم انقلاب در اجتماع مردم عظيم كردستان،ضمن تشريح شاخص های نامزد اصلح:

تيتر:نسبت به اشخاص،هيچ نظری ابراز نمی كنم

 

از ديگرسو روزنامه‌هايی كه از لحاظ سياسی تا كنون رويه ديگری را اتخاذ كرده اند البته سخنان رهبری انقلاب درباره ملاكهای انتخاب اصلح را بر تيتر خود نشاندند:

 

ايران:

روتيتر:رهبر معظم انقلاب دراجتماع پرشور مردم كردستان ويژگی های نامزد اصلح رياست جمهوری را برشمردند

تيتر:مردمی،ساده زيست،دردمند،دور از فساد و اشرافيگری

 

وطن امروز:

روتيتر:رهبر انقلاب در اجتماع عظيم مردم كردستان خطاب به ملت ايران

تيتر:فردی را انتخاب كنيد كه درد مردم را بفهمد

 

نگاهی به سير برگزاری انتخابات در تاريخ سياسی كشورمان مشخص می كند كه رهبر انقلاب مطابق رويه هميشگی خود البته هيچگاه درباره مصداق انتخاباتی نظر نمی دهند.

آنچنان كه در انتخابات نهم رياست جمهوری نيز ايشان در ديدار متداول خود با اعضای ستاد برگزاری مراسم سالگرد حضرت امام(ره) در اين باره فرمودند كه "حتی اعضای خانواده" ايشان هم از رايشان خبر ندارند"ممكن است بعضى‏ها بگويند فلانى طرفدار يا موافق ماست يا مخالف ماست؛ اين‏طورى نيست."

مطابق اين رويه،رهبر انقلاب شرايط لازم برای رئيس جمهور را بيان و البته مصداق يابی را به عهده "تشخيص مردمی" می گذاشتند: "بالاخره بنده هم در روز رأى‏گيرى يك نفر از همين آقايان را انتخاب مى‏كنم، اسمش را مى‏نويسم و در صندوق مى‏اندازم؛ اما اين را كسى تا آن روز نخواهد فهميد. مردم خودشان بايد انتخاب و تعيين كنند."

در اين انتخابات نيز رهبر انقلاب آنگونه كه برای دومين بار از ابتدای سال جديد تاكيد كردند ،به هيچ وجه بنا ندارند تا درباره كانديداها ابراز نظركنند،اما به نظر می رسد از ملا كهايی كه ايشان ديروز به طور كلی بيان فرمودند، امروز رسانه ها "سر خود" و البته به طور "ناخواسته"،"رمز گشايی" و مرجع نمايی" كردند.

اين مساله هنگامی واضح خواهد بود كه بدانيم اين روزنامه های حزبی و ارگانی تيترهای خود درباره چنين سخنان مهمی را برمبنای آنچه "نفع خود ببينند" انتخاب می كنند.

با اين وصف هنوز جای اين سوال باقيست كه چرا اين رسانه ها در مصداق يابی برای مفاهيم بلندی چون "ساده زيستی" ، "مبارزه با اشرافيگری" و يا "مبارزه با فساد"،كانديدای مورد نظرشان را جای نمی دهند كه حاضر شوند به نفع وی هم كه شده، مهمترين بخش سخنان رهبری انقلاب درباره انتخابات را بر تيتر خود بنشانند.

پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی